icon

Matka na materskej spí do 10:00

3. mar 2023

Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?

katkaseiner
3. mar 2023

@danyelia absolutne suhlasim... kazda matka vie ze sice si povieme ze takto to bude ale clovek to casto zmeni pretoze situacia je taka aka je... tiez som povedala ze moje dieta nebude spat v nasej posteli... a spalo.. pretoze ja som kojila v noci medzi 20 az 30krat... a ano, moje dieta potom uz nad ranom konecne spalo a spalo az do 9.00

kristinapetronela
3. mar 2023

Ver tomu že normálne ...

veronika_pb
3. mar 2023

trebalo napisat vsetky informacie hned v zaciatku prispevku, lebo tu nejde vobec o to odkedy dokedy dieta spi ..
ANO = Je normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30
NIE = nie je normalne, ze sa neberie do uvahy spankova potreba manzela (ak vstava o 4 a potrebuje spat o 22 najneskor, tak to moze byt problem)
mozno by aj decko islo spat o 20h, ale ak chlap chodi domov neskoro a zacne ho besnit a jasit sa s nim pol hodiny pred spankom tak proste nezaspi .. alebo zaspi a chlap ked sa ide vecer sprchovat/veceriat tak ho zobudi a decko je zase hore .. ak chlap chodieva domov z prace o 19 tak nie je jedno, ci ona vstane o 8 a urobi si vsetky povinnosti este pred obedom alebo ci spi do obeda a povinnosti urobi poobede? tak ci tak pri tom ten chlap nie je ..
to sa musia oni ako rodina dohodnut, ako budu fungovat .. dieta ma dost spanku ak spi od 23 do 10 .. horsie by bolo keby zaspi o 23 a rano o 6 ho zobudi chlap co ide do roboty alebo iny surodenec ..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mamatroch
3. mar 2023

Dieta ma evidentne dostatocny pocet hodin spanku a v ktorom case ide spat a vstava, je uplne jedno, pokial im to vyhovuje. Ked dieta nastupi do skolky a mama do prace, navstavaju sa zavcasu este milionkrat.
Ale ak to Vam vadi, skuste si vypytat kluce a mozete prist vnucatko vyzdvihnut z postele aj o 6⁰⁰ a zabavat sa s nim, kym mamina nevstane. Mama si pospi a Vy budete mat dostatok casu sa venovat vnucatku, ktore uz nebude tyrane, lebo babi vzdy vie, co je pre mladu rodinu to jedine spravne - ved len preto vas to trapi, vsak?

olivia1425
3. mar 2023

Moje dieta prisaham nezaspi skor ako o 22.00 ani po trifede 🤦‍♀️ skusali sme vsetko ...vzala som uspavat ju 2 hodiny radsej sa ten cas s nou hrame alebo si citame.
Ked som s nou bola doma samozrejme som si pospala s nou, ved kolkokrat som vstavala v noci.teraz vstavam o 5...nech si to uzije kym moze 🙂 mlada chodi do skolky a stale chodi spat neskoro ...to ze syn chodi do prace a nevesta co? Doma oddychuje? Ved starostlivost o dieta ze narocnejsie niekedy ako praca🤷‍♀️

olivia1425
3. mar 2023

@mamatroch 👌👌👌👌👌👌

selest
3. mar 2023

Zvykne si ako nic. Nezavidime, doprajeme si..

nevenka
3. mar 2023

@laurar1 no mam 4 deti a ci som ho dala spat o 20 alebo 23, aj tak vstali pred siestou a to len bol "zazitok", ten den. Takze by si sa asi zblaznila, no...Lebo to nijak neovplyvnis, kedy Ti vstane. My mame izby na SV, takze ked v lete vyjde slnko pred 5, tak boli hore, hlavne tie mensie. 9 a 7 rocna uz pospia dlhsie, hlavne ked treba ist do skoly, tak ich nevieme vyhnat z postele.
Dvojrocny mi vstava aktualne pred 6-tou rano, bohuzial, mam smolu. Spavam denne tak 4-5 hodin, ako dovoli najmladsia...nuz...
Niektore deti su spachtosi a nastavis rezim a ine su nespavci a nastavia si to podla seba.

chillibubble
3. mar 2023

a syn uz bol na materskej? ak nie, moze si to vyskusat. zena bude zarabat, chodit do prace a syn si moze skusit starostlivost o 3 rocne dieta. moze mu zlepsit rezim... nebude mu dieta behat vecer po dome, lebo ho cez den vystavi a uspi ho ovela skor. poupratuje dom cez tyzden, takze neveta bude mat cez vikend volno od upratovania...

yanni
3. mar 2023

Babka nestaraj sa. Ci ty vychovavas to dieta? To nie je tyranie. To sa len tak zda, ze neskoro chodi spat. Treba pozriet, kolko hodin dokopy spi za 24 hodin a nie kedy chodi spavat. My sme roky zili v krajine, kde sa zacina zit az po zotmeni. Pred 10tou tam deti nesli spat. Ked ju nic nenahana a obom to tak vyhovuje, tak přeco by mala nieco menit? A co so skolkou? Posunu si casy a bude. V 3-4 rokoch to uz nie je taky problem. Ja mam HO, starsia ide na bus sama a mladsiu necham spat dokedy sa jej chce. Casto ju veziem do skolky o 9-pol 10. A co. Ked nikde nemusim tak skoro ist, tak ju nebudim. A to spava uz o 8smej vecer. Ma svoj rezim, nastavila si ho sama.

marianarem
3. mar 2023

Toto mi hovorila aj moja mama, maly zvykol spavat niekedy aj do 9 a vecer zaspaval o 10. Normalne teraz chodi do skolky a nebol ziadny problem. Tyranie dietata je nieco uplne ine. Vyzera maly nejako utyrane? Je depresivny, ma poruchy spravania, alebo javi nejake ine znamky tyrania? Pochybujem...

luciah0909
3. mar 2023

Ja ak dam malinku spať pred 22:00 tak preplače celu noc. Čo mi je teda lepšie? Pritom vstáva o 6 ráno. A na obed spinka 1,5 hod. Ak ju dam o 22 tak prespi bez zobudenia. Možno je to aj prípad vašej nevesty = dcéra = manželka vášho syna. Ak milujete jeho mali by ste milovať aj ju a starať sa o ňu ale nie takýmto škaredým spôsobom.

januelik
3. mar 2023

Moja krpatá spávala koľkokrát aj do pol 12tej a to chodila o ôsmej spať🤣 Zlatá to moja svokra, že to ešte aj podporila. Syn, vstáva o pol siedmej, ale víkendy a bežne keď nemusí potiahne do 10tej. Takže áno je to normálne

kikiballa
3. mar 2023

Ak nie si troll, urob láskavosť mladej rodine a strať sa z ich životov. Nazývať vlastné trojročné vnúča deckom,je kvalitne cez. Si ty normálna? A P.S. mne príde úplne normálne, že otec chodí na prechádzky so svojím synom. Daj si lexaurin a nájdi si nejakú činnosť, pretože máš evidentne strašne veľa času. 🙋

charlinka111
3. mar 2023

Píšeš, ako keby si ich nemala rada ,,matka na materskej s deckom,,. Nechcela by som ťa mať za svokru a babku môjho dieťaťa.

paigesy
3. mar 2023

Áno je to normálne 🙂 to akokeby moja svokra písala, jej vadí ešte aj to že sa u nás nepozerá telka ale “musíme “ sa hrať s malou, a chudáčik synček si nemôže vyložiť nohy a pozerať tv večer lebo mala je ešte hore.

mima172
3. mar 2023

Ja len jednu radu - cvakni tvoju pupočnú šnúru so synom a vôbec nerieš, čo robí jeho žena 🙂
Paaaaani moji, len nech ja raz nie som takáto svokra, prosiiiiiiiiim 😱🙏🙏🙏🙏🙏

anetka34
3. mar 2023

Aj moja svokruša bola takáto milá. Hlavne aby jej synačikovi bolo dobre. Že som ja celú noc kojila a doslova padala na hubu a aspoň ráno som sa tešila keď konečne spal. Hoci to tak bolo iba prvé mesiace, že spal hlavne ráno konečne a ja s ním. Lebo ani s mojou teplotou 38 mi moja milá svokruša neprišla pomôcť, ale starať sa, že spíme ráno, to áno. Škoda, že som bola taká sprostá prvé roky a robila som si z toho hlavu. Až keď ma takto začala ohovárať pred mojou dcérou, tak som sa od nej odstrihla.
A deti už sú veľké ale vždy cez prázdniny spia dlho, chúďatká týrané a normálne potom nabehnú na školu. Zaujímavé.

annm81
3. mar 2023

Milá babka, tak to už je... Nastala skazená liberálna moderná doba... ja spím do deviatej aj keď jedno dieťa chodí do škôlky a druhé do jaslí- nosievam ich tam na desiatu... Viem, Sodoma- Gomora tieto moderné matere s flexibilným pracovným časom ...

A čo horšie, prvé dieťa bolo strašný nespavec, plakalo hodiny denne. V noci s ním muž bežne šiel na prechádzku, len aby ja som mohla chvíľu pospať... chudáci dnešní muži...

manzanillaa
3. mar 2023

Ja by som bola celá šťastná,keby mi syn spával do 10tej...bohužiaľ, v noci nechcel spat,cez obed už tiež nie. A áno,často chodil spať neskoro,alebo zaspal a opolnoci bol vysmiaty hore. Nemaj strach,na režim škôlky si zvykne.

veronikalubko
3. mar 2023

@elizabet173 bohužiaľ áno. Pravdu máš

anetka34
3. mar 2023

@mamatroch Nie, ju trápi, že jej syn je týraný 😅. Lebo neberú všetci ohľad na jeho pohodlie cez víkend a večer.

kaca222
3. mar 2023

“Lebo cez týždeň vyspávajú”? Aký je rozdiel v tom, keby šli spať skôr a vstávali skôr? Svokra na pohľadanie, fakt 😄

ankare
3. mar 2023

Sú deti, ktoré sú nočné sovy. Teda chodia neskor spat a neskor vstavaju. Aj dospelí sú takí, ver tomu. Kým sa dá, nech spia toľko, koľko potrebujú.
Ty sa do toho nestaraj, je to ich režim, ich život.
Tes sa z vnucatka a nerob si zbytočne zle vzťahy s najbližšími. Ži a nechaj žiť.

queen_mary
3. mar 2023

Podla mna to nie je normalne. Ani vstavat s dietagom o 10.00, ani davat spat dieta o 23.00.

sono2
3. mar 2023

Tak, to som práve chcela napísať, že kedy chodí potom večer spať.
Neni to dobrý režim pre dieťa

ailiba
3. mar 2023

Vsak ked dieta spi, tak nech spi. Dopraj jej, nech si oddychne. Na skolkarsky rezim staci prejst aj mesiac vopred.
Ale zavidim🙏, ja by som tiez spala. Moje deti su pred siedmou hore. V lete aj skor.

jannka89
3. mar 2023

Je normálne, že babka názve svoje vnuca decko??

mima1608
3. mar 2023

Ďakujem ti pane Bože, že moja svokra je normálna a nestará sa nám do života a nemá potrebu zo svojho syna robiť neschopného debilka, ktorý je chudák vo vzťahu týraní a zneužívaný 🙏🙏🙏