icon

Matka na materskej spí do 10:00

3. mar 2023

Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?

marietapapova
4. mar 2023

Ja nášho 3,5rocneho nechávam spávať aj do 10:00 hlavne cez víkendy,alebo keď je chorý a doma je, len chodím pokukavat či je s ním všetko v poriadku 🙂
A náš druhý skoro ročný syn,mal obdobie cca 1-2 mesiace že o 4:00 vstával 🙈🤦 čo by som nedala aspoň do 7-8ej.
Dieťa si zvykne na škôlkársky režim, netreba sa obávať a hlavne nestarať sa do nevesty

tanyag
4. mar 2023

@zuzkaferko U nás to začalo presne keď mala rok a pol, dovtedy bolo všetko ok, prišla jedna ťažšia choroba, kde nespala v noci kvôli horúčkam ale spali sme cez deň a proste to ďalej takto išlo a mohla som sa aj na hlavu postaviť, nedalo sa to zmeniť...na moju dcéru veľmi zle vplýva aj zmena času...už keď prejdeme do režímu, že ide spať pred 22hou...tak príde do toho zmena času a sme tam kde sme boli 😂

luckynat
4. mar 2023

Fuj, mat takuto svokru tak grcam kade chodim. Staraj sa o seba, syn je dospely a to dieta ma svojich rodicov, teba do toho nic kedy chodia spavat a kedy vstavaju.

veronicka88
4. mar 2023

Juj keby mi jedno v Tom veku tak dlho spalo🤣spala by som s ním aj ja🤣🤣🤣ale....moji o 19.30 už spia...starší 20.30 najneskôr....ja mám doma ranné vtacatka(hlavne staršieho)kamoška má sovy....každý sme iný.a zvykne si normálne....

tianna
4. mar 2023

Nerieš to prosím ťa. Pokiaľ nemá tvoja dcéra/nevesta 15 rokov snáď vie čo robí.. čo sa týka toho kedy chodí spať napíšem to tak.. stredný syn (8 rokov) pred 23:00 nezaspí už minimálne 4 roky a ver že sa môžem aj na hlavu postaviť.. skrátka jemu stačí spať 7,5 hodiny. Keď som ho dala nasilu spať skôr tak mi santil hore presne po 7,5 hodinach a teda poviem ti vstávať potom 4:30 bola iná ,,zábava".. keď je doma muž a postará sa o starších s najmladším drobcom si tiež pospim aj do 10 (má 2,5 roka). Je ale pravda že do škôlky nejde.

laskamojajeidna
4. mar 2023

Milá babka, čo bolo ako sa hovorí,,dakedy'' už teraz nie je. Ako ste učili svoje deti, aký ste dali režim no taký bol. Vaša nevesta ma svoj režim a žiaľ vy ako iná generácia to nedokážete pochopiť. Niektoré deti proste hoci ako silno ich chce dať rodič spať nejdu. A nie je to týranie....môj prvorodeny syn chodil spať o 23:00 ,00:30, atď...hoci bol v pyžame od 19:00, inokedy od 20:00. Hoci ako sme sa snažili proste nechcel spať. A pritom nespal od 2 rokov cez deň. Nechcel....šialené čo? Malé 2 ročné dieťa nespí cez deň a v noci alebo nad ránom zaspáva....vekom sa to upravilo. A pritom bývame v dome čiže bol stále vonku. Máme psa aj sliepky...No pri 3 synov čo mám je to ,ale brutálne rozhádzané časovo, keďže každé dieťa vyžaduje niečo iné. Nebojte sa. Upraví sa to. Ste určite milujúca babka,ktorá sa proste stará. Je to vaše vnúča a nie vaše dieťa. Od toho sú rodiča, aby to riešili. Skôr sa skúste zamyslieť ako môžete s malým tráviť čas. A nehľadajte problém,kde nie je. Užívajte si lásku a pokoj. Veľa síl prajem.

khr2016
Autor odpoveď zmazal
ouwecka
4. mar 2023

No a co,kazdeho vec ked maju taky rezim

maaji
4. mar 2023

Čo by som ja zato dala, keby som mohla spať do 10:00 😅

nnnuuunnn
4. mar 2023

Gratulujem, máš nevestu ako Jasminu Alagic, dávala minule storku ako jej Sanel spí až do neviem kedy ráno, a na druhý deň išiel do škôlky, tiež vravela, že nevie ako zajtra vstanú, ale že budiť ho nebude. Tiež som taká mama bola. 😁

flafly
4. mar 2023

Milá babka, pozametaj si pred vlastným vchodom a hlavne si uvedom, že svoje si už vychovala. Ako vychováva tvoja nevesta/dcéra je jej vec. Obe moje deti boli nočné sovy, darmo som skúšala ukladať večer o 19. Mali koliky od narodenia, u nás sa od 19-01.00 v noci revalo cele mesiace. Ak bolo treba kľudne som spala s nimi do 10 rana. A kľudne si aj teraz spím so 4 ročnou do 10 rana, ak akurát nechodí do škôlky. Potom normálne prepneme na skolkarsky režim. O 21 sa už spí a o 7 ráno vstáva. Deti sa už v skolkarskom veku celkom rýchlo prispôsobia zmene.

palicka
4. mar 2023

Ďakujem Bohu za moju svokru. Nikdy nedržala stranu nikomu a na začiatku povedala, že svadbou sa začína nás život. Ako si zariadime, tak budeme mat. A drží sa toho aj po desiatkach rokov! Ja som si cez víkend bežne pospala napriek tomu, že dieťa už malo aj 6, nie 3. A? Tiež som skôr aktívna večer. A cez víkend si len tak upratuje tá nešťastníčka a Tvoj synček sa musí postarať o deti? Boze, tak môj by mal mat aj Nobwlovku za mier. On totižto aj bežne vybral umývačku, kým som ja spala (robí zo cez víkend aj teraz, on ráno je hore o šiestej a nič nepomôže). No nič, mna by už za take správanie mali hnať…

elis309
4. mar 2023

@zdenka11081983 👏👏👏👏 krasny a velmi vystizny komentar 👌😄😄😄

katka848
4. mar 2023

Úplne súhlasím,,,, ja davam dceru spát na 20 az 20:30,, a vstáváme 6:30,,,každý deň ale predpokladám, že nevesta ne mladučká áno je to trápenie dieťatko ma chodiť skoro spať a ráno pozerať rozprávky a na slniečko von ale keď spí do desiatej tak určite nič nestíha ani variť a ani von

mimi16
4. mar 2023

@zdenka11081983 nie nie je to normálne

katka848
4. mar 2023

Nečítajte tie hnusne komentáre čudujem sa ako matky môžu niečo také písať,,, pravda je taká, že nevesta bude taka čo si rada pospi,, a keď dlho drichme tak sa jej večer nechce spať a trápi aj dieťa,,,, malí nemá režim lebo ona by ráno nevstavala,,,,

mimi16
4. mar 2023

@veronika2405 to sa po druhom roku ráta na mesiace?

krkavcia_mater
4. mar 2023

No čo nepríde normálne vám, je normálne iným. Svoje dieťa ste si vychovali, tiež by sa vám nepáčilo, keby vám niekto do výchovy hovoril. Im to vyhovuje, nechajte ich. Je to ich starost. It's not your business

inak2022
4. mar 2023

Syn má už vlastnú rodinu. Dajte im pokoj. Robíte v jeho rodine rozbroje, chcete mať na svedomí, ak vnuk príde o rodinu? Nájdite si nejaké iné záujmy, alebo pozerajte detektívky. Naozaj, robíte zlobu.....

mimi16
4. mar 2023

@katka848 presne súhlasím. Len čítam komenty cez desať strán a som zhrozená. Kojiť troj ročné dieťa? Cucne, otočí sa a zaspí. Mater lenivá, chlap robí a autorka má pravdu.

rakso
4. mar 2023

@katka848 prečo by nemala nič stíhať a prečo by nemohli mať režim? Povedzte mi ako vplýva vstávanie o desiatej na režim dňa? Režim je pre dieťa predsa dôležitý z hľadiska následnosti aktivít a nie času, kedy sa aktivity vykonávajú. Dieťa potrebuje vedieť, že keď sa zobudí, ide sa hrať, a keď sa dohrá ide jesť, a keď sa naje, ide spať. A nie to, že sa ide hrať o deviatej a jesť o pol desiatej a spať o desiatej. Podľa mňa je úplne jedno, či sa zobudia o šiestej alebo o desiatej. Kľudne môžu mať o desiatej raňajky, potom nejaké aktivity, desiatu, potom obed okolo tej druhej až tretej, potom spánok, potom zas aktivity a olovrant, večeru okolo ôsmej deviatej, o desiatej kúpanie, rozprávka a spať. Verte či nie, ale napríklad v takom Španielsku ľudia bežne večerajú o desiatej a chodia spať o jednej v noci. To, že to má niekto inak ešte neznamená, že je to lepšie alebo horšie alebo normálnejšie 🤷‍♀️

evica17
4. mar 2023

@katka848 prečo by nestíhala variť a prečo by nemala čas šiat von jej nevesty so synom ? Však keď vstane,tak hádam normálne fungujú,len to má posunuté k tie 4 hodiny od teba. Oni vstanú,dajú si raňajky,ty si s dieťaťom von, tebe dieťa spí obednú spánok,oni sú akurát von a ty ideš s dieťaťom domov na večeru a sa chystáte na spánok a ona je von alebo si vari alebo hocičo. A to že upratuje cez víkend keď jej muž prízemie malého, veď koľkým ženám tu rádia.nech dá dieťa mužovi cez víkend a oddýchne si,ide von cvičiť alebo hocco,tak ona to využije na upratovanie a pritom si oddýchne,nemusí sa naháňať pomedzi dieťa a venuje sami alebo sú von viac. Ja som to tiež zo začiatku tak robila

mimi16
4. mar 2023

@rakso o desiatej kúpanie???? To ani 14-ročnej nedovolím. Toto nie je normálne čo tu píšeš!

tilly
4. mar 2023

@zdenka11081983 to sa určite pýta svokra 🤣🤣

evica17
4. mar 2023

@mimi16 nechápem prečo je nevesta autorky lenivá ? Preto že spí do 10 ráno ? Ty by si nespala s dieťaťom ,ktoré ti zaspí o 23 hodine,a nastavovali by si si dobrovoľne budík na 6 hodinu aby si si porobila veci kým dieťa spí ? Ja nie, nie som otrok domácnosti a myslím aj na seba,aj ja si potrebujem oddýchnuť. A nemám skúsenosť,ale podľa.kometarov sú také deti,nocne sovy, tak ťa matka sa môže aj na hlavu postaviť a j tak to dieťa zaspí vtedy. Mne deti, ak keď v noci sú občas dlho hore alebo večer neskôr spia,vždy vstanú narovnako, a to som si naivne vždy myslela,ze keď tri hodiny v noci malý vystrájal,že aspoň ráno dospim a on tradične o 6tej hore,a po polhodine nervózny že je nevyspaty.

mimi16
4. mar 2023

@tilly dobré ráno

nika_23
4. mar 2023

Pokial je taketo spavanie skôr výnimočné,nevidím v tom problém.No nezda sa mi to OK ak je to dennodenne.Vsak si zoberme napr.v zime:kym vstanu,daju sa dokopy,prichystaju obed,bude pomaly aj tma.Tu sa zas raz ukazuje,ako sa niektore maminky nedokazu prisposobit dietatu,ale ono sa ma prisposobovat matke a tomu,že si rada dlho pospinká.A nie,nie som žiadna babka ☺

majlo1234
4. mar 2023

@mimi16 14rocnej mozno nie, kedze predpokladam ze vstava do skoly a mala by sa vyspat. Ale decko, co nikam nechodi a matka, co rovnako nikm nechodi, si mozu vysoavat dokedy chcu.

majlo1234
4. mar 2023

@nika_23 nuz v zime je to horsie. Ale tma, ako som pocula, nie je ani nebezpecna, ani v nicom braniaca zivotu😂 normalne sme aj po tme chodili von, si predstav. Presne ako hovoris, pokial decko soava do desiatej, prvu prechadzku stihne este za vidna, ale druhu uz holt po tme, co narobis

eviann
Autor odpoveď zmazal