Nechcem svoje 7 mesačné dieťa
Ma 7 mesiacov a ja k nemu asi nic necitim, neviem. Bojim sa, ze ho niekde necham, v lese alebo tak. Ako sa toho pocitu zbavit? Len ma neobvinujte, ja viem, ake strasne su to myslienky. Lenze cim dalej, tym viac ho nechcem. Vdaka.
@h_petra Petka, myslim, ze Miadi sa dotklo skor spochybnenie, ze by jej dieta nehovorilo v danom veku mama. Podporim ju, nase dieta tiez v 4.mesiacoch hovorilo iko (=Riško, kocur), ked videlo kocurika a od 6.mes hovolilo maman a tata a ham. Potom dlho dlho nic a potom sa rozhovorilo v roku.
Vek, kedy dieta zacne rozpravat, je do velkej miery aj vecou genetiky. Kym oststni hikali, ze tak skoro hovori, obe babky len laxne hodili plecami, ze aj ja s manzelom sme predsa od pol roka "hovorili", stylom no big deal. Tak si myslim, ze to nie je az tske na chvalenie rodicovskej snahy, ale prirodzej danosti dietata.
Inak ale s tym hniezdom mas rpavdu...treba hladat iny sposob, ak toto nie je troll a tema vymyslena.
@lucinkaboz nepoznám...ale nevidím význam v Tom že dá dieťa na adopciu lebo ho nechce a s čistým svedomím by si mala robiť ďalšie ... Keď ju raz vyhľadá čo mu povie ? Nechcela som ťa lebo som mala depku ktorú sa mi nechcelo riešiť ? Potom som mala ďalšie dieťa to už som chcela ?
@biela_sova presne. Este dodam ze hviezdo som autorke neradila len som ho tu spomenula., ze vzdy lepsie ako nechat v lese. Ked pre niekoho je fakt ze deti vedia aj skor povedat mama machrovanie tak to je uz len jej problem. Pointa bola v tom ze 7m babo velmi vnima matku prejavuje svoju lasku xx sposobmi . Ja vobec nie som z tych mam co musia mat v roku rozpravajuce odplienkovane chodiace atd dieta. Ale zbytocne tu vysvetovat. Kto chce rypat dovod si vzdy najde. Tiez Dufam ze tema je vymyslena .
@lucinkaboz a áno odcudzujem ju, pretože namiesto toho aby vyhľadala pomoc bez váhania vyhlási že ho dá na adopciu ... Keby vyskúša psychológa psychiatra a nieje jej pomoci vie že pri niekom inom bude dieťatko šťastné nepoviem ani pol slova ... Ale ona neurobila nič preto aby sa jej myšlienky zmenili
Niektoré by ste radšej nemali napísať nič ako také hluposti. Človek v depresii nemá normálny úsudok a myslí si, že dieťaťu bude kdekoľvek lepšie ako s ním.Myslim, že autorka sa podceňuje/ jeden zo znakov depresie/ treba ísť lekárovi a porozprávať sa a liečiť sa.Pri depresii mozog človeka presviedča, že je k nicomu, nič nedokázal, je nehodný lasky, šťastia.... adopcia nie je len tak, že zbalím dieťa a dám ho druhým na šťastie sa myslí aj na takéto prípady, kedy ľudia konajú skratovo nepremyslene.Vela žien na tento problém, ak by si chcela napis
@nafka0483 pozri, ja som adoptovana milujem svoju rodinu ... Vyrastala som v láske ,. Neviem kde je žena ktorá má porodila, ale keby ju stretnem a povie mi že mala depku ale už má deti a je v poriadku neviem či by som sa udržala ... Čím všetkým som si v škole prešla keď sa to prevalilo ;)
Keby urobí všetko preto aby dieťa milovala nepoviem ani pol slova .. ale ona neurobila nič jednoducho sa vyspala s tým že už ho nechce a to nepochopím
@zazvorka87 dakujem niekto má chápe .. tu kopa báb zastáva matku ale čo chudatko dieťa ? To neprajem žiadnemu dieťaťu byť nechcené ... Ako som písala keby má nejaky dôvod, ok ale zrazu ho proste nechce ??? Mám skrátka nervy
@zazvorka87 to je svätá pravda 👌
Smer psychiater, moze to byt poporodna psychoza. Neobvinuj sa, nemozes za to....ale ries to hned.
@laura1607 Ahoj Laura, Je mozne ze autorkin pohlad na svet, na jej dieta, na jej pocity a seba samu je skresleny a deformovany. Ona sa na tuto situaciu nediva tak ako ty. Ty si myslis ze je to chore, uvazovat o tom ze necha dieta v lese. To si mysli asi kazda jedna zena co sem prispela, ale je to asi preto ze sama autorka je chora. Psychycka choroba je taka ista choroba ako zapal pluc, akurat v tomto pripade je chory mozog.
Druha vec je, ze aj tvoj pohlad na situaciu je skresleny a ovplyvneny tvojimi vlastnymi negativnymi zazitkami z minulosti. Adopcia (aj ked sa robi spravne... co sa na Slovensku podla mna nerobi) je pre dieta obrovska trauma, ktoru si ponesie na cely zivot. Da sa s tym pracovat, vyrovnat sa s tym a zit krasny, plnohodnotny zivot ale fakt ze si bola dana na adopciu svojou biologickou matkou (bez ohladu na to aky mala dovod) ti naveky vyryl do duse pochybnost.
ak si veriaca choď na spoveď k dobrému spovednikovi, objednaj sa do poradne Alexis, nemáš ho rada, lebo sa Ti sprotivil jeho otec, modlí sa a pros Boha, aby Ti pomohol a choď aj za psychológom, v prípade potreby Ťa pošle za psychiatrom, ktorý Ti dá lieky
@laura1607 Ved prave - chore. Potrebuje odbornu pomoc.
Moja babka mala psych. diagnozu - povedala mi take veci, ktore zaboleli ale nebrala som ju vazne, kedze za to nemohla. Po nastaveni liecby sa to zlepsilo.
Mala som ju odsudit, ze je chore co rozprava a povedat, ze si nezasluzi dalsie vnucata?
Toto je rovnake - nesud, lebo clovek v takom psychickom stave nerozmysla a nekona racionalne. Vsetkym okolo je jasne aky ma byt postup, co urobit. Autorke treba pomoct, povzbudit ju, nie odsudit a este visc zdeptat.
@katkati zena co nemala velmi silnú predporodnu a poporodnu depresiu a nepamätá si dva roky svojho zivota nema sancu pochopiť co to je.Zivot sa v tedy vníma inak,inak vnímate realitu.Je uplne najjednoduchšie povedat to prejde,bude dobre alebo horšie veci ako ved je to tvoje dieta musíš ho ľúbim,mat rada,....ta zena nemusí absolútne NIČ lebo vníma len to negatívne a mysli si ze to nikdy neskončí.Nemate s nim nijaky vzťah.Je to len o prežívani matky a dieťaťa.Nevnima to dieta ako bezbranne,vníma ho ako cudzie.Každy zvuk,každy plač dieťaťa vas zabíja.Nerobila som nic lebo som nic robiť nechcela.Psycholog v tomto nepomôže a psychiater da lieky,to ale nerieši problém.Je to tazke vysvetlit a hlavne pochopiť.Ale verte mi každá zena co to ma takto sa raz vytrestá sama lebo jedného z toho precitne.
@maximilie a vy ste kto aby ste ma súdila ? Nemáte poňatia co to je,ked tomu nerozumiete tak sa nevyjadrujte.Ano poznám ,,milujúcich “ adoptívnych rodičov co znásilňujú alebo bijú tieto deti som zo zdravotníctva a mali sme take prípady.
@dominika1104 Píšeš, že si zo zdravotníctva, ja tiež. Viem čo je depresia, aj čo obnaša jej najhoršie štádium. Teraz ešte duplom nechápem, ako môžeš napísať, že robíš dieťaťu zo života peklo. Musíš urobiť všetko preto, aby kvôli tvojej chorobe netrpelo, ono sa na svet nepýtalo. Určite nie všetci adoptivni rodičia sú anjeli, ale je rovnako zlé, keď dieťa trpí pri vlastných rodičoch. A v lese by nikto nenechal ani cudzie dieťa, keď tak jedine naozaj zlý alebo psychicky chorý človek.
Buď nech si osvojí dieťa niekto z rodiny tvojej/otcovej,alebo otec keď nie otec rodina daj na adopciu nech to dieta netrpí.....
@katkati nikde som nepísala ze by som nieco môjmu dieťaťu spravila,nikdy som mu nič nespravila a nikdy som mu ani nič spraviť nechcela.Problem je ze ten človek si to v tej chvíli neuvedomuje precitne ked je v stadiu ,,normálnosti” .

@miadi šibe ti? Normálne som si musela pozrieť, že čo som to naposledy písala, že si taká vytočená. Ty si daj sladké, normálne som ti napísala, že dieťa staršie ako 6 týždňov sa beztrestne nemôže dať do Hniezda záchrany a tebe z toho hneď naskočil tik v oku?