Muž chce štvrté dieťa. Viacdetné rodiny ako to zvládate?
Ahojte . Mám dve deti s exmanželom . Sú to už pomerne velkaci syn bude mať 10 rokov a dcéra ma 8 rokov a teraz mám s partnerom bábätko takmer 10mesacne. Muza mám skvelého . Staršie Deti ho volajú ocko a majú ho veľmi radi a on ma rad ich . Proste žijeme ako kompletná rodina kde nie ke cítiť že prvé dve deti nie sú jeho . Ale môj chlap chce veľkú rodinu on pochádza zo 4 deti aj jeho rodičia atd . No s on chce ešte ďalšie dieťa ale teraz . Ja mám po 30tke on je odomna mladší o pár rokov ale vekový rozdiel medzi nami nie je badateľný . Ja mám prvé deti s malým vekovým rozdielom len 17 mesiacov ale bola som na ne prakticky sama . Teraz mám veľkú oporu v mužovi lebo mi pomáha naozaj vo všetkom . V domácnosti aj s deťmi . On uprace, navarí , operie, vonku porobi všetko , sadi aj s deťmi pomáha . Aj k malému nemá v noci problém vstať . No ja sa bojím pristáť na ďalšie dieťa či to už na nás nebude veľa . Nemáme sa zle , aj na výlety chodíme . Ja stíham aj pracovať pri rodičovskej keď on je s malým .
Dokonca vďaka nemu nie sú staršie deti závislé na mobile či tabletoch , ktoré dostali od vlastného otca. Rozbili ich a zakázali sme ďalšie kúpiť . Odvykačka trvala niekoľko mesiacov kým prestali vystrájať . Žijeme na dedine takže možnosti zbaviť sa je veľa . Chodíme bicyklovať , na turisktiku , na prechádzky , na ihriska proste venujeme sa všetkým deťom fakt najviac ako sa len da . Ale bojím sa či už pri ďalšom toho budeme toľko stíhať . To budeme potrebovať väčšie auto , viac pozornosti a čo ak malý bude žiarliť ? Veľkí nezistila tešia sa zo súrodenca. Aj oni s ním pomáhajú . Ako chápem, že v dnešnej dobe je nadštandard mať aj dve deti nie to ešte tri alebo 4. Ale my sme veľmi akčný a asi by sme sa s menším počtom nudili. A financie nie sú problém . Nie sme bohatí ale deti majú vždy všetko , ba aj viac ako potrebujú . No čo by ste mi na to povedali ? Áno rozprávali sme sa o tom s partnerom a zhodli sme sa že keď posledné dieťa tak opäť s malým vekovým rozdielom nech ma aj maličký parťáka ako sú starší no stále mám v sebe pochybnosti .
a to 4 bábo musí byť hneď, ? Však počkaj aj 3 - 4 roky a uvidíš...
Bez manželstva by som do ďalšieho dieťaťa nesla
@zmrzlinka2021 Svadbu budeme mať v septembri to už mame naplánované .
Krásne, buď rada že chce viac deti ...sú dar ❤️🙏 aspoň aj malé bude mať parťáka k sebe. Ak vie zarobiť a nežijete z úst do úst, tak rozhodne by som šla do ďalšieho.
@deti95060810 práveže nechcem čakať lebo si neviem predstaviť zase si to o pár rokov odkrútit znova a dve materské po sebe nie je nič pre mňa. Nechcem byt tak dlho doma a zasa nechcem mať ďalšie dieťa už tesne pred 40tkou alebo po
@liljana utiahla by som to finančne s tým problém nie je nemyslím na to že by sa to pokašľalo zase nepotrebujem dokonalého chlapa som tolerantná akože neveru neodpustím ale toho sa nebojím .
pockala by som na svadbu, ci sa po nej "troska" nezmeni jeho spravanie, motivacia byt super tatkom...a potom pripadne riesila dieta
Počkaj rok, dva a uvidiš , ale bude to zaberačka 🤷♀️
keď sa nedajbože niečo mužovi stane, dokážeš sa postarať o všetky deti sama? Nemusí to byť to najhoršie, aj ID, alebo strata práce, ak si ty na MD, dokáže pri dnešných cenách rodinným rozpočtom riadne zamávať. Počítaš aj s tým, že sa môžu narodiť deti dve, alebo že dieťatko nemusí byť zdravé? Je pekné, ako sa muž stará o všetky deti, je fajn, že máte spoločné záľuby, aj predstava, že budete mať veľkú rodinu je krásna, ale realita je taká, že sa polovica manželstiev rozvádza a s partnermi bez sobáša to bude podobné. Keby sa váš pekný vzťah o pár rokov rozpadol, poradíš si aj sama? S bývaním, financiami, výchovou? Píšem tu katastrofické scenáre? Nie, tie píše žiaľ život. Obávam sa, že si to všetko maľuješ príliš ružovo, nenapísala si, ako dlho ste spolu, ja osobne by som do toho nešla, ale ty si myslím, rozhodnutá a nechceš čítať negatívne odpovede, tak veľa šťastia
Ja si myslím, že ak máš muža, ktorý ťa podrží, tak ako to opisuješ, tak sa nemusíš štvrtého dieťaťa báť. Tvoj muž je ti skutočnou oporou a keď to štvrté ešte sám chce... Skúste doriešiť praktické veci, napr.to auto atď. a keď vám to finančne výjde tak podľa mňa nemusíš mať obavy.
@elizabet173 No prave. Stvrte, nedajboze postihnute dietatko zamava kazdym vztahom. Co si neuzivate tri zdrave deti a chcete si komplikovat zivot.
@mikadooo kde má istotu že ju podrží aj o päť, desať, pätnásť rokov? Tie obavy by som určite mala, do štvrtého dieťaťa treba ísť s rozumom, nie len srdcom. Veľká rodina je krásna, ale je aj tu na MK aj okolo mňa príliš veľa smutných príbehov na to, aby som sa do toho vrhla bezhlavo.
Pises, ze vas vekovy rozdiel nie je badatelny, ale on badatelny je.
Ty si "odzita 30nicka" s uz dvomi detmi s ex a dalsim mimis novym, ktory je mladdi a tento mladsi partner chce velku rodinu, cize este aspon 1-2 deti? To ste to neriesili pred tym prvym spolocnym?
@elizabet173 aha super. Do prvého druhého tretieho netreba ísť s rozumom, ale do štvrtého už určite hej 😄
My mame tri deti - prve dve s rozdielom 21 mesiacov, maju takmer 9 a 7 rokov a tretie ma 19 mesiacov a ked toto najmladsie bude mat 2 roky, tak pribudne stvrte.
Mame to horsie v tom, ze mame pomerne maly byt, dom este nebude v stave, ze sa tam bude dat nastahovat, takze bude to zaujimave, ale popasujeme sa s tym.
Ja uz cakat nemozem, mam 39 rokov a manzel 37. Takze bud teraz alebo uz nikdy.
Starsi miluju toho najmladsieho a neskutocne sa tesia aj na dalsieho drobca.
Ale mna tu prekvapuje jedno - stale sa tu sklonuje len to, ze ked sa muzovi nieco stane alebo zenu muz opusti, ci zena sama uzivi tolko deti. Keby som sa mala riadit tymto strachom, tak nemam ani jedno. Muz ma poriesenu poistku a ostatne nechavam na vyssiu moc.
Ano, clovek mieni, Pan Boh meni. Moze sa vselico stat. Ale to clovek by ani do auta, busu, vlaku, nikdy nesadol, keby sa mal stale bat, lebo "co ak"...Samozrejme, ze clovek sa tymto zaobera v myslienkach, ale mat to ako jedine kriterium rozhodovania v zivote, mi tiez nepride uplne ok.
@mikadooo stačí porozmýšľať, či sa sama dokáže ľahšie postarať o jedno, dve, tri alebo štyri deti. Ak áno, nevidím prekážku to štvrté nemať. Či kľudne aj päť a keď sa dostanem do sračiek, do ktorých by som sa nebola dostala, keby som rozmýšľala, tak napíšem Rozborilovi?
@liljana máš dve deti?
@elizabet173 boháča s takýmto prístupom ty asi moc detí nemáš, však?
@nevenka píšem to aj aj, ak sa mužovi niečo stane, možno pod vplyvom toho, že také máme v rodine, pomáhame všetci, ako sa dá. Chlapci mali 15 a 10, dievčatá 7 a 6, keď sa bratranec, ktorý mal 37 rokov, pominul. No nie každý má rodinu, nie každý má rodinu, ktorá chce a môže pomôcť. Ak si finančne aspoň trochu zabezpečená, nevidím problém. Pre bratrancovu ženu to bolo nesmierne ťažké, lebo sa psychicky zložila, stále má psychické problémy, deti to mierne zneužívajú, no skrátka je to ťažké.
@mikadooo upokojím ťa, mám len jedno, nie pre môj prístup, chcela a uživila by som aj tri, ale o druhé dieťa sme prišli.
mňa zaujala táto pasáž "Dokonca vďaka nemu nie sú staršie deti závislé na mobile či tabletoch , ktoré dostali od vlastného otca. Rozbili ich a zakázali sme ďalšie kúpiť . Odvykačka trvala niekoľko mesiacov kým prestali vystrájať ." To už v ako sekte, však zoberiem deckám, ale nebudem rozbíjať, napríklad do školy na úlohy, online výuku sa zídu. To koho bol nápad a kto je taký prepnutý ty alebo on? Opisuješ ho ako princa na bielom koni, čo za teba pomaly aj porodí a zároveň nevieš či dieťa chceš, podľa mňa ho chceš len preto že chce on. Ja by som počkala, deti odrastú, ak si rodila už trikrát, nie je problém ani štvrté pred 40tkou ak budete chcieť obaja nielen on. A nad 30 tiež už nie si mladica, 2 malé deti a 2 školáci by bol tiež dosť zaberák už v tvojom veku.
Kolko ste spolu?tak ci tak napriek vsetkym pozitivam🙂by som do toho nesla.Dve starsie pojdu do puberty mladsie do skolky, ak sa dostane ..doma dalsi plienkac.Neviem mate chlapca, dievca aj spolocne za mna nie.Ty sa rozhodni podla seba.Ved uz teraz ste velka rodina o 5 clenoch.
@marsmykkok ja som pochopila tak, ze si ich rozbili deti samé
Podľa toho čo som ja čítala ty si sa už sama rozhodla že chces a tu čakáš len nejaké potvrdenie. Ale vždy budú dve skupinky ľudí jedni za a druhý proti tak si z váš čo chceš a chod do toho
Veď maj deti, koľko chceš a prosím, nepýtaj sa na takúto dôležitú vec na MK. Zvážte so snúbencom, alebo sa poraď s niekým blízkym, kto Ťa naozaj aj pozná. Ja rodím o chvíľu piate a určite na to nepotrebujem schválenie anonymného davu...ani by ma to nenapadlo..
Toto su take otazky, na ktore si musis odpovedat sama. Popremyslat sama. Ja mam tri deti a na 4 by ma uz nenahovoril nikto.
Máme 4, pohodaaaaaa a to došli dvojičky ✌️
@elizabet173 na druhú stranu, ak by sa jej súčasnému niečo stalo, tak prvé dve deti predsa stále majú svojho otca a ten má vyživovaciu povinnosť. čiže o tie dve by sa musel on podieľať na starostlivosti i financovaní. jej by ostali "na krku" tie dve ďalšie deti.
autorka: ak je všetko tak ideálne a máš z toho dobrý pocit, tak jeden krk ešte uživíte. ako píšeš sama, ideálne s malým vekovým rozdielom. ak máte navyše v septembri sobáš, tak ešte počkaj tie 2-3 mesiace a potom sa pustite do práce. ja mám len jednu jedinú a viac by som ani nechcela, ale ak ste mladí (čo pomerne ste), máte krásny vzťah, ste v dome na dedine (ako ty píšeš, je tam stále čo robiť, ako zabaviť deti, atď...), tak by som na tvojom mieste do toho praštila. ale až po sobáši. alebo tak do roka. 2-3 roky rozdiel medzi deťmi nie je veľký rozdiel, to sa dá. v každom prípade, uživiť sa uživíte, ak bude muž OK.
@palicka aj ja

Zalezi na tebe, nie na nom. Nech sa uspokoji s jednym. Ak sa to nahodou medzi vami pokasle, nikdy nevies, utiahnes to potom sama so 4 detmi?