icon

Môžem si dovoliť oddych?

denuska28
4. nov 2021

Ahojte maminky. Môj syn má 4,5 mesiaca, je to náročné bábätko, pretože má tichý reflux a som slovná mamička. Otec sa do teraz veľmi nezaujímal, bral si ho raz za 2 týždne na 2 hodiny a to bolo všetko, žijem v zahraničí, kde nemám naozaj nikoho, kto by mi pomohol, jedna kamoška ma svoje, druhá sa o deti starať nevie a rodina je na svk, takže som si prakticky za 4,5 mesiaca neoddychla ani na chvíľku. Teraz sa mi ponúkol, že príde na víkend, no ja ho chcem cez víkend pozorovať, či sa dokáže o malého postarať so všetkým ako sa patrí, či to zvládne malý a ci aj ja, budem proste zavretá v druhej izbe a len pozorovať. Samozrejme, keď bude treba, tak zasiahnem. Moja otázka je, keď to zvládneme všetci traja, môžem si odísť na ďalší víkend trebárs do Wellness a pod., jednoducho vypnúť hlavu, oddýchnuť chrbát od nosenia... na celý víkend? Malý je plne na UM + prikrmy. Som zvedavá na vaše názory. 🙏🏻

pribinak
4. nov 2021

@denuska28 ľudia cestujú po celom svete aj s menšími deťmi, nielen, že so wellness.

lubina
4. nov 2021

@denuska28 jasne ze mozes ist, ak to otec v pohode zvladne. Napr. v Holandsku si rodiny s malymi detmi robia take dni, ze mamicka ma volno a otec sa cely den venuje dietatu a v pohode to zvladaju 🙂. To len na Sk si mamicky obcas myslia, ze bez nich nic nejde (tym nechcem nikoho urazit samozrejme, ale su ozaj aj take matky, ktore dieta nikomu nikdy nezveria, ani na par hodin babke)

denuska28
autor
4. nov 2021

@pribinak myslela som skôr, že by som išla sama, bez malého, aby som si oddýchla 😊

denuska28
autor
4. nov 2021

@lubina takže myslíš, že je v poriadku ist na dva dni od tak maličkého preč, ak to otec zvládne? Nemusím si robiť potom výčitky, že som krkavčia mater?

pribinak
4. nov 2021

@denuska28 jasne že 2 dni zvládne ak bude chcieť.

petamich
4. nov 2021

@denuska28 keby nekojim idem hned 🙂 moj maly ma 4 mesiace co chvila, nerob si vycitky a obzvlast, ked si doteraz na to bola sama, mne manzel pomaha, hlavne cez vikend je s malym aj s nim spi, budi ma len na kojenie a aj tak som ko 🤷‍♀️

denuska28
autor
4. nov 2021

@petamich čakala som od všetkých osočovanie, no som rada, že som tu našla podporu 🙏🏻 prvá reakcia od mojej mami bola, ako si môžem dovoliť odísť od tak malého bábätka. A to som hneď dostala výčitky

derdia
4. nov 2021

@denuska28 este skus pozormslat ci si naozaj oddychnes... Ci nebudes len v krci cakat na to, kedy svoje dieta uvidis. Uz si od meho bola na dlhsie? Pretoze vacinou staci 2 - 3 hodiny a budes tuzit byt s nim. Takze ja by som neriskovala vikned bez dietata urcite. Ale to som ja. Moja ma 4 roky a este bezomna nebola. Ale zase druhu som nechala mame a sestre ked mala 2 a pol. Takze tak.

denuska28
autor
4. nov 2021

@derdia vždy sa dá vrátiť, keby som mala ten pocit 😊 na to som sa ale nepýtala. Samozrejme ja si rozumiem. A nemyslím si, že si neoddychnem, môj ex moje číslo ma, keby sa niečo dialo, je 21.storocie a zavolať mi môže 😊

derdia
4. nov 2021

@denuska28 ok tak ked to takto citis tak kludne mozes. Preco by si nemohla? 😊😉

pseudomonas87
4. nov 2021

@denuska28 prosím ťa, ľudia toho nakecaju.....ja som šupla malú k mame na celý víkend, mala pár mesiacov, a my sme šli s mužom na svadbu na východ ,k mužovej rodine, čo ja som sa napocuvala, ako sme mohli také malé dať babke, .......každý nech sa stará do seba....ty si pekne oddýchni, spokojná mama, spokojné dieťa, a uži si potom víkend.btw....ja som nechala malú ako partyzdnove bábätko mužovi samému, musela som ísť k lekárovi tri hodiny cesty tam a tri nazad a všetko sami zvládli.

beronsche
4. nov 2021

@denuska28 mozes, co by nie. Je to tvoja vec, ak bude o dietatko postarane a ty to chces, chod.
Ale ja by som od babatka nesla.

number19
4. nov 2021

@denuska28 Mozes robit to na co sa citis.
Moja mala mala tiez reflux a mala som pocit, ze ma potrebuje-je to super neprijemne, tak som to s nou cele prestala. Ja som od nej v tom veku na takto dlho nesla. Max som sla na prechadku na 2 hod. Na vycistenie hlavy mi to stacilo.

simca06022011
4. nov 2021

jasne ze mozes.. ja by som ale ani tento vikend ked pride otecko nesedela zavreta v izbe... isla by osm minimlane von na par hodin. A do welnessu by som ja osobne isla,ale asi by som neprespavala tam.

lubina
4. nov 2021

@denuska28 neviem kde v zahranici si, ale v zapadnej Europe rodicia naozaj beru starostlivost o dieta spolocne. Aj otec sa vie postarat o dieta, len mu treba doverovat a ak uvidis, ze to s dietatom zvlada, tak to bude plusom aj pre dieta. Najma ak je stale iba s tebou a s inymi ludmi sa nestretava. Dietatko sa ma "socializovat", aby sa nebalo ludi 🙂

tenerifka
4. nov 2021

@denuska28 ja, som pred 30-timi rokmi nechala 5-mesacnu s mojou mamou a isla na tyzdeñ na dovolenku do Turecka, a myslim si, ze som dobra matka. Neboli mobily, dcera to zvladla perfektne a ja som si oddychla

annadan
4. nov 2021

táto predstava, že žena keď sa stane matkou a manželkou aby sedela len doma a starala sa o všetko 🙂 jasné že si môžeš dovoliť oddych, priam by to malo byť až nakázané aj kvôli psychickému zdraviu 🙂

denuska28
autor
4. nov 2021

Ženy, vy ste super, ďakujem vám 🙏🏻

bosorka2302
6. nov 2021

@denuska28 ja som tak bola ked mal maly 5 mes. So sestrou na joga vikende, kde mi hned organizatorka povedala ze nemusim sa zucastnovat aktivit ak si chcem pospat😀😀 kedze vedela ze mam male babo. Tak som do 11stej spala a ppbede sa zucastnovala aktivit. Super to bolo

diusqa761
6. nov 2021

@denuska28 jasné že je to v poriadku. 😇Ak je otec dieťaťa zodpovedný a budeš vedieť že sa o neho postará tak nevidím v tom problém. Je fajn že sa začal otec dieťaťa zaujímať a aspoň by ťa raz za čas odbremenil aby si si oddýchla a on si tvoril vzťah k dieťaťu. Verím že vám to všetkým 3 len prospeje. 😇

loginexistuje
6. nov 2021

uplne v pohode chod len bud na prijme ak by ti volal pokial neni alkoholik ci narkoman tak by som nevahala

didi2102
6. nov 2021

@denuska28 ja už by som bežala teraz🤪a dala by som si to povinné pravidelne

denuska28
autor
23. nov 2021

Tak ženy, nezvládol to. Chcela som skúsiť jeden víkend, aby prišiel k nám a videla som, ako sa o malého stará, ale ešte v ten deň ušiel domov. Odišla som na 4 hodiny s kamoškou von a keď som prišla, malý hladný, nevyspatý, neprebaleny... 🤦🏼‍♀️

lubina
24. nov 2021

@denuska28 tak to je smutne, ze ho ani neprebalil a nedal spat. No ale aspon vies....aj ked oddych ti to neprinesie.