Je normálny vekový rozdiel 20 rokov medzi partnermi?
ahojte, co hovoríte na vekový rozdiel 20 rokov medzi partnermi ? zena 25 muz 45 … stretla ste sa niektorá s niecim takym ? alebo mate sama o tolko staršieho partnera ? je to normalne ?
Nie, ani ja a ani moje kamosky nehľadáme náhradného otca, ale partnera. Je to obrovský rozdiel.
stretla, poznám.
Neboli partneri, ale manželia. Ona 19, on o 20 viac.
jej rodičia neboli nadšení kvôli veľkému rozdielu.
Mali spolu dve deti, prežili spolu celý život - on zomrel a ona zostala sama s deťmi.
Nie, môj najväčší vekový rozdiel bol ja 34, on 48 a toto bolo ok. Viac už nie.
@anonym_autor áno. Môj manžel je odo mňa starší o 22 rokov. Spoznala som sa s ním, keď som mala 23 r.
Nestretla a ani by som nechcela. Pre mňa je to obrovský vekový rozdiel.
Moja babka a môj dedko mali vekový rozdiel 21 rokov. Ona sa potrebovala dostať rýchlo z domu a on práve ovdovel. Mal už 3 dospelé dcéry. Dedko bol veľmi dobrý, statočný a láskavý človek. Babka bola dobrodruh. Oboch sme mali veľmi radi. Až po pohrebe mi babka vytmavila, že ho nemilovala a nebude jej chýbať. Možno bola vyčerpaná, rok ho opatrovala po mozgovej príhode.
@anonym_autor ked ty budes v jeho veku, tak budes este mlada, ale on uz nemusi ani zit, za dalsie 45 rocny slobodny je red flag ako vysity.
@anonym_autor poznám páry, kde už 7-10 rokov vo vyššom veku je dosť problém (aj u našich to vnímam), že chlapi tak okolo 50-60 dosť pohodlneju a ženy chytia druhý dych. Za mňa nie, je to moc.
@anonym_autor ked ty budes v jeho veku, tak budes este mlada, ale on uz nemusi ani zit, za dalsie 45 rocny slobodny je red flag ako vysity.
@domkakvet zato ze je v zrelom veku slobodny je pre teba hned redflag? Co ked je vdovec, alebo rozvedeny z padneho dovodu - zena alkoholicka. Dnes zial uplne bezne veci...
Mam kamosku su spolu uz 19r.A teda krajší par nepoznám.On ju zbožňuje aj ona jeho. Ja si za tu dobu nepamatam, ze by sa vadili.
Poznám taký pár.ona mala 30 ,on 50 keď otehotnela.on už bol jednoducho na také veci starý
@anonym_autor každého vec, ale normálne to nie je. Je to generačný rozdiel. Obaja si tým kompenzujú niečo patologické 🫤
Poznam taky parik. Deti v puberte a otecko ledva suchal nohami. Mama kocka v najlepsich rokoch,akoby opatrovala svojho otca a pomerne rychlo ovdovela. To si tieto 20-tky vobec neuvedomuju. Vidia len samca v najlepsich rokoch alebo sugardaddyho.
Poznam taky parik. Deti v puberte a otecko ledva suchal nohami. Mama kocka v najlepsich rokoch,akoby opatrovala svojho otca a pomerne rychlo ovdovela. To si tieto 20-tky vobec neuvedomuju. Vidia len samca v najlepsich rokoch alebo sugardaddyho.
@iwesska No ja mam tiez taku kolegynu, co skonci asi podobne...ona onedlho 40, jej partner onedlho 60...Nic ine nerobi, len sa stazuje, ze on nikam uz nechce, iba doma sediet, ona by rada po dovolenkach, ale jemu sa uz nikam nechce a nic nechce robit 🤷. Naozaj nechapem, preco niekto ostava v takomto vztahu.
Ja mam 25, moj priatel 28 a uz tu mi v niektorych fazach nasho zivota prislo, ze sme si trosku vzdialeni v zmysle, ze on uz dostudoval, zacal pracovat a riesit typicke dospelacke povinnosti, kdezto ja som bola z tohto pohladu este „decko“ a riesila len skolu. Ale nastastie nam to ani jednemu neprekazalo, vedeli sme sa zladit aj tak. No keby je tam 20-rocny rozdiel, to si uz veru predstavit neviem. Ja raz chcem mat dieta a chcem, aby jeho otec bol aktivny, pritomny, venoval sa mu… a to sa mi viac spaja s mladsim clovekom.. Sama mam 50-r otca a vidim, ako uz po tej 50ke toho elanu ubuda. Takze za mna nie. Ale vies, toto su take temy tu na MK, ze pride ti tu teraz napisat baba, ktora da v 16 dala dokopy s 60nikom a vydrzalo im to 40 rokov a ostatnych bude hejtit, lebo sa jej dotknu reakcie inych, ze to nema zmysel. Preto si zastavam nazor, nech si kazdy sam zhodnoti a skusi sa triezvo na svoju situaciu pozriet. Ja som skor typ zeny, ktorej vyhovuje vekovo blizky partner, ine zeny mozu preferovat o hodne starsich. Je to o nastaveni.
Niečo si kompenzujú, niečo chorobné, nieje to normálne, pokial je ona mlada a on cca 40 ešte ujde ale čím starší tým bude ten rozdiel citeľnejší.Ani keby mal plnú buksu peňazí by som starého deda nechcela
A keď ma 40+ a je slobodný a bezdetný stary mladenec niečo s nim nebude v poriadku
Ano, stretla. Mne osobne je to divné a smiešne zároveň. Chlap si len potrebuje niečo dokázať, a žene stačí, že chlap má svoje bývanie, autá, stabilnú prácu... Ale ak sa ma to netýka, neriešim, nech si každý žije, ako chce. Ale pre mňa osobne by aj 10 rokov bolo veľa.
Otázka, ktorú kladiete, sa navonok pýta na čísla, na štatistiku a na to, čo si myslí okolie („je to normálne?“). Pod touto vrstvou sa však často skrýva iná, oveľa dôležitejšia dynamika. Hľadáte externé schválenie pre vzťah, v ktorom sa pravdepodobne nachádzate, alebo nad ním uvažujete. Keď sa pýtame sveta, či je niečo „normálne“, zvyčajne to znamená, že náš vlastný vnútorný kompas je v konflikte buď s tlakom okolia alebo s našimi vlastnými pochybnosťami, ktoré si zatiaľ netrúfame priznať. Vekový rozdiel dvadsať rokov, najmä v konštelácii 25 a 45, so sebou prináša špecifickú psychologickú realitu. Vo veku 25 rokov človek ešte stále formuje svoju identitu, kariéru a stabilitu. Muž v 45 rokoch už má väčšinu týchto otázok uzavretých, má za sebou kus histórie, často aj predchádzajúce záväzky či krízy stredného veku. Partneri v takomto vzťahu takmer nikdy nevstupujú na štartovaciu čiaru z rovnocennej pozície, je tam prirodzená asymetria v životných skúsenostiach, financiách a moci. To, či takýto vzťah funguje iným, vám nedá záruku ani odpoveď na váš vlastný život. Namiesto merania vekového rozdielu sa pozrite na to, čo sa deje pod povrchom. Vek nie je prekážkou, ak sú partneri v rovnocennom postavení, no často sa stáva nevedomým obchodom, mladá žena môže hľadať bezpečie, otcovskú istotu či skratku k stabilite, kým starší partner zasa mladosť, obdiv alebo kontrolu. Sledujte, ako sa vo vzťahu rozhoduje, ako sa argumentuje a či máte obaja rovnaké právo rásť a meniť sa. Ľudia niekedy vydržia vo vzťahu roky len preto, že sa snažia dokázať okoliu, že ich láska je „správna“. Nepozerajte sa len na to, ako vám je spolu dnes, ale hovorte aj o témach, ktoré prídu o 10–15 rokov. Deti, energia, zdravie, financie, životný štýl, predstavy o starnutí. Láska je dôležitá, ale spoločný život sa skladá aj z veľmi obyčajných vecí. Ak by nikto na svete nevedel, koľko má váš partner rokov, vybrali by ste si ho znova presne takého, aký je alebo časť vášho rozhodnutia stojí na tom, čo vo vás tento vzťah symbolizuje? Táto odpoveď často povie viac než samotný vekový rozdiel.
Dvaja moji ex boli odo mna o 20 r starsi. S jednym som bola 3 roky, s druhym 10. Nelutujem nic. A nevidim v tom problem. Problem s tym moze mat okolie, proti tomu sa treba obrnit. A ak by to aj nevyslo, tak co.. to je skratka zivot. Moze sa stat aj paru, u ktoreho je vekovy rozdiel minimalny.
nejde o mňa, ale o moju blízku.. ona je vyspelá no len neviem či je to pre ňu vhodné … on je v podstate stary mládenec ženatý nebol a deti nema … nieje ziadny prelietavý chlap poznam ho osobne dlho, je to velky dobrák, na svoj vek aktívny športovec .. no len je tak trošku “iný”, asi preto nikoho nemá, nemyslím to ani nejak v zlom, ľudia ho majú radi, ale proste tak trošku iný ako ostatný .. je inteligentný aj šikovný ale proste taký trošku podivín no neviem to opísať … ona je krásna mladá baba, o peniaze jej nejde aj keď on podniká a čo viem ja tak sa mu darí, ale viem aká je ona osoba a toto je vylúčené … pracovala u neho, najprv mali len dobrý vzťah viem že si rozumeli ale nejakým spôsobom to asi prerástlo v niečo viac.. zdôverila sa s tým len mne, ja som staršia osoba niesom v jej veku, a vôbec neviem čo si o tom myslieť a čo jej k tomu mám povedať… viem že si rozumejú, smejú sa spolu, vidieť medzi nimi chémiu… no na mňa je to tiež veľký rozdiel, a myslím že ani výzorovo sa k sebe nehodia … je to však môj veľmi blízky človek a chcem pre ňu len to najlepšie, vzťahy pred tým nemala dobré, lepili sa na ňu hrozný chlapi a ona si zaslúži veľa, prešla si ťažkým životom a chcem aby nášla lásku v niekom kto to sňou bude myslieť dobre a úprimne .. ako som písala jeho poznám keďže ja som približne v jeho veku, je to tiež dobrý človek, čo sa týka žien žiadny kur***vník, skôr taký opak, introvertný… no nejakým spôsobom si oni dvaja rozumejú ..
Je to sice neobvyklé ale je... mám kamaratku. Má manžela 18ročny rozdiel. Celý život spolu. Maju krásny harmonický vzťah. A vek by som ani netipovala že tolko rozdiel.
a áno ide hlavne asi o to okolie, sme z malého mestečka, ľudia by pozerali kadejako, výzorovo ako som písala sa k sebe tiež moc nehodia, ona krásna mladá baba, on postava super kedže je športovec ale na tvári vidno že je to starší clovek, vlasy má už aj vypadané
a áno ide hlavne asi o to okolie, sme z malého mestečka, ľudia by pozerali kadejako, výzorovo ako som písala sa k sebe tiež moc nehodia, ona krásna mladá baba, on postava super kedže je športovec ale na tvári vidno že je to starší clovek, vlasy má už aj vypadané
@anonym_autor jaj tak tebe ide len o to,že v tom vašom prdinci budú reči...a ona ťa žiadala o radu? Ty máš rozhodnúť,či budú spolu?
Lebo inak neviem,prečo to vôbec riešiš a ešte aj rozoberáš na koňovi,aby o tom vedela nie len vaša dzedzina,ale aj široké okolie.
Chúďa dievča,že ťa má v príbuzenstve...
Hmm,je to kazdeho osobna vec,ale moj nazor je ze mlada baba plna zivota,chuti zit a zazivat si zadupe najlepsie roky zivota s chlapom ktory ma najlepsie za sebou a stejne sa na milion percent nakoniec rozidu.Ako naco...

@anonym_autor nestretla z amna to musí byť hrozné ja mladá 25 čo by som robila s 45.rocnym..xhlapi starnú rýchlejšie a skaredsie ako ženy 😁