icon

Ľutujú páry rozhodnutie nemať deti?

Dnes o 19:11

Dievčatá, toto je diskusia čisto len zo zvedavosti.
Fakt nechcem rýpať, len ma to zaujíma...
Poznáte vo svojom okolí pár, ktorý išiel do manželstva/partnerstva so zámerom, že vyslovene nechcú deti?
Ja to plne rešpektujeme, nie je to moja vec, len ma zaujíma, či to niekedy ľutovali/ľutujú, keď sú už vo vyššom veku a deti už mať nemôžu?
Poznám len jeden taký pár, majú 45-50 rokov, išli do manželstva s týmto nastavením (viem to od ich súrodenca). Majú psa, chodia na dovolenky, predpokladám, že ešte takto nebilancuju...
Sú to iba známi z ulice, nemáme blízky vzťah, preto sa ich to neopýtam.
Len ma to fakt zaujima, že keď majú takéto páry 60-70 rokov, či su s tým úplne ok alebo to ľutujú...
Ďakujem za slušné odpovede.

Strana
z2
anonym_318371
Dnes o 19:16

Poznám taký pár, čerství dôchodcovia, je to moja teta s ujom a nikdy neznačili nič také, že by ľutovali, no do hlavy im samozrejme nikto nevidí... čo viem ja, žijú pekný a spokojný život

anonym_e98648
Dnes o 19:17

Sestra nelutuje praveze deti nechceli lebo by museli zmenit zivotny styl, vzdat sa hobby

oblaacik
Dnes o 19:20

@anonym_autor poznam dokonca par, ktory sa rozhodol pre vazektomiu, lebo si boli isti ze deti nechcu. Preslo asi 8 rokov a zistili, ze predsa len. Zial je to uz nezvratna zmena. Skoncilo to rozvodom.

inaemre
Dnes o 19:25

Moja kolehyna (62) velmi lutuje ze bola vydata za nespravneho muza, ktory nechcel deti a premrhala s nim plodne roky zivota. Opustil ju ked dostala rakovinu.
Teraz ma priatela ktory je uz dedo a ona si neskutocne uziva byt aj ked nevlastnou, ale babkou. Miluje a rozmaznana tie dievcatka..

anonym_65b90f
Dnes o 19:33

Tiez ma to celkom zaujima. Rozhodla som sa pre bezdetny zivot a sama som zvedava ako sa to casom vyvinie.

anonym_34438d
Dnes o 19:35

Poznám pár, ktorý cele roky si šťastne nažívali až on sa jedného dňa zobudil s tým, že komu to tu všetko nechá, komu on odovzdá to čo vie, pre koho on robil toto a hento
Výsledok? Rozvod. Ona už mu dieťa dať nemohla. On si našiel mladšiu, už majú dve malé deti
Ona je sama. (Hoci boli obdobia keď ona deti chcela)

marca12
Dnes o 19:36
@anonym_34438d

Poznám pár, ktorý cele roky si šťastne nažívali až on sa jedného dňa zobudil s tým, že komu to tu všetko nechá, komu on odovzdá to čo vie, pre koho on robil toto a hento
Výsledok? Rozvod. Ona už mu dieťa dať nemohla. On si našiel mladšiu, už majú dve malé deti
Ona je sama. (Hoci boli obdobia keď ona deti chcela)

@anonym_34438d Boze to je strasne. Chuda zena,to musi byt riadna zataz na psychiku toto vsetko uniest.

anonym_34438d
Dnes o 19:37
@oblaacik

@anonym_autor poznam dokonca par, ktory sa rozhodol pre vazektomiu, lebo si boli isti ze deti nechcu. Preslo asi 8 rokov a zistili, ze predsa len. Zial je to uz nezvratna zmena. Skoncilo to rozvodom.

@oblaacik čo je to za nezmysel? Po vazektomii môže ešte muž mat deti

pr85
Dnes o 19:37

@anonym_autor Ľutujem len dobrovoľne bezdetné manželstva, ktoré z dôvodu neplodnosti nemôžu mať deti. Dobrovoľne bezdetných (childfree) neľutujem, lebo sa tak rozhodli. A za svoje rozhodnutia si budú niesť svoje následky, keď ich v starobe nebude mať kto navštíviť. Ale ako hovorím, je to ich vec, mne je to srdečne jedno.

anonym_34438d
Dnes o 19:40
@marca12

@anonym_34438d Boze to je strasne. Chuda zena,to musi byt riadna zataz na psychiku toto vsetko uniest.

@marca12 ona to niesla veľmi ťažko

pr85
Dnes o 19:44
@oblaacik

@oblaacik A pretoto by som nikdy na vazektomiu nešiel, aj keď už ďalšie deti neplánujem. Lebo toto rozhodnutie sa môže zmeniť zo dňa na deň, ale výsledok vazovazostomie je otázny a skôr sa to nedá zvrátiť než áno.

midka

Poznam len pary, ktore nedobrovolne boli bez deti, niektore to s urcitou davkou smutku zvladli,, ine sa rozhodli pre adopciu. Dobrovolné rozhodnutie nemat deti, take pary nepoznam,, i ked by si niekto myslel, ze asi pre mnozstvo zalub deticky nemali, opak bol pravdou mnozstvo zalub bola, len z nudze cnost. Skor poznam pary, ktore aj po rokoch olutovali, ze nemali o 1 viac 🙂

anonym_2520e5

Moja sesterenka sa vydávala za staršieho rozvedeného chlapa s dospelými detmi súhlasila s tým že on deti nechce. Ovdovela v 44 a druhého manžela spoznala o rok neskôr. Chceli spoločné dieťa ale už sa nedarilo. Nejaký čas sa pokúšali ale už bola vo vyššom veku, hovorila mi že to ľutuje. Potom zomrela prvá žena jej muž a o rok na to aj jej druhý muž, teraz výchovavá sama mužovho syna z prvého manželstva. akoby bol jej vlastný

pr85
Dnes o 19:47
@anonym_34438d

@oblaacik čo je to za nezmysel? Po vazektomii môže ešte muž mat deti

@anonym_34438d Skôr nie, než áno. Vratné je to tak na 30% a na Slovensku skoro nikto nerobí reverzie. A má sa to chápať ako trvalé rozhodnutie, nie že o rok chcem znovu deti.

anonym_0350cf
Dnes o 19:49
@pr85

@anonym_autor Ľutujem len dobrovoľne bezdetné manželstva, ktoré z dôvodu neplodnosti nemôžu mať deti. Dobrovoľne bezdetných (childfree) neľutujem, lebo sa tak rozhodli. A za svoje rozhodnutia si budú niesť svoje následky, keď ich v starobe nebude mať kto navštíviť. Ale ako hovorím, je to ich vec, mne je to srdečne jedno.

@pr85 S tými, že v starobe ich nebude mať kto navštíviť je úplná blbosť. Pracovala som domove dôchodcov, niektorí seniori tam boli celý rok sami, ich deti za nimi prišli maximálne raz za rok.
V dnešnej dobe je veľmi veľa ľudí v zahraničí, chodia na domov dva krát do roka.

anonym_ca1fcd
Dnes o 19:54

Poznám pár,ktori boli dlho spolu,ale nie v spoločnej domácnosti.Boli spolu už počas VŠ a muž sa rozhýbal a požiadal o ruku svoju priateľku až keď mali obaja 35 rokov.Pracovne sa obom darilo, finančne sa mali dobre,a tak keď mali obaja 38 , začali zvažovať, že majú Všetko, ale dieťa im chýba.Bali sa však rizika, že kvôli veku ženy by mohlo byť dieťa postihnuté,a preto sa nedohodlali splodit potomka.Zacali pracovať na adopcii, lenže muž vo veku necelých 45r.mal mozgovú príhodu,a tak sa adopcia nekonala.Ich manželstvo skončilo veľmi smutne.Po čiastočnom zotavení zaziadal muž o rozvod.Nechcel brzdiť svoju manželku ani v pracovnom/ona sa o neho popri práci veľmi príkladne starala/,ani v spoločenskom živote.

anonym_4c8192
Dnes o 19:58

@anonym_autor
Sa musis pytat 70-80 +
Tí uz zvyknu bilancovat svoj zivot komplexne.
Tu na MK je takych minimum ak vobec.

anonym_6a6d29
Dnes o 20:01

@anonym_autor nepoznam ale urcite vela parov lutuje a urcite vela parov nelutuje. Ludia su rozni. Ludia viac lutuju veci ktore neurobili ako veci ktore urobili. Najsmutnejsie je aj tak ak niekto lutuje ze mal deti. To az mrazi cloveka. Radsej nemat a lutovat.

anonym_a73f65
Dnes o 20:01

Poznam dva pary.Cca 55-60 a cca 65.Oba pary vedu veľmi aktivny zivot ešte stále a neľutuju svoje rozhodnutie.

anonym_4c8192
Dnes o 20:02
@anonym_e98648

Sestra nelutuje praveze deti nechceli lebo by museli zmenit zivotny styl, vzdat sa hobby

@anonym_e98648 Kolko ma sestra rokov ?

anonym_1fdeaa
Dnes o 20:02
@pr85

@oblaacik A pretoto by som nikdy na vazektomiu nešiel, aj keď už ďalšie deti neplánujem. Lebo toto rozhodnutie sa môže zmeniť zo dňa na deň, ale výsledok vazovazostomie je otázny a skôr sa to nedá zvrátiť než áno.

@pr85 tak uprimne, moj muz uz rozhodnutie menit nebude. Coskoro sa nam narodi piate dieta a teda zivit 5 malych je viac nez dost. Aj keby ame sa rozviedli...tak uz dalsie deti nebude chciet. Takze co ja neschvalujem, je vazektomia, ked nemam deti alebo mam jedno. Podla mna, ked sa rozvedu, aj tak maju chlapi provlem platit vyzivne. Moja znama takto zivori po podnajmoch so 4 detmi, panko sa vyvaluje sam v dome a bavka sa v garazi, ona mu prispieva polovicou na hypo a on plati vyzivne na 4 deti 400 eur. Krasa toto. A dom nie a nie predat, lebo...vsak sa moze k nemu vratit, aky problem? A ano, su to krestania a ked som sa dozvedela, co jej robil a ako cele to manzelstvo zvnutra vyzeralo, tak som neverila vlastnym usiam. Hlavne, co hovori o nom najmladsia dcera...😔. Takito nasilnici by ani deti nemali mat.

anonym_ca1fcd
Dnes o 20:03
@pr85

@anonym_34438d Skôr nie, než áno. Vratné je to tak na 30% a na Slovensku skoro nikto nerobí reverzie. A má sa to chápať ako trvalé rozhodnutie, nie že o rok chcem znovu deti.

@pr85 Je pravda, že chirurgicky prinavrátiť plodnosť muža po vazektomii je náročna mikrochirurgicka operácia, ale stále je tu možnosť odberu spermií z nadsemennikov za účelom umelého oplodnenia

mikasa_ackerman
Dnes o 20:15

My s partnerom deti nechceme. Budeme radšej v budúcnosti ľutovať, že sme ich nemali, akokeby si ich máme spraviť a ľutovať to, že ich máme🤷‍♀️😄

anonym_4c8192
Dnes o 20:18
@mikasa_ackerman

My s partnerom deti nechceme. Budeme radšej v budúcnosti ľutovať, že sme ich nemali, akokeby si ich máme spraviť a ľutovať to, že ich máme🤷‍♀️😄

@mikasa_ackerman Preco nechcete ? Kolko mate rokov ?

sissi2183
Dnes o 20:28

Rodicia dcerinej kamaratky neplanovali deti. Kariera, firma, dom. Ked zvonili biologicke hodiny a to doslova, rozhodli sa, ze predsa len jedno dieta. Rodila v 39 rokoch. O 3 roky znovu otehotnela a narodila sa im mala Magdalena takmer v 43 rokoch. Je to velmi mila ukazkova rodina. Deti miluju, aj ked teda popri podnikani a prace v automotive na ne az tak vela casu nemaju. Ale mala lipne na mame, neskutocne ju lubi. Stretavame sa
ako rodiny a myslim, ze su happy, ze sa takto rozhodli.

anonym_5647c3
Dnes o 20:29
@pr85

@pr85 takze radsej si pokazit zivot a zdravie v biede s deckami ktore nechces len aby ta v starobe na hodinu za mesiac dosiel volakdo navstivit alebo sa staroby ani nedozijes 😂 ty si ale zuuufalec

mikasa_ackerman
Dnes o 20:35
@anonym_4c8192

@mikasa_ackerman Preco nechcete ? Kolko mate rokov ?

@anonym_4c8192 veľmi veľa dôvodov máme a ak nevadí, nechcem tu verejne písať môj vek😄

anonym_cb5e10
Dnes o 20:43
@pr85

@pr85 otazka nebola ci ich lutujeme, ale ci oni lutuju. Chapes ten rozdiel?

anonym_f23ab4
Dnes o 20:46
@pr85

@pr85
Moj manzel na vazektomiu isiel a velakrat mi povie, ze to bolo jedno z naj rozhodnuti- mame 2 deti, viac deti sme viac nechceli a on ich uz nechcel s inou zenou (teda ani ja samozrejme) sex je bez stresov, ze by som mohla otehotiet, nemusime sa nijako chranit a riesit rozne antikoncepcie. Takze za nas- odporucame 🙂

pr85
Dnes o 20:49
@anonym_ca1fcd

@pr85 Je pravda, že chirurgicky prinavrátiť plodnosť muža po vazektomii je náročna mikrochirurgicka operácia, ale stále je tu možnosť odberu spermií z nadsemennikov za účelom umelého oplodnenia

@anonym_ca1fcd A to umelé oplodnenie sa môže (ale aj nemusí) podariť. Umelé oplodnenie tiež nefunguje na 100%, niekedy je potrebné absolvovať niekoľko cyklov. A je to dosť drahé a poisťovňa prepláca len niekoľko cyklov (a je tam aj limitacia veku na preplatenie, tuším pod 40 rokov). A ten odber spermií (metóda MESA/TESE) je plne platený pacientom. Takže muž by mal dobre rozmýšľať, predtým než niečo také ako vazektomia podstúpi.

Strana
z2