Mužove názory na druhé dieťatko
Ahojte, pisem ako anonym lebo citim ze je to hanba....ide o to ze s muzom sme temu deti nikdy extremne neriesili...sme typ ludj ktorym vsetko trva dlho, zasnuby po 8 rokoch, svadba po10....vo vztahu nie sme vasnivi, taky normalny (?) Vztah....podporujeme sa ale sex je na 4_5 mieste v rebricku od zaciatku!!
....a teraz k veci:
Ked bol cas otehotnela som a mame vytuzeneho syna okolo 5 rokov....je to pre oboch celkom ...prace okolo neho, je to hyperko....cca 1 rok co sme sa nastahovali do domu, kt.sme roboli svojpomocne, dost makacka....ja som chcela dieta do 2 rokov muz ani pocut , teraz ja mam uz 33rokov a uz by som brala druhe, len muz ma v praci kolegu co maju dve male deti a strasi ho ze je to hrozne....rozprava mu prihody ake su zle a biju sa....jasne ze to berie s nadhladom ake vystrasilo ho to okrem toho ked som mu vcera povedala ze je cas a chcem ist do toho, tak jeho odpoved ma zarazila ....ze poriadne ani nespime, ze ci ho chcem len ako oplodnitela....ale vzdy sme boli taki ze sme spali max raz za tyzden aj pred dietatom...teraz je to mozno raz za mesiac, fakt sa posledne mesiace toho nakopilo....ja sama som nie na 100pro za druhe dieta, kvoli tomu kolotocu a ze bude menej penaxi, ale v srdci po tom tuzim, citim ze nie sme kompletmi....vas naxor kludne aj tvrdsi....vdaka
@nikpa podľa mňa nedostatok financií a kopa neistoty a pochybností, naviac partnerský život na bode mrazu, z ich pohľadu náročné prvé dieťa je pre mňa dostatok zmysluplných dôvodov, ktoré vysoko prevyšujú jediný - túžbu, aj to jednostrannú.
Stále nechápem, prečo sa v 21.storočí považuje mať 1 dieťa / nemať súrodenca za handicap. Ako keby bol súrodenec automaticky zárukou zlepšenia partnerských vzťahov, rodinných väzieb a parťáka “navždy”…
Mne nepríde ten Váš vzťah úplne v poriadku,nehovoriac ako Vám všetko trvalo kým ste sa rozhýbali..ten vzťah akoby bol prechodený a zrazu ste sa zobudili...teraz pocituješ akúsi prázdnotu, vo vzťahu ktorú si chceš kompenzovať dieťaťom...žiaľ veľa žien takto rozmýšla,no nieje to správne,dieťa Váš vzťah neutuží...skôr by som popracovala na Vašom vzťahu.A neboj sa ,syn môže byť v živote šťastný aj bez súrodenca.
@desore suhlasim... ja mam 30, ale s muzom uz teraz zvazujeme, ze by sme sli do domova dochodcov 😁 Predame dom, peniazky detom. Nieco si nechame my. Tam sa o nas postaraju. Idealne ak by sme este obaja zili, aby sme si to aj uzili. Navarene, upratane. Parada.
Ja mam 13rocneho chlapca a s mojim druhym muzom 2 a pol rocneho ,nechcel ist moc do toho ale ja som veľmi chcela a nedarilo sa potom 5rokov a nakoniec povedal ze nevie si zivot uz bez drobca predstavit ze je rad ze som ho nakopla.
@ivik4 aj môj muž je jedináčik a je spokojny. Ja som rada, že máme synčeka a ten mi stačí. Človek má čas aj sa mu naplno venovať a aj na svoje koníčky a oddych.... 😉
Nič nerob na silu synček je už velký venuj sa jemu popracujte na zlepšení manželstva a časom sa uvidí 🍀
@h2 Stale si nepochopila, co som sa tym snazila povedat. Ved ked to napisem priamo, polovica ludi tu to nepochopi, ved nevedia napisat spravne i, y a ratat do 20.
Jedno dieta je iba pre strach, rodicia su upati, vztahovacni, vystresovani. Ak nahodou dieta zomrie, bez toho, aby zanechalo potomstvo, stavaju sa z nich psychiatricki pacienti.
Dve a viac deti su zarukou, ak ked nie 100%, ze nezostanu samy.
Tolko ti mozem povedat z mojej pracovnej praxe.
@desore ja keď počujem túto vetu - jedno dieťa je pre strach.... 🤮 A druhe nie je? Veď čím viac detí, tým väčší strach, nie? Či, keď sú dve, tak je to jedno či sa jednému z nich niečo stane???? Choré zmýšľanie.
Presne ako pise slovakboy,hodnoty sa rokmi menia. V 30 mi stačili dve deti no teraz po 40 by som ešte jedno chcela no už viem že to nedám. Pohodlie ,cestovanie a taký môj kľud čo vyžadujem. Ale vždy je to o dvoch. Ja som tolerovala a prijala manželove rozhodnutie že dve stacia. Nedá sa niekoho do toho nútiť. A aj terajšia situácia je taká aká je a zodpovedný človek hľadí hlavne na deti.
Myslím, že v prvom rade by ste mali riešiť vás vzťah.. Ako mať sexuálny život na takom bode mrazu v 33 rokoch je veľmi veľmi smutné. 😕
V takom vzťahu ho úplne chápem, že na ďalšie dieťa ani nepomyslí..
@weronika171717 Moja 73 rocna suseda, vdova prisla pred pol rokom o svoje jedine dieta. 2 vnucata zijuce daleko v zahranici. Zostala sama. Sama mi povedala, ze keby mala opat mladost, tak urcite syn nezostane jedinacik.

prečo by mu mal v 15 chýbať niekoho koho nikdy nemal?
šťastie nie je o kvantite, ale kvalite.
kvôli čomu máte taký mizerný sex. život?
nie je načase zapracovať na vzťahu?