icon

Neoľutovali ste rozhodnutie mať iba jedno dieťa?

bluubluu
24. máj 2025

Zaujimal by ma názor vás čo máte len jedno dieťa. Neľutujete že ste si rozhodli len pre jedno dieta ?
Momentálne mám 15 mesačného chlapčeka už je z neho taky náš partak. Mam 36 rokov co už je teda dosť aby sme čakali a mali ďalšie.
Čiže bud v najbližšej dobe alebo ostať pri jednom. Zaujímal by ma vaša skúsenosť ci ste svoje rozhodnutie neoľutuvali ze ste sa rozhodli len pre jedno dieťa.
Skôr som deti nechcela a teraz to trochu aj ľutujem človek si vytvoril určite podmienky mal zabehnutý život a potom zmena ktorej sa musí prispôsobiť, obmedziť.
Znie to čudne ale nemyslite si ze svojho drobca nemilujem.
Ľúbim ho najviac na svete
Ďakujem za každý názor poprosím neodsudzovat

zobaka
24. máj 2025

Ahoj, nelutujem, my sme s muzom pohodlne typy, vychovali sme s laskou jedno a mame uz svoj klud, syn surodenca nechcel a ja sa priznam, ze vobec netuzim po viacerych detoch, tehotenstvo, porod, prebalovanie, nelaka ma to absolutne

bluubluu
autor
24. máj 2025
@zobaka

Ahoj, nelutujem, my sme s muzom pohodlne typy, vychovali sme s laskou jedno a mame uz svoj klud, syn surodenca nechcel a ja sa priznam, ze vobec netuzim po viacerych detoch, tehotenstvo, porod, prebalovanie, nelaka ma to absolutne

@zobaka pôrod som mala jednoduchý planovana sekcia 😁 tehotenstvo tazsie bolo mi cele tehotenstvo zle
ďakujem za váš komentár presne takto to cítim aj ja
Váš syn je už starší ze nevycita vám ze nemá súrodenca

pribinak
24. máj 2025
@bluubluu

@zobaka pôrod som mala jednoduchý planovana sekcia 😁 tehotenstvo tazsie bolo mi cele tehotenstvo zle

@bluubluu 36 rokov nie je žiadna katastrofa, to ešte v pohode stihnes ďalšie dieťa ak chceš
Dnes bežne rodia 40tnicky

michaella24
24. máj 2025

Nie, neľutujem, aj keď moja predstava bola mať dve deti. Mala som ťažký a traumatický pôrod, v živote ma postihli aj nejaké psychické diagnózy a som rada, že zvládam jedno dieťa. Istý čas som síce uvažovala nad druhým, ale niekedy sa treba riadiť aj rozumom a priznať si na čo máme. Nie je to vždy len o finančnej stránke. Chcem byť dobrá mama aspoň pre to jedno dieťa, ktoré už mám a nie zničená mama, ktorá nič nezvláda. Syn je náročnejšia povaha. Ale v konečnom dôsledku to neľutujem. Som rada, že syn je už väčší, bude mať päť rokov a dokážeme si rozumne povedať veci. Ale teda tehotenstvo, pôrod, ani novorodenecké obdobie mi nechýba. Bolo to pre mňa veľmi náročné. Takže to proti vždy vyhrá. A myslím, že ani syn by nebol súrodencom nadšený.

4stanka4
24. máj 2025
@bluubluu

@bluubluu my máme 5 rocne dievčatko, ja mam 34 manžel 36. Tiež rozmýšľame ci druhé alebo nie lebo predsa je už mala relatívne samostatná, už sa s ňou dobre chodí a bojím sa toho ze by to drobec pokazil. Keby sa podarilo tak jasne ze by sme boli šťastní ale asi potrebujeme nejaku náhodou aby sa stalo lebo takto budeme len špekulovať. Je tam určite aj pohodlnosť ale aj obavy. Dcéra povie ze by chcela sestričku ale tiež to ma také nerozhodne ze raz chce a druhy krát zas nie.

zuzanockamt
24. máj 2025

@bluubluu Dlho som chcela len jedináčika, veľmi dlho. Horko-ťažko som sa za istých podmienok nechala po takmer 10-tich rokoch nahovoriť na druhé dieťa. Až potom som zistila, že to bolo ozaj dobré rozhodnutie. Mala som vtedy 38. Máš vek úplne v pohode, aj po 40-ke kľudne.

zuzi0911
24. máj 2025

Vždy je to len o tom ako to ty citis . To ,že iná to nelutuje ,neznamena,ze ty po 40 nezostaneš úplne zničená z toho ,ze ste to neskúsili aspon .
Ja napr viem ,že by som sa s tým nevedela zmieriť a lutovala by som to,preto mam deti viac .Zle je to vyjadrené ,aby ste ma tu nechýtali za slovíčka. Vždy som chcela viac deti .
Takže naozaj ide len o to ,čo cítiš ty .

ivik4
24. máj 2025

Kazdy den sa to tu riesi. Velky chudaci my jedinacikovia 😃.
Mam jedno, skoro 10rocne a nelutujem to ani sekundu, som praveze stastna. A ja sama ako jedinacik som to nelutovala tiez ani jediny krat.

sandra49
24. máj 2025

@bluubluu ja som jeden čas keď mala dcérka asi rok-rok a pol rozmýšľala nad druhým, no s muzom sme sa dohodli ze nie. Dcérka má o chvíľu šesť rokov. Je samostatná, spi celu noc vo svojej izbe, môžeme ísť naozaj hocikam a už ju viem aj dat babke a mam svätý pokoj aspoň jeden dva dni..bola náročné dieťa a stále je, ma ťažkú povahu. Súrodenca nikdy nechcela a ni teraz nechce. A popravde, mne by sa tiež nechcelo absolvovať tehotnost, milión obmedzení, pôrod, ktorý som mala veľmi zlý a potom dlhé dlhé mesiace prebdene noci, na seba čas žiadny, stále všetko len pre deti..nie, už som pohodlná a za tie nervy mi to nestojí kým z bábätka vypiplem dieťa ako mam teraz. Ja som vďačná za toto jedno co mam a milujem ju najviac na svete. Aj co sa týka financií, určite budeme vedieť lepšie zabezpečiť a nasporit jednému dieťaťu ako 2,3 bez nejakého nášho obmedzovania.. kúpili sme psa, ma rok a veru prvý rok to bolo "ako s dietatom" a stále sa treba venovať.. čiže vyplnil priestor, keďže okolo dcerky už toľko netreba behať. Muž má dcéru z predošlého vzťahu a baby si viac nerozumejú ako rozumejú.. stačí mi riešiť hádky a bitky každý druhy tyzden🤣 keby to mam na dennom poriadku asi ma drbne.. mame radi kľud, pohodu a žiadny stres.

lenka280821
24. máj 2025

@bluubluu muž je jedináčik, vzdy mi vravel ze ani tak nie v detstve ale časom mu chybal súrodenec. Niekto s kým by spolu riešil iste problémy a tak.
Aj teraz pri rodinných stretnutiach je to také,ze len moja rodina keďže mam 2 sestry a z jeho strany nik

bielasovicka
24. máj 2025

Mam síce 2 deti, ale ja sama som jedináčik. Nikdy mi nechýbal súrodenec, a nikdy som to neľutovala. Skôr naopak, bola som spokojná.

lenkasarka
24. máj 2025

Mám skoro 20 ročnú dcéru a ani jeden jediný deň som neoľtovala svoje rozhodnutie,ze druhé dieťa nechcem.

bluubluu
autor
24. máj 2025
@lenka280821

@bluubluu muž je jedináčik, vzdy mi vravel ze ani tak nie v detstve ale časom mu chybal súrodenec. Niekto s kým by spolu riešil iste problémy a tak.
Aj teraz pri rodinných stretnutiach je to také,ze len moja rodina keďže mam 2 sestry a z jeho strany nik

@lenka280821 ďakujem

vevapeto
24. máj 2025
@zuzanockamt

@bluubluu Dlho som chcela len jedináčika, veľmi dlho. Horko-ťažko som sa za istých podmienok nechala po takmer 10-tich rokoch nahovoriť na druhé dieťa. Až potom som zistila, že to bolo ozaj dobré rozhodnutie. Mala som vtedy 38. Máš vek úplne v pohode, aj po 40-ke kľudne.

@zuzanockamt presne môj prípad. Dlho dlho som sa druhému bránila a nakoniec som zistila, že druhé dieťa bolo najlepšie rozhodnutie👌

deti95060810
24. máj 2025

dlho som mala jedno dieťa. aj som rozmýšľala pre neho parťáka... len chcelo to nájsť nového kámoša pre seba , lebo so synom sme boli roky samy.
nakoniec kámoša som našla, parťák pre syna sa nám nepodaril, ale zato najskôr jedna slečna, potom druhá, tretia...
za mňa viac detí ako jedno...

terezia74
24. máj 2025

@bluubluu súrodenec možno bude chýbať , keď bude dieťa dospelé

rachel36a
24. máj 2025

@bluubluu ja msm síce dve, ale s takým odstupom ze vychovavane boli ako jedinacikovia.. a ľutujem...ked vidím iné rodiny a detí...moj bol vždy sam, pokiaľ som sa mu nemohla venovať...videla som to pri staršom a vidím to aj pri mladsom ze mu chýba surodenec...len u mna to nebolo rozhodnutie, ale zdravotný stav, inak by som mala dve deti cca s 3 ročným odstupom

rejka7
24. máj 2025
@lenka280821

@lenka280821 treba aj druhé, aby keď raz bude mať 35 rokov nebol sám na rodinných stretnutiach🙄

minenkaa
24. máj 2025

@bluubluu ja za seba som chcela viac deti ale neľutujem,že mám len jedno a decko mi povedalo,že nechce súrodenca ,potom by sa muselo deliť

zobaka
24. máj 2025
@bluubluu

@bluubluu starsi ano, nevycita, ked spomeniem ci by chcel surodenca, to sa tak zatvari, ze v ziadnom pripade, ono jedinacikovia to necitia tak, ze by im niekto chybal

patta89
24. máj 2025

My mame 2 deti a nelutujem, ze som sa dala nahovorit na druhe dieta...manzel je jedinacik a cely zivot ho to trapilo, ze je sam....moja najlepsia kamoska ma iba dceru - 12rocnu, 2x potratila a dcera stale pyta mamu, ze chce surodenca.
Prve dieta som mala v 33, druhe skoro v 37 a nelutujem...Tiez nam to zmenilo zivot, my sme vsade po svete s manzelom cestovali, ale nevadi, postupne aj deti ucime cestovat a o chvilu budeme vo stvorici...Tie prebdene noci uz neratam, to uz bolo a je to zabudnute, ale ta laska druhej dcery mi za to stoji - ze som sa pre nu rozhodla, ze pojdem znova do toho 😉

andrejka2424
24. máj 2025

Neľutujem,aj keď to nebolo plánované, som rada, že takto to osud zariadil. Som rada, že syn má už za chvíľu 15. Niekedy si prajem, aby mal aspoň 25 a teším sa, že to tak ubehlo a že už máme s mužom čoraz väčší pokoj doma-ak nepočítam hádky s našim pubertiakom . Teším sa, že za chvíľu už budeme aj vo dvojici cestovať a proste
si len tak v pohodke žiť. Neľutujem, že mám syna, keby som sa mohla rozhodnúť , znova by som chcela dieťa, ale myslím si, že mať šťastný život je možné aj bez detí. Mám súrodencov a mám ich nadovšetko rada. Keď som sa pár krát syna opýtala- v rôznom veku, či by chcel brata, tak bol vždy spokojný, že je to takto. Teraz by mi asi nepoďakoval za súrodenca. Teda nie asi ,ale určite. Je celkom spoločenský, s každým sa dá do reči, má kamarátov. nebojím sa, že bude v budúcnosti trpieť. Ono ani v dospelosti to nie je záruka, že si so súrodencami rozumieš .Poznám mnohých, čo sa doslova nemôžu ani cítiť. Neriaď sa názorom druhých, ale tým, čo chcete vy-vaša rodina.

andrejka2424
24. máj 2025

Každá ti tu bude obhajovať to, čo má doma. Jeden chlapík tu včera trefne napísal: Každá líška svoj chvost chváli 🙂

bluubluu
autor
24. máj 2025
@patta89

My mame 2 deti a nelutujem, ze som sa dala nahovorit na druhe dieta...manzel je jedinacik a cely zivot ho to trapilo, ze je sam....moja najlepsia kamoska ma iba dceru - 12rocnu, 2x potratila a dcera stale pyta mamu, ze chce surodenca.
Prve dieta som mala v 33, druhe skoro v 37 a nelutujem...Tiez nam to zmenilo zivot, my sme vsade po svete s manzelom cestovali, ale nevadi, postupne aj deti ucime cestovat a o chvilu budeme vo stvorici...Tie prebdene noci uz neratam, to uz bolo a je to zabudnute, ale ta laska druhej dcery mi za to stoji - ze som sa pre nu rozhodla, ze pojdem znova do toho 😉

@patta89 ďakujem veľmi pekne 😊

44janica44
24. máj 2025

Na prvé dieťa som čakala 4 roky... potom sme sa snažili o druhé, v lete som to ukončila, s tým ze bude sama, keďže lekári povedali ze deti iba s pomocou a bum. V novembri tehotná... tak osud zariadil ze deti budú dve. A som rada ... keď tu raz my nebudeme bude tu aspoň súrodenec a navzájom si pomôžu.
Tiež mám súrodenca a som rada...
Kamoška bola jedináčik, otec jej zomrel keď bola na strednej, ostála sama s chorou mamou, jej súrodenec veľmi chýbal- už len preto, ze by na všetky problémy nebola sama... vždy "závidela"nam co súrodenca mame, lebo na problémy nie sme sami.

ariannazara
25. máj 2025

Neľutujem, vždy som iba jedno chcela

viera012345
25. máj 2025

@bluubluu ...mala som takmer 38 keď sa mi narodil môj jediný syn.Tuzila som po druhom dieťatku, ale ako ukázal život, bolo dobré,že som ďalšie dieťa nemala, lebo prišli k zdr.komplikaciam ďalšie a ďalšie, komplikácie v manželstve a následne ťažká dg môjho manžela, ktorá končila smrťou.Dnes sa teším tomu svojmu jedinému, už dospelemu synovi...

margotka17
28. máj 2025

@bluubluu ja som mala spolužiačku jedináčika. Ona to vždy tak nepekne povedala, že preto je sama, lebo mama už druhé decko nechcela a tak nemá súrodenca. Vždy len o ockovi rozprávala, akoby mala voči máme kvôli tomu také zábrany vo vzťahu a to už bola dospelá 20 ročná. Vždy som z nej mala troška pocit, že mi závidí, že mám sestru.

ja_bb
29. máj 2025

@bluubluu ja som nechcela vôbec deti, mam dve. To druhe som viac menej odkladala. Dcéra sa narodila predcasne, no presne, chyba mi ten kľud,system,čo bol so staršim. Som nervozna, cele je to na nič a naozaj si casto vravim,aký to bol zlý nápad. Takže myslím,že bud lutujes,že si nešla do druheho a cely cas to bude čo keby,alebo to skusis a uvidís. Len vratit cas sa nedá. Za mňa by som dala na ten prvý dojem,ktorý máš,že ostat pri jednom.