Nemám trpezlivosť na svoje deti
Zeny ja som uz asi vyhoreta mater. Nemam trpezlivost na svoje deti... nepocuvaju, stale vsetko opakujem denne 100x dookola, nic neurobia od seba musim stale diktovat, kde, co ako... uz nemam nervy, som nervozna, su to chalani zivi, starsi ma diagnozu lahku ale na spravani to je poznat...nie su "zli" ale ako chalani stale nieco robia, alebo sa dohaduju, hadaju, prekrikuju... Neviem co s tym robit, ako byt " normalna" trpezliva mama...Ako to robite? Ze ste take v pohode, ze sa viete rozpravat? Ja sa neviem uz ani rozpravat normalnym tonom hlasu 🤦 mam svetle chvilky, ale 80% som nervozna. Nepomoze ze na pol dna idem sem tsm prec, ze si "oddychnem" za hodinku po navrate som tam kde som bola
Ďakujem za tento príspevok 🙏 pri všetkých tých dokonalých matkách som si myslela že som v tom sama 😃
Zeny ste zlate ze ste sa aj vy podelili 😊 a klobuk dole co mate viac deti, dvojcata ze to davate a tie co mate nejako postihnute zdravotne deti, tiez ze to davate... Tie knihy o vychove pisu asi ludia, co deti nemaju 🤭 tazko sa to veru v realite pouziva. A veru to byvanie v byte znie ako dobry nastroj na ovladanie sa 🤣

Som vďačná za túto tému, lebo som si už myslela, že som nejaká chybná 🙈 tiež mám 11r., 9r. a teraz 3m.. staršie deti sa buď extrémne smejú, že ich počuť asi aj do vedľajšieho mesta, alebo extrémne hádajú, kedy sa dokážu ozaj nepekne začať biť 🙈 do toho najmladšia je umrnčaná každú chvíľu, s ničím není spokojná dlho, fakt už koľkokrát rozmýšľam nad psychológom 🙈
Najstaršia dcéra je svojská, tiež má diagnózu, síce ľahšiu ale aj tak.. Syn je zas problémový, to zo školy stále niečo počúvam, on je ťažká povaha a veľmi ľahko a rýchlo sa prispôsobí "zlým" žiakom... 🙈
A najmladšia musí byť stále zabávaná, keď nie je, je plač... Wc, sprcha, uvariť, upratať, oprať v kľude? Nehrozí, to sa cítim vždy ako na pretekoch, rýchlo rýchlo spraviť... A tiež si za to nadávam, keď som na nich zlá, alebo kričím, to sa vždy prídem ospravedlniť, či už starším alebo najmladšej a vyobjimam ich❤️
A tak isto si poviem, že môžem byť rada, že sú živí a zdraví a spomeniem si na dieťa, ktoré mi zomrelo pred pôrodom (roky dozadu), čiže ozaj tie výbuchy by nemuseli byť, aj keď je pravda, že sme len ľudia a človek je tvor omylny.... Všetkým, čo to majú ťažké želám veľa síl 😊❤️