icon

Matka na materskej spí do 10:00

3. mar 2023

Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?

tiezjedna
5. mar 2023

@evamarek77 nápodobne 😂 Zo mňa by mala pani svokra mrtvicu😎 zvlášť keby ešte vedela, že som dotiahla domov ťažko po polnoci, pretože som bola békať s kamarátkami😂

kaca222
5. mar 2023

@chillibubble našťastie tu je takých komentárov menšina 😄👌 pre mňa zas môže byť lenivá tá, čo ide o deviatej spať 😃 toľko vecí si porobím do 23tej 😍 moja svokra je tiež ranné vtáča, o 9tej večer už je vypnutá. Ale ona je zlatá, nikdy na nič nemá blbé reči. Asi preto, že aj jej deti vždy dlho spávali 😄😄

dada318
5. mar 2023

@mimi16 jasné ja rozumiem, zovšeobecnila som to 💛 prvá mi spi do 10tej, druhá už o pol siedmej buntoši a tretie by spalo 24/7 😁 každé dieťa je iné . Nech si užívajú materskú dovolenku a spinkaju 💛 vstávania ešte bude dost

rakso
5. mar 2023

@mimi16 a čo je na tom? Akože chceš povedať, že to kúpanie je nejaké iné za to, že je o desiatej? Tvoja 14ročná dcera je uplne iný prípad. Ona nevstáva o desiatej ráno, ale o siedmej (?), takže logicky ide spať skôr a kúpanie stihne takisto skôr. Porovnávať 14ročné školopovinné dieťa a dieťa, ktoré ešte ani nechodí do škôlky je od veci.
Nevoem, možno Ťa zle chápem, ale teda mi vysvetli, prosím, v čom je kúpanie o desiatej zlé, ak dieťa chodí spávať o jedenástej a následne spí 11 hodín? Spánkovú potrebu to dieťa naplnenú má a to je predsa najdôležitejšie, či nie?

kaciato
5. mar 2023

To si maju vyriesit mladi ako im co vyhovuje alebo nevyhovuje vas do toho nic este chvilu to rieste a mate v rodine rozvod potom budete spokojna...

conquestor
5. mar 2023

@luckynat presne, sme tiež boli u sesedov včera do 23h...a ešte sme sa na dvore so psíkom pohrali a utekali hajde....no neviem,dnes baby vstali o pol 10,spokojné ...do školy ,školky vstaneme úplne v pohode....Inak,autorka,ja dnes ani nevarím😵🙈😆😆,máme guláš zo včera,kokos to som ja teda matka...radšej sa tulim s mužom na gauči a hráme quarteto...

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
seva22
5. mar 2023

Moja dcera ako dojcene dieta spala hrozne do skoro 2 rokov,potom sa to zacalo upravovat…do dvoch rokov bola v noci kazdu hodinu hore a vstavala uz pred 6tou…ked zacala lepsie spavat aj ranne budenie sa odďaľovalo a teraz ako 4 rocna si tiez obcas pospi aj do 10tej…mne to nevadi,ked nejde do skolky nech si pospi…ked treba ist,zobudim ju, ziadna veda…tiez som si myslela ze bude lepsie ju “naucit” na skorsie vstavanie par tyzdnov pred nastupom do skolky, ale nakoniec som zistila ze je to zbytocne…deti su flexibilnejsie nez si myslime;) takze z tohto pohladu by som sa tym netrapila;) a co sa tyka matky, ze si pospi s dietatom tak ak vas to trapi tak su uvedomte, ze za tie tri roky urcite presla obdobiami kedy trpela nedostatkom spanku a teraz si trochu dopraje, na tom nevidim nic zle…ja tiez vela a nepretrzite nenaspim teraz pri mladsim synovi ale sna d ked podrastie tak si to vynahradim a budem kludne spat aj do 11tej (ak bude starsia dcera v skolke) a druhym ludom do toho nic, do kedy ja spim, ak si to dokazem zariadit tak ze mam ci dat detim jest,obliect a pod…asi jej zavidite;) keby vas trapilo dieta, tak napisete ze “dieta vyspava do 10tej”…vas zrejme trapi ze si ta matka pospi ked ste do “problemu” zahrnuli aj ju;) nezavidte! Nie je to zdrave;)

zuzuliennka1
5. mar 2023

moj syn spal od narodenia naozaj super, ziadne budenie v noci kazdu hodinu som nepoznala.
ako malinke babatko, kym sa upravoval rezim - chodil spat akokedy - medzi 20:00 a 23:00.. ale on spal v noci v podstate vyborne, spanok nemal prerusovany, takze aj ked vstaval ako vsetky male deti velmi skoro, celkovy cas spanku mal v poriadku, ak zaratam aj doobedny a poobed. spanok, tych 12h urcite.
potom sa to samozrejme menilo, regresie,spln,.. chodil spavat okolo 21:00, zobudil sa na jedno kojenie okolo polnoci a potom spal do 3:00-4:00, druhe kojenie a zaspal opat..nepamatam si to uz uplne presne, ale ako novomatka som bola mierne “zhrozena”, ze take male dieta a nezaspi skoro? 🤣 ved male deti = vela spanku.
Isto mi daju za pravdu vsetky matky tu, ze tak to proste nefunguje 🙂 kazde dieta ma iny rezim, a aj ta utkvela predstava maleho babatka spiaceho uz o 18:00 je skor rarita 😁 spanok sa vselijako posuval, menil, az sa v 3,5r ustalil na - zaspi okolo 21:00, vstava o 6:30/7:00. plusminus.
niektore deti ako dojcene spia naozaj zle, a potom sa to ustali, ine spia vyborne a zmeni sa to neskor.
je uplne zbytocne porovnavat, riesit co je “spravne a nespravne”, existuje len to, co danej rodine vyhovuje a co nie. kazda funguje inak, a aj kazdy clen rodiny funguje inak.
ja som odmalicka nevedela vyspavat, aj cez vikendy som sa sama budila najneskor o 6:30, moja sestra spala aj do 10 🙂 su jednoducho ranne vtacata alebo sovy

kroska18
5. mar 2023

@melanta prečo hneď tak útočne. Neviem kto to píše (vyzerá to na otca, svokru alebo aj mamu), ale vidím v tom predovšetkým obavy o režim keď pôjde dieťa do škôlky.

delphineta
5. mar 2023

Nech si užívaju pokial môžu a Vy sa do toho nestarajte,mali ste možnost vychovávat svoje deti,tak jej deti nechajte na nej

vevesh
5. mar 2023

Som sa tu teraz dobre nasmiala🤣🤣🤣a teraz z reality- mam jedno dieta nespave, staci mu spat 4-6h za den. Ked bolo male, kludne nespalo aj den-dva, na hodinku lahlo a duracelka fungovala dalej......ako som sa ja napocuvala od mamy, ze rezim,rezim, rezim. Tak som jej deti na prazdninach dala, "nech im da rezim"🙃🙃 ani jedno z 3(!!!) nedokazala uspat skor, ako slnko zapadlo (blbe, ze to bolo v lete cez 22.00). Stale zaspala skor ako moje deti🙃🙃🙃 a ano, nas davali spat o 7 po vecernicku (lebo chceli klud), ale uz zabudli na to, ze sme ako mali buntosili 2-4 hodiny v noci, zatial co rodicia spali ako zarezani (nicili sme veci, neskor som citala s baterkou pod perinou) a nad ranom znova zalahli ako by sa nechumelilo🙈🙉🙈🙈🙉🙈 o pol noci chodim spavat od 12tich- takze berem, ze deti su aj po mne nocne sovy😇

orangecountry
5. mar 2023

Zbožňujem keď sa tu riešia takéto p*čov*ny🤦🏼‍♀️

tanickae
5. mar 2023

No... pri prvom dieťati sme stavali do 10 -11 úplne bežné, a malo to svoju daň, dieťa večer šlo späť o 11. Takže katastrofa 😁😁😁 pri druhom už žiadne také pekne normalny režim , mne to vtedy asi vyhovovalo si pospať takže každý si nájde svoj system

pezs
5. mar 2023

Každý má svoj režim dňa, ktorý mu vyhovuje. No pre mňa to normalne nie je vstavať na materskej o 9-10hod. Pre nás je idealne vstať 6:30-7:00hod, dame si raňajky, (v lete o 7:30 ranna prechádzka na zeleninový trh spojena s kávou), pohrame sa, uvarim obed, poupratujem dame si desiatu nejake ovocie a ideme vonku. Muž chodi na obed domov o 12:00hod, najeme sa s malym tiež a ide spať, keďže ešte vyžaduje ako 3ročný poobedný spánok. Pospi si 1,5-2hod, potom olovrant, hráme sa a väčšinou ideme na ihrisko k deťom. Po návrate sa hrá uz aj s mužom, chystám večeru, pripravujeme sa na kupanie a neexistuje, že o osmej by od unavy nezaspal. Neviem si predstaviť, žeby sa nam to cele posunulo o 2-3hod. Samozrejme stane sa sem tam, že do postele ide o deviatej, lebo máme aj staršieho školáka a natiahnu si hru.

eviann
Autor odpoveď zmazal
eviann
5. mar 2023

@majlo1234
@domynica9
@janysp

Nieeee. Pani napisala komentar o 16:16 svojho casu. U mna je o 7 hodin menej. Nie kazdy zije na Slovensku. Hahahaha

majlo1234
5. mar 2023

@eviann haha, tak to sa podarilo😄 beriem spat, dobre som sa zasmiala ale😄

majlo1234
5. mar 2023

@nika_23 nuz, ja by som rada zila niekde, kde sa nestmieva v zime o stvrtej, ale byvame tu. A tiez by som bola radsej, keby decko vstavalo skor, ale lamat sa mi to nechce. Ja som taka dojebabrana z toho nocneho vstavania k nemu, ze proste rano spim, pokial spi on. Ale naozaj ma nikdy nenapadlo, ze niekto si moze mysliet, ze je to nezdrave pre dieta(ked tak deti bezne v inych kulturach ziju) alebo ze som leniva(ked mame iba posunuty start a koniec dna).
V lete to uz bude zase ine, stihneme ist vecer na pivo/veceru a vyuzijeme zase vsetko denne svetlo, oproti deckam, ktore pojdu spat o siedmej

jankadanka3
5. mar 2023

Vieš co bude, milá "babka", veľmi nevhodné pre zdravie tvojho snýčka aj tvojho vnuka? Keď sa im kvoli hnusobe ako ty rozpadne rodina... A to sa moze stat lahsie nez si myslis. A stastni teda urite nebudu, a bude to tvoja vina! Sú to dvaja dospelí ľudia, rodicia dietata, rezim majú tak ako si zariadia, ako sa dohodnú - ziadna ďalsia osoba do toho nemá čo povedať ani slovo, a to hlavne nie "starostlivá maminka synáčka", ktora je takáto zlostná povaha. Také ako si ty sa potom divia, že sa ich super snykovi rozpadlo manzelstvo, a hadzu to na nevestu. Omyl - ty budes na vine. To ak orozpravas o svojej neveste - ona chcela dom, ona ich vyhadzuje.. Tona TYRA DIETA! Ved slová majú moc a tie tvoje vety mrazia aj cez obrazovku. Uz si tam urcite narobila vela zla, ak chces chranít svojho syna a vnuka, BUD UZ TICHO 🙂

jankadanka3
5. mar 2023

@pezs aj my to mame ako ty pises, ale predstavit si iny rezim viem lahko... asi mam lepsiu fantaziu nez ty, alebo som mozno len menej odsudzovacna 🙂

jankadanka3
5. mar 2023

@katka848 ty si riadny mimon :D aj som mama co si "rada dlho pospi" ale moj maly je denne hore medzi 5-6 :D Zvykla som si, ale ak by spal do 9-10, zio by sa nam vsetkym lahsie. Jednoducho deti su rozne, tak ako dospeli su rozn :D

janysp
5. mar 2023

@eviann ahaaa 🤭 haha tak pardón, aspoň sme sa zasmiali, trošku na odľahčenie 🙂. Všetko dobre každému ☺️

katka848
5. mar 2023

@jankadanka3
Janka ja som vo svojich správach nikoho neurazila,, tak prosím neurazaj ani ty mňa mona dcera vstáva rano o šiestej,, to mi nevadí ja som len rada,,, aspoň o 12nastej na obed zaspí a potom o 20,,,alebo 21:00,,,, alenie o 23:00,,, chápem, že každé dieťa spi inak ale dávať spať o 23:00 toto neuznávam a keď tak neskoro ide spať jasne, ze spinka dlho

dominyca9
5. mar 2023

@eviann 🤭 Vidíš, tak táto možnosť mi nenapadla. 😄

lunademonica
5. mar 2023

Aj tak s mojim deckom spavam, niekedy aj do 11 :D

jarka26011
5. mar 2023

Veď buď rada, že aspoň spí. Moja dcéra je totálny extrém, ona mala asi rok také obdobie, že na obed nepospala, zaspala o 11, koľkokrát o polnoci a hopla, od 4 som bola hore🤦🏻‍♀️ a jej to stačilo, aj keby som sa na hlavu postavila. Aj som našla jednu mamičku, ktorá má tiež také dieťa, tiež zaspalo o polnoci, a o 4 vyspatá do ružova 😂 A syn je veľký spachtoš napríklad a do škôlky v pohode vstane 5:55 keďže ráno letim do práce, normálne si zvykol. Čo narobíme, veď večne to takto nebude, aj tvoj vnuk začne správať o 8 vecer

evkakorcek
Autor odpoveď zmazal
siusui
6. mar 2023

Jaaaaj takže "milá" babka sa ide montovať neveste do života? Čo vás po tom kedy idú spať a kedy vstávajú? Takéto super sranie do života vám vie isto zabezpečiť, že vás nevesta aj do riti pošle ... Do septembra času. Dieťa sa prehodí rýchlo na nový režim. Čo má vstať o šiestej? Navariť,poprat,vonku porobiť... Tak si to predstavujete? A keď to viete takto napísať... že s deckom. No hanba babka . Si treba zvyknúť, že nebudú veci podľa vašej predstavy

matullienka
6. mar 2023

@dominikak4 ja skôr dúfam, že jej syn bude mať aspoň štipku rozumu a pri takomto správaní skôr či neskôr takúto osobu zo života vystrihnu. A potom tu príde plakať ako jej bránia stretávať sa s vnúčatami