icon

Nepochopenie ľudí voči rodičom s deťmi

kitycat
20. máj 2025

Odkedy mam deti stretavam ludi co nemaju pochopenie k ludom co maju deti

Uplne nasrdena som a musim sa pozalovat 😆
Odkedy mam dieta, tak sa stretavam s netrpezlivostou ci nepochopenim ludi, vacsinou starsich pani

Jedna na mna spustila v elektricke na vyhradenom mieste, ktore je znizene, ze preco sa tak nahlas rozpravame, tak ja ze nech si presadne, ja sa inam nemam kde dostat .. tak ze ne :D babi co mi strkala nskupnym vozikom do kocika..
Dalsi su netrpezlivi ked vystupujeme, kocik treba vytocit a vycuvat, na eskalatore utekaju pred nas a stoja tam, po schodoch nas obidu, vysoka elektricka odchadzaju :D ale my ako tu pomoc nepotrebujeme bud nalozim alebo pockam na nizku alebo obidě :D a ked sa ponahlam opytam pomoc. Jasne velakrat aj pomahaju, ale nie su to starsie panie

No a DNES! Pozerame na vlak , sedime na lavicke s prisadne si pani s cigaretou. A ked sa jej pytam ci jej nue he blbe, ze na nas ide dym, tak az na druhe ozvanie sa na mba pozre a ked sa jej zas opytam, ci musi s tou cigaretou ku nam, tak ze " ja som ken na kraji" XD a dym nefuka XD

Do mna sto certov, poslala som ju do teplych krajin, babi sa pojorsila, tak som ju poslala este raz a sla

To je cele, musela som si postazovat

Strana
z2
bielasovicka
20. máj 2025

No ja by som sa v prvom rade s takými malými detičkami určite netrepala ani elektrickou, ani metrom, ani v eskalátori.

marianarem
20. máj 2025

@kitycat Zaujimave, ja mam presne opacnu skusenost. Usmievaju sa na dieta, prihovaraju sa, obcas teda daju aj nejaku nevyziadanu radu, ale reaguju celkovo pozitivne. Minule som videla scenku, ked nastupilo male dieta a tri babky sediace nedaleko sa razom rozziarili. Dokonca raz sme sedeli oproti jednej pani v elektricke, syn klasika neposedny, nechtiac ju kopol. Tak som ho napomenula a pani, ze to je ok, ze jej to nevadi. To ma dost prekvapilo, cakala som opak. Ale teda ja byvam v BA, mozno je to tu ine, alebo mam nejake ruzove okuliare 🙂

ayato
20. máj 2025

My sme dnes išli do reštaurácie na obed, terasa s detským kútikom, sedeli sme hneď pri kútiku. Terasa prázdna ,okrem nás nikoho a k vedľajšiemu stolu si prisadli muž a žena a dali si priniesť popolník. Fajčili jednu od druhej, zatiaľ čo som tam ja s deťmi jedla. Fakt dokopy minimálne 4 cigarety vyfajčili kým som sa odtiaľ odpratala aj s deťmi a taniermi. Ešte som dostala vynadané od obsluhy, že si nemám hore dole presadať 😃... Ale potom tento zážitok vyvážil milý dôchodca vo vlaku.

vlastnynazor
20. máj 2025

@kitycat zrejme len hormóny. A tiež som z tých, ktorej vadia cigarety, ale takisto moc nemusím v mhd/vlakoch/busoch cestujúcich, kt.sa hlasno rozprávajú. Keby to robili všetci, tak by to bol des.
Skôr ma zaujalo, že keď niekto poziada teba o normálne správanie (napr.tichsia konverzacia), tak nevyhovies, ale ked ty poziadas hoci tiež o normalnu poziadavku a nie je ti vyhovene, tak si prekvapena/nahnevaná.

zuzanka.zuzu
20. máj 2025
@bielasovicka

No ja by som sa v prvom rade s takými malými detičkami určite netrepala ani elektrickou, ani metrom, ani v eskalátori.

@bielasovicka ahaaa takže to je riešenie 👍 prečo sa ozvať keď je niekto tupé arogantné sebestredné hovädo, radšej nikam neísť 🙈😂

terezkaarthuramax
20. máj 2025
@sasa1310

@viestta podľa mňa sú všade. Však ako ide invalid na eskalátore. len treba hľadať. Však to je totálne nebezpečné

@sasa1310 to rada citam. ja sa eskalatoru bojim

terezkaarthuramax
20. máj 2025
@bielasovicka

@bielasovicka a keď treba k doktorovi? A nemá vodicak?

kitycat
autor
21. máj 2025
@bielasovicka

@bielasovicka no ale ked nemam vodicak, tak asi tazko sa presuniem bez pouzitia tychto prostriedkov. Zaroven nie sme z vukru, aby sme sa vyvazali taxikom, ani milionari

kitycat
autor
21. máj 2025
@vlastnynazor

@kitycat zrejme len hormóny. A tiež som z tých, ktorej vadia cigarety, ale takisto moc nemusím v mhd/vlakoch/busoch cestujúcich, kt.sa hlasno rozprávajú. Keby to robili všetci, tak by to bol des.
Skôr ma zaujalo, že keď niekto poziada teba o normálne správanie (napr.tichsia konverzacia), tak nevyhovies, ale ked ty poziadas hoci tiež o normalnu poziadavku a nie je ti vyhovene, tak si prekvapena/nahnevaná.

@marianarem ano aj ja mam nasibne viac tychto zazitkov, aj s dalsimi mamickami. Len som si pivzdychla, ze narazame aj na negativne reakcie a tie mi vedia proste pokazit naladu.

@ayato no nepochopis, ze idu hned vedla. Udel terqs, ze tam sa moze

@vlastnynazor ale ja sa neviem uz tichcie rozpravat s dietatom. Pani sedela hned vedla, to pocut bude ci chce ci nie

basulaak
21. máj 2025

Cim menej energie budes venovat v mysli ludskej hluposti a arogancii tym budes stastnejsia. Nikomu zily nepotrhas ked sa s kocikom zvezies na eskalatore. Zalezitost 1 minuty. Deti su zial hlucne a usta sa im nezavru, co stym…asi nic okolie musi vydrzat, pretrpiet tu chvilu..ak sa jefna o male deti ktorym este nevysvetlis. Na doslova provokativne hlasky ci dotazy okolia odpovedam zo zasady s milym vyrazom a slovami: “uz ste velky chlapec/dievca, vy to isto zvladnete, vsak?”😉

viestta
21. máj 2025
@bielasovicka

@bielasovicka a od akeho veku je povolene pouzivanie MHD a eskalatorov?

andrea2323
21. máj 2025

Mne až teraz došlo, čo je “babi” 😀😀

bielasovicka
21. máj 2025
@viestta

@bielasovicka a od akeho veku je povolene pouzivanie MHD a eskalatorov?

@viestta neviem od akého veku, ale aspoň keby už vedeli normálne chodiť. Ja by som neriskovala s takými malými, je to nebezpečné.

bielasovicka
21. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@bielasovicka ahaaa takže to je riešenie 👍 prečo sa ozvať keď je niekto tupé arogantné sebestredné hovädo, radšej nikam neísť 🙈😂

@zuzanka.zuzu to som nepovedala ze sa nemá ozvať. Len ze je to nebezpečné.

bielasovicka
21. máj 2025
@kitycat

@bielasovicka no ale ked nemam vodicak, tak asi tazko sa presuniem bez pouzitia tychto prostriedkov. Zaroven nie sme z vukru, aby sme sa vyvazali taxikom, ani milionari

@kitycat ok, ved to chápem.

Strana
z2