icon

Muž nevstáva k bábätku

15. sep 2023

Ahoj mamicky
Prosim vas muz od narodenia babatka povedal ze v noci ho nemam budiy ze sa potrebuje vyspat
Prve 2 tyzdne mal otcovske...
A teraz ma babo 4 mesiace v noci spi ale aj tano spava do cca 10tej hodina plus minus....
Ja kojim v noci nakojim spinka babo ale niekedy je hore aj hodinu dva a ja na rukach... a rano musim zase fungovat. Ako to mate vy mamicky tiez takto ?
Dakujem

Strana
z3
sisaka
15. sep 2023

@walentina7 no predsa ten pocit, že a i druhy rodič sa nevyspi, nie! 🤣😅

hanaxxx
15. sep 2023

Autorka, zariad sa podla toho, ako to ty citis, tak aby neutrpel vas vztah. Lebo ak on nespravi kompromis a aspon raz za cas ti v noci nepomoze, ty to zvladnes aj sama, ale budes to mat v hlave odlozene proti nemu a raz to vytiahnes. Mozno to ovplyvni aj vase rozhodnutie o dalsom dietati. Skus mu to takto vysvetlit. Mne sa nepaci hlavne ten postoj, ze ti len tak oznami, ze ho nemas budit. Moj muz je tiez typu "na spanok mi nesiahaj", ale ked bolo fakt zle, tak vstal aj v noci a pomohol mi.
Tiez je velmi rozhodujuce, ako vyzeraju tvoje dni a aku ma on pracu. Lebo ked je sofer autobusu, tak by som ho naozaj nenutila, aby v noci pred pracou vstaval. Ale ak sedi v kancelarii, nevidim najmensi dovod, aby ti nepomohol.
Tebe ma kto s dietatom pomoct? Alebo sbdomacnostou? Lebo ak ti vie napr mama pokocikat poobedie dieta, alebo ti donesie navarene, alebo ak dietatko nie je velmi narocne cez den, tak si skus odpocinut viac cez den. A od muza ziadaj pomoc, ked uz budes naozaj velmi nevyspata, raz za 5 pracovnych dni moze v noci vstat on, to by som si stanovila ako zaklad a minimum, aby si mala pocit, ze nocne sichty nie su len na tebe. A pravdaze cez vikend.
Niekde tu bolo spomenute, nieco ako "panko zaraba, aby uzivil dieta a panicku". Moja posledna vedomost je, ze maximalna materska je cca 1800euro, teraz je to uz mozno viac. Myslim si, ze dnes uz mnoho zien, by minimalne prveho pol roka (ktory byva zvycajne s dietatom najtazsi) bez problemov financne prezilo aj bez muza. Neviem ako si na tom ty, to vies ty sama.
Neviem preco sa niektore zeny rady stavaju do pozicie, kolko ony vela zvladnu. Viac ako muzi (co je mimochodom casto pravda). Malokedy to niekto oceni, velmi zriedka to ocenia samotni muzi.

milanemila
15. sep 2023

Nikdy som muza v noci nebudila, ved ja som si vedela cez den pospat s babom, ale on potreboval v praci fungovat. O babo sa staral po robote a cez vikendy. Robi vsetko prebaluje, kupe, kocikuje, starsiu bere von, hraju sa, ale naozaj mi nepride fer vyzadovat od neho aby vstaval v noci.

rorino
15. sep 2023

Nevstaval,načo máme byť hore dvaja,až keď mal syn obdobie,že sa budil o piatej ráno,tak on sa mu venoval a ja som ďalej spala.

mmoni89
15. sep 2023

@walentina7 no presne 😁

jankadr
15. sep 2023

@hanaxxx prepáč ale pracujem v kancelárii a musím byť fit.Aj muž,ktorý pracuje v kancelárii by asi tiež nemal driemat za počítačom.Muzi v noci pomohol,keď šli zuby,deti boli choreale za normálnych okolností by som ho nebudila ani omylom.

hanaxxx
15. sep 2023

@jankadr aj ja som pred materskou pracovala v kancelarii, mavala som nocne pohotovosti a nie raz sa stalo, ze som polku noci sedela za pocitacom a rano znova do prace a makat. A stalo sa aj, ze aj dalsiu noc bolo treba niekolko hodin robit a zvladla som to, aj ked to bolo niekedy narocne.

katuskamala1
15. sep 2023

Ani ma nenapadlo ziadat ho aby sa v noci budil i on,nakolko som kojila, prebalovala najlepsie sama aj uspavala. ALE rano ma cez vikend niekedy mechal pospat si.

altair
15. sep 2023

Môj manžel nevstával, aj tak som kojila. Ale viaže sa mi k tomu pre mňa milá a vtipná príhoda, ako mi chcel pomôcť. Bábu sa prerezávali zuby a budilo sa fakt často, tak sa ponúkol, že skúsi vstať aj on a možno sa mu podarí bábo uspať. Ráno mu vravím, že som úplne odrovnaná po takejto noci a potrebujem sa vyspať. Chápavo sa na mňa usmial a vraví, že mi už rozumie, veď oba razy bol v noci hore aj on. Iba som mu sucho oznámila, že bábo bolo hore v noci 7x.

mir0456
16. sep 2023

Nevstaval nikdy, no sem tam sa zobudil a šiel spať vedľa do izby 😆 a už spáva iba tam.

mamamasama
16. sep 2023

Môj chodí do práce a k deťom vstáva on. Veľmi dobre vie, že ženy potrebujú viac spánku a ja som unavena, neschopna. Potom sa to odzrkadľuje vo všetkých smeroch nášho manželstva. On to zvlada lepsie. 🥰

mir0456
Autor odpoveď zmazal
k47
18. sep 2023

Keď stačí nadojčiť a zaspí, riešim to ja. Keď nestačí a potrebuje si pobehať alebo uspať na fitlopte, vstáva manžel. Proste to lepšie znáša.

Strana
z3