icon

Nemáme čas na sex

anjika42
26. aug 2016

Ja sa chcem opýtať, že po tom, ako sa narodilo dieťa, ako často
máte čas na manželské povinnosti - ja s mužom tak raz za dva
týždne a to som ešte rada - je to normálne, alebo ešte menej niektoré to robíte?
Malý má veľa energie a nechce večer, keď je muž doma, spať ani tých desať minút.

stellamaris
10. sep 2016

@anjika42 no neviem,ako ine rodiny,ale kde mas problem? Daj ho do postielky s nejakou hrackou a mozes si vrznut.Alebo skus ako moja kamoska,budicek okolo polnoci,manzelske povinnosti 😉 Ona ma tri male deti a vidis,funguje to takto tiez.Sex maju kazdy treti den.
U nas s tym nikdy nebol problem,maly bol a je dobry.Cez den aj v noci spi dobre,to mozu aj tanky z neba padat,nic ho nezobudi.A my mame cas na seba 😉

maminecka2
10. sep 2016

Ahoj, no asi sa neradis na uplne spravnej stranke, tu je strasne vela majsteriek sveta vo vsetkych disciplinach.... 😎
Mne skoro oci vypadli ze raz za dva tyzdne, ja ze za rok 😀
Ja mam deti tri a kazde ineeeee. Prvy zaspaval najskor o 11., snazili sme sa vsemozne o rezim, nic nic nezabralo, zacalo sa to posuvat okolo roka, veeelmi pomaly, az v troch rokoch ako tak normalny rezim, ale uspavanie hodinu, v noci 100x hore. (Takze Ta absolutne chapem). Druhy vcelku v poho, spat sme chodili okolo 8:30, do pol hodky vacsinou spal, este som vyliezla na chvilu kym sa zobudil na dalsie kojenie. Tretia ma 4 mes. a rezim este nema, spi pri telke na cicku, niekolkokrat sa zobudi, je chvilu hore, definitivne zaspi po 11. Tiez rovnaky rodicia, snaha, uplne ine deti. Aj ked teda teraz uz sa ani nesnazim, ak chcem aj zrelaxovat vecer tak to riesim takto. A vzdy nam rezim nakoniec naskocil sam.
A co sa tyka knihy Kazde dieta sa vie naucit spat- najhorsi hriech aky som kedy na dietati spachala... 😢 Trapili sme sa niekolko dni, maly reval hodiny a hodiny a aj tak nepomohlo a odvtedy ma taku zvlastnu separacnu uzkost doteraz- ma 5!
Riad sa svojim srdcom, bude lepsie. No a potom bude druhe dieta a zas dokola 😀
Odpoved na Tvoj dotaz: 2x do mesiaca uplne v poho, mnohe zavidime... 😉

maminecka2
10. sep 2016

@stellamaris Tak to uprimne zavidim. Mne sa maly zobudil do 3 sekund ako mu vypadol cic z ust kedykolvek v noci a teda skusali sme vseeeetko. (Mala som inaak malo mlieka, aj to velmi zhorsovalo stav). Takze sme nestihli nic 🤐

11031981
10. sep 2016

Chcela si radu,ale na kazdu mas negativny komentar.a neuraz sa,ale na to,ze nas 42 rokov,pises ako mlada nervozna mamicka,co nevie,co so svojim dietatom robit.

maminecka2
10. sep 2016

Ja som asi uplne mimo, ale ako moze malicke dieta s clovekom cvicit? Ono uz rozumie, vnima, vie si uvedomit dosledky konania a interakcii? Ja som asi na psychologii spala, neviem 😨
A so mnou deti teda cvicia pravidelne- ale tie starsie. A ja potom cvicim s nimi, kolobeh zivota...

maminecka2
10. sep 2016

"Vecer je pre rodicov, nie pre deti" - to je krasne...
Ja mam deti preto ze som po nich tuzila a chcem sa im aj venovat kolko mi to sily a okolnosti dovolia a teda aj si od nich velmi rada oddychnem... A kolko dieta potrebuje, aj starostlivosti vecer, ked uz deti nemaju narok otravovat, tolko sa im venujem.
Kazdy je strasne mudry kym si to sam nezazije. Keby som mala prveho syna az po tom prvom tak by som cumela ako puk a asi sa zblaznila... Takto som vytrenovana hned od zaciatku a vsetko lepsie si velmi uzivam.
Onedlho vyrastu, uz nas nebudu potrebovat, nebudu nas v noci volat, tulkat sa, nebudu chciet maminku ked v skolke spadnu a celi sa dorozbijaju, nebudu nam zbierat burinu na prechadzke a stastne nam ju davat do vazicky, nebudu kazdemu vysvetlovat, "ale toto moj tata"-- joj, strasna nostalgia ma chytila. Nedajme si to vziat, mojkajme a uspavajme ich kym sa da, o chvilu to bude prec 😢

anjika42
autor
10. sep 2016

stellamaria, on ked nechce spať, tak ani tisíc hraček v postielke mu neprinesie ten spánok- možno je a to chyba, že stále nemá samotatnú izbu, zakže čo najskôr mu ju treba dať a ja sa odstahujem do inej miestosti - a čo sa týka toho, že nedávat spať poobede - ja som zase počula, že čím viac spí dieťa cez den, tým lepšie zaspí večer - ale to na môjhoasi neplatí - an aj ked je unavený a pri lezení padá doslova na hubu, tak v postielke ne a ne - no, dnes zaspal o pol jedenástej v ohrádke, ale aj to mal predtým párminútový ocert

anjika42
autor
10. sep 2016

maminečka2 - ved cez den sa s ním mojkám myslím dosť, preto by som sa večer rada mojkala aj s manželom

livi
10. sep 2016

@anjika42 nemusíš sa s dieťaťom nutné mojkat aj v noci. To si nedaj nahovoriť. Ja som naučila všetky svoje 3 deti od úplného novorodenca spat v postieľke a bez uspavania. Deti mi nikdy neplakali,bolo to pre nich prirodzene že mali svoj kľud a priestor na spánok. Lebo to poznali jednoducho takto. Aj ja som dojčila,ale aj keď by mi bolo pohodlnejšie si dieťa nechať pri sebe, tak som ho po dojčení vzala a uložila do postieľky. Nikdy mi deti neprotestovali,ani som ich nemusela utisovat,boli a sú takto zvyknuti

maminecka2
10. sep 2016

@anjika42 No, to verim. Ak je taky ako ten moj najstarsi tak len pockat kym trochu vyrastie. Alebo skus co Ti radia mudrejsie kolegyne a kup si bic 😀

anjika42
autor
10. sep 2016

Hehe, ved teraz mám 42 - kým vyrastie, budem po prechode a vtedy už sex sa nedá robiť

cawes
10. sep 2016

@anjika42 prepac ale to mas odkial ze zeny po prechode uz nemozu robit sex? Na 42 uvahy ako na 16rocne decko!

maminecka2
10. sep 2016

@livi A keby protestovali tak co? A teda velmi hystericky a hlasno 😨 Niekedy je to hlavne o nature dietata, potom sa tomu prisposobuje aj system. Vlastna skusenost, predstavy a nacitane knihy, rady okolia boli, realita bola "trosicku" ina. A vsetko sme zvladli a teraz zacinam riesit u babiky odznova... Nech nevyjdem z cviku 😵
Mam v okoli jednu podarenu rodinku (sestriny svagrovci)- straasne mudri, vzdy dobra rada hlavne ohladne rezimu, uspavania, zaspavania, nosenia na rukach, kojenia. Segre sa nozik vo vrecku otvaral (ma doma dvoch brutalnych nespavcov- skusili vsetko- aj pediater skonstatoval ze nic len vydrzat), no a teraz maju dieta a su tichucko, mala zaspava kolkokrat o 1 v noci! A teraz sa smejeme my.... Skodoradost, najvacsia radost 😀
Hold, co dieta to original a casto aj Bukovsky je na nich kratky 😎 (Knihy mam poctivo precitane)

maminecka2
10. sep 2016

@anjika42 No ak je manzel o 30 rokov starsi tak ano 😉 Potom uz Ti zostane len si zajacika nakopnut 😀

maminecka2
10. sep 2016

@anjika42 A vies co? Kazdy vraj ma take dieta ake zvladne takze to zvladnes ako pride. A nebol, bude horsie, v puberte budes s laskou spominat 😝 Aj ja sa na to tesim, ale este par rockov mam k dobru 😵 A najviac som zvedava na dcerinu pubertu, vraj baby su este horsie ako chalani 😲

eliska13
10. sep 2016

@anjika42 vypni modreho konika maly spi, tak naco cakas?Ak by si bola unavena uz spis 😉

salfusco
10. sep 2016

OMG 🙄 🙄 😀

livi
10. sep 2016

@maminecka2 zaujímavé,ze každý z mojich troch je iný a predsa si spaním to bolo u všetkých rovnaké.. náhoda? Mnoho rodičov totiž považuje uspavanie za samozrejmosť a dieťa si jasne že zvykne. A nie nenechala by som dieťa plakať,ale to u nás ani nebolo potrebné.

maminecka2
10. sep 2016

@eliska13 Nie, nie, konik je strasne inspirativny, pri nom clovek nezaspi, ale taky sex- to zaspi clovek hned 😀 - pred, pocas...

maminecka2
10. sep 2016

@livi Mozno dobre geny 😵
Neviem, poznam vela rodicov co to tiez chceli realizovat ako Ty a nevydalo. Neviem co zlyhalo ale uspavaju.
A ked uz aj moja svokrusa zhodnotila ze fakt to inak u nas nejde tak asi mam zrovna tie deti kde fakt nemam na vyber 😀 Teda ten prvy. Druhy je o dost "jednoduchsi" napriek tomu ze je o polovicu mladsi, tak dufam ze bude priama umera a o malej uz nebudem ani vediet.
(Napr. toho 5 rocneho doteraz krmime! 🙄 Ale aj psycholog zhodnotil ze mu to mame dopriat)- a pod.)

nicolle21
11. sep 2016

@maminecka2 dieta cvici s rodicom v starsom veku, ale ako si ho naucis, tak mas.. ja som sa mojmu venovala straaaaaaaasne vela,kym bol babatko,nikdy som neodmietla mojkanie,spal s nami v posteli kym on chcel (sme to robili inde v tom case) a proste to vyzeralo tak, ze vdaka tolkej pozornosti nadobudol dost istoty,ze nezalezi kde je, mama tam pride,ked bude treba.. byvame v malickom byte,takze sme vzdy na dosah a dieta nemame z najkludnejsich,je velmi zivy,cely den vrtulka v zadku a nezastavi sa.. ale ked pride vecer,tak sa okupeme,pozrie si rozpravku a ide do postielky,bez debaty,bez vyjednavania,bez ustupkov.. ma 3r, uplne sam mi zaspava u vyse roka,lahne a spi,ziadne vyliezanie z postele a ziadne mraucanie u nas nezaberie (u 2r dietata a viac uz je kazda matka vycvicena podla revu.kedy ide o zivot a kedy dieta len puta pozornost).. dovtedy sme sa uspavali na gauci a ja som ho prelozila do postielky,ale to najneskor o 20tej uz spal..
dalsie deti zatial nemame,uvidime co prinesie zivot,ale predpokladam,ze pokial som skrotila takehoto zbojnika a vie si lahnut a zaspat do 10min (uz od ako sa narodil,zo zaciatku samozrejme pri mne/na mne/vedla mna),tak aj s inymi to dokazem.. u mna proste neexistuje ze chce spat az po 23.,tam je nieco zle,nas tak zaspaval ako 1.5mes babatko az sme prisli na to,ze o 19 je prenho kupanie neskoro a zacali sme ho ukladat o hodinu skor,proste bol uz prestimulovany.. takze ked to slo s mojim dietatom,co nie je spac,tak to musi ist aj s inymi,len treba nervy

maminecka2
11. sep 2016

@nicolle21 😵 😵 😵 Velmi Ti prajem aby si sa z tejto predstavy "nevyliecila" pri dalsich detickach 😵
A co sa tyka ostatneho , u nas to funguje presne tak ako u vas- teda u chalanov (ta stvormesacna je este oslobodena 😉). Nic sme nakoniec nesilili (skusala som u prveho aj to spominane vyplakavanie a zleeee), kazdy si k tomu dozrel v inom veku. Ale uz lahnu a tiez vedia ze finty nezaberaju (obcas skusaju). Len teraz ma mladsi horsie obdobie, v noci sa budi cely spoteny, je smadny, uplakany, nevie sam co chce, no a obcas skonci u nas v posteli- myslim ze to bude reakcia na narodenie malej (inak neprejavuje ziadnu ziarlivost), tak to az tak brutalne neriesime. A zaspat do 10 minut- no ak moj najstarsi nahodou zaspi cez den tak vecer zaspava dobru hodinu, vykecava, vyspevuje (ale vie ze z postele uz nesmie korzovat)- a len po hodinovom monologu pocujeme "Matusko, chces spat? Rusim Ta?" 😅
A myslim ze v tomto veku uz naozaj treba mat rezim, system, nenechat so sebou cvicit.
Ale aby sme boli v teme, u dietata do roka podla mna drezura nie je namieste, treba citlivo skusat a niekedy hold zostava len vydrzat a neskor rezim upravit do normalu.
Ja som u prveho skusila uplne vsetko mozne aj nemozne (co pisu baby vyssie) a nic, az okolo 10-12 mesiacov sa to zacalo menit k normalu, druhy od narodenia vcelku vpohode.
Mna jednoducho nikto nepresvedci ze male babatko sa snazi s rodicmi cvicit a ze kazde je schopne o 7. zaspat a este najlepsie uplne bez uspavania- polozit, pusu a ticho. Niekde to ide, inde nie.

mysga
11. sep 2016

Že v prechode sa už sex nedá robiť. :D :D to je moc :D proste sa zrastie ta šuška :D

nicolle21
11. sep 2016

@maminecka2 autorka asi caka taku radu, ktoru ked skusi raz, tak zaberie navzdy a asi si neuvedomuje, ze tomu sa treba venovat dlho, aby dieta chytilo rezim..
my sme na tom tiez celkom dost dlho pracovali a tiez mal kadejake fazy, ked mal nocny des, tak sme sa uspavali na 2x a na gauci a pri svetle vzdy.. ano, situacie su kadejake, ale ak si to dieta nezacne ucit uz teraz a stale bude len ako ono chce, tak uz potom ho nevycvici vobec..

cawes
11. sep 2016

@mysga to mi ani nehovor o dva dni mam 33a premyslam ze sa asi prechodu ani nechcem dozit ked uz sa potom neda 😂😂😂😂😂

maminecka2
11. sep 2016

@nicolle21 Ano to je jasne, treba skusat.
A ja si myslim ze mala len slabu chvilku a chcela mozno len pocut ze to tak maju aj ini a ze sa to casom zlepsi a ze 2x mesacne nie je ziadna tragedia- co teda ani nie je (pokial manzel nie je nespokojny)

anjika42
autor
12. sep 2016

Doobeda dnes spal malý dve hodiny, poobede 3/4 hodinu a od 16tej je stále hore a už aj zíva, oči si pretiera, ale spať nechce - radíte mi tu, že skrátiť denný spánok - ale ako? To povedzme, keď zaspí ráno o desiatej, tak o jedenástej ho mám zobudiť? Nebude potom nervozny a umrnčaný?

11031981
12. sep 2016

Ja nechapem....ty tu cakas presny navod od nas na tvoje dieta.to nie je jednorazova zalezitost.pokus omyl.u nas je tiez rezim.plus minus pol hodinka.teraz kvoli skolke zaspava okolo osmej,lebo rano vstavame.ale to bolo aj pred skolkou,len o pol hodinu neskor....ty tak velmi chces,aby zaspal,lebo chces sex,az to ma opacny efekt.keby si ho nechcela,vadilo by ti,ze chodi spat tak neskoro?a to je naozaj neskoro...nic v zlom,ale nechce sa mi verit,ze mas 42.pripadas mi ako pubertacka

anjika42
autor
12. sep 2016

Aj tak by mi to vadilo, lebo on je hore v kuse napríklad od 15tej do 22hej a to je dlho aj pre koňa a nie ešte pre desať a pol mesačné dieťa

anjika42
autor
12. sep 2016

Ja mu dva razy denne čistím zúbky gázičkou, namočenou vo vode - ráno a pred spaním večer - len žiaľ on keď zaspí večer hlavne pri mlieku, tak tým, že mu tie zúbky čistím, ho vlastne zobudím - aj preto je blbé, že nezaspí sám od seba - niektorí radia od prvého zúbka čistiť kefkou, ale to sa mi zdá vzhľadom k napuchnutým ďasienkam drastické - takže tu nejde len o sex, aj o zúbky, aj o to, že tak malé dieťa by nemalo sedem osem hodím bez oddychu fungovať