icon

Matky po 40tke

15. jan 2023

Ahojte. Zaujimala by ma osobna skusenost s materstvom, ak ste dieta mali 38r. a neskor. Bezne sem pisu zeny, ze to zvladaju uplne v pohodicke. Pisu vsak o tehotenstve a prvych rokoch po narodeni. Mna by skor zaujimalo, ako to zvladate neskor, ked su deti v skole. Napr. 50tnicky s desatrocnymi detmi. Ake mate pocity na rodicovskom? Nesmeju sa vasim detom, kvoli veku rodicov? Aka je realna skusenost? Ako to vnimaju deti?

Strana
z8
pribinak
15. jan 2023

Ja som sa narodila mojej mamine po 40tke. Nikdy sa mi kvôli tomu nikto nesmial. Fakt nikdy.

A to bolo už dávno, dnes to nie je tak raritné ako kedysi. Niektoré maminine zname už mali v jej veku vnúčatá

janka_lolo
15. jan 2023

poznám chlapca, ktorého oco má 62 a mamina 55 a chlapec má 10 rokov a je to v pohode
známa mala syna v 45 pred ním mala už 3 dcéry chalan má 13 a rodičia majú 58 a 59 rokov a nikto to nerieši vôbev

autor
15. jan 2023

@janka_lolo dakujem.za informaciu. Mozes popisat aj realnu skusenost? To,ze taketo pripady existuju vieme.

autor
15. jan 2023

@pribinak dakujem

janka_lolo
15. jan 2023

tak známych syn žije úplne normálne ako jeho rovesníci v 13 rokov, hrá futbal, chodí do hudobnej na školské akcie, kamaráti chodia normálne ku ním a nikomu to neprekáža, že ma starších rodičov

janka_lolo
15. jan 2023

a chlapec, ktorého poznám, že má 10 rokov a starších rodičov funguje tiež rovnako aj keď jeho starší brat má už deti takmer v jeho veku ale nikto sa mu nesmeje za to a berú to ľudia na okolo normálne

autor
15. jan 2023

@janka_lolo A ako je to s oslovenim? Napr. lekar, v obchode? Ked hovoria s dietatom, hovoria o mame ako o mame alebo ako o babke?

kukuk29
15. jan 2023

inak teraz vacsina 50 rocnych zien vyzera ovela mladsie ako 50 rocne zeny pred 20-30 rokmi...Vzdy som si myslela ze spoluziacka ma akych starych rodicov a nakoniec boli mladsi od mojich len sa tak.obliekali ...Cize taky rozdiel na rodicovskom asi nebude a teraz je taka doba ze ludia sa moc medzi sebou nebavia tak aj ked pride rodic domov z rodicka tak deti su na mobiloch a aj v skole sa bavia o hrach, mobiloch.... urcite ich zaujima co povie rodic ze bolo na rodicku ;)

pribinak
15. jan 2023

Normálne mama. Však zas nemáš 100 rokov, nenosis zviazaný rucnik okolo hlavy.
Dnes ženy vyzerajú a sú oveľa viac udržiavané ako kedysi.

janka_lolo
15. jan 2023

čo viem tak normálne o mame nikto sa nad tým nikdy nepozastavoval, tý známy čo majú 13 ročného syna tak až s ním oni začali chodiť k lekárovi keď mal 8 rokov do tej doby chodila s ním babka aj s jeho sestrami, si pamätám, že ona chodila či k lekárovi či do obchodu, šak jedna ich dcéra chodila do školy na 1-4 s mojimi deckami a na rodičovské chodila babka a nebol s tým problém každý vedel, že je to babka
aj ten chlapec čo má 10 rokov tak normálne mama je mama a keď bol menší a ten jeho brat slobodný a chodil s ním tak nikto mu nepovedal, že to je ocko aj keď vekovo kľudne mohol byť ale každý vedel, že je to brat

lily14
15. jan 2023

Pôrod, tehotenstva ok ale teraz nevladzem ale že fakt 😭

zuzinka888
15. jan 2023

Na rodicovskom su len rodicia. A deti chodia do skoly same. Odvazame len na parkovisko. To ako vyzeram ja a manzel vedia iba top kamosi co chodia k nam domov. A nemyslim to tak, ze sa schovavame pred spoluziakmi nasich deti.

slavomira236
15. jan 2023

Mám 44 syn mal 9 pohoda a dcéra ešte len do školy pôjde tento rok

ivik4
15. jan 2023

Mne sa smiali ,pripadne sa pomylili a nazvali ich dedo,babka..a to ma mala mamina v 36 a oco mal 38 . Na zakladke
Kazdy mame inu skusenost. Mamina to dodnes nevie ,naco. Zbytocne by ju to mrzelo,ved za to nemohla.
Inak ale dnes je to uz bezne, vtedy velmi nebolo

zuzinka888
15. jan 2023

Tak tu si myslim, ze ak sa netrafia viac je trapne im ako mne. Zvacsa sa bavim ako su v pomykove, habkaju a ospravedlnuju sa.

autor
15. jan 2023

@zuzinka888 hm, takze stava sa oslovenie babka.

zorkahorka
15. jan 2023

Mne to cudne nepride. Vela zien teraz rodi v 40-tke, nikto sa uz nad tym nepozastavuje. A mnohe 50tnicky vyzeraju fakt super

autor
15. jan 2023

@zorkahorka Mas realnu skusenost? Ja sa nepytam na to, ci je to cudne alebo normalne. Chcem len poznat realnu skusenost.

autor
15. jan 2023

@ivik4 Tiez podobna skusenost s oslovenim a komentarmi.

leona45
15. jan 2023

Pre dieta to je mama a nie babka.

zuzinka888
15. jan 2023

Mne sa babka este nestalo. Mala som cerstvo 39. Postavu mam rovnaku ako v 25 a staram sa o seba. Kedze som rodila v dobe covidovej vacsinou sa pytaju komu kocikujem alebo konu strazim babo. Mam viac surodencov tak sa kociky u nma dost striedali. Robila som z domu takze ked niektora potrebovala nieco poriesit tak som vzdy pomohla.

leona45
15. jan 2023

Moja mama mna rodila v 36 a nikdy som jej nehovorila babka, ved to je moja mama. Ale niekedy ozaj som sa hanbila, ze je starsia to bolo na zakladnej raz sa stalo, ze nechcela som aby tam isla, lebo boli tam same mladšie mamky.

leona45
15. jan 2023

Ale v dnesnej dobe je ovela viac starších mamiciek

autor
15. jan 2023

@leona45 Myslim, ak ini hovoria o zene ako o babke. Nie ako ju berie vlastne dieta.

marca12
15. jan 2023

Pre boha ved dnesne 50 rocne zeny vyzeraju ani nie na 40,tak ake oslovenie. A to iste chlapi vyzeraju dobre,zachovalo. K comu ti je tento prieskum?

vroni
15. jan 2023

Mala som dieta po 40. Nikto ma za babku este neoznacil. Ja sa obcas v zrkadle oznacim za zombiu. Dieta riesi skor otca, toho uz obcas pochovava 🤣🤣🤣🤣 (je medzi mami rok rozdiel, ale muz vyzera starsie a ja mladsie, evidentne to aj dieta tak vidi). Dusevne zaostali rodicia, ktori by sa smiali na rodicovskom na skole evidentne nie su. S vacsinou sa normalne bavime a s niektorymi aj kamaratime. Nikto nema problem s vekom, ci nizkym ci vysokym.

siska53
15. jan 2023

Ja som mala v 35 a 37 deti, starsi je uz na 2.stupni. Kedze co ja viem, tak je kopec rodicov, co mali deti neskor, nemam pocit, ze by to dakto dakedy riesil. Zeny sa uz o seba inak staraju, vyzeraju zvacsa na svoj vek dobre a skor mladsie..
P.S. Moja babka sa stala babkou, ked mala 42 rokov. Raz som ju vonku neposluchala ( mohla som mat tak 3roky vtedy). A niekto jej vravi, ze aby som posluchala mamicku.

autor
15. jan 2023

@vroni dakujem

luccija
15. jan 2023

Nerozumiem diskusii.Ked dieťa chces môže Ti byť jedno či Tá niekto nenazve babkou.K lekárovi chodia rodičia, na rodičovské tiež, susedia budú vedieť, že si mama, a spolužiaci tiež.my máme v okolí rodinu kde žena porodila v 43 r a teraz má 60 a vyzerá o 10 r mladšie otec ma 70🙂

autor
15. jan 2023

@luccija nemusis sa zapajat ak nerozumies

Strana
z8