Matka na materskej spí do 10:00
Je podľa vás normálne že matka na materskej spi s deckom bezne do 10:00-10:30 ? Dieťa bude mat 3 roky. Jak si ma zvyknúť na škôlkarsky režim od septembra?
@kaca222 Áno, to je hlavný problém, že synáčik ako trpí.
Môj muž zalomil hocikedy, keď som sa s dcérou učila. Ale keď som raz prišla z práce totálne uťahaná, zobral ju, ale veď kde, tak poďme k babke a tá sa pýta malej čo robí mamina a malá, že išla si oddýchnuť. Tak sa hneď začala rozparovať, že čo má čo oddychovať a ocko si chudáčik kedy oddýchne. Takže ja veľmi dobre viem o čo tejto svokruške čo tu píše ide.
Kvôli takej vegete 🤮🤮🤮ako si ty, som sa rozviedla. Tiež ma sledovala na každom kroku a riešila ma s každým. Nepchaj ten zvedavý nos tam, kam nemáš. Len svojho synacika si obhajovala 🤮🤮🤮
Haha, esteze moj syn nema ani dva, uz by som podozrievala svoju svokru. My mame podobny rezim a este par mesiacov dozadu sme takto rano tiez vyspavali. Akoze nech sa na mna nikto nehneva, dieta ide spat a ta zena vacsinou doraba v domacnosti, potom chce trochu casu aj pre seba v klude a ide spat, a moze byt rada, ak dostane aspon osem hodin spanku, sj ked prerusovaneho.
Na margo dietata-este sa navstava do skolky, skoly, na treningy, do roboty…doprajte mu aspon teraz pospat si
@tiezjedna
Alebo svokricka chodi na kontrolu 😀😀😀
@tiezjedna môže byť ze chodí, alebo v tomto ľutovani mamu podporuje len aby nevyšlo najavo, že v podstate aj jemu tak.dobre. nemá mu co vlastne dieťa prekazat a ak áno aj on ako otec môže to.dieta uložiť spat :D aj o 19tej 🙂
@domi835616 ja sa len modlím aby som nebola takáto svokra...to fakt radšej nech som 2m pod zemou...
No ja mam tiež taku podobnu ...co mi o 9 rano klope v spalni na okno ked som jej neotvorila...tvari sa akože to je v poriadku, zs spime a potom ohovára pred jej mužom ako v záhrade neokopavam ale lezim v posteli
(Este ze moj muz ju vyženie rýchlejšie ako ja).
A autorka by sa mala spamätať a starat sa o svojho muža (ak nejakého ma este) a nie sa starat o nevestu dokedy spi na materskej . Pokiaľ jej nechodi pchať to jej "decko" a ona nelieta kade tade.Este aj to jej je za ťažko ze si polezi so svojim dieťaťom a uziva si ho kym je to možné a neodstrkuje ho.A jej synacik keby nechcel 3poschodovy dom tak asi sotva by ho ona donútila ho postaviť alebo dat niekomu postaviť.Niektore tie svokry fakt nemajú co iné na robote,len sa starat a otravovať zivot ludom,co si ho vedia aj užívať.Ale to je len sprosta závisť.
Autorka, a to sa tebe takto sťažuje synáčik, alebo odkial to všetko vieš? Ved ak mu to vadí nech si sám urobí doma poriadkok so ženou aj s dieťaťom. Ano mne osobne by vadilo, kebyže moje dieťa ešte o jedenástej v noci nespí, urcite to nie je v poriadku. Ale je to v prvom rade na oboch rodičoch aby to nejako zmenili. Ak to neveste nevadí a tvoj syn s tým nič neurobí tak čo už. Bude to tak stále.
A inak k.tomu ze doobeda sú vyhnaní von. Ze to nie je dobre... je to výborné!!!! Dieťa bude s otcom, otec ma stres z prace, čerstvý vzduch a niečo iné "ako praca" mu veľmi prospeju. Aj vzťahu otec a dieťa. Keď sú trochu spolu. Ale to žiarlivá mamička, asi ťažko pochopi. Dnes sa muži tiež deťom venujú. Počkaj keď bude dieťa väčšie to sa ešte len bude musieť ocko otáčať. Športovat, výlety sem tam. Žiadne sedieť doma a na pieskovisku.
@domi835616 no napr môj chlap.vola.mamicke q zreferuje ze je 10hod a vazenaaa raňajky si robí. Len zabudne dodať ze som išla na 7mu na lacno na ct a pod. A tamtamy idu ze kto kde vyspava aj keď to absolútne pravda nie je samozrejme :D tvsri sa ze ťažko je pracujúci do noci a pritom pol dna prelezi na gauči a pozerá popri práci videa. Len to tie svokruse nevidia :D
Ano je to normálne. Preco by si s nim nemohla pospať,
cez den ma dost casu porobit si ostatne veci. Každý má iný režim a bohužiaľ sa niekedy nedá premeniť dieťaťu na taký, aký by sme chceli. Prvá mi cez deň nechcela spávať, max 20 minút a to bolo utrpenie ju uspať, od roka cez deň nespala, lebo nechcela (hoci to bude podľa teba tiež tyranie), zato večer zaspala o 19:30 a spavala do 8,9 rána. Druhá tiež toho cez deň nenaspi, ale večer zaspí až okolo 23, 00. Môžem robiť čo len chcem, aj keď ju vytrapim spánok predtým, aby sa jej to posunulo, je to ešte horšie. Vstava medzi 7 a 8. Podľa mňa je to málo, ale neurobím s tým nič, keď nechce spať.
Co sa týka tvojho synacika, on nemôže ísť spať sám? Musí na nich čakať? Keď majú 3 poschodový dom, tak mama s dieťaťom sa budú dolu hrať, on hore spať. Môj muz tiež chodí spať o 21 a my sa hráme dolu.
A k tej starostlivosti cez víkend, je to aj jeho dieťa ci? Ma sa rovnako podieľať na starostlivosti a výchove ako matka.
K tomu, že majú veľký dom, tak syn je asi svojpravny, tak asi tiež chcel taký, tak teraz naň musí robiť. Nevesta pôjde tiež za chvíľu do prace, jej ti ľúto nebude? makať v práci a potom sa starať o dieťa a domacnost.
Inak kľud e si to môžu vymeniť, syn na RD a nevesta do prace, ale si myslím, žeby to ten synacik nevydržal ani týždeň
Semtam sa to zadarilo i mne, ale celkom mi to rozhadzalo rezim dieťaťa, preto radsej vstavam skôr. Takisto nefovolim detim byt dlho hore, o pol 9 su v posteli. Par tyzdnov pred prvym nastupom do skolky som to ešte upravovala
Moja dcera takto spavala ked mala asi rok aj pol a veru som si s nou aj ja pospala. V noci sa budila este na mlieko a pretrhany spanok bol pre mna ozaj narocny. A dieta si v pohode zvykne, ked pojde do skolky. Preco vlastne babka riesi, kedy chodi dieta spat. Ved to je na rodicoch, nie na ostatnych clenoch rodiny. Rodicia su zodpovedni za dieta a iba rodicia maju rozhodovat a robit tak, ako to im vyhovuje.
No, možno by aj bolo lepšie skôr vstávať a ísť spať skôr, ale môžeš akurát tak povedať svoj názor a nechať ich žiť, ako to im vyhovuje.
Odporúčam povedať svoj názor len raz a hlavne v dobrom, s láskavým tónom. Určite nepoužívať výrazy ako slovo decko.
To, že syn postavil 3 poschodový dom - to bolo jeho rozhodnutie, nehovor, že keby to nechcel, že ona ho k tomu donúti.
Tvoj syn má vlastnú rodinu, ak mu chceš dat nejaké rady, daj, ale on už je dospelý, aj tak sa zariadi sam, ako uzná za vhodné, ideálne po porade so svojou ženou, ktorú si vybral na celý zivot. Toto hlavne rešpektuj, tvoj milovaný syn si vybral práve ju, prave tu ženu, ktorá tebe síce nie je sympaticka, ale ON ju má rád.
To nevadí, že nevesta ešte dojci, tvoj syn kľudne môže dieťa uspať. Práveže by to bolo dokonca vhodne, ona môže v noci dojčiť podľa potreby, ale dieťatko si pomaly odvykne od toho, že prsník je na zaspávanie. Skus mu toto navrhnut, nech ho tvoj syn o pol ôsmej o kúpe, oblecie, prečíta rozprávku, ponosi. Dieťatko si zvykne. Zaspí. Mama môže medzitým upratať, cez víkend pôjdu spolu na prechádzku. Alebo si mama medzitým oddýchne a ráno vstane skôr. Alebo si len dá vanu a potom sí s mužom urobia pekný večer. Určite bude tvoj syn rad. Dostane niečo, čo mu ty dat nemôžeš. Tvoj syn je dospelý, nechaj ho žiť tak, ako si on zvolil. Ak ho máš úprimne rada, zvykni si na nevestu a skus ju aspoň respektovat.
Uplne mimo témy, ale ten dom, to je vila, palác , alebo jedno poschodie rátas pivnicu a to tretie je podkrovie?
A co teba do toho? 🤣😅
Maly je ešte stále kojeny a keďže sa jeho mame ešte nechce prestať tak uspavat ho môže len ona inak nezaspi.
Toto je veta za všetko...JEHO MAME SA ESTE NECHCE PRESTAŤ...Uznávam, že 3 roky je dost a moze uz jest všetko ale nic na svete nie je lepsie ako mlieko JEHO MATKY.Ja mam 4 deti a 3 z toho som kojila a ešte aj kojim.Jedno bohužiaľ nie. Tiež za to môžem poďakovať mojej svokre, co mi nervy zrala a nic ine mi nehovorila,len nech jej dám trosku čajíku.Odvtedy na mna ani nepozrela ,len fľašu chcela.Tak samozrejme UM a doteraz ma problém so žalúdkom.Od 6tyzdnov chuda moje ,len vracala ,co jej to skodilo.A to uz je dobre však?Lepšie ako 3 roky kojiť.Najstarsiu som kojila do 4.A veru nechcelo sa mi ani trochu.Ja myslim,ze ani ona od radosti nejasa ale kvôli svojmu dieťaťu, človek urobi čokoľvek. A jej muž, tvoj syn,nech ide spat do inej izby ked ma tak veľmi narocnu prácu.
Ano je to normalne !! tiez pojde maly od septembra do skolky..sice nevstava o 10 ale o 7 ale keby aj tak dlho spal tak spim s nim!!! Tiez spim s malym kym sa nezobudi..ved som s nim cely den sama az kym partner nepride z prace tak preco nie??? A toto urcite pise chlap co vstava skoro rano do prace a mysli si ze ridicovska dovolenka znamena, ze matka nic nerobi iba spi ked spi dieta, pije kafe a chodi si po vonku...kurnik tak rada by som si to niekedy vymenila...nech sa muz stara o dieta t.j. venovat sa mu, dat najest, ist na prechadzku, postarar sa ked je chore!! popritom navarit, upratat, vyzehlit, nakupit, povesat ( pracka sice operie ale nepovesa!) Atd....takze ak moze nech len spi kolko chce a ako dlho chce!
@domi835616 a ona povie, ze ho nevesta tyra... kojit dieta do 3 a viac rokov je taka obeta, ze povedat o takom dietati ze je tyrane je totalne absurdne...
Ja nechapem co riesite. Ved ak spia do 10 tak aj vas syn moze cez vikend dospat do 10 spolu s nimi. A ak ide cez vikend prec so svojim synom- mal by to byt pre otecka " relax" vnucik je uz velky a maju si spolu uzit cas - ak cez tyzden dlho pracuje. Skor by mi vadilo ak by odisla prec nevesta s malym a otecka by nechali upratovat ten 3 poschodovy dom. Ved cez tyzden dlho vyspavaju.🙉. Predpokladam,ze vas syn je +- 30-rocny. Fakt nepotrebuju spat 12 hodin. Su na vrchole svojich sil- teda ak nepracuje ako banik, ci drevorubac.
Milá autorka,teba netrápi to "decko" - ako si ho ty sama nazvala, od babky by som čakala iné vyjadrenie ako napr vnuk/vnucik; teba trápi nevesta, čo ti ukradla synacika, tak na nej hľadáš chyby každý deň, aby si ich potom pripomínala tvojmu synovi. Ty si si určila za cieľ oboch ich rozostvat. A pokiaľ je tvoj syn dostatočne inteligentný, tak sa ti to nepodarí (dúfajme).
Môj syn vstáva o 6.30 a zaspáva o 21.00. Co by som dala za to, keby aspoň do 8.00 potiahol 🙄
@chillibubble je to choré, z kazdej jej vety cítiť nenávisť voči neveste. Týra dieťa, donútila syna... Poznám také, tiež rozprávajú týmto štýlom. Dokonca ich najskôr naháňala aby sa vzali, lebo chce aby bol syn " na poriadku" a potom už len chyby hľadala. Donútila syna, utrápila ho, kvôli nej má zdravotné problémy, lebo ona chcela dom. Pritom to vôbec nie je pravda. O čo takej žene ide, neviem.
Ja si z toho beriem iba príklad aká naozaj nechcem byť, keď raz budem svokra.
@chillibubble
Tyra dieta kojenim..Moj najmladší (1r.) je potom tiez tyrany.Lebo ho uspavam len ja😀Samozrejme kojenim. Sem tam uz nervy riadne, keď ma 15x zobudi lebo som sa otočila na druhu stranu a on nemá cecok v hube.A ja rano rukou nemôžem pohnúť co ma boli.On vyspaty do ružova a ja ustata ako pes.A ked odprevadim o 5:30 dcéru na autobus do skoly,druhu o 7 vystrojim tiez do skoly,tretiu do škôlky a ked sa vrátim sup do postele s malym a drichmeme aj do 11stej.Keby ma vidi svokra tiez by mala komenty k tomu.Ze nic nerobim len sa v posteli valam😀😀😀😀
Tvoj syn je tiez este kojeny ze to ty tu riesis ? 😁
Keby bol nestastny, riesi svoj zivot on sam
. .. ach , si strasna 🙄
Je to normálne. Tiež som to tak mala. Malá chodila spávať večer neskôr a ráno mi spala aj do 10-tej. A keď som mala porobené, spala som s ňou. Na škôlku si zvykla normálne. Skôr vstávala, skôr šla večer spať. A názor, že je to zlé som počúvala od svojej svokry. Ako keby mi musela chodiť variť alebo upratovať, keď večne mudrovala.. nikdy mi s ničím nepomohla a vždy som si sama všetko porobila
Tiez sme tak spavali, aj spavame, ked je napr. chora a nie jev skolke, som rada, ze spim aj ja mala. Ked uz ide do skolky budim ju predtym zopar dni trochu skor a postupne sa dostane do rezimu. No problem. Nechapem, ze niekto moze mat taky ubohy zivot, ze toto riesi.
Ak vám ide o zdravie vnúčaťa nenazvala by ste ho deckom ale vnúčikom,,, ak vám ide o zdravie tak sa nestarajte lebo ich psychicky zničiť všetkých,,, raz mi povedala svokra decku netreba veriť a mala pripomienky aj na muža aj na mňa celá rodina, odvtedy nevideli ani jednu vnučku už budú tomu 2 roky,, lebo starať by sa mali najmä o seba a nie druhých, málokedy si niekto vidí pred dvere ale vidí druhým domov
To že spia do 10tej je v poriadku ale nie je v poriadku že malé deti chodia spať o 23tej. Ani 10rocnemu dieťaťu nedovolím aby šlo spať o 23tej.To by si mali matky uvedomiť, že to tým deťom nerobí dobre...
Áno,aj moje deti chodili spávať tak o 22hod a spávali sme dlho...a čo?hádam nebudem vstávať o 7,keď dieťa spí dlhšie a večer proste nezaspí skôr...mnech každého aj roztrhne....Kto chce nech vstáva aj o 5tej ja si decko budikom budiť nebudem kym nemusim😋

@miriam11 ja viem 😉