icon

Mať druhé dieťa po 35tke?

25. aug 2022

Dievčata, kolko je vás tu takých, ktoré ste druhé mali až po 35tke? Zaujimaju ma osobne skusenosti, ak chcete napište.
Zaujima ma hlavne, ako ste to v porovnani s prvým zvládli, a celkovo, či je podla vás lepšie mat dieta skor, alebo neskor...

Strana
z2
ja_bb
6. sep 2022

Jasne, hadam nebude mat zena dieta v 20,lebo sa patri,je to lepsie a bude nervozna mama, ktorá chodí na diskoteky alebo kde... 🙂 ja prve pred 29 a druhe teraz v 35 cakame (nedarilo sa) a rozmýšľame nad tretim,ze mozno mensi rozdiel,uvidime. Podla mna je dolezite nastavenie ženy,ci to chce 🙂

matkahelka
6. sep 2022

@darina77
@kris_tin257 damy, staci si precitat aspon jednu z mnohych diskusii tu na mk, ako stari rodicia kaslu na vnucata. aj 50, aj 60 rocni. lebo svoje deti vychovali a vnucata im staci vidiet 3x ricne na hodinu. to, ze sa niekto stane v 55 ci 60 starym rodicom z neho automaticky neurobi dobreho stareho rodica. moji svokrovci maju po 70 a vnucata zboznuju, turistikuju s nimi, vyletuju, chodia s nimi k moru. susedov mame cerstvych dochodcov a vnucata i ked byvaju 50km su u nich 3-4x rocne i to na pol dna a suseda na ne v jednom kuse krici. deti su uz skolaci a nikdy u nich neprespavaju, lebo susedia si to nepraju, lebo si chcu oddychnut od deti.je bezmedzna hlupost planovat a robit deti podla toho, aby si ich stari rodicia uzili, ci pomahali s nimi.

darina77
6. sep 2022

@matkahelka máš pravdu
Ja len z vlastnej skúsenosti, svokrovci mali deti neskoro a vnúčat sa už nedožili, môj otec mal už ako 68 ročný začínajúcu demenciu, neviem ako by som starostlivosť oňho dala keby som mala ešte malé dieťa.

kris_tin257
6. sep 2022

@matkahelka moji rodičia chodia často a malého zbožňujú a chcú ho brať von ale s mužom sa bojíme, majú pomalšie reflexy mama ma chvíle kedy je mimo... Takže tu nie je problém žeby ho nezaujímali tu ide naozaj o faktory spájajúce vek

darina77
6. sep 2022

@kris_tin257 však to, vek každého dobehne, to nie je len číslo

angelinja
13. sep 2022

ahojte napisem svoje pocity, sama somjedinaick mam jedno dieta skoro 8 rocne, po porode /mala o sm exgremny strach z toho ze v tehot. ochoreiem ze dieta bude nezdrave atd.../ po porode osm si povedla bola osm vdacna ze mam dieta zdrave a ze uz viac nic...no ako roky pribudali tak nejako som to zacala v hlave...medzitym sme sa prestahovali, mam novu pracu v ktorej osm nieco dva mesiace , horsie je ze uz zacina sam hovirit ze by chel braceka sestricku...mam vyse 36 rokov, nidky osm si nemyslela laebo skor aj sama pred sebou sa hanbim lebo naozaj nikdy nehovor nidky vzdy osm hovirla ez uz 35 a vyssie je vela na dieta..a v idiete mam 36 a naozoaj su vecere kedy placem pri postielke a prosim o odpustenie ze nemam odvahu...neiem proste stale osm cakala na nejaku vhodnu dobu stale osm hovirla ze ked hento ked toot ked to ale akoby som v duse kutiku citila ze proste to neni len tak viete ved clovek vie ze "pracuje" na dietati a ja na toto nemam proste odvahu mam strach ci bude vsekto ok, muz hovori ze on uz nechce aj ked viem ze keby nam ho niekto "da" /keby sa da preskocit ten strach v tehotenstve a to cakanie/tak viem ze by bol rad keby sme styria...vsetko toto v sebe dusim , moje pocity nepozna ani moja mama, manzel asi tak z polovicky, malemu neivem co mam povedat ked zacne s bracekom..stale sa snazim nejako rychlo temu zvrnut na ine...uz neivme kam z konopy, dalsia vec je ta ze mam istu chorobu ktoru mozze aj nemusi zdedit potomok, ppri prvom som o nej nevededla, prejavy su v n eskorsom veku-to je na dlho aj tu mam dilemu ci aj skrz tohto ano alebo nie, ci brat lieky pri tehot. alebo nebrat ktore by som mala brat-ano viem opytat sa lekarov ide o to ze nasilekari nemaju s tym m oc skusenosti..jednoducho neikedy sim yslim ze je dost prekazok, potom si zas poviem alebo vidim na ulici zenu s tromi detmi a je mi do placu ze som ja taka nemozna a slaba, poviem si ze proste neexistuje okamih ktory bude perfektny a vsetko bude perfektne , proste treba sa asi len rozhodnut a nerozmyslat az tak..neviem mozno potrebujem aj i ny pohlad uz neivem ako si mam pomoct na dusi...samozrejme co je horise viem ze ma tlaci uz aj cas 36 neni malo..

janickacrazy
14. sep 2022

@angelinja ako sa hovorí, na dieťa nie je nikdy vhodný čas, lebo vždy sa dá nájsť nejaký dôvod prečo nie. Ber to tak, buď to dieťa chces alebo nie. Ak áno, tak choď do toho. Nemáš sa čoho báť. To len tvoja hlava vymýšľa katastrofické scenáre. To by si ani na ulicu nemohla vyjsť, lebo čo keď ťa zrazí auto. Možno by pomohlo sa niekomu vyrozprávať z toho. Nejakú blízku kamarátku nemáš?

Strana
z2