Nechcela som druhé dieťa, no podarilo sa
Potrebujem sa asi pen vyrozprávať.
Mám jednu dcéru, super manzela a ... som tehotná. Nikdy som nechcela viac detí, no minulý týždeň som zistila že som tehotná. Viem, že je x žien ktoré by dali všetko za to aby otehotneli ale ja ... Môžem si za to sama že sme si s mužom nedali pozor, doteraz to fungovalo a zrazu toto 😔 nedokážem sa tešiť z toho že som znova tehotná, muž vie o tom že som rozmýšľala aj nad potratom, no neviem akým "zázrakom" sa o mojom tehotenstve dozvedela švagriná a prvá vec ktorú mi povedala bolo že ak pôjdem tak potvrdím tým len to že dieťa nie je jeho. Neviem, či dokážem to malé milovať 😔
@simsalabim ona si asi myslí že deti nosí bocian 🤦 lebo podľa mňa sex patrí k partnerskemu životu nuž ako tu už niektoré písali tu na MK je všetko ako na ružovom oblaciku 😔
Vzdy ma fascinuju tieto temy, kde nestastna zena co je znovu tehotna hlada radu pretoze sa neciti na dalsie tehotenstvo nech je to akykolvek dovot, aj nepozornost a jedine co sa jej dostav, ze si MUSI to dieta nechat, ze NIE JE inej moznosti... Je
Tak ako je v 21. storoci velke mnozstvo druhov antikoncepsie, tak je aj vela moznosti co s nezelanym ci tehozenstvom, ci dietatom. Tak sa rozhodni sama, tu ta akurat odsudia rovnako akp tvoja svagrina. Takze tej by som povedala, ze ju do tvojich dovodov nic a spravila tak ako s manzelom uznate za vhodne
@lucia198811 to je teda primitivna reakcia🙈
Rozhodnite sa s manzelom ako to citite..porozpravajte sa o tom...a urob hlavne to co citis a neber v uvahu co si tu niekto mysli...tvoj zivot,tvoje rozhodnutie...za svoj zivot a rozhodnutia znasame nasledky My a nik nam nema pravo moralizivat do nho😉🤩🤩❤
Ja nepoznám nikoho komu reálne zlyhala antika, poznám take baby, ktoré jedli tabletky hala-bala, alebo takých chlapov čo gumu nosili 2 roky v peňaženke a potom sa čudujú že praskla
@karinnka tu na tomto modrom oblaciku je dieta posvatna zalezitost a zenu tu budu pranierovat za to, ze uvazuje inak ako len materinskym pudom. Vazne nechapem, ako jej tu mozu napisat, ze sa postara, zvladne to.. Vsak to je velka vec. Dolezite je aby autorku podporila jej rodina. Moderne lekarstvo je tu pre to, aby pomahalo riesit taketo situacie. Podporu manzela ma, ani pisat sem nemusela len ju zdzubali..
@pribinak tak vidíš my nie sme ani sociálny prípad a nemáme ani 3 deti a partnera mám stále rovnakého. Ja už len čakám kedy sa tu objaví pani "Z" ... Človek čaká aspoň trochu pochopenia ale namiesto toho sa tu dočká len toho že som vlastne hyena ktorá si zabije dieťa.
Je tu teraz taká téma - Čo najhoršie Vám povedali rodičia - píšu tam samé neplánované, nechcené deti, ktoré sa narodili, lebo viera, lebo čo povedia ľudia, lebo tak sa patrí a žena nemá na výber... Samé zničené životy rodičov a aj tých detí. Odporúčam prečítať povinne celej Prolife úderke.
pockaj, cize jediny zadrhel je v tom, ze nevies ako dokazes lubit dve deti? Iba preto nechces druhe?
(lebo pises, ze financne to zvladate, manzel dieta chce)
Ja som mala druhe planovane a tiez som v tehotenstve rozmyslala ako dokazem lubit dve, naraz sa im venovat ked su v roznom veku atd... Tieto uvahy su uplne normalne, ma to asi kazda zena, ale da sa to. Urobite si casom svoj vlastny rytmus, svoj sposob ako vam to vyhovuje, tieto veci sa riesia za pochodu, lebo este nevies ake to bude babatko. A ci budes vediet lubit aj dve? ver, ze budes 🙂 to sa tazko vysvetluje, ale je to uplne samozrejme
Nemusíš ho zabiť, môžeš sa k situaciii postaviť zodpovedne a dieťa porodiť a riadne vychovať
Ja nemám rada porovnávanie ľudí s hyenami či inými zvieratami, lebo to je len hecovanie emocii.
Mam rada konštruktívne a zodpovedne riešenia
Tiež som to tak mala ako ty. Druhé bolo neplánovane, teda nie tak pre mňa skoro plánované. Premýšľala som nad všetkým možným, bála som sa. Ale pokiaľ máš oporu v manzelovi, ako som mala aj ja, neboj sa. Dnes by som to druhé nedala ani za svet. A to nie je len taká fráza. Občas sa jednoducho dejú veci, ktoré my neovplyvnime. A myslíme si, aké je to hrozne, bojíme sa, ale nakoniec zistíme, že lepšie to ani nemohlo dopadnúť. Držím palce nech sa správne rozhodneš 🙂
Ja som teraz rada, že som nedala na svoj strach 🙂
@sonkaxxx Dakujem ❤️ Nebyt manzela nezvladla by som to. Som vdacna za to, aky je a ako sa o synceka stara, kupe ho, navari mu aj ho vezme na vylet, aby som si oddychla. Nemam sa na co stazovat co sa tohto tyka, len no, bojim sa ake to bude 😑 ale to asi teda kazda mamka, ktora to takto neplanovala.
@heleninamama nepatrím k pro life ale zareagujem, dnes keď je dostať gumu úplne všade, ale úplne všade, vyhovárať sa na nechcene tehotenstvo je úplne smiešne, trápne
Dnes kúpiš gumu na pumpe, automaty, v bare, lekárni aj v posratom lidli.
@vlado818 tak ja ti napíšem,čo je na tom choré...v dnešnej bohatej dobe sa zamýšľať nad potratom,lebo "až" druhé dieťa....nie je ochotná mu dať lásku,ochranu,výchovu,nechce ho...prečo? pre čistý egoizmus...halooo,to dieťa tu už je,či sa to niekomu páči alebo nie....Asi to tak Boh,príroda,osud chcel....a ešte napíše,že je kresťanka,no,radšej nekomentujem.....že nedokáže ľúbiť dve deti...o čo je to druhé menej hodné lásky ako prvé?...nemám slov
Nikdy som nebola v tejto situácii (musím si odklopať) ale ak by som sa náhodou aj do takej dostala, MK by bolo posledne miesto kde by som to isla riešiť, alebo sa vyrozprávať... Žiadna, opakujem ŽIADNA žena z tych ktoré tu rozprávajú čo máš urobiť, ti nebude nápomocná... U teba je to na celý život, zatiaľ čo u ostatných nezainteresovaných je to pár min diskusie. Takže si tieto myšlienky treba urovnať najmä sama a tiež s manželom, nie na koni.... Podľa mňa je 100x lepšia varianta ísť na interupciu ako si "nasilu" nechať dieťa, nasilu ho (ne)vychovávať a zničiť mu tým život. Každý to vníma inak a nikto by nemal byt odsudzovany, nie každá žena chce mať deti, nie každá chce mať viac ako 1... Vždy je rozhodnutie na každom z nás... Ja neviem....úprimne neviem čo by som robila v takom prípade (tiež mam jedno a jedno aj chcem, viac nie....neviem aké pocity by som mala keby som nečakane otehotnela, možno by som nechcela, možno by som sa tešila....) preto jediná rada ktorú ti môžem dat, že sa vyser na túto diskusiu a utrieď si myšlienky ty sama. Rozhodnutie musíš urobiť len jedno, tak nad ním popremýšľaj. Možno o rok si budeš "nadávať" pri pohľade na tvoje dve deti, aké myslienky ti behali hlavou.. Netreba si to potom vyčítať. Aj zmätok v hlave patrí k životu. Nikdy si nič nevycitaj, nech sa rozhodneš akokoľvek.. No ak je jediný dôvod prečo nie, že nevieš ako dokážeš milovat dve deti, tak to veľmi, naozaj veľmi zváž...
@janinah dovolim si nesuhlasit. To “dieta” tu este nie je. A ani zakon sa na to nepozera inak. Nemoze napriklad dedit.
Že veselá v rozkroku. Mňa picne 😄😄 to môže napísať asi niekto kto v manželstve už nepozná pojem sex... No ale k téme, ťažko radiť, každá ti tubude písať podľa svojej situacie, tá ktorá chce detí viac bide radiť aby si si ho nechala, tá ktorá nechce, tak zase sa ho vzdať. Rozhodnutie je len na tebe a tvojom mužovi a to myslím tak že ozaj na vás dvoch a nie len na tebe ako povedal tvoj muž. Dieťa budete vychutnávať vy dvaja, nie len ty, nie tvoja švagriná a ani my nie. Musíte si s mužom sadnúť a ozaj zvážiť všetko spolu. Treba zvážiť čo bude keď sa ho vzdas a čo keď si ho necháš. Ale naozaj by to malo byť vaše spoločné rozhodnutie s mužom. Držím palce aby ste sa správne rozhodli
Pozri, mozno prave to druhe ti bude oporou v zivote, alebo v starobe... zivot nikdy nerozdava karty podla toho co chceme, ale co potrebujeme. Drzim palce.
@karinnka dik 😀 to sa tak vyprava na zahori ,ze vesela v rozkroku 😀 😀

@lucia198811 "Ked si bola vesela v rozkroku, tak teraz si nes nasledky !" - to ako vazne?! Tak take daco za mojich cias bezne splechli trpiacej zene sestricky pri porode. nebolo to vhodne vtedy a nie je to vhodne ani v tejto situacii. Antikoncepcia nie je 100% a napriek tomu kazda, kto sa chrani, veri tomu, ze ona nebude medzi tie vynimky patrit. Rovnako, ako zena, co si v 20 rokoch nahmata v prsniku hrcku a povie si, ze ona predsa nebude tou vynimkou, ved rakovina v tomto veku je zriedkava.
Autorka otehotnela a to, ako to bude riesit, je jej zalezitost. Teba ani mna do toho nic.