icon

Matka na materskej spí do 10:00

3. mar 2023

Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?

Strana
z13
nika_23
6. mar 2023

Mne sa páči ako sa tu väčšina mamičiek obhajuje,že je normálne ked ani nie 3 ročné deti chodia spať o 23tej hodine.Preboha ved prvé hodiny spánku sú najdôležitejsie pre telo nielen dieťaťa ale aj dospelého.Najvýznamnejšia časť spánku je tá pred polnocou.Môj syn aj dcerka ako kolikove deti prvy rok az rok a pol zaspavali kadejako.Syncek plakaval aj do pol 2 nadranom.No hned ako koliky pominuli pekne si nastavili obaja rezimy spankov.Ja realne vo svojom okoli nepoznam deti aj 5 rocne ktore by zaspavali o 23tej,nieto 3 rocne,preboha.Divna doba fakt,prespat cele doobedia a fungovat do noci,a predpokladam ze deti nie su uplne potichu a rusenie nočného kludu nie je sranda.

majka879742
6. mar 2023

Ako úprimne ja si toto neviem predstaviť...mam 2,5 ročnú dcéru a od mala som sa ju snažila učiť až zaspí o 8 večer... A nebolo to vždy ružové, jasne že boli aj časy kedy mi aj v noci bola hore zo 2 hodiny a podobne ...teraz sa to posunulo o hodinu neskôr ale aj tak, jasné že si s ňou rano pospim aj do 9tej ked spi ale neviem si predstaviť, že by mi este o 11tej v noci behala po chalupe...to som rada, že večer zaspi a ja si v kľude môžem robiť co potrebujem poprípade mať čas pre seba... Ale tak každému asi vyhovuje niečo ine 🤷

evkakorcek
7. mar 2023

Mila pani Svokra, Matka, Babička. Je pekné, že sa bojíte o spankovy vývoj rodinných príslušníkov, ale čo je moc to je moc. Každý jeden človek na tejto planéte si vedie svoj vlastný život. S prekonávaním vlastných prekážok, nástrah, problémov. Ale aj šťastím, radosťou, pokorou atď...... Všetci máme svoje miesto.
Vy píšete o probléme, ktorý máte vy konkrétne v hlave. S ktorým by bojujete. Neviete sa s tým zmieriť. Nuž vaša necesta to berie prirodzene a normálne. Vy nemôžete klásť vaše slová a myšlienky a predstavy niekomu inému do života. Hlavne nie určite osobe, ktorá o to nestojí.
Uspokojte sa tým, že sa predsa nič vážne nedeje. Ste zdraví? Ak je vaše vnucatko zdravé a aj celá rodina, je úplne jedno do kedy spia.
Nevytvarajte problém, tak kde vôbec nie je.

janka87111m
7. mar 2023

Ja s prvým synom som bežné takto vstavala.. to sme bývali u svokrovcov, teraz mame vlastne bývanie keď si spomeniem na prebdene noci s druhým synom neľutujem a aj teraz si občas pospim dlhšie, hoc sú už väčší.Jeden je tretiak druhý škôlkar. A režim super cez týždeň 20:00 max 20:30 a už spia. Kto ako si zariadi sám. Ja si rada pospim ráno dlhšie no len cez víkend, cez týždeň vstávame dosť skoro

jesenna
8. mar 2023

@nika_23 preboha, keď si nezažila, nesud. Toto aplikuj, prosím, aj do ostatných oblasti života, svet ti poďakuje.
Tvoje deti suclen tvoja skúsenosť, nic viac ani menej. Preboha.

laskamojajeidna
8. mar 2023

@jesenna presne , niektoré ženy to tak nemali a súdia..och ta závisť, nepochopenie....v dnešnej dobe si nielen ľudia nedopraju,ale ani nedokážu pochopiť toho druhého....je divný, iný, nenormálny....mamičky by mali držať spolu a tú pani @nika_23 nezažila takú situáciu a už je to nenormálne.....

jesenna
10. mar 2023

@laskamojajeidna ja som celkovo hakliva na slovo "normálne". Kto určil, čo je normálne a co nie? Nejakú normu určuje len priemernost, pričom vybocenie z nej nemusí byť hneď aj patologická predsa...

veronika2405
17. mar 2023

@mimi16 a nie je to jedno? To už máte taký problém? Pane Bože 🙈🙈🙈..

renatik999
17. mar 2023

@nika_23 rušenie nočného kľudu nieje sranda, prepáč, ty niesi normálna. Teba mať za susedu amen tma. Byvaj na samote a nik ti nebude rušiť tvoj nočný kľud. Aj my vstávame o 11-12tej a obedujeme o 16tej

mimi16
19. mar 2023

@renatik999 no neviem kto tu nie je normálny. Aby dospelý človek drichmal do dvanástej! To už je lenivosť. Pokiaľ človek neťahá nočné tak určite.

mimi16
19. mar 2023

@nika_23 súhlasím

magdusaaa
19. mar 2023

Kazda matka vie ,co je to byt na materskej ,nech si len pospia kym môzu ..

danulicek
19. mar 2023

@nika_23 súhlasím s vami v tom, že dieťa by malo mať v spánku nejaký systém a v dnešnej dobe sa na to úplne nekladie dôraz. Ale je to asi na každom, ako si to nastaví a či mu to vyhovuje. Ja som človek, ktorý potreboval vediet, kedy cca pojdu spat a ako si to zariadit pocas dňa, keďže som aj pracovala z domu na 1/2 uvazok. Potrebovali to aj deti, hlavne teda starsi, ktorý nie je doteraz úplne nastaveny na freestyle 😅Niekomu ale proste vyhovuje, že to ma každý den inak. Na materskej to vnímam tak, že tá žena je s dieťaťom doma a keď im to vyhovuje dlhsie spat rano, prečo nie? Hlavne teda, ak dieta rano pospi, čo je sen každej matky 😅 Môj starsi bez ohľadu na to, kedy isiel spat, vstaval o stvrtej, neskor o piatej. Cize neexistovalo, aby isiel spat o desiatej, lebo na druhý den to bola psychiatria. Co tiež nie každý chápal a čudoval sa, prečo tyram deti tým, že chodia spat o siedmej. Ale ak má dieťa zachovaný potrebny počet hodín spánku dokopy, prečo nie? Po nástupe do škôlky, školy a do prace sa navstavaju ešte dosť. A možno zistia, že ten denný a večerný spánkový rezim sa proste nastaviť dá - aj pri deťoch, ktoré v noci spia otrasne 😅 len teda akokolvek to ma matka nastavené, bud jej to vyhovuje alebo to proste nemieni meniť a nám to môže byt fuk 🙂 či chodia deti spat o siedmej, či o desiatej, stále sa nájde niekto, kto to spochybňuje - zial aj medzi najbližšími, ako vidime aj tu v tejto diskusii.

renatik999
19. mar 2023

@mimi16 čo ťa je dotoho?

mimi16
21. mar 2023

@renatik999 čo vyskakuješ drzaňa! Ty tu vypisuješ kto nie je normálny a samozrejme je to rušenie nočného kľudu keď decko vyvreskuje do jedenástej večer.

renatik999
22. mar 2023

@mimi16 tvoje rušenie nočného kľudu si strc tam odkiaľ si matere vyliezla. Kľudne môže vyvreskovat aj o polnoci
Teba 💩 dotoho. To si ty tá špina, čo stále volá policajtov, za to keď 22.01 hod počuť ešte smiech

nika_23
22. mar 2023

@renatik999 predstavte si,že aj o pol 7 podvečer sa mozu susedia prísť sťažovať na "hlučné" deti.Tu už by som uvažovala o normálnosti suseda.Ale nočný klud bol kvoli niečomu ustanovený a pokial dieťatko nie je bábätko ale 3 rocné dieťa,rodič by si ho už mal vediet vychovať aby po tej 22hej bolo v klude.A nemam tým na mysli plač z choroby,obav,atd.

renatik999
22. mar 2023

@nika_23 aj ty si úplne mimo? Nestaraj sa. Predstav si, že aj my si o pol noci robíme čo chceme. A môžeš sa aj na hlavu postaviť.

aurora33
22. mar 2023

@renatik999 ty si dobrá kačena. Som rada že ta nemám za susedku

renatik999
22. mar 2023

@aurora33 hold, to nemôžeš vedieť. Hus

aurora33
22. mar 2023

@renatik999 viem to, ja také kravy ako ty za susedy nemám.

renatik999
22. mar 2023

@aurora33 👏👏 za skvelú odpoveď. Ja takú mám a má na. MK nick aurora33

aurora33
22. mar 2023

@renatik999 ty si riadne psycho. Mozno kebyže chodievať spat v normálnom čase tak by si sa správala úplne normalne.

renatik999
22. mar 2023

@aurora33 chudera ako ty vie kedy ja chodím spávať? Neviem, o Tom,že by niekto ako ty žil v mojej domácnosti

pezs
22. mar 2023

@jankadanka3
Ja nikoho neodcudzujem, každý má iný režim aký mu vyhovuje. My sme si to nastavili podľa seba. Ja neviem dlho ráno spať, čím skôr vstanem, tým viac energie mám cez deň, takže všetko stihame a maly keď nastupil do školky, tak sme nemuseli meniť režim, rano nema problem vstať, na obed sa oddychuje a večer o osmej sa ide spať.
Poznam aj ja mamičky čo maju všetko posunute a deti večer ešte o jedenastej vystrajaju a o desiatej rano vstavaju, no vyhovuje im to tak a obeduju až o tretej, deti im neskoro poobede zaspia a večer potom nevedia čo so sebou.

majlo1234
23. mar 2023

@pezs to sme my, este o desiatej vecer tu mame obcas party. Aj pri snazeni sa o posunutie vstavania na siedmu sa to vzdy vratilo postupne za par dni do starych kolaji😄 susedov ale nemame, tak nikoho nerusime

mimi16
28. mar 2023

@renatik999 s hovädom ako si ty žiadna debata nie je možná. Čistá psychopatia.

Strana
z13