Najradšej by som dieťa niekam dala

2. apr 2024

Ahojte,ja neviem,ci sa mi vobec da nejako pomoct,ale som uplne zufala.mam 7 rocne dieta.od narodenia som s nim sama,jeho otec sa nezaujima vobec.som stale s nim,a uz nevladzem.rodicia byvaju 260 km,navyse su uz starsi,pomoct nevladzu.syn ma problemy so spravanim,problemy so skolou,je tazka povaha,nie je to snim vobec jednoduche.navyse ma viacero zdravotnych problemov,tiez byva stale chory,celu zimu.moj zivot sa od rana do vecera toci okolo neho,jeho potrieb,jeho zdravotneho stavu,jeho spravania,skoly.nastastie chodim do prace,ale tam si tiez nejako neoddychnem.velmi rada by som ho niekam dala,odlozila,nemam kam.uz som sa casto pristihla pri myslienke,ze ratam,kolko rokov este ostava,aby vyrastol a odisiel z domu.mam ho rada,ale strasne ma vycerpava.nie,nie som dobra mama,casto sa sprava tak zle,ze uz s nim aj nerada travim cas.nemam ako komu zaplatit,aby sa onho staral,peniaze nazvys nemam.po prazdninach uz nevladzem vobec a zas je chory,ani s nim nemam ako ostat doma,z roboty sa neda.ani neviem,co chcem pocut.asi len nejaky iny pohlad na toto zufalstvo.dakujem.

nicicka
2. apr 2024

Vitaj v klube 🤣 Počkaj ešte 2 roky. Bude to lepšie

miska3711
2. apr 2024

Odkiaľ si? Napíš mi správu

deti95060810
2. apr 2024

syn chodí do bežnej zš? alebo do špec. školy?
máte autizmus? ak áno - napíš mi.
aalebo DMO?
predstavuješ si týždenný DSS? existuje.

beata_k
2. apr 2024

Nie si zla mama, si len vycerpana mama.

luccija
2. apr 2024

Odkiaľ si?aspoň kraj.Si veľmi unavená, keby si nebola dobrá mama nepíšeš tu a netrápi ta to

autor
2. apr 2024

@deti95060810 chodi do beznej zs,nebola som s nim u psychologa,nemam na to cas,stale s nim chodim po doktoroch kvoli inym veciam,toto by uz bol piaty doktor,za ktorym treba chodit,casovo to nezvladam.ale asi posledna moznost,ako vidim.mozno sa aj bojim,ze mu diagnozu najdu a bude to zas vyzadovat viac mojej snahy a starostlivosti a ja uz toho nie som schopna.

autor
2. apr 2024

@luccija presovsky kraj...dakujem za povzbudenie

deti95060810
2. apr 2024

ak nemá diagnózu na DSS - tak tam ho nezoberú...
potom len detský domov.

deti95060810
2. apr 2024

skús napísať diagnózy...

mimcurik
2. apr 2024

Rada ti syna obcas postrazim... Som z PO priamo

autor
2. apr 2024

@deti95060810 prepac,nechcem vypisovat uplne konkretne zdravotny stav,ale diagnozy su niektore aj bezne,ako slaby zrak,skolioza,celiakia,alergie,ekzemy,logoped,len je to vela vysetreni,doktorov,casu,starostlivosti,uz to nezvladam.

lenka2232
2. apr 2024

A co keby si sa prestahovala k rodicom,neda sa? Predsa len,obcasna pomoc by pomohla

heln
2. apr 2024

si velmi vycerpana, syn ta potrebuje, mas to narocne, ale skus si najst cas na toho psychologa, chod do CPP, mozno ti pomozu, daju trochu iny pohlad a nebudes mat pocit, ze si na to sama.

koniarova
2. apr 2024

Psychológa odporúčam. Ale pre teba. Pomôže ti nájsť znovu silu.

autor
2. apr 2024

@mimcurik dakujem velmi pekne,len ja mam do presova vyse 80 km...

deti95060810
2. apr 2024

nemáš depresie? navštív psychológa, popr. psychiatra.

michelle567
2. apr 2024

Možno aj on sa cíti sám keď vo svojom okolí nemáte nikoho blízkeho ani otca. Tiež som za ísť bližšie k rodičom. Keby aj nepomohli. Ale máte blízkych ľudí kam môžete zájsť, kto vás má rád, trošku takej rodinnej pohody, zázemia

autor
2. apr 2024

@lenka2232 nechcu.su dost starsi a vravia,ze potrebuju pokoj,na navstevu ano,ale aj to su unaveni a idu si lahnut po chvili

mqkm
2. apr 2024

vies syncek moze mat take spravanie aj kvoli tomu ze je chory, a neciti sa dobre, ma vselijake bolesti a to vplyva aj na jeho psychiku, je podrazdeny atd. Podla mna by si mala naliehat aby si dostala nejaku pomoc od statu. Je to velmi tazke, a hlavne ked si na to sama... dufam, ze nieco vyriesite a ze bude mu lepsie co najskor. Ak sa uzdravi, uvidis ze aj charakterovo sa zlepsi.

autor
2. apr 2024

Ja nemozem ist ku psychologovi.jedno sedenie mi nepomoze a na viac nemam cas ani peniaze.ja viem,ze to znie prehnane,ale z roboty musim chodit na minutu presne,aby som stihala pracovny cas.a tiez ostatnych doktorov,neviem,kam by som tie sedenia vsunula.ale skusim to CPP,mozno mi nieco poradia,ze co s nim.

arasidka123
2. apr 2024

aspoň budeš vedieť na čom si a na aký problém sa treba zamerať

autor
2. apr 2024

Dakujem vam pekne za rady,skusim prehodnotit,vyskusat najprv psychologa.aj nad stahovanim som rozmyslala,ale velmi mi nepomozu,jedine ta pritomnost.

pribinak
2. apr 2024

Mna tu utopia v lyzicke vody, obesia, zastrelia, ale nevadí ….

Nemáš čas ísť s chlapcom k psychologovi? Tak ale potom čo chces? Chlapec možno potrebuje terapiu, možno aj lieky, možno zmeniť štýl výchovy a mizno psychológa potrebuješ aj ty

V CPPaP sú služby psychológa zdarma. Poisťovňa prepláca aj istý počet sedeni u terapeuta. Nemáš ani len zistené základne info.

Ty sa ľutuješ, ale nerobíš nič pre zmenu. Myslím že aj on má čo riešiť v detskej hlave…otec sa na neho vykašľal, matka pred ním uteká a počíta dni kedy skončia prázdniny

Ale to sa samé na svet nepýtalo. Že je chorý? Áno deri sú často choré. Musia si vybudovať imunitu. Niektoré sú choré častejšie, iné menej.

Mizes žiadať vyššie výživné, keď býva často chorý a ty nemôžeš chodít do prace

Keby sa napr učiteľ opýtal dieťaťa: kto teba lubi? Čo by ten chlapec odpovedal?

ahhola
2. apr 2024

S jeho tatkom nie je rec, ze by ho obcas zobral na vikend a ty si nasla svoje stratene ja, plati alimenty, ma rodinu, ci je sam? Iniciuj stretko, mozno si padnu do oka a ty si trosku oddychnes...

0evita0
2. apr 2024

Nemas to lahke a si na neho sama ,podla mna niesi zla matka ale si asi z toho vsetkeho vycerpana ...Pomoct si musis ty a urcite prides na to ako ,jedine rodicia ti mozu pomoct ...Potrebujes sa vypnut skus ho odniest na par dni k rodicom ,porozpravaj sa s nimi urcite ti pomozu alebo sa prestahuj najdi si pracu tam a zmen to cele ....Pokial mas rodicov mas aspon taku pomoc ...Nech sa dari

autor
2. apr 2024

Jeho otec sa odstahoval zo slovenska,neviem,kde konkretne a v akych casoch je.rodinu nema (aspon myslim),zije sam pre seba.na slovensko pride raz za cas,na dve hod sa stretne s malym,ktory ho skoro nepozna a odide.kam,neviem.na zvysenie vyzivneho poslal svoju pravnicku,takze to pre mna velmi dobre nedopadlo.

pribinak
2. apr 2024

Kedy si naposledy žiadala o zvýšenie? Aj ty si mohla mat právnickú, napr z CPP

autor
2. apr 2024

Mate vsetky pravdu,niektore pisete citlivejsie,ine menej,ale je to tak.skusim CPP na zaciatok.a velmi mi pomohol aj prvy komentar,ze vydrz 2 roky,bude lepsie.v 10 tich ho uz snad budem moct nechat aj sameho doma.

ahhola
2. apr 2024

Skus to vypatrat a vyberte sa za nim, chalan potrebuje nejaku pamatovu stopu na tatka, obnov s nim komunikaciu, ci vas nemoze na par dni pozvat za nim... Ma este rodicov, skus ich navstivit, mozno su to dobri ludia.... 🌷... Mam pocit, ze mate velmi sterilny a smutny zivot🍄

autor
2. apr 2024

@ahhola on rodicov uz nema a prosit ho nepojdem,lebo on nechce.problemom je,ze o syna nema zaujem a nechce sa s nim stretavat.po 2 hod mu je dlho a vravi,ze musi odist,ze este nieco ma.