icon

Nedarí sa mi ovládať emócie pri malom dieťati

janinka12334
13. feb 2024

Ahojte, prosim, zazdielajte so mnou vase skusenosti. Mam 7 mesacnu dceru, ktora je od narodenia velmi narocna, placliva, vyzaduje pozornost. Uz sa to trochu zlepsilo, vie sa sama trosku pohrat, atd. Ja to vsak uz niekedy nezvladam. Vsetko ju bavi tak 15 min, aj ked s nou idem v kociari von ( ked bola mensia, ani sme ju tam nemohli polozit) tak musim utekat s tym kociarom, aby som stihla spravit nakup, popritom jej spievam, len sa bojim aby nebol rad v obchode, lebo zacne revat. Ja to uz potom nezvladam, ked sa to nakopi, hadzem vecami, vrieskam, placem, no nieco strasne, az sa nespoznavam :( aj ked som cholerik, ale take stavy som nemala nikdy. Viem, ze je mala a nechape to, ale ja to vnimam od nej ako nejae naprieky a ze ma tym az tyra, proste mi je z toho smutno, ze je taka :( mozog to chape, ale tazko sa mi to berie. Poradte, prosim, ak ste boli v bodobnej situacii.

Strana
z4
doriiis
17. feb 2024

@lulupulu ...nikto ťa nenúti ich čítať.To sú rady dieťaťa,ktorého mama tiež rada vrieskala a hádzala vecami pri každej ,,stresovej situácii".

nevenka
17. feb 2024

@rorino vdaka takymto otazkam podryvacnym zeny coraz viac upadaju do depresie. Cim jej to pomohlo? Ukludnila si ju? Podporila? Nie, len si si kopla.
Ako vies, co bolo prve? Nervozna a nestastna mama, ktora robi mozne aj nemocne, aby to babo nevrestalo alebo uvrestane dieta, ktore sa nie a nie ukludnit? Este pridaj nedostatok spanku a ostane s nervami v koncoch aj ten najflegmatickejsi flegmatik.
Ona potrebuje povzbudit, ukludnit, mat pocit, ze v tom nie je sama. A pocut nadej, ze sa to zlepsi.

nevenka
17. feb 2024

@doriiis a lepsie je sa pretvarovat a potlacat emocie, ukazovat dietatu, ze navonok som dokonala a raz ma z nervov trafi slak? Niekde v strede je cesta. Ona potrebuje pomoct, ako sa dostat von zo zacarovaneho kruhu. Tie stavy, co ma, pozna vela z nas. Ja som to napriklad mala z nevyspatia a chorej stitnej zlazy. Mozno aj jej treba za jedno oddychnut a pochopit ju a za druhe, navstivit obvodneho. Tu nervozitu a vnutorny stres, zlost, pocit, ze vybuchnes, to kludne moze byt nedostatok niektorych mineralov alebo nadbytok hormonov stitnej zlazy. Az potom robit nejake zavery.

nevenka
17. feb 2024

@groana aj ja, nemohla by som v skolke, mna by po hodine odviezla RZP...🤣

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
rorino
17. feb 2024

@nevenka ak v Tom vidíš podryvacnu otázku,tak to je len tvoj zlý uhol pohľadu,pekný den

veroni25
17. feb 2024

@janinka12334 skusila si nosič alebo satku?

majlo1234
17. feb 2024

@stastnamanzelka myslim, ze keby to bol autorkin pripad, ani by tu nepisala☺️ moj reval vo vajci, reval v kocari, reval v postielke, jedine na rukach bol spokojny. Ale pravda je, ze v tom case som na nejo este nervy nemala, to mam az teraz, ked vzdoruje😀

lacibo
17. feb 2024

@janinka12334 prehod na muza povinnosti ako nakupit, uvarit, upratat a ty sa venuj iba jej..a niekedy prehod na muza aj ju a ty chod niekam sama, s kamoskami, vymeň vzduch, hocico je lepsie ako sa nechat prevalcovat frustraciou..potrebujes vela pozitivneho zazit aby si bola ty nabita pozitivne a mohla to prenasat na dieta

biela_sova
19. feb 2024

@stanzi Dakujem Ti, naozaj funguju. A to ja som vybusna, viem, o com.hovorim 🤣

biela_sova
19. feb 2024

@janinka12334 🥰🥰🥰 ja len, ze naozaj. Niekedy Ti aj pomoze to, ze vies, z eje nas po Slovensku zufalych takto vela vela velaaaa. A aj, ze to prejde a kazdym dnom to bude lahsie, lebo aj babo bude samostatnejsie

janinka12334
autor
20. feb 2024

Ja len ze dakujem a velmi si vazim kazdu jednu zienku, ktora m povzbudila a poradila. Odkedy som napisala tento prispevok, ide vsetko akosi lahsie, ziaxne vybuchy, namiesto toho sa ju snazim objimat a pusinkovat 😍🥰 tak Vam dakujem za psychicku podporu a drzte sa vsetky 🙏🙏

adaluc338
22. feb 2024

Bozw tie prispevky, nic si nerob s negativnych komentarov. Otras a velke fuj.......Je uplne v poriadku ze si ztohto obdobia nervozna. Verim a drzim palce ze to bude lepsie, a neboj bude. Moja skusenost a rada je ze neboj sa poziadat o pomoc. Presla som si tymto,totalny upadok na materskej, vsetko len pre dieta, z 24 hodin, 24,5 len dieta
..... Si starostliva mama, a od toho nebudes zla ze si doprajes raz za tyzden 1-2hod, ked poziadas otca dietata, babku, dedka, alebo najdes opatrovatelku. Trosku ozijes, skraslis a pozitivne naladena pristupis k dietatku, ktore bude pokojnejsie. Stastna mama stastne dieta.! Ja som raz za tyzden zacala chodit na tanec. 😀 len vydrzat, drzim palce

Strana
z4