icon

Nešťastná z dieťaťa

w123
12. sep 2022

Ahojte, dlho s tým bojujem a čím viac času ubehlo tým viac si uvedomujem, že som nešťastná zo svojho dieťaťa a chcela by som vrátiť čas a byť bezdetná. Neskutočne mi lezie na nervy. Každý deň riešiť hádky, dohováranie, rev. Som z toho vyčerpaná. Mám úžasného partnera s ktorým keď sme samy, dni sú prekrásne. Ale dni s dieťaťom sú celodňové trápenie a otrava. Mám pocit, že čím je staršia, tým viac sa moje akékoľvek doteraz vybudované materské cítenie vytráca. Keď bola bábätko tešila som sa z nej a robila všetko pre ňu.Teraz je mi to viacmenej jedno, dni s ňou sa snažím prežiť, lebo som neskutočne otrávená. Byť to cudzie dieťa vyhnem sa jej oblúkom, ale keďže je moja a nedá sa nikam utiecť, je to na prd. Nechcem poradiť, chcem sa len vypísať z toho, čo si každý deň pred každým včetne seba samej odmietam pripustiť, pretože sa cítim ako zlý človek, že ma totálne nebaví a nenapĺňa byť matkou.

Strana
z2
sima1415
12. sep 2022

Nebudem ti klamať momentálne cítim to isté , malá si prechádza obdobím vzdoru malému ide 6zubov naraz a viac ako rok som nespala , občas mám chuť zbaliť sa a vypadnúť , tiež myslím na to aké to bolo predtým ako mi chýba život vo dvojici ale je to len obdobie ktoré časom prejde. Ak cítiš že je to veľmi zle skús navštíviť lekára , mne to pomohlo a nie je to vôbec hanba, sme len ľudia ;) a kto tu píše že si takáto matka nezaslúži mať dieťa nech sa strčí do ritnej dierky !

hederamonstera
12. sep 2022

Aj ja ju chapem a to sa nam roky nedarilo mat dieta. 🙈 je to psycho a najhorsie na tom je, ze sa od toho neda utiect. Kazda sme ina povaha, jednej nevadi, ze jej dieta place cele dni, mna ide dr*nut, ked place len hodinu.
Kedysi vychovavala dieta cela rodina, bolo kopec zien v rodine, navzajom si pomahali, dnesna doba je v tomto hrozna-kazda musime tahat sama

@w123 Asi si len vyhorena, bohuzial, neda sa od dietata utiect, jedine zmenit svoje vnimanie a zmyslanie, ked aj za pomoci lekara. Drzim palce

54tinka54
12. sep 2022

@w123 tiež by ma zaujímal vek dieťaťa.. si ešte na RD alebo už nie? Možno si len vyhorená, proste ti to prerastá cez hlavu, to by si si mala vyhradiť aj čas pre seba, nejaký koníček, nech môžeš trochu zresetovať. Ja mám tiež občas dni kedy by som sa najradšej vystrelila na mesiac a už sa nevrátila (malému idú zuby, strašne je mrzutý).

annelise17
12. sep 2022

@alenamihal ale prvý krok ku sebauzdraveniu je vyplakať sa, možno sa jej uľavilo keď to zo seba pustila a čakala podporu a empatiu, nie takéto nenávistné komentáre. Človek ktorý je psychicky v poriadku si nad tvojim komentárom tak buchne po čele, ale čo myslíš ona v takom stave zúfalstva, čo jej také "rady" a "hodnotenia" že také ako ona nemajú mať ani deti urobia ?

domiklik
12. sep 2022

@alenamihal no co urobilo sa ti dobre z tohto tvojho komentu? Snáď hej

zelenakobyla123
13. sep 2022

@liusa82 nápodobne, tak som šťastná že nemusím takéto veci riešiť. Myslím si že autorka bola presne ten človek čo ho do toho dotlačila spoločnosť. Je to smutné, že bezdetné ženy sú stále vnímané v našej spoločnosti ako menejcenné :(

laurita285
13. sep 2022

Jasličky/škôlka prípadne súkromná opatrovateľka a ty môžeš buď robiť z domu alebo aj do klasickej práce, win win pre obidve.

liusa82
13. sep 2022

@zelenakobyla123 ono keby mi to dieťa niekto vynosí,odrodí a aj k tomu v noci vstáva že mňa by sa toto nedotklo tak by som aj išla možno do toho🙂 že by som sa s dieťatom len hrala ale aj ho zároveň vychovávala.Ale ostatné povinnosti by boli na dotyčnej opatrovatelke.Ale o takom niečom som ešte nepočula.A mať zase niekoho cudzieho doma stále za zadkom 24 hodin denne ani to nie je bohviečo.Mňa na tom rodičovstve nebavia práve tie povinnosti a makačka okolo dieťaťa ani nie že samotné dieťa

jerrz
15. sep 2022

@w123 Vyhorela si na plnej čiare. Smer psychológ. Čo najskôr. Škoda že si nenapísala že dieťa naďalej lubis, potom to dosť skresluje pohľad na teba. Lebo viem ze su aj krkavcie matere ... Tak sa snažím pozerať na teba,že si len vyhorela....

miriam11
15. sep 2022

@w123 dieťa je preto také,lebo cíti tu nesprávnu energiu a cit od teba.

Strana
z2