icon

Nechcem svoje 7 mesačné dieťa

3. mar 2021

Ma 7 mesiacov a ja k nemu asi nic necitim, neviem. Bojim sa, ze ho niekde necham, v lese alebo tak. Ako sa toho pocitu zbavit? Len ma neobvinujte, ja viem, ake strasne su to myslienky. Lenze cim dalej, tym viac ho nechcem. Vdaka.

diana999
3. mar 2021

To nemyslíš vážne, preboha. To chúďa za nič nemôže. Je to psychický problém.. Ale čo svedomie? Ako by si sa cítila keby si nechala v lese dieťa ktoré ešte ani nechodí?!! Toto je veľmi kruté

mariska1989
3. mar 2021

Prvom rade nádych a výdych a jednu si poriadne šupni cez papuľu .samozrejme to myslím tak ináč ..prvom rade si pravdepodobne hovoríš určite veci prečo si sama je to aj jeho dieťa a tď že si sama či to zvládneš a kopec iných otázok hádžeš vínu na to malé kvôli ex z tým si to neuľahčuješ .nemáš kamarátku ? S ktorou si môžeš zájsť kočikovať, pokecať a tď ?

maximilie
3. mar 2021

@dominika1104 daj svoje dieťa na adopciu prosím 🙏🙏🙏 tisíce bezdetnych rodicov by mu dali láskavý a milujúci domov. Ty si to dietatko nezaslúžiš!
Ver mi, bez teba mu bude lepšie. Daj ho na adopciu a ty si chod svojou cestou.

bobricek1979
3. mar 2021

Kým niečo neurobíš a neznicis si život rýchlo si zavolaj o pomoc na linku 155 plus ty na štím pomoc a popros rodinu prosím neublíži mu prosím ono za tvoje pocity nemôže 🙏

laskamojajeidna
3. mar 2021

Nečítala som všetko len začiatok. Mám pocit,že to že to medzi tebou a priateľom neklape si vybíjaš na malom. Možno nepriamo, nechceš, ale predsa. Si matka, je úžasné byť matkou. Je to dar. Nezahoď ho. Nezbavuj sa,neubližuj, teš sa. Šak neni jediný chlap na svete. Nepoňižuj sa. Ži ! Máš pre koho. Rodičovstvo je náročné, ale stojí to zato. Všetko zvládneš. Všetko je v hlave. Áno, potrebuješ určite pomoc. Aj kňaz je psychológ zavolaj dohodni si stretnutie. Uvidíš ak nebudeš spokojná hľadaj sa inde u psychiatra na linke pomoci atď...ale tabletky nie sú záchrana, nevieš aké budú vedľajšie účinky. Preto skús prv kňaza. Nemusí byť v tvojom meste,dedine..je ich dosť všade. Prajem ti veľa síl a lásky, aby si ju nie len prijimala, ale aj rozprávala. Boh s tebou . Drž sa.

lucinkaboz
3. mar 2021

Treba ist psychiatricke, hned, mozno si to neuvedomujes co sa deje, ale chod aj ked nechceš, take pocity sa budu len prehlbovat a mozno za ne nemôžeš, bude dobre, chod akutne k psychiatrovi pripadne 155, 112

lucinkaboz
3. mar 2021

@mariska1989 ma si supnut po papuli? Ak je to psychicky problem???

maaji
3. mar 2021

Preboha ženy načo si robíte detí keď ich nechcete ?? Veď dieťa je boží dar , chudatka malé si nezaslúžia takých rodičov . Anonym, treba vyhľadať odbornú pomoc možno to je len popôrodna depresia . No ale čo som čítala vyššie že ničí dieťatku život že ho nechce Ježiš maria neviem si predstaviť čo to malé prežíva 🙁daj svoje dieťa na adopciu prosím 🙏 zaslúži si viac .

lucinkaboz
3. mar 2021

@maximilie sa zobud co tu pisete, ta zena ma zrejme nieco ako depresia, dlhodoba poporodna depresia, nieco take napisat, nonsens

lucinkaboz
3. mar 2021

@maaji ked ste spomenula popprodni depresiu, zrejme aj tak ani nemate ponatie co to je

lucinkaboz
3. mar 2021

@laskamojajeidna tabletky jej mozu pomoct zit normalne, totizto existuju nenavykove antidepresiva ktore vyrovnavaju zle fungujuce hladiny ur. Latok v mozgu... Ubohe prispevky

maaji
3. mar 2021

@lucinkaboz ja viem veľmi dobre čo to je Hlavné prejavy ochorenia sú: zlá nálada, strach, úzkostlivosť a plačlivosť

maris5
3. mar 2021

Kazda zena, ktora si tymto presla ta obvinovat nebude. Aj keby si mala na kazdy prst 10 kamaratov a clenov rodiny, s ktorymi si denno denne v kontakte, mala by si stale tieto pocity. Vyzera to na poporodnu depresiu. Zajtra rano zacni obvolavat psychiatrov v okoli az kym ta nejaky urgentne nezoberie. Neber to za nejake tvoje zlyhanie, ze potrebujes pomoc. Niekedy sa to stava...

biela_sova
3. mar 2021

Autorka ahoj, ako sa citis?

laskamojajeidna
3. mar 2021

@lucinkaboz príspevky nie sú úbohé....každá žena čo sa zapojila do diskusie má právo vyjadriť svoj názor, každá to myslí zo svojho pohľadu dobre. Môžu jej pomôcť a nemusia tie tabletky.

yvoneta
4. mar 2021

Ahoj, ako ti je? Ak si ešte nevyhladala pomoc, napíš mi do správy telefónne číslo na teba, zavolám ti a pomôžem ti zorientovať sa v situácii, možno už nemáš energiu nič riešiť, možno si zmetena, neistá,... Pomôžem ti nakontaktovat sa na lekára, niekoho z rodiny, kamošku, hocikoho, kto by bol pri Tebe a dieťatku. Odkiaľ si? Hlavne mi napíš telefón na teba, ak si ešte nevyhladala pomoc. Si silná, zvládneš to.

yvoneta
4. mar 2021

@dominika1104 môžem ti nejako pomôcť? Zavolaj aj ty obvodakovi, psychiatrovi, povedz to príbuzným, čo cítiš a vyhľadaj pomoc. Ako si robíte vzájomne peklo? Ak potrebuješ, napíš mi správu.

chuandavid
4. mar 2021

Môže to byť popôrodna depresia???,

chuandavid
4. mar 2021

@maximilie pravda čo by som ja zato dala mať dieťa

miadi
4. mar 2021

Su to Strasne slova. Ale Mozno nemas ani depresiu ani unavena nemusis byt. Mozno jednoducho nechces svoje dieta, Lebo si moc mlada zijes u rodicov bez priatela a nemas k nemu vztah . . 7m dieta uz Ta vola mama lubi Ta objima ta. Pozera na teba zalubene. A ty ho naozaj nechces? Mozes ho dat na adopciu. No skus najprv zistit ci by ti nepomohli nejake antidepresiva ak mas poporodnu depresiu. Ak necitis lasku a ked ani tabletky nepomozu ., tak urcite ho Niekto rychlo adoptuje a da mu emocie ktore ty nevies. .. ale to ze sa bojis ze ho niekde zabudnes znamena ze nejake city k nemu mas. Ries to s dr. Ale co najskor. Nenechavaj to dalej takto plynut. Hladaj riesnie,

andreatytler
4. mar 2021

Zeny, tie co ste si tym presli, to vazne, ak ma matka poporodnu depresiu, tak uvazuje ze zanesie svoje dieta do lesa a necha ho tam? Ak ano, tak fuuha... to by mala riesit socialka ak ma matka taketo myslienky.
Alebo to autorka myslela tak ze kedze jej na dietati nezalezi, tak sa boji, ze si ani nevsimne ze sa raz vrati z prechadzky lesom bez neho?
Akurat vcera bola v TV sprava o matke ktora zaniesla svojho 6 rocneho do lesa s tym z ho tam necha a ked chcel nastupit spat do auta, tak ho presla a zabila ho.

kassandra25
4. mar 2021

Mala by si vyhladat pomoc, bud nejaku linku zachrany alebo psychiatricku. Mozes dat dieta na adopciu. Ani tebe by sa nepacilo, keby ta nechali v lese.

mariska1989
4. mar 2021

@lucinkaboz však čítaj čo je napísané za tým prosím ťa 🙈🙈 ty vidíš len tú vetu a zvyšok nie ...však je nad slnko jasné že tu ide o psychicky problém

autor
4. mar 2021

Dakujem vas vsetkym. Premyslala som a rozhodla som sa, dam ho na adopciu.

myrusiatko
4. mar 2021

Ahoj, a čo tvoji rodičia alebo iní príbuzní? Možno by vám obom vedeli pomôcť. A nakoniec, otec dieťaťa vie v akej si situácií? Dieťatko by si mohla zveriť do opatery aj jemu (aj keď vám to neklapalo), určite by mal vedieť, že zamýšľaš nad adopciou vášho dieťatka. Drž sa. My ženy sme silné

nafka0483
4. mar 2021

@andreatytler Neprrsla som si tym, ale ano, matka realne rozmysla (a casto neostane len pri rozmyslani), ze nieco urobi babu alebo sebe.
Ved nedavno bol taky pripad myslim v Trencine co matka odisla niekde k rieke a doma nechala babo. Manzel prisiel z prace, dvere otvorene, babo reve v postielke a manzelka nikde. Odisla len tak ako bola, bez mobilu, dokladov. Nejake kamery ju zachytili na moste pri rieke, tam koncili aj pachove stopy co vynuchali psy. A nikdy ju nenasli :(

lucinkaboz
4. mar 2021

@laskamojajeidna tak si tie prisoevky precitajte, ma si dat cez usta, ma dat dieta na adopciu a podobne, to sa nepise cloveku ktory ma pravdepodobne poporodnu depresiu

lucinkaboz
4. mar 2021

@andreatytler ano aj taka byva poporodna a neliecena depresia

lucinkaboz
4. mar 2021

@maaji aj nulova bez citovost

meryen78
4. mar 2021

Ženy..keby mala v okolí pomoc ..nepíše sem anonymné...ak to tak cíti nerozhodla sa dnes,nech dá dieťa na adopciu radšej..akoby ho nechala niekde ...k psychológovi sa dnes nedostane..je taká doba,že ..čakáte týždne na termín aj v súdnych prípadoch..(vlastná skúsenosť so synom) ..ale minimálne prosím autorku,aby tomu psychológovi zavolala...možno stačí aj 112 niekto by si pre dieťa určite prišiel aj keď dočasne...ak by si sa šla liečiť a nemá Ti s ním kto pomôcť...a na tému kňaz...tak kňaz poradil mojej švagrinej,aby sa nechala otlkat mužom naďalej,toto nepovažujem za možnosť..a muž vie figu o ženách a ich stavoch..v pozícii kňaza ..