Nechcem ďalšie dieťa
Ahojte. Znie to možno čudne, ale čím viac nad tym rozmýšľam, tým viac sa v tom utvrdzujem. Mám syna 1r. Je to krásne zdravé dieťa a nadovšetko ho milujem. Ako bábätko mal koliky a doteraz je dost náročné dieťa. Kamarátky majú 2,3 deti a ja proste tak nejak cítim, že to jedno mi stačí.
Pravdaže už začínajú od okolia hlúpe otázky typu “Kedy druhé??”
Momentalne mi gynďoš zistil genitálny opar. Kto to pozná vie, že je to neliečiteľné a dobe kedy je prejavený aj infekčné ochorenie.
Manžel môj názor s jedným dieťaťom zdieľa. Mame spolu firmu kde ma momentalne postrada.
Cítim sa zároveň ale sebecky, že nechcem viac detí. Možno rokmi názor zmením. Je tu niekto podobného názoru?
Samozrejme, ze nas je viac takych. Aj mne jedno dieta staci.
@kisskiss ďakujem za internetový výklad.
Ale genitálny opar ak sa prejaví prvý krát vzplanutím , tak vždy je tam primárna infekcia , opakované infekcie sú slabšie a slabšie. Ja nie som gynkológ ale som právnik , moje skúsenosti s pohlavnými chorobami ktoré dostali ženy od svojich sexuálnych partnerov sú viac než bohaté.
V drvivej väčšine primárny problém bol muž ktorého mala žena v domácnosti . Preto by mala najprv si ošetriť túto vec a potom riešiť alebo neriešiť dieťa.
ja hlavne nepoznam vo svojom okoli nikoho, kto pri rocnom dietatu tuzil po druhom. to je sci-fi. keby si mala 5-6 rocne a napisala, ze druhe ee, pochopitelne, ale pri rocnom? vacsina zien v mojom okoli sa pri 1-2-3 rocnych dusovali, ze dalsie nikdy a s pribudajucim vekom a samostatnostou prvych deti nazor zmenili. ja sama som o druhom dietati zacala uvazovat, ked mala dcera 5 rokov. neviem sice, kolko mas rokov, ale ak ta vek netlaci, s dietatom si to este mozes rozmysliet. alebo aj nie. tvoja vec.
Ja chcem tiez len jedno a citim sa pre to uplne super.
Sama som jedinacik a bolo mi skvele 🙂
Možno to cítiš len teraz tak ved syn má len 1rok.mozno časom sa rozhodnete inak. A ak nie, tak čo.... Budete šťastní s jedným dieťatkom.
Ako ja tiež prvé mame syna, veľmi náročné bábätko to bolo-koliky, reflux, vresky, nespal nič.... Prvých 5rokov som nad druhým babom ani nerozmýšľala, ale teda vždy som vedela, že deti ešte chcem. Dcérka sa narodila keď mal syn 9rokov. Za mňa topka, vo všetkom...
@21oktober to nie je internetový výklad, ale bohužiaľ vlastná skúsenosť, že sa mi po mnohých rokoch prejavil zrovna v tehotenstve. Je to veľmi nebezpečné pre bábo ak ide o prvotnú nákazu, alebo aj opakovaný výsyp v čase pôrodu (čo je indikácia na sekciu), takže preto o tom dosť veľa viem. Strašne som sa zľakla a tak dávno som nemala prejavy, že som musela poriadne loviť v pamäti, až som si spomenula, že roky dozadu som to mala aktívne. Inak musím povedať, že dobrý paradox, že sa človeku ešte aj uľaví, že má to svinstvo roky v tele a aspoň to riziko prvotnej nákazy nehrozí bábätku.. no ale to som chcela, že strašne som sa bála, takže veľmi veľa som o tom čítala a áno sú ľudia, ktorí nemajú žiadne problémy po prvotnej nákaze, až po rokoch sa vysypú. Tak ja len ze nie každého museli podviesť, ale rozumiem aj, že keď s tým niekto ma veľa zlých skúseností, tak je to prvé čo napadne. Asi je to aj blbé, že to tu vlastne toľko rozoberám(e), keďže autorka založila tému o inom. No nedalo mi nereagovať.
Riad sa sebou,nie okolím. Nikomu nemusíš nič vysvetľovať. Možno sa Tvoj názor o pár rokov zmení,veď synček je ešte malý. A možno už naozaj nebudeš mať viac detí. No a čo. Rob tak,ako to cítiš Ty. Všetko má svoje za aj proti. Držím palce!
Je veľa takých žien čo to je povinnosť mať viac detí?necítis to, tak to tak povedz.Po 5 r možno príde túžba kam sa ponáhľas?Ja som tiez chcela jedno a nevedela si predstaviť dve deti,nič nám nechýbalo a dcéra nikdy nepýtala súrodenca... pred 40 tkou asi vplyvom biologických hodín buď teraz, alebo nikdy som o svojom rozhodnutí zapochybovala, ale nie tak, aby som do toho išla bezhlavo už som mala v hlave aj rizika veku...a teraz v 43 r som rada, že som počúvala rozum
A v roku som dupľom tak nepremýšľala.Surodenec neznamená bezhraničná láska a spoločne hranie...uvidíš o pár rokov môže byť všetko ináč, ale mať jedináčika je často výhoda a nie niečo prečo by si mala byť smutná či sebecka
@matkahelka tak ja som asi výnimka😁.
Keď sa nase dieťa c. 1 začínalo plazit, hovorili sme si s mužom, ake je už veľké, že kam nám zmizol ten "ležiak" . No a hneď geniálny nápad, že urobme si ďalšie bábätko. A bolo😁
@21oktober môj muž v domácnosti je “ošetrený” a nie každý chlap sa musí *urviť. Sme manželia 4 roky a spolu sme 12 rokov, takze nemam dôvod mu neveriť. Ja len toľko. Samozrejme sme doma prebrali aj tuto alternatívu, ale ako pisem, nemam dôvod za tie roky neveriť. Aj keď vy sa asi často stretávate pri svojom povolaní s opačným prípadom

@21oktober neviem či je vhodné sa smiať na doktorovi, keďže to, že jej ho teraz zistili neznamená, že ho dostala teraz. genitálny opar je genitálny herpes HSV-2, a mohla ho dostať kľudne aj pred 10 rokmi a "spalo" jej to v organizme, takže zbytočne bude riešiť ako to dostala. Prejaví sa to, keď je oslabená imunita rovnako ako HSV-1 na ústach. Niekomu sa to nemusí pri prvotnej nákaze prejaviť, niekomu sa vtedy zduria uzliny v slabinách, niekomu sa spraví aj výsyp na genitáliách. Ale niekomu nič a roky o tom nevie! (veľa ľudí to má a ani o tom dlho nevie). Testy sa na to bežne nerobia, aj sa to ťažko zisťuje, keď nie je aktívny vírus, alebo napr. keď už 10 rokov nebol aktívny, tak aj protilátok môže byť pomenej.. Najľahšie je ho v labáku zistiť zo steru, keď sa už bohužiaľ spravia bolestivé a vysoko infekčné pľuzgieriky.
Ináč ja len preto tak obšírne, lebo to môže niekomu pomôcť, nechcela som konkrétne teba poučovať 🙂🙈 len teda toľko, že lekár o tom určite vie, že to je pohlavná choroba.