Nechcem svoje 7 mesačné dieťa
Ma 7 mesiacov a ja k nemu asi nic necitim, neviem. Bojim sa, ze ho niekde necham, v lese alebo tak. Ako sa toho pocitu zbavit? Len ma neobvinujte, ja viem, ake strasne su to myslienky. Lenze cim dalej, tym viac ho nechcem. Vdaka.
alebo zavolaj na nejaku linku pomoci..snad ta nasmeruju,kam treba..toto musis riesit,aby sa nieco zle nestalo...
a otec dieťaťa je kde? nech pomôže
To chce serioznu odbornu pomoc. Obrat sa na psychologa - urcite ti poradi a navedie ta tak, aby si sa ty necitila zle a aby aj dieta nebolo ohrozene.
Stalo sa nieco preco to tak citis? Si na dieta sama, alebo mas partnera? Tehotenstvo bolo planovane? Citis to tak od zaciatku, alebo sa nieco stalo co zmenilo tvoj pohlad?
Moze to byt aj poporodna depresia a naozaj potrebujes pomoc. Za to sa netreba hanbit, ti ludia su tu na to aby pomohli, nie je hanba povedat - neviem si poradit, potrebujem pomoct.
Bolo planovane. Este prvy mesiac by som na toto ani nepomyslela, zhorsuje sa to. Niekedy sa s nim viem maznat aj pol dna, ale vacsinou ho proste nechcem. Ale nechcem mu ublizit. Len ho nechcem. Chcem, aby malo inu mamu. Som slobodna mama, s priatelom nam to uz neklapalo.
Úzkostné vtierave myslienky...chod psychiatrovi metro zbytocne
Zavolaj hneď obvodnej lekárke. Popros ju o pomoc - na koho sa máš obrátiť. Ona ťa nasmeruje.
Asi máš popôrodnú depresiu.
Netráp sa. Stáva sa to a nie je to tvoja vina.
Odborníci ti pomôžu a bude všetko v poriadku ❤️🙏
Hlavne sa s tým naozaj niekomu zver
Chapem... je tu realna moznost dat dieta na adopciu. Nadych, vydych, neboj sa, vsetko sa vyriesi. Zavolaj na nejaku linku dovery, alebo obvodnej lekarke nech ta nasmeruje, pripadne rovno psychologovi.
Este mozes skusit poradnu Alexis https://www.alexisporadna.sk/ - neriesia iba samotne tehotenstvo, urcite ti pomozu a ponaviguju ta. Je tam telefonicky kontakt, aj keby si sa mala len vyrozpravat.
Urobila si skvely prvy krok - uvedomujes si, ze nieco nie je v poriadku a rozhodla si sa to riesit, pretoze si napisala sem. Bol to tazky krok, ale urobila si ho. Rovnako dolezite je, aby si urobila dalsi krocik. Neboj sa, postupne sa vsetko vyriesi.
Ahoj, mas rodicov alebo priatelov, ktori by Ti s malym pomohli? Z ktoreho si mesta? Zavolaj hned Tvojmu gynekologovi, on Ti bude vediet odporucit psychiatra, aby Ti predpisal lieky na depresiu. Ked Ti bude lepsie, triezvo sa rozhodnes, co dalej.
Vedel by k Tebe prist hocikto z blizkych uz teraz, a bol s vami, kym pojdes k psychiatrovi po lieky? Neostavajte sami, je to riziko pre Teba aj dietatko. Si aj vycerpana, to len zhorsuje Tcoj stav.
Volaj gynekokogovi alebo obvodakovi hned a napis, co povedali. Prinajhorsom chod aj na pohovotost. Pottebujes urychlene lieky. Napis nam ako si dopadla. Pa drzim paste
@biela_sova ak chces, mozes mi zavolat. Napis mi sukromnu spravu
Predpokladám, že si dosť vyčerpaná. Doplň si poriadne vitamíny, minerály, B komplex, vápnik, Magnézium, koenzým Q10. Choď do lekárne, povedz, čo Ťa trápi, je to rýchlejšie ako dostať sa k odborníkovi. Choď k obvodnému, vyrozprávaj sa a poraď sa, aj to Ti pomôže. Každá žena na materskej prežije svoje, nie si jediná.
Zlatko nikto ta tu nejde obvinovat. Aj mne to pride ako poporodna depresia, ktora sa objavuje kludne aj par mesiacov po porode. Prosim ta tak ako dalsie dievcata, urcite zavolaj praktickej lekarke a ona ta nasmeruje k psychologovi, alebo si sama nejakeho najdi a to este dnes. Ak ta nevezme jeden, tak isto vezme druhy - skusaj. Urcite sa ti stav zlepsi ak dostanes odbornu terapiu a pomoc. Drzime ti palce. Kludne aj na pohotovost utekaj. Vezmu ta.
Keby chcela ísť k psychológovi, dávno by tam išla. Práve preto napisala tu, anonymne.
Podla mna si vyčerpaná. Dietatko ešte nedáva nejak extra spätnú väzbu. Neda ti pusu, ani ta neobijme. Len krmis, prebalujes, v noci sa nevyspis,...
Ja muža mam, veľmi mi pomáha a napriek tomu som sa často cítila uplne hotová. Takže byt sama na dieta , musi byt uplne iny masaker. Tiez mi môžeš.napisat. keby si bola niekde z okolia, pokúsila by som sa ti pomôcť. Hodinka casu sama pre seba urobi zázraky.
To dieta si bohužiaľ nevyberalo rodicov. Ani sa samo nepriviedlo na svet. Si jediná osoba v tomto veľkom svete, ktorá ho môže.milovat a ochraňovať.
Ak nechceš vyhľadať pomoc, oslov kamaratky, rodinu, alebo napíš súkromnú správu aj tu na MK tým, co ti chcú pomôcť.
Tiez ti držím prsty
Ako ťa mohlo napadnúť do lesa. Žijeme v civilizovanom svete, okolo máš odborníkov pre seba a záchranu pre dieťatko, určite máš aj rodinu. Nemôžeš za to čo cítiš, ale aspoň rozmýšľaj a uvažuj citlivo, aj keď k dieťatku vraj nič necítiš. Riaď sa teraz rozumom, asi ti funguje, keď si tu napísala, tak sa riad ním, keď už sa nedokážeš riadiť srdcom. Možno aj tu sa nájde nejaká žienka, ktorá ti vie poradiť momentálne a potom rýchlo k lekárovi.
Hlavne sa neobvinuj. Určite si skvelá matka ale ovláda ťa strach. Výčitky typu, ako môžeš na také niečo myslieť ignoruj. Ľudia si neuvedomujú že nie človek ovláda myšlienky. Ale myšlienky ovládajú nás. Ty si toho živý príklad. Chce to popracovať na zmýšľaní. Skús si predstaviť že by tvoje dieťa malo nevyliečiteľnú chorobu a následne byť vďačná za to aké máš šťastie že máš zdravé dieťa. Že to dieťa ktoré ty teraz "nechceš" sa o teba v starobe bude starať a pomáhať ti. Je tu a potrebuje ťa ♥️. Veľa síl...
Ihned zalarmuj niekoho blízkeho, mamu, kamosku a povedz im o tvojich myšlienkach. A hneď potom volaj svojej obvodnej nech ti da výmenný listok na psychiatriu (asi to tak teda funguje, alebo skus do psych. Ambulancie rovno zavolať. Psycholog stačiť nebude.).
Nie ja hanba priznat si ze je problém, dobre je že si svoje stavy uvedomujes. Kto si tym neprešiel, nedokáže takéto myšlienky pochopiť a bude ti tu pisat urážlivé bludy ( ktore ti tvoj stav mozu este viac zhoršiť). Hlavne na nich nijako nereaguj a ani si ich radsej necitaj.
Bábätko nikam nedávaj, pravdepodobne to bude popôrodná depresia a ak ti bude lepšie lutoval by si to. Zavolaj mamine alebo hoci komu, komu dôveruješ a kto bude s vami alebo si bábo zobere na pár dni k sebe a ty vyhľadaj lekársku pomoc. Je to úplne normálna vec, veľa žien si tým prešla alebo prechádza, ono doponohlo k tomu aj to že si ostala na malinke sama. Ale neboj dáš sa dokopy a malinke potom zvládneš len teraz to chce trošku času a pomoc od lekárov a nejakej blízkej osobe. Drž sa ❤️
Okamzite psychiater! Treba upozorniť rodinu. Tu sa zrejme jedna o popôrodnú depresiu
Zrejme sa jedna o poporodnu depresiu,... Vyhľadaj lekára, nikto ta obviňovať nebude...
Poporodna depresia, až laktacna psychóza.Zdover sa rodine, kamoške, a vyhľadaj pomoc lekárov. Alebo nech tam aj oni pôjdu s tebou, po strážia dieťa, kým tam pôjdeš. Ale určite potrebuješ pomoc, jednoznačne.
ja ti celkom rozumiem, tiež som si tým prešla, ale žiaľ sama bez pomoci, pretože v mojom okolí boli "kadejaké depky" nepochopiteľné a neprípustné... predpokladám, že si veľmi vyčerpaná, možno nevyspatá, možno frustrovaná, lebo ten prvý polrok/rok je také obdobie, kedy nežiješ vlastne svoj život a nemáš možnosť to ani "vyspať" (a nezožerte ma, ale predpokladám, že každá mama, ktorá prvý rok spala dokopy asi "týždeň", vie, o čom píšem).
ak je to možné, určite o tom s niekým hovor - nenechaj sa odradiť vetami typu: buď rada, že je zdravé. Ako ti to mohlo napadnúť, veď bolo plánované? Z čoho máš depku, však máš všetko?! a podobne. Popôrodná depresia je stav, ktorý si žena nevyberie, ale môže urobiť veľmi veľa preto, aby to skončilo v poriadku. Len prosím o tom s niekým hovor - ak nenájdeš pochopenie medzi blízkymi, ktorí sa možno s tým nikdy nestretli, oslov kamošku alebo možno ešte lepšie - odborníka. Držím ti veľmi palce.
Z vlastnej skúsenosti nájdi pomoc,ja mam skoro trojročné a necítim k nemu nič,robí mi zo zivota peklo a ja jemu.
Volaj 155 a povedz co sa deje, potrebujes ihned pomoc psychiatra. Babatko nechaj doma do prichodu pomoci. Babatku daj normalne najest,udrzuj ho v poriadku. Nikde nechod, pokial mozno volaj niekoho z rodiny, aby prisiel. Nie si prva ani posledna, takto vyzera poporodna psychoza
@dominika1104 A čo si urobila preto, aby si vlastnému bezbrannému dieťaťu nerobila zo života peklo?
Možno aj v hniezde záchrany by sa dalo umiestniť to neviem ale nejakú pomoc ak ti pomôže nejaká organizácia by bolo najlepšie

Vyhladaj lekara, hned.