icon

Matky po 40tke

15. jan 2023

Ahojte. Zaujimala by ma osobna skusenost s materstvom, ak ste dieta mali 38r. a neskor. Bezne sem pisu zeny, ze to zvladaju uplne v pohodicke. Pisu vsak o tehotenstve a prvych rokoch po narodeni. Mna by skor zaujimalo, ako to zvladate neskor, ked su deti v skole. Napr. 50tnicky s desatrocnymi detmi. Ake mate pocity na rodicovskom? Nesmeju sa vasim detom, kvoli veku rodicov? Aka je realna skusenost? Ako to vnimaju deti?

beata_k
15. jan 2023

Ale to nemyslis vazne, ze babka. Ja nepoznam v mojom okoli nikoho, kto by mal dieta skor ako v 35. Uz sme v 21. storoci a 50 rocne zeny urcite nevyzeraju ako babky aj ked nimi napr. su.

autor
15. jan 2023

@beata_k Stretla som sa s tym.

beata_k
15. jan 2023

Joj ja som sa uz v zivote vies s cim vsetkym stretla? Keby to mam brat v uvahu, tak z domu nevyleziem

danielahamar
15. jan 2023

Ti poviem o 10rokov, malého som rodila v 38 , muž mal 43, malý momentálne má 2roky, Ale poviem Ti aj opačne, možno pri malom budem z tých starších mamičiek, ale pri staršom 19r., kt. mal tento rok stužkovú, som bola najmladšia mamička, tiež divný pocit😅 Lebo sem tam sa spýtajú, či som jeho sestra😅

sonicka19983
15. jan 2023

Ono reálne ti tu nikto nepovie ale áno je to už celá armáda momentálne prvo-, druho- alebo viacmatiek v 40tke a viac... áno, je to dosť, áno, fyzicky to už dá zabrať, áno, nie každá vyzerá na 30 (bežná populácia vyzerá cca na toľko koľko aj reálne má) ale je to hold tendencia všade vo svete materstvo odkladať, mnohým sa podarí neskôr atď... sú to ale naše detičky, ľúbime ich a je jedno koľko majú oni či my, či čo na to povie okolie...v prvom rade mi uniká pointa celej témy... všetci sa snažíme žiť s tým čo nám život naložil a to najlepšie ako vieme...

danielahamar
15. jan 2023

@sonicka19983 skôr si myslím, že stojí pred rozhodnutím a trošku sa hanbí za vek, inak nevidím zmysel v tejto téme

andreakg
15. jan 2023

Ja mám 48,syn 8,nestretla som sa so žiadnym vysmievaním,ani nikto mi ešte nepovedal babka, manžel má dokonca 53,ale úplne v pohode

autor
15. jan 2023

@danielahamar nemusis vo vsetkom vidiet zmysel

autor
15. jan 2023

@andreakg dakujem

ketrint
15. jan 2023

Ja mám skusenost len z dávnych dôb (10-15r dozadu), mala som spolužiačku na krúžku, ktorej som aj ja raz bola povedať, že už pre ňu babka prišla 🙈 strašne som sa hanbila ale že neskutočne, keď povedala, že to je mama, ale stavalo sa jej to bežne… jej mama a otec ale naozaj boli naozaj hodne starsi, aj mali babkovsky/dedkovsky vyzor. (Pani krátke červene natupirovane vlasy a pán bol ešte o hodne starsi od nej, fakt deduško). Mala dvoch výrazne starších súrodencov a zrejme už v pláne nebola🙈nemyslím to v zlom.
Okrem týchto nepríjemnosti s oslovením s ňou rodičia už toľko nevládali a bezne ju na detské akcie a atrakcie, kruzky, atd brávali starsi súrodenci so svojimi deťmi… preto som napr ani ja nevedela ze mama je Ta staršia pani, myslela som, ze mama je sestra, s ktorou som ju často videla…
Ale dievčina je úspešná a sebavedomá. Veľmi jej pomohla Ta staršia sestra, aj ju vedie zivotom doteraz (mimochodom velmi známa osoba, určite ju väčšina z vás pozna 😊, ale len toľko, klebetiť nechcem).

sonicka19983
15. jan 2023

No veď tam je aj odpoveď na otázku veku, je to jedno, keďže všetky mamičky na rodičku/v detskom kútiku/škole/škôlke budú už iba staršie a staršie vyzerať, čiže zapadnete/zapadneme 😉🤔 pohoda 👍

hendikep
15. jan 2023

tak realnu skusenost bude mat kazdy inu… takisto oslovenie mama babka, ved to je normalne ja tiez na ihrisku neviem kto je mama, kto starsia sestra a kto babka, ved to sa neda plosne povedat ze v zivote Ti babka nik nepovie… takisto ako sa x krat pri detoch pomylis ci to je dievca ci chlapec…

autor
15. jan 2023

@hendikep pokojne napis svoju skusenost

janinah
15. jan 2023

Mám 59 a syn 17... A nerozumiem čo riešiš..aj keby ma 1000 x oslovili babka čo sa nestalo.tak ten život s " neskorym" dieťaťom za to stojí.....aj syn to berie normalne...nežijem pre cudzích a ich názory na toto sú mi ukradnuté

autor
15. jan 2023

@janinah Deti to mozu brat vselijako. Mozu byt sikanovane kvoli tomu a pod.

janinah
15. jan 2023

Čo všetko môže byť a nie je....

jaskolka
15. jan 2023

Ja som sama sa narodila rodičom v takom veku ,otec mal 45, mama 40. A vtedy to fakt bola rarita, mana bola najstaršia v pôrodnici, smiala sa, že všetkým tam mohla byť ona mamou.
Ale nikto to neriešil, ani nikto sa mi nikdy nesmial, ani si nemýlil rodičov so starými rodičmi. A tetaz už je celkom normálne, že rodia ženy okolo 40,talze vôbec nič ba tom nie je zvláštne

autor
15. jan 2023

@janinah Mas aj realnu skusenost k teme?

autor
15. jan 2023

@jaskolka dakujem

autor
15. jan 2023

Dakujem vsetkym s realnou skusenostou. Zvysok, ktory si chce len vzdychnut a teoretizovat poprosim najst si inu temu.

kittykat22
15. jan 2023

syn ma v triede spoluziacku - ona mala 50 a on 55 ked sa im narodila. Vypadaju starsie a ano, zo skolky prisla neraz s placom, ze rodicia su stari a zomru a nechaju ju tu. To iste aj v skole. Vypadaju starsie ako na svoj vek tak to bude aj tym.
Moja mama mala v 45 a sestre sa nikdy nikto nesmial. Teraz mala sestra 18 a mama je znicena. Prve roky ju ozivili a omladili ale ta starostlivost ju dostala. Teraz ziadala o dochodok a povedala sestre ze ma 400e a ze z toho jej VS nemoze zaplatit. Musi si to riesit sama. Nejaky spolah ze jej mama pomoze s vnucatami - neexistuje. Starostlivost o sestru ju vysal a je unavena a je to vidiet.

autor
15. jan 2023

@kittykat22 dakujem

janinah
15. jan 2023

Mam 18 rokov skúseností k téme...nikto nikdy neriešil vek rodičov...takže ozaj nechapem ako by som sa mala cítiť na rodičovskom ani prečo by mali moje dieťa sikanovat....

casillas28
15. jan 2023

Moja mamina mala 8 deti a posledne v 40 rokoch (moj tatko je od nej o 10 rokov starsi ale vyzera dobre). Nikdy som sa nestretla s tym ze by sa nam niekto za to smial..prave naopak obdivovali moju maminu a vela zien zavidelo a smutill nakolko nemohli deticky mat.. ziadne oslovenie babka tam nebolo, vsetkym bolo jasne ze je to nasa mamina 🙂 decka byvaju krute a ked sikanovat chcu dovod si najdu...my sme sa s tym nikdy nestretli 🙂 btw ja som minule na poradni zistila ze ako 29 rocna som z 20 tehotnych zien v cakarni najmladsia 🤣

deti95060810
15. jan 2023

aj v minulosti sa stávalo.... mojej spolužiačke zomrel otec keď mala 10 rokov a on mal 74...mamička o 25 rokov menej....

autor
15. jan 2023

@casillas28 dakujem

janinah
15. jan 2023

@kittykat22 my synovi na školu sporime odkedy sa narodil...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dusankomoj
15. jan 2023

Mám 46r,muž 51r a malý 5r. Nestalo sa,že by nás niekto identifikoval ako starých rodičov. Ale je pravda,že na tie roky ani nevyzeráme( aj keď občas sa cítim aj na viac🤣) a mimo témy si myslím,že vizuálny rozdiel,medzi 35-40+ nieje až taký veľký.

mateson
Autor odpoveď zmazal