Nespavosť na materskej
ahojte.v poslednom obdobi ma velmi trapi nespavost☹ mam 10 mesacne dietatko, ktore sa v pdstate uz iba raz budi a kojenie, cize je uplne zlatucky a ja pozeram do stropu. Za posledne 3 noci som naspala dokopy asi 5 hodin. liekov na spanie sa bojim, kedze su navykove, chcem to zvladnut bez nich. poradte mi, čo mam robit. kolko taky organizmus vydrzi bez spanku?som zufala...
Ja som mala nespavost este na strednej. Vyse polroka a mozno aj viac.
Je to hrozne nad ranom stat na balkone a pozerat do zhasnuTych okien, ci pocut nasich ako sladko odfukuju... no ale s mojich akusenosti dolezite je nenutit sa do spanku, ked to nejde nemysliet na to a na silu sa nepucit. Proste odpocivas aj tym ze len lezis, aspon fyzicky,
Aj to je odpocinok, vytiahni mobil zajdi na net, precitaj si nieco a ked na to prestanes mysliet pride aj unava. A ak nie tak skratka nespi a existujndalej len to neries v hlave, potom to ovladne psychiku ze budes mat paniku z noci a to uz nebudes spat vobec. Asi to tak ma byt, teraz spat nepotebujes a hotovo. Nehovor si ze uz by som mala spat alebo ze nespim budem unavena... a podobne. Neries to nespi citaj si. Netuj, zapni telku. Ja mam teraz skoro trojmesacne babo a spala by som ako zabita :D
@janka95 nemozes takto dlho fungovat.Zvyknu z toho byt uzkosti depresie bolesti zakudka som prekvapena, ze potom cez den vladzete ja mam zavrate a som uplne KO
viac ako lieky na spanie zvyknu pomoct lieky na ukludnenie, lebo ten nervovy system treba ukludnit, aby ste neboli stale v napati a strese
@eliska54 možno že máš pravdu ja už neviem čo s tým naozaj. Ráno vstávam ako keby ma niekto dobil dokým spravím raňajky tak už aj chlap je v práci. :( A v noci človek pozerá do stropu hodiny a rozmýšla nad blbosťami. Nechápem tomu. Teraz nastupujem do práce kde budem robiť aj 12ky som zvedavá ako to budeme zvládať ešte s našim drobcom malým. Ak už ani po tom nebudem spať tak to už ozaj nebude normálne :D
riesenie nemam, ale zalozila som tuto diskusiu, tak pisem, ako som zatial na tom...od znamej mi bola odporucena psychoterapeutka, ktora je aj psychiatrickou a naordinovala mi Oxazopam (liek na spanie) + Trittico(antidepresivum, ktore ma opat naucit spat. Oxazepam som brata 2 tyzdne, kym nezacal posobit Trittico, a to tyzden jednu tabletku, druhy tyzden polku. Dlhsie by som to uz nechcela brat, kedte narozdiel od Trittica moze byt navykovy. ten beriem teraz 2/3 vecer pred spanim a spim ako babatko, aj ked sa zobudim na plac maleho, tak nemam problem zaspat. brat to budem 3 mesiace...verim ze po tejto liecbe budem aj bez tablety spat ok, potom napisem🙂
Ženy,som rada,že nie som sama. Aj ja mám problém už asi mesiac so spaním. Mne dala doktorka atarax. Že si mám dať jednu na spanie. No vždy keď malý vstane na mlieko o tej štvrtej,už som hore. Už som normálne tak unavená,že poobede,keď si s ním ľahnem neviem zaspať. Nechutí mi jesť. Dávam si aj pangamin a magnézium aj 6 tabliet. Cítim tiež také nepríjemné pocity,ktoré ma niekedy zmohnú. No snažím sa myslieť pozitívne.
@janka95ahoj. Ako sa máš?zlepsilo sa ti to spanie ?

@rennn spím asi tak že zaspím o druhej tretej ráno malý má v noci zobudí budím sa aj na smäd aj na wc... No hrôza ja som asi vadna že spím pár hodín.. počúvam hudbu pred spaním vždy ale keď som aj nepočúvala ľahla o deviatej desiatej aj tak som o jednej ráno kontrolovala hodinky. A liekov na spanie sa bojim.co ak si navyknem a po troch rokoch to ako bude?