icon

Necítim žiaden cit k deťom

16. jan 2022

Ahojte. Aj keď viem ze tu sú prevažne mamičky na tomto fóre ktoré milujú deti nadovšetko. Musím sa priznať. Už dlhší čas na seba pozorujem ze deti nie sú pre mňa. Ni ze by som ich nenávidela alebo im ublížila. To nikdy.Jednoducho nevzbudzuju vo mne žiaden cit. Deti a dospelý ľudia sú u mňa na jednej úrovni. Kamarátky mi stále ukazujú fotky detí a so mnou to nič nerobí. Neroztapam sa nad nimi. Je tu ešte nejaká žena ako ja? Prečo som taká? Som zlá?

zuzi0911
19. jan 2022

Ja som zas opak. Roztopíme sa nad babatkami a deťmi...zbožňujem deti svojich známych,kamarátov a rodiny...zaujímam sa a vždy ma trápim ak nejaké ochorie atď...proste není mi ľahostajní nik

aceris
19. jan 2022

mne vzdy mama hovorila, ked som mala podobne reci: "prdy a deti znesies len svoje" 🤣

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
dominikamacakova
Autor odpoveď zmazal
zuzki1
19. jan 2022

Nemusia ta roztápať bábätka , ale možno sa to časom zmení , aj vekom , aj pripadne budes chcieť vlastne . Ale ani to nemusí prísť . Všetko je ok .
Mna neroztapaju ani bábätka ani zvieratká - ale rada vždy pomôžem susede ktorá ma malé babenko, a spýtam sa ako sa majú . Kamosiek to iste . Tiež by som povedala že je to aj zdvorilosť ale aj záujem vedieť ako sa majú a co nové .
Svoje deti milujem, tam je to iné .
Vždy sa pousmejem keď si niektoré mamky myslia že ich deti sú naj naj naj najšikovnejší na svoj vek a každému sa chvália, ako dieťa chodí v 7 -8 mesiacoch , porovnávajú s ďalším co ešte nechodi, riešia kedy bude chodiť , potom to iste s plienkami, s rozprávaním , pomaly ešte ani 3 roky a už môžu ísť do školy podľa niektorých vyjadrení , mna to nejak neberie , deti sú deti , každé je iné aj sa inak vyvíja a napreduje v niečom inom , a potom sa neskor aj tak všetky deti vyrovnajú , máloktoré vyčnieva výrazne z radu .
Zaujímam sa tiež o synovych kamaratov zo škôlky co častejšie spomína, občas sa v šatni niečo opýtam ale inak nič vážne .

snowflake07
19. jan 2022

@aceris Ja som pozerala takú reláciu zahraničnú a tam psychológ povedal "deti sú ako hovna,nikomu nevadia tie jeho"Nemyslel,že smrdia...🙂

henka123123
19. jan 2022

Tiez lubim len svoje a ostatne akceptujem ale neroztapam sa naf nimi.pacia sa mi len moje deti...ostatne ma tiez netrapia..tak to ma kopec zien

annm81
19. jan 2022

@zazvorka87 Mať všeobecne nerád deti nijako nesúvisí s tým, či má niekto rád dospelých. Mne väčšina (nie všetky) deti lezie po istom čase na nervy. Najmä preto, že deti sú všeobecne hlučné. Nemám rada ani hlučných dospelých. Nevadí mi byť s cudzími deťmi chvíľku, aj ich čas od času postrážim, ale rozhodne nesnívam o práci v škôlke.

Mimo to tu podľa mňa žiadna žena nepísala, že ak sa v jej blízkosti ocitne dieťa, začne naň byť hnusná. Len, že nepotrebujú nad nimi výskať a ochkať. Úplne rovnako ako neochkajú nad dospelými.

iwuanka
19. jan 2022

Cudzie deti so mnou nerobia nic. Moje deti milujem nadovsetko. Citim sa uplne normalne.

viera77
19. jan 2022

Deti som doslova neznášala. Ako puberťáčka som bola rozhodnutá, že deti nikdy nebudem mať, a nedajbože ešte chlapca /neviem, nejakú averziu som mala voči nim, že radšej dievča, ak by sa náhodou prihodilo/. Kvôli tomu som aj ako staršia bola rozhodnutá ostať slobodná a žiť si svoj život - bez detí...až kým som nestretla manžela. Celú moju predstavu o slobodnom živote raz-dva zrušil. Zatikali moje oneskorené biologické hodiny a máme dve vytúžené dcérky. A k tomu som nedávno dokončila školu a pracujem v MŠ. V triede mám 23 detičiek a z toho 17 chlapcov, už druhý rok. A nemenila by som za nič. Nuž, človek mieni,.....

veronicka1901
19. jan 2022

Chápala som to do momentu, kým nebolo napísané, že Vás dojímaju viac zvieratá a plačete nad nimi. Tiež mám rada zvieratká, ale toto akosi pochopiť neviem, že zviera je nad človekom. ☹️. Fotky detí Vás irituju a nad zvieratami plačete. Ale tak každý máme to svoje.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
annm81
19. jan 2022

@zazvorka87 Veď aj autorka začala tému príspevkom, kde píše, že to nie je o nenávisti, len že sa nad nimi neroztápa, lebo k nim pristupuje rovnako ako k dospelým. Je úplne normálne, keď niekto nemá pri pohľade na dieťa potrebu vziať ho na ruky a začať mu šušľať "Kto tu je najkrajšie dieťatko na svete? No? Si to ty? Áno, si najrozkokošnejší chlapčíček na svete." Niekomu stačí slušne zo zdvorilosti sa opýtať matky, ako sa jej a jej dieťaťu darí a tam to končí.

Úplne rovnako ako mne je v istom zmysle ukradnutý dospelý sused, čo dostal rakovinu - áno, želám mu, aby sa z toho dostal, aj mu ponúknem pomoc, aj sa ho pri stretnutí na chodbe spýtam, ako sa má. Ale žeby som kvôli tomu prebdela noci a nervózne vyskočila vždy, keď sa ozve domový zvonček, to nie.

luckynat
19. jan 2022

Ja sa tiez neroztapam nad fotkami cudzich deti, dokonca ani deti sestry alebo najlepsej kamosky so mnou nic nerobia. A lezu mi fest na nervy 😅 ale tak skryvam to a mam usmev na perach, ale niekedy ked vidim tu ich “vychovu” tak ma ide slak trafit 😂

mironka
19. jan 2022

netrapte sa...mam 4 deti a ked k nam pride moja sestra s jej ani nie 2rocnym synom a chce,aby som sa mu ako krstna povenovala,tak mam sto chuti jej povedat,ze nemam kedy sa s nim hrat a momentalne chcem pokoj,lebo malych deti mam beztak dost...no vsak som citliva,ze? 😂 ale lubim ich vsetky...uz som asi stara na hranie sa s detmi...nebavi ma to...nastastie mojho muza ano..ale dokazem sa pridat....a nemusim napr. take zamilovane filmy a uz vobec ze revat pri nich...Hriesny tanec som v zivote nevidela cely...a nelaka ma to...placem ako na lusknutie pri jedinej scene...ked sa huslisti lucia pri potapani sa Titanicu ....ziadna love story...takze aj tie cudzie deti Vas nemusia trapit

tkmama
19. jan 2022

Mna cudzie deti vytacaju a lezu mi na nervy. Pritom doma mam tri vlastne a za tie by som aj dychala😇

norik85
19. jan 2022

Uplne normalne to je. Tiež som bola taka. Ani som nikdy deti nechcela. Ale potom prisli a vsetko je na poriadku. Ked uz mam svoje deti, milujem ich, staram sa, niekedy ich mam chuť prizabit, ale laska a cit k nim prisla automaticky. Dont worry ✌️

linduska86
20. jan 2022

Koľko máš rokov?

mobydik
20. jan 2022

Ja som no tom tiež tak, nemám rada cudzie deti okrem synovcov mam ich rada ale tiež sa s nimi nerada hrám. Keď som ostala tehotná (nedopadlo to ok) aj na tu chvíľu zrazu sa vo mne objavil materinský cit aj na tu chvíľu som ho milovala viac než seba a veľmi mi to chýba, mala som teraz kocikovat, obliekať... a stále nemám rada cudzie decká. Neboj si ok. A kamarátke len pošli smiala alebo nič. Netráp sa si úplne ok 😉🙂 ,ako vraví moja kamarátka je iné mať svoje.

janette2021
20. jan 2022

Pravda je taká že väčšina žien je asi ako ty 🙂 a aj keby neboli, si uplne v poriadku, nie je na tebe nič zlé (nikomu neubližuješ). Jedine, co nie je v poriadku, je, ak sa za to cítiš vinná, ak sa nechávaš výčitkami alebo povinnosťou (napríklad odpovedať na maily o deťoch) tlačiť do niečoho, čo nechceš. Ty máš právo mať vzťah k deťom taky, aký máš. Ale mala by si si toho byť vedomá, a podľa toho sa aj rozhodovat v živote.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lienkaklaris
20. jan 2022

Myslim, ze tvoj neutralny postoj k detom urcite neznamena, ze si zla. Skor mam dojem, ze to neustale posielanie fotiek dokaze cloveka tak trochu otravit do takej miery, ze sa z neutralu posunie do takmer odmietania. Lebo vsetkeho vela skodi. Ja zo zasady kamoskam fotky deti neposielam, iba rodine, aj to len obcas, napr. z oslavy, Vianoc, fotenia v skolke a pod.

0silvia0
20. jan 2022

@zazvorka87 tu nejde o to, ze zeny nemaju rady deti. Dieta je taka ista bytost ako starenka, teenager, matka na materskej, len je este male a ma cely zivot pred sebou...to neznamena, ze by niekomu to dieta vadilo, ale ze nepotrebuje robit nad nim tutuli mutuli a nejak extra prezivat jeho pritomnost. Kazdeho dost vycerpaju vlastne deti a nie je dost energie na tie cudzie deti. Napriklad tu na ploche je pridavanych kopec deti, ale neviem sa rozplyvat nad vsetkymi, obcas nejaka extra zaujimava fotka ma zaujme, ale nie kazde dieta len preto, ze je to dieta...

simonettasimonova
20. jan 2022

Nad cudzimi detmi sa ani ja neroztapam ale stale som deti mala rada aj ked som ich nemala to je v poriadku. Ale ked sa neroztapas nad svojimi to je problem neviem ci mas deti ale ked nie a raz budes mat tak ich budes milovat najviac ako sa da milovat rovnako ako ja milujem svoje

autor
21. jan 2022

@linduska86 mám 23 rokov. A áno moja kamarátky mi často poielajuforky svojich synovcov neteri. A ja už ani neviem co im mám na to napísať keď mi stále posielajú ich fotky a hovoria ako veľmi ich ľúbia

linduska86
21. jan 2022

uplne v pohode to je podla mna , tiez som v 23 rokoch neriesila deti a pod.. a ani som nemala absolutne ziadny vztah ani som sa nesla "pokakat! " myslím, že na tom nehladaj nic zle 🙂

bejusicek
21. jan 2022

Neviem či máš svoje vlastne ale upokojim ta 😄ja som sa tiež neroztapala a tiež to vo mne nejak nerobilo nič akože deti som mala relatívne rada ale s cudzími som sa nevedela tak hrať bolo mi to cudne… Ako som sa stala mamou tak je to úplne aleze úplne iné 🙂 ale tiež sa nejdem rozpustiť len mám k ním iny vzťah hlavne k deťom vo veku nášho syna…🤷🏼‍♀️Nič stebou nieje neboj 😊

luccija
21. jan 2022

Tak ja mám deti veľmi rada a ľahko s nimi nadviazem kontakt aj s cudzími, ale v 23 r to tak určite nebolo