icon

Naozaj sú chlapci takí nároční?

7. nov 2024

Zaujima ma vaša skúsenosť. Mám dcérku a teraz čakám chlapca. Strašne vela sa stretávam s reakciou typy "Joooj, to si užiješ". Veď uvidíš a podobné reči. Ako keby chlapec mal byť za trest. Je to naozaj tak? Že len krik, behanie a bitka?
Čo napríklad na vašich chalanoch milujete?

Strana
z3
mamamasama
7. nov 2024

Mám 3 kúsky. Totálna pohodička. 😍 Podľa mňa ide o výchovu, nie o pohlavie.

majlo1234
7. nov 2024

Vobec, zato druhorodena dcera,’pfuuuu😀asi je to proste individualitou dieta, moj syn je total pohodak
Ale teda ano, doma sa hra presne takto-krik, behanie a bitky miluje. Ale aj knizky si pozrie, zaroven je dost tvarny rozumej dostatocne ma poslucha😀 nerobi si moc, co chce, ponunka sa rad…

0silvia0
7. nov 2024

Nie kazdy dokaze mat primeranu, citlivu, empaticku a vhodnu poznamku. Niekto trepne prvu stereotypnu koninu, ktora mu napadne ze: jooooj, to si uzijes.
Spravna odpoved by mala byt: tesim sa s tebou z chlapceka. Lebo ani reakcia huraaaa budete mat parik nie je az taka vhodna ked si s niekym, kto ma jednopohlavne deti. Toho s jednopohlavnymi detmi sa moze dotknut, ze niekto povazuje "parik" za dokonalu kombinaciu surodencov.
Cize co tym chcem povedat? Ludia niekedy nepremyslaju nad najvhodnejsou reakciou, tak im to prepac.

lauriik
7. nov 2024

Ja nemam chlapca ale moj brat ma dvoch a su to divocaci oproti nasim babam. Hlavne take veci, ze vsade vylezu, hocikde sa zavesia, stale by bojovali,... Ja nikdy neviem co ich zrovna napadne. Ked som ich strazila tak som mala pocit, ze musim mat oci aj na riti. Ale asi je to o zvyku ☺️

daniela1911
7. nov 2024

Podľa mna je to o povahe, nie o pohlaví dieťaťa.

meganka13
7. nov 2024

mám párik dvojičky a podľa mňa je teda chlapec oveľa jednoduchší na obsluhu, ako správny chlap keď je najedený všetko je OK, všetko poriešime, vyvsvetlíme... Dcérka tá sa rožkom opiť nedá, ta redšej nebude tri dni jesť aby mohla ďalej trucovať 🙂 A zo stromov a teda z riadnej výšky musím volať dole ju, kým on nevylezie za ňou...

oblecenie99
7. nov 2024

Ja milujem na ňom, že je. Bez ohľadu na to, akého je pohlavia. Chvalabohu, je to proste zdravé dieťa 🙂 A čo sa týka povahy, je totálne kľudný. Žiadny rev vo vajíčku či v sedačke, veľa pospal v kočíku. AJ keď začal chodiť, kľudne som s ním mohla zbehnúť do obchodu a všade kočíkom, nehrozilo, že by som musela pomaly, krokom s ním motkať sa hore dole či ho vláčiť. Nikdy to nebol tip, ktorého musím hrabať pomaly z lustra. Na ihrisku je radšej je v piesku, ako na preliezke. Ále je pravda, že keď je ich viac, najmä kamoši v škôlke, tak je to už "svorka" :D tak sem tam vystrčí rožky, ale nie sú to žiadne ale že žiadne excesy. Veľa maľuje, veľa si čítame a vie sa v pohode zahrať sám, ja pri ňom už teraz v pohode dávam aj home office, ak musím. Bude mať len 5 rokov, ale brutálne rada sa s ním zhováram, zbožňujem tie naše rozhovory.

Asi je tam nábeh na "divočinu" skrz hormóny, ale myslím si, že najviac zohráva povaha.Aj tá vaša ;) kamoška s mužom sú mega aktívny ľudia, športovci a spol. a ich malý teda mal čo zdediť po nich, no a on je tip, ktorý visí na tom lustri 🙂

Čakáme druhé, nevieme furt, aké pohlavie, ale želám si len, aby bolo zdravé a aby bolo aspoň spolovice tak kľudné dieťa, ako môj prvorodený.

h2
7. nov 2024

Ja mám chlapca a je to úžasné bezproblémové nekonfliktné dieťa, dokonca aj v škole vždy sedel v lavici s najväčšími grázlami, lebo on nemal fakt problém s nikým.
My sme boli so sestrou dve vekovo blízke dievčatá a bili sme sa tak, že žiadny chalan by sa za to nemusel hanbiť. 🤭

oblecenie99
7. nov 2024

@h2 Moja mama má tiež skúsenosti s dvoma dcérami, a vždy, vždy pri každom možnom stretnutí mi prízvukuje, že my s mužom si ani len nevieme predstaviť, aké neskutočne nekonečne kľudné dieťa (chlapca) máme :D

domka222
7. nov 2024

Tieto povedačky. Je dosť veľa dievčat, ktoré sú ako sa hovorí za dvoch chlapcov .

sorciera24
7. nov 2024

mam 2chlapcov a je to tak....a nie nejde o vychovu,a le o temperamente a hlavne, chalani to maju v sebe .....vylezu vsade, su bojovni, stale v pohybe, nespia, stale jedia a naozaj stale plakali.....ked sme boli na ihrisku, tak dievcatka kamosiek tam stali pri maminkach a pol hodinu hryzkali jeden pagáčik, moji za ten čas 20krat obehli ihrisko, zjedli kvantum jedla a neunavili sa....asi tak....to neznamena, že su za trst....prvych 5 rokov bolo krutych a teraz su to fajn samostani, zodpovedni a priebojni chalani🙂

lucia13022023
7. nov 2024

Vôbec. Chlapci sú super. Ja som túžila po chlapcovi, a mam doma jedno úžasné, malé, krásne chlapča 🤎
U nás v rodine sú traja chlapci a dve dievčatá. Traja chalani super, nekonfliktni, pohodaci stále vysmiati, a baby to je... Divočina... Tak by som to pomenovala 🤣

h2
7. nov 2024

@sorciera24 Tak môj by mohol byť na ihrisku aj 4 hodiny a nezjedol by ani ten jeden pagáč. Nejedák od narodenia.

monika4487
7. nov 2024

tak chapec nie je ziqden divocak.... ale je to uplne prirodzene, ze je divoky v srdci... je to dane aj evoluciou, pretoze chlap mal za ulohu lovit, byt ten silnejsi a mal vediet obranit svoju rodinu. A on aj chce ukazat svoju silu, energiu.l, je tonjeho vizitka.
Bitka medzi chlapcami je velakrat u nich povazovana ako hra. Tym chcem povedat, ze chlapci su od prirody divokejsi ako dievcata. Dievcata su neznejsie, ich hra je skor jemnejsia a starostlivejsia. U nas doma mame dceru a potom syna. A ked sa vyostria konflikty tak presne pre tento problem. Kazdy vnima hru po svojom. Syn sa chce hrat fyzicky, co dcera neznasa. Dcera sa chce hrat viac neznejsie, kde syna to nebavi a zacne ju provokovat. Cize to nie je ziadna katartrofa, len sa na to treba pozriet aj inym pohladom preco to takto je a manezovat to, alebo si podelit deti. Muzska a zenska partia 🙂.

tenerifka
7. nov 2024

Je to uplne jedno, chlapec je zahul tie prve roky, a dievca od puberty....

gab
7. nov 2024

V zaklade to nie je o vychove, ani o pohlavi, ale o povahe dietata.
Cize kazda mamina, ktora ti sem napise, ma pravdu- zo svojho pohladu.
S niektorymi dievcatmi su väcsie problemy ako s chlapcami a naopak.
Mne pride, ze chalani potrebuju k zivotu ovela viac lasky ako dievcata.

ivik4
7. nov 2024

Toto je uuuuplna nahoda, vobec nejde o pohlavie ale o povahu. Moj syn bol fakt velmi narocny ale rovnako aj dcera mojej kamosky

doriiis
7. nov 2024

Absolútne nie.U mňa bolo viac ,,práce" s dcerou

jana_eyre_2
7. nov 2024

Ide o dieťa k dieťaťu.. ani dievčatá nie sú vždy nunu, a chalani vedia byť a naopak.. ja mám doma dvoch chalanov a jedno dievča.. je to tak - prvý veľmi zlaté dieťa, ale už ide do puberty takže zmena je tam viditeľná 😉.. dievča dokonalé dieťa, ešte stále je, avšak už má 11, to asi tiež nevydrží navždy.. a posledný chlapec bol za troch 😅 uplakany, nervny, furt chorý, veľmi energický, nezastaviteľný.. ale čím je starší tým je to ľahšie.. je to zlatý chlapec, ale teda do 3rokov som žila asi len v tranze.. 🤣 (btw ja som bola rovnaká a bola som dievča)

Takže netreba sa báť, lebo to je proste povaha, len niektoré ktoré majú šťastie na povahy si stále myslia že na tom majú zásluhy.. (možno 20% tvorí výchova a 80% povaha, ale na to nepríde človek kým sa mu také dieťa nenarodí)

Ale úprimne poviem že mám jednu kolegyňu ktorá čaká prvé dieťa a tá keď hovorí o deťoch svoje predstavy, tak v kútiku duše má hloda presne ten koment, veď uvidíš keď sa ti dieťa narodí... Nikdy jej ho nepoviem, lebo sama som to neznášala, avšak niektoré ženy vedia tak veľmi súdiť cudzie deti a iných rodičov že ma proste iné v hlave ani nenapadne.... Takže niekedy sa také komenty, "veď uvidíš" hovoria aj preto že druhá strana má tak sudiace a skreslené predstavy že to vie človeka úprimne nasrať.. (tým nehovorím že ty taká si, len že to je možnosť)

angeli121212
7. nov 2024

Ja mám syna diviaka 😂😂 ale je to povaha nie pohlavie a ani nie výchova.. aby sme sa pochopili výchovou dosiahneš toľko, že sa dieťa napr naučí narábať so svojou povahou napr. Ak je veľmi temperamentný naučí sa kúsok ovládať resp. Ten temperament orientovať inak a pod. Ale od toho nebude ako dieťa napr menej akčný.. inak syn má povahu do istej miery po mne, sice som sa všade nedriapala ale bola som extrémne vyčerpávajúce dieťa 😂😂☺️

dusankomoj
7. nov 2024

Mám párik a oproti dcére je syn spupnejší,tvrdohlavejší, hlučnejší a celkovo väčší živel. Ale keď ťa objíme syn,tak si buď istá, že je to tá najväčšia a najskutočnejšia láska na svete. Chlapci to myslia naozaj.

ivik4
7. nov 2024

@tenerifka uplne presne rovnako to beriem
Chlapec narocny prve roky , pri dievcati zas sedivies v puberte

777januska777
7. nov 2024

Ja mam obe pohlavia a teda áno sú dosť diví (všetci), ale aby som ta upokojila bude to asi povahou rodiča. Ja ako dieta som bola veľmi diva a bola som taka rebeka, vkuse som niekde liezla alebo sa bila s chlapcami, takže nemôžem sa čudovať, že moje deti sú rovnaké. Lebo už som stretla veľa kludnych chlapcov a ich mama ci otec vyzerali byt dosť kľudne povahy.

slavomira236
7. nov 2024

U nas opacne

slavomira236
7. nov 2024

@mamamasama nie o vychovu skor o povahu dietata

hederamonstera
7. nov 2024

Urcite je vacsia pravdepodobnost, ze chalani budu akcnejsi. Proste je to priroda, su to lovci, ktori potrebuju lietat, objavovat, lovit. Nechapem co to vsetkych poburuje, pre nieco take reci o “zlych” chlapcoch existuju. Ale “zli” su len preto, lebo cakame od nich poslusnost a klud.

janickacrazy
7. nov 2024

Je to rôzne, ja mám 3 chlapcov, prvý a tretí sú kľudne povahy, od narodenia dobre a veľa spali, pekne sa hrali, atď. Prostredný bol nespavec, hyperaktivny, náročný, tvrdohlavý, atď. Teraz ide do puberty, tak bude veselo. Ale švagriná má dievča náročné, hyperaktívne a chlapca kludneho ako baranceka.

vierka82
7. nov 2024

Ja mám chlapcov 5 a pohoda

mane01
7. nov 2024

Podla mna ide hlavne o povahu. Tak posonduj, aky bol muz ako dieta. Ja mam bratov, taki kludasi su to. Aj ako deti boli kludni, ziaden stres. Moj muz ma tiez bratov. Zo svokrinho rozpravania, aj podla rodinnych pribehov to boli vsetko zive striebra. Moj syn sa podal na otca 🤦🏼. Je a bol to vzdy dobry chlapec. Ale jednoducho bol vzdy taky neposedny, vzdy musel nieco robit, nevedel sediet a kreslit si ako dcera. Musel behat, skakat, vymyslat, skusat vselico. Uz ako babatko bol narocny, on ako 3 mesacny nechcel lezat a nudit sa… potreboval neustale aby sa nieco dialo. O dennom spanku som mohla snivat, a to dcera spinkala takmer vkuse, kym bola malinka. Takze ano, u nas bol chlapec narocnejsi a som vdacna za dceru… moct si vybrat, uz chcem len dievca…

negymama
7. nov 2024

mam dve dcery a dvoch synov, a len z tejto malej vzorky mi pride ze chlapci su praveze jednoduchsi na vychovu, a puberta je vseobecne u chlapcov pohodovejsia, nehovorim ze to je vzdy, ale dievcata su castejsie naladovejsie, viac si drzia odstup od mamy a hlavne su v puberte na matky velmi kriticke.
temperament je taky ake sa dieta narodí.
Svagor mal chlapca typu, kde ma polozis tam ma najdes, jeho mohli niekde posadit na stolicku, prikazat mu aby sedel, a on cumel, sedel este ani nohami nekopal.
moja starsia dcera bola pri nom ako s vrtulou v riti, ako povedala o nej ucitelka v skolke, ona bezi aj ked sedi.
a zase mam aj starsieho syna co je pohyblivy, aktivny, v detstve mal kopec urazov, lebo najprv skocil, potom rozmyslal. Mladsi syn a mladsia dcera su zase zasedenejsi, menej sa hybu.

Strana
z3