Matka ľutuje svoje rozhodnutie: Ako prekonať depresiu?
Moje dieta ma viac ako rok a pol a odkedy sa narodilo, nepresiel jediny den bez toho, aby som lutovala, ze som ho splodila. Znicilo nam vztah, znicilo mi zivot. Chcem utiect alebo sa zabit, nenavidim toto peklo, v ktorom musim zit. Samovrazda mi pride ako krasny sen, za par minut by som sa zbavila vsetkych problemov a uz nikdy by odo mna nikto nic nechcel. Co by ste robili na mojom mieste?
Koľko máš rokov? Ja si osobne myslím, že má odísť čím skôr… je ešte maly nebude si pamätať na Teba a snáď si muž najde normálnu ženu, ktorá ho bude ľúbiť.
ženy nesúďte, keď nechodíte v jej topánkach. mne je autorky veľmi ľúto. musí sa citit naozaj mizerne. to dieta za nič nemôže.
muž o tvojich pocitoch vie? nemôže on prebrať starostlivost? nepomohlo by keby date dieta do jasliciek a ty do prace? že by si konečne nabehla do svojho stareho prostredia- myslíš že takéto riešenie by stacilo??? alebo to cítiš že potrebuješ úplne odist? v tom prípade rozvod a dieta prenechaj na starostlivost mužovi. vždy lepšie ako ublížiť sebe alebo dietatu
Toto musí byť vymyslená téma na rozprúdenie diskusie. Lebo normálna žena by sa dala buď poriadne liečiť pre svoje dobro a dobro dieťaťa a nie tu vypisovať.
Aké ľahké je odsúdiť..
Bože ženy, neviete, prečo autorka robí to, čo robí..
Teraz je dôležité len jedno - nájsť riešenie, ktoré co najmenej ublíži dieťaťu!!
Si sprostá úplne.... To decko už teraz má zničený život kvôli tebe
@kristinka92
@beronsche to nie je odsudzovanie lebo ona sa liečila, ona to nechce a naj riešenie je odísť a dať šancu mužovi a malému si nájsť novú mamu….
@domka222 ako dieta takejto matky ver tomu, ze je lepsie, ak ho da napr rodine do starostlivosti. ked si k nemu doteraz nenasla cestu a vztah, lepsie to asi moc nebude a dieta ma este sancu na pekne destvo. ja som teraz velmi vdacna, ze som vyrastla u babky. a ani ako dieta som sa popravde necitila ukrivdene ani nic
@beronsche Presne! autorka neutapaj sa v tom viac a viac. musíš to riešiť a prísť na riešenie a hladat pomoc.
môže byt že si len vyhoreta a nebaví ta to. my to posúdiť nevieme. ty musis vedieť, ze či to je tak vážne, ze odídeš a starostlivost preberie tvoj muž, určite by mu pomohli (svokra, možno jeho súrodenci, možno tvoja mama neviem ako na tom ste) alebo či stačí pre teba velka zmena ze ny dieta islo do jaslí a ty do prace, medzi dospelých ľudí, stare kamarátky, možno by ti to pomohlo k tvojmu starému ja. riešenie je vždy, musis len konať
@misana84 áno, to je presne to riešenie, ktoré by bolo najlepšie.
Lenže tu záleží aj od toho, aky vzťah má k dieťaťu otec.. ak rovnaký, tak žiadna výhra..
Ale ako pomôže autorke nadávať do sprostých?
Myslím si, že toto odsudzovanie je dôvodom, prečo niektoré nešťastne ženy nehovoria o tom, že ľutujú, že sa stali matkami, že toto je dôvod, prečo nič nerobia, len trpia a najhoršie je, že potom najviac trpia ich deti...
Neviem, či je pre dieťa nieco horšie (mimo fyzického týrania) ako byť nelubene... Toto útočí na úplnú podstatu ľudskej existencie a vytvára obrovské zranenia a hlboké doživotné traumy.
Preco by si musela este dva roky vydrzat? Dietata sa mozes vzdat a ist si za svojou vysnivanou slobodou. Ver tomu, ze aj jemu bude omnoho lepsie, nez ta mat za matku.
Fu, ja len dufam, ze to dieta sa dostane do dobrych ruk. Lebo ty musis byt nenormalne zly clovek.
Uff….chudatko dieťa,ono za to vôbec nemôže, keď to čítam plakať sa mi chce…
@missviolet ale však ja jej neradím, nech pri ňom zostane. Samozrejme tu je prednejšie dieťa a jeho život. A tiež schvaľujem ,aby ho dala radšej niekomu ,kto ho bude milovať a "matka" nech si robí čo chce
Cim skôr to rieš, kým sa na teba ešte viac naviaže. Prečo by si mala čakať?
Akože to dieťa ti v čom vadí? Chlapa zruš, ak ti lezie na nervy, možno by si bola v lepšej pohode.
To dieťa vám nezničio život. Ono sa nepytalo na svet, vy ste sa mali chrániť, prípadne porodiť a dat ho na adopciu. Ja deti v žiadnom prípade mať nechcem, ale príde mi nanajvys smutné zvalovat vinu na dieťa. Aj ja som bola nechcené decko a moja skvelá matka mi to dávala pocítiť každý deň. Prosím zlutuj sa a daj to dieťa niekomu kto ho bude milovať. Ďakujem
Máš súrodencov? 1,5 ročné je fajn. To najťažšie máš za sebou. Už svitá nádej na škôlku. Dovtedy vydržíš a potom upraceš. 🙂
Chlap pride a odide, ale dieta ostane pri mame. Nie dieta ti znicilo vztah, ale ty alebo tvoj partner.
Ahoj autorka. Ak tuzis po rozvode, podaj navrh, nemusis cakat, kym bude dieta dostatocne velke. Ak o dieta zaujem nemas, moze byt zverene manzelovi, nemusi byt zverene tebe. Neviem, co ta viedlo k tomu, aby si dieta mala, ci islo o nehodu alebo len o nenaplnene predstavy, kazdopadne necakaj, ked bude mat male 4 roky, to bude pren horsie. Zacni veci riesit teraz. Dufam, ze muz aj dieta sa z toho dostanu co najlahsie a ze ty najdes svoje stastie. Drzim palce.
@maxalla dúfam, že aspon manžel má záujem. Neviem si predstaviť, že by to dieťatko bolo odsúdené na život s dvoma takýmito rodičmi. 😓
Ty si ničíš život sama, podľa toho čo píšeš, postupne sa dozvedáme, že aj muž ti lezie na nervy, všetci sú nejaký len ty si dokonalá.
neverim, ze to dieta je take "hrozne" skus zmenit uhol pohladu, psycholog ti pomoze..a ako bude vacsie aj starosti sa budu menit na radosti, neboj sa
(ak to nie je fejk tema takto pred vikendom)
Prečo si si preboha robila dieťa. Chúďa maličké. Toľko žien nemôže mať dieťa a ty napíšeš toto. Daj čo najskôr rozvod na súde povedz že sa malého vzdávaš. To je asi to najlepšie čo môžeš urobiť. Hlavne nečakaj 1.-2 roky pre dieťa by to bolo horšie.
Tu nejde o depresiu, keď si prečítam príspevky autorky, jedine, co mi z toho vychádza je, ze chce žiť sama pre seba, pohodlne, nestarat sa, neriešiť nič, len seba. Jednoducho hlúpa (a nesmierne sebecká) žena otehotnela, a teraz kvôli tomu trpí dieťatko. Nič iné za tým asi netreba hľadať.
ak je toto pravda (o com pochybujem) zbalit sa mozes hned a ist ... posli muzovi papiere na rozvod a suhlas aby mal dieta on ..nemusis cakat ... ale ak tos pravis uz sa nevracaj ..

Nechaj dieťa mužovi a chod. Aj o take male dieťa sa môže starať len chlap ak sa zena nechce.
A v tvojom prípade urobíš asi najlepšiu vec na svete a nezničis dieťaťu život.