icon

Matky po 40tke

15. jan 2023

Ahojte. Zaujimala by ma osobna skusenost s materstvom, ak ste dieta mali 38r. a neskor. Bezne sem pisu zeny, ze to zvladaju uplne v pohodicke. Pisu vsak o tehotenstve a prvych rokoch po narodeni. Mna by skor zaujimalo, ako to zvladate neskor, ked su deti v skole. Napr. 50tnicky s desatrocnymi detmi. Ake mate pocity na rodicovskom? Nesmeju sa vasim detom, kvoli veku rodicov? Aka je realna skusenost? Ako to vnimaju deti?

blontimka
15. jan 2023

@luccija to je to posledné čo mi vadilo.
Podľa mňa je to neskoro a je to sebecké voči dietatu.
Matka si splni svoju túžbu, ružové oblaky, farebné jednorožce a čo ďalej?
Má to viac nevýhod ako výhod

jan510
15. jan 2023

@blontimka ano ved tie pohlady su odlisne. Mna si napriklad uz par ludi pomylilo ked som sla so starsim synom ten ma vyse 20 rokov a mysleli si, ze som jeho priatelka. 🙂 Kadejake usmevne situacie som zazila skrz skore/neskore materstvo

mateson
Autor odpoveď zmazal
blontimka
15. jan 2023

@ku_uk presne toto...a to už má moja mama 73, v lete 4...
Proste čo za mlada nestihli nech nedobiehaju na staré kolená

blontimka
15. jan 2023

@jan510 ale to vôbec nie je o vzhľade. Môžeš vyzerať aj na 20, keď sa nedokážeš už dieťaťu tak priblížiť ako keď je rozdiel 20r. A to ani nemusíš vedieť.

blontimka
15. jan 2023

@mateson škoda ,že si zmazala.
Predpokladám, že si zažila. Inak hovoria matky čo chcú dieta v 40tke a inak potom už odrastené deti. ..

mateson
Autor odpoveď zmazal
jan510
15. jan 2023

@blontimka o tom priblizeni je to diskutabilne, ja som mala mladych rodicov a nedokazali sa priblizit ani tak. Asi je to aj vychovou, a inymi faktormi. Inak dalsia zbytocna diskusia podla mna, tieto prieskumy ja nemusim

autor
15. jan 2023

@mateson diskutuj k teme - znamena vychadzat z osobnej skusenosti.

jan510
15. jan 2023

@mateson ja mam dvoch synov a vnukov nemam. Nie vobec ma to nenapadlo, absolutne neriesim ako budem pomahat vnucatam, pokial budem vladat pomozem ak nie tak nie . Ja sa nezamyslam nad tym absolutne

mateson
15. jan 2023

Máš pocit ,že iba moje príspevky sú tu mimo témy?

autor
15. jan 2023

@mateson ano, zalozis si svoju temu sama, alebo ti ju mam zalozit ja? Mna naozaj zaujima osobna skusenost a nie domnienky.

blontimka
15. jan 2023

@jan510 a presne toto čo si napísala @mateson je ten egoizmus... Ja neriešim čo bude potom s dieťaťom....
Super

mateson
15. jan 2023

Takže ak tu niekto napíše,že spolužiak jeho dieťaťa má tak a tak starých rodičov atd, je to osobná skúsenosť?

autor
15. jan 2023

@mateson nie je to presne to, co ma zaujima, no vzdy to je lepsie,ako tvoje domnieky. Zaloz si prosim ta svoju temu. Si maximalne otravna.

jan510
15. jan 2023

@blontimka no moja kamaratka umrela nahle v 30tke a ostali 4 male deti. Takze stat sa moze hocico. Ja som sa pozerala aj na ine veci ked sme sa rozhodili mat dieta v 35tke materialne zabezpeceniel, a pod, aby sme sa vedeli o neho postarat. AK sa mi nieco stane ma otcal. Su veci,ktore bohuzial neovplyvnime. V 20tke som bola mentalne decko, huraa system, naivna...Zili sme u mojich rodicov, a to bolo horsie ako tehotenstvo v 35tke

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
beky223
15. jan 2023

Mňa mali rodičia vo vyššom veku, na základnej škole mi to vadilo, ostatní rodičia boli mladší, moja mama si v tej dobe dokonca nechala prešedivelé vlasy, takže ozaj mali niektorí pocit, že sú to moji starí rodičia... Niekde na konci strednej školy sa to zmenilo, už sa tie rozdiely medzi rodičmi nejako vyrovnali, naši sa už viac o seba starali... Odvtedy to už nevnímam nejako negatívne a myslím si že v dnešnej dobe je to už celkovo viac tolerované... Ale strach, že o nich prídem príliš skoro, som mala a budem mať vždy.

loliki
15. jan 2023

Autorka, ty si maximálne nepríjemná. Vôbec nediskutuješ, keby si slušnejšie komunikovala, aj by som ti napísala k téme. Ale keď čítam tvoje odmerané reakcie, ani nemám dôvod.

autor
15. jan 2023

@loliki Je to mozne. Avsak toto nie je o diskusii ano ci nie mat deti po 40tke. Mna zaujima osobna skusenost. Osobna skusenost je dana. Tam sa neda diskutovat. Ak tu niekto napise, ze jeho osobna skusenost je dobra/zla, tam ho budeme presviedcat o svojom nazore? Urcite nie.

kristinka92
15. jan 2023

ja mám starších rodičov, na tu dobu netradične, dnes normálne
smiať sa mi nikto nesmial, ale ten výrazný rozdiel je citit- nikdy sa so mnou nejako extra nehrali, športovať už vôbec(napr že by so mnou bicyklovali, korčuľovali….) takze takéto zážitky vôbec nemám ako moji rovesníci
názory tiež často protichodné
mentálne som vždy bola “staršia” ako rovesníci cize niekedy ma to s nimi nebavilo

jan510
15. jan 2023

A podla toho prieskumu sa zariadis? Podla vzorky cudzich zien o ktorych nemas sajnu ako to maju doma? Dost zvlastne
Zalezi asi aj ci si zadana, slobodna, vydata ci mate kde byvat ci mas spolahliveho partnera....

autor
15. jan 2023

@jan510 bud taka laskava a chod do vedlajsej temy. Tu nie si prinosom.

jan510
15. jan 2023

Pre teba prinosom mozno nie som, ale pre ine zeny co si to precitaju mozno budem. Nikdy nevies😃👍

dadis
15. jan 2023

@jan510 A mas, co si chcela 😂😂 @autorka ty uz deti s tvojou trpezlivostou radsej zvaz 😂😂

autor
15. jan 2023

@jan510 To silne pochybujem, lebo nic mudre si tu nenapisala. @dadis uplne mimo temy

jan510
15. jan 2023

@dadis 😃😃😃😃

jan510
15. jan 2023

@dadis mozno uz deti ma preto je taka podrazdena😃

fineta
15. jan 2023

@jan510 mozno.. a zamysla sa, ci nemala pockat s nimi aspon 20 rokov 😅😅

ropucha6
15. jan 2023

Tak co ja viem, do 30tky si odo mna predavacky pytali OP, takze si nemyslim, ze ma v 50tke nazve niekto babka 🙂 moja mama ma tiez mala o cca 10 rokov neskor, ako bolo vtedy zvykom a teda pochybujem, ze posobila starsie alebo to niekto riesil. Na rodicovskom su len rodicia, viem, ze mama len riesila, kto je ako otravny, nie ich vek.