icon

Nechcem svoje 7 mesačné dieťa

3. mar 2021

Ma 7 mesiacov a ja k nemu asi nic necitim, neviem. Bojim sa, ze ho niekde necham, v lese alebo tak. Ako sa toho pocitu zbavit? Len ma neobvinujte, ja viem, ake strasne su to myslienky. Lenze cim dalej, tym viac ho nechcem. Vdaka.

kath1210
4. mar 2021

Nemodlila som sa davno ale dnes sa za teba pomodlim. Prave som sa totiz dojasila a dopusonkovala s mojim 3.5 rocnym uvravoranym traktoristom. Kazdy den, kazdu minutu ma naplna takym stastim ze si niekedy myslim ze mi pukne srdce. To teraz mozno nevidis, ked prebalujes 7mesacne dieta. Ale on nim bude. Tvojim priatelom, tvojou radostou, po zvysok zivota. Prajem Ti aby si to nevzdala.

maximilie
4. mar 2021

Akokoľvek sa rozhodneš, bude to dobre rozhodnutie. Ale skus si na chvíľku predstaviť, ze sa tvoje dieťa dostane k rodičom., co ho budu biť, neznasat, ponizovat.... co ak sa.dostane do ,,síce uplnej" rodiny, ale veľmi veľmi zlej? Ty ho môžeš zachrániť. Nepotrebuje otca. Potrebuje len teba. No ak to naozaj tak citis ako píšeš, tak držím ti prsty, nech to máš čím skôr za sebou a môžeš začať odznova.

hedan
4. mar 2021

Spravodlivosť neexistuje!
Ty ho nechceš a tvoje dieťatko ta ľúbi najviac na svete. ❤️
Napíš nám, ako sa dieťatko volá, prečo si mu dala také meno, akej farby sú jeho očká, vlásky. Pozri na tie rúčky malé, nožičky, ušká. Je to zázrak! A tvoj! Iba tvoj! ❤️
Za pár rokov, budete pátraci, opora jeden pre druhého. Budete sa veľa smiať, garantujem ti, ze smiech so svojím dieťatkom je úžasný! 💕
Povedz si, JA TO VYDRŽÍM! To je moje heslo, funguje na všetko, lebo JA, to vydržím 😉
A potom príde aj láska, príde, časom si nájde k tebe cestu, to dieťatko samé, uvidíš. Daj si čas!
Prajem a želám si, nech ste obaja zdraví, nech ta opustia zle myšlienky, šťastie nech náplní tvoje srdiečko, skús ho objať ❤️

alvaluka
4. mar 2021

Zavolaj na linku dovery nezabudka... su tam nonstop a porozpravaj sa tam s nimi, vysvetli IM ako zijes, s kym zijes (rodicia, sama), ake mas pocity, co ta trapi, nad cim uvazujes a preco.

Pisala si, ze sa s babom aj pomaznas, takze k nemu nieco citis.

MK je dobry, ze sa mozes aj postazovat a dostanes radu, ale ty teraz potrebujes profesionalnu radu cloveka, ktory vie zhodnotit situaciu a vie vypocut.

mariska1989
4. mar 2021

Neviem príde mi to ako vymyslená téma . Tak rýchlo sa rozhodnúť že ho dáš na adopciu lebo to jedna napísala ? Presne tvoja chýba je že máš výčitky že tu chces preňho kompletnú rodinu a ocina ...haló vieš koľko je slobodných mamičiek a sú tu .dokázali nemožné .dokázali za to malé a iné deti bojovať postavili sa na nohy samé, našli si nového partnera ktorí si dieťa osvojilo . Môj brat napr chce práve takú ženu ktorá je sama s dieťaťom , a koľkí takých tu po SK je . Dotoho aj keď nájdeš nového partnera ver že otec je ten kto výchova nie ten kto splodil ..skús najskôr nájsť pomoc inde lebo teraz to takto vzdaš a neskôr budeš ľutovať .. vživote by som sa nevzdala niečoho čo som celý čas nosila pod srdcom . Môj príbeh ti v skratke napíšem .po 2 deťoch som bola znova tehu ale osud sa zahral somnou hnusne dva x má pripravil o bábo nevzdala som sa a prišlo tehu najväčšie sklamanie keď dr oznámila že dievča .bála som sa že ju nebudem ľúbiť keď doma 2 už postupom času som sa zmierila a teraz ju neskutočne ľúbim .nedala by som ju za nič na svete aj keby mi teraz bolo povedané že jedno musím dať preč a bude mi dopriate chlapec ani za tú cenu by som ju nedala ....schop sa dievča a volaj az mať odbornú pomoc .alebo napíš niektorej tu však nikto z nás tá nejde odsúdiť každá to chce pomôcť . Áno dostalo by sa do milujúcej rodinky ktorá nemôže mať dieťa ale jed by mu raz povedali že je adoptované bude mať kopu otázok prečo si ho nechcela a tď

elementissa
4. mar 2021

Ved sama si povedala, chces aby malo inu mamu. Tak netrap seba ani dieta, ono citi, ze ho nechces. Daj ho na adopciu. Pary cakaju roky na to, aby mohli dat nejakemu dietatu vsetku lasku a starostlivost sveta.

jenny257
4. mar 2021

@mariska1989 keď ma človek psychické problémy a fakt veľké , deju sa aj takéto veci . Kamarátka ma depresie , samovražedné sklony a kopec iného a je na silných praskoch takze viem o tom dosť . Ma aj deti . Tie stavy ak sa nelieči sú všelijaké(občas jej lieky nerobia dobre a tak musí vysadiť ) a človek často jedna skratovo a povie to čo ani nemysli vážne . A dosť to zlahcujes takú vec .. a to , že sa ma vzchopiť je fakt vážne mimo .

elementissa
4. mar 2021

@maximilie boze moj, to s tymi rodicmi, co budu dieta bit si uplne ze zabila. Prosim ta, nevyjadruj sa k otazkam o ktorych nemas ponatia. Nemas najmensiu predstavu o tom, co vsetko podstupuju pary cakajuce na adopciu, aby boli uznane za sposobile vychovavat dieta. Tymto komentom si prave urazila tisice parov,ktore cakaju roky na to, aby mohli dat dietatu, o ktoreho sa biologicka rodina nemohla z akychkolvek dovodov postarat, uplne vsetko. Vsetku lasku a starostlovost sveta. Neuveritelne. Snad sa ti aspon ulavilo, tym, ze si potupila niekoho, kto sa s laskou stara o dieta, ktore nesplodil..

mariska1989
4. mar 2021

@jenny257 není mimo moja krátka veta o Tom až sa vzchopi však treba otvoriť oči všetke radíme až vyhľadá pomoc a ona zhurta že ide dať na adopciu ako je to jej život ako si urobí bude mať .ja by som to kamarátke napr nedovolila radšej jej pomôžem ako sa len dá len aby tu chvylku potom neľutovala . Tiež mám kamarátku no nieje na tom tak zle ako tvoja ale stala som deň čo deň pri nej .môj čas som jej venovala .nechcela má počúvať .šla tvrdohlavo dopredu ale raz sa to zlomilo a pochopila že som mala pravdu .teraz je na tom ako kedy ok ale myslím že základ je situáciu riešiť s viacerými spôsobmi nie hrrrr ako búrka, sme ženy a zvládne viac ako muži prečo potom nebojoval .neriešiť ináč situáciu .nenapísala som nič zle autorke len až otvorí oči že dieťa je dar preňho treba žiť ,bojovať

maximilie
4. mar 2021

@elementissa co???? Nepreháňaj prosím ta. Nikoho som neurazila, napisala som, ze aj take sa môže stat. Mam spolužiačku ktorá si týmto prešla, dnes už je dospelá a ma.svoju rodinu a hovorí, ze v domove by jej bolo urcite lepsie ako v tom pekle ktorym si prešla. A jej adoptívna matka pracuje ako dobrovolnicka pre UNICEF... takže nenapísala som nic nereálne. Ak som sa niekoho dotkla, ospravedlňujem sa. Verím, ze su rodiny, ktoré dokážu poskytnúť úžasný a milujúci domov. Ja som sa snažila vysvetliť mamičke, aby sa zamyslela nad tým, ze o svojom dieťati uz naozaj nikdy nebude počuť a nebude vedieť ako sa ma.
Ale tak vždy sa musi nájsť niekto kto si vezme niečo z opačného konca.

maximilie
4. mar 2021

@elementissa napisala som ,,co ak sa dostane do zlej rodiny "
Dufam, ze sme si to vysvetlili.
Och! Keby som napísala ze adoptivni rodicia su zli....ale ani náhodou si to ani nemyslím, ani som to tak nenapísala.

h_petra
4. mar 2021

Baby, vy ste tu švihlé väčšina, či čo? 🤣
To naozaj nefunguje tak, že pani sa rozhodne dať niekoľkomesačné dieťa na adopciu a nazdar-problém vyriešený 🤣.
Za prvé, téma je bullshit, výmysel jak oči a za druhé, keby aj nebol, to nie je tak jednoduché, si myslíte, že príde na Úrad, či kam, zaklope, a povie "na! Tu máte dieťa na adopciu!", otočí sa na podpätku a problem vyriešený? 🤣

maximilie
4. mar 2021

@h_petra tiez si myslim, ze je tu nejaká osoba s rôznymi nickmi a vymysla rôzne témy na rozprúdenie diskusie , kde sa to vždy zvrtne 😆

miadi
4. mar 2021

@h_petra
Raz tu chcela dat jedna 6rocneho do hniezda., to 7m sa tam este zmesti ..

h_petra
4. mar 2021

@miadi zmestí, ale pani bude trestne stíhaná 😉.
Do Hniezda záchrany sa 7 mesačné deti nedávajú 😉.

jenny257
4. mar 2021

@mariska1989 no ... ono sú vety čo sa fakt takýmto ľuďom nehovoria . Dosť často to s kamoskou riešime a toto jej fakt nepomohlo, že vzchop sa a podobne ... ma to opačný efekt ako by si čakala . Tomu človeku ako sa máš byt oporou ale nie ho ubíjať týmto spôsobom . Ale ako som písala - nehladaj v tom rozhodnutí , že je hrrr a zhurta žiadnu logiku , proste nepremýšľa nad tým čo píše a neuvažuje triezvo , to je pri psychických problémoch normalna vec 🤷‍♀️ A toto čo si robila s tvojou kamoskou fungovalo , lebo nebola na tom tak zle . U mojej by to fakt neobstálo ani tie akože vety na podporu , iba ju to stále “vytáča” keď ju niekto chce podporiť a robí to tým iba horšie

miadi
4. mar 2021

@h_petra tak lepsie ako nechat v lese. Davaju aj vacsie .. a potom sa pàtra kde je matka.

h_petra
4. mar 2021

@miadi do Hniezda záchrany sa beztrestne môže uložiť dieťa do veku 6 týždňov. Ak tam skončí staršie dieťa, rodič je trestne stíhaný za opustenie zverenej osoby. Dieťa nejde hneď na adopciu ako si to tu niektoré predstavujete.

laura1607
4. mar 2021

@juliavioleta autorka už by nemala privádzať deti !!!

dahra
4. mar 2021

- kontaktuj centrum pre deti a rodiny v mieste bydliska, tieto centrá sú bývalé detské domovy. Pokiaľ viem, dnes pracujú viac aj s rodinami, poradia ti.

lucinkaboz
5. mar 2021

@laura1607 vy autorku poznate? To jej fakt pomoze, odsudit takto cloveka

teleskop
5. mar 2021

ja by som pockala mesiac, ten mesiac by som brala antidepresiva na pomoc pri postporodnej depresii a potom by som sa rozhodovala

banderaska29
5. mar 2021

@miadi tak niekedy sa deťom vyhrozím keď sa bijú, že či vedia čo je hniezdo záchrany 😀 ale oni už sú školáci, a samozrejme len vtipkujem, dala by som za nich život a milujem ich tak, ako mamina svoje deti milovať má.. o to viac ma toto strašne bolí, keď čítam takéto témy. to bábatko musí byť nádherné, ale aj opustené a smutné. radšej sa do toho nevcitujem, lebo podľa vyjadrení autorky je k nemu zlá a ja som maximálne citlivá na to, keď sa detom ubližuje. také ženy - či ma depresiu alebo nie, by som veľmi nepekne spacifikovala, pretože to je boj proti bezbrannému krehkému tvorčekovi :(

alvaluka
5. mar 2021

@miadi 7 mesacne dieta uz vola mamu mama?

miadi
5. mar 2021

@alvaluka ano obe moje deti volali od 6m mama Moj syn vedel v 7m aj dada -daddy a baba -babka a sestra nana . Auto brmm brmm

miadi
5. mar 2021

@banderaska29 uplne Ta chapem. Tiez uz mam plne zuby matiek co nechcu ci nelubia svoje deti, Neviem ci je to pre to dieta vyhra ak si ho matka nasilu necha stym ze sak mà depresiu a bude sa liecit. Ved to moze trvat roky a cele jeho decstvo pri takom cloveku co trpi ze je mama... to uz nikto nevie co je lepsie ci adopcia ci zit s chorou matkou. To je Uz len na nej posudit ci sa bude snazit byt naj mama akou vie byt vo svojej situacii (nesudim ju len dieta a jeho stastie je prvorade)

banderaska29
5. mar 2021

@miadi presne, hovoríš mi z duše. ja viem, čo to sú depresie. zažila som po pôrode ale chvála bohu som zachovala duchaprítomnosť a riešila ich s terapeutkou. ale nikdy som to nepocitovala voči mojim deťom, že menej lásky alebo žeby som ich nemilovala. samozrejme ja maminku nesúdim, ale už dávno mala vyhladat v jej prípade ale už psychiatra. Ak to samozrejme sú depresie, je tu aj horšia alternatíva, že depresie vôbec nemá, len jednoducho nemiluje svoje dieťa... aj to je totiž možnost

h_petra
5. mar 2021

@miadi jasné 😁 a v roku už počítali rovnice a recitovali Marínu 😁😁😁

miadi
5. mar 2021

@h_petra si trapna . Nemam potrebu vymyslat si . Mam to aj na videach Neviem co je take neuveritelne. A preco Ta to irituje ? Vela deti vie povedat mama v pol roku za to ze ty stym nemas skusenost nie je to sci-fi . Aj ked tomu neuveriš aj zem je gulata nie rovna.

miadi
5. mar 2021

@h_petra ty si len dalšia frustrovana rypalka. . Nikto si nepredstavuje ze dieta ide hnet na adopciu. Ty tu nemas ani info ci mas vobec deti a myslis si ze druhi nevedia ako funguje adopcia? Ty mas patent na vsetko . Mam kamosku co si adoptovala babo takze predstavu mam . Daj si nieco sladke Mozno ti to pomoze citit sa lepsie. Pre mna si ale iba troll a Moja jedina chyba je ze ti venujem pozornost a krmim ta. Ale stacilo trollov je naj ignorovat.