icon

Nešťastná z dieťaťa

w123
12. sep 2022

Ahojte, dlho s tým bojujem a čím viac času ubehlo tým viac si uvedomujem, že som nešťastná zo svojho dieťaťa a chcela by som vrátiť čas a byť bezdetná. Neskutočne mi lezie na nervy. Každý deň riešiť hádky, dohováranie, rev. Som z toho vyčerpaná. Mám úžasného partnera s ktorým keď sme samy, dni sú prekrásne. Ale dni s dieťaťom sú celodňové trápenie a otrava. Mám pocit, že čím je staršia, tým viac sa moje akékoľvek doteraz vybudované materské cítenie vytráca. Keď bola bábätko tešila som sa z nej a robila všetko pre ňu.Teraz je mi to viacmenej jedno, dni s ňou sa snažím prežiť, lebo som neskutočne otrávená. Byť to cudzie dieťa vyhnem sa jej oblúkom, ale keďže je moja a nedá sa nikam utiecť, je to na prd. Nechcem poradiť, chcem sa len vypísať z toho, čo si každý deň pred každým včetne seba samej odmietam pripustiť, pretože sa cítim ako zlý človek, že ma totálne nebaví a nenapĺňa byť matkou.

Strana
z2
deti95060810
12. sep 2022

vek dieťaťa?

derdia
12. sep 2022

@w123 ahoj, no, s tym asi momentalne nespravis nic. Kolko ma mesiacov/rokov?

elenita
12. sep 2022

Tiez som sa chcela spytat na vek. Zeby obdobie vzdoru? To obcas zamava aj otrlymi rodicmi...

zooeynka
12. sep 2022

Fukni ju do jasiel ked to nedavas. Zrejme ani ona z teba vela nema, mozno jej tam aj bude lepsie ako doma.

anjelicek26
12. sep 2022

Ani nechcem vediet, ako sa citi dieta, ked toto vnima od vlastnej matky... normalne to fakt nie je takto vnimat vlastne dieta :( My ti tu nakladat nebudeme, ale skus sa nad tym zamysliet, ze si jej najblizsi clovek na svete a prakticky ta len otravuje :( Daj ju babke, bude rada jedna aj druha a ty budes mat nazad svoj bezstarostny zivot s partnerom, len treda posielat budete obaja babke vyzivne...

doriiis
12. sep 2022

Smutne...

eskop
12. sep 2022

@w123 chuda dieta 🙄

beatrixx1525
12. sep 2022

Vek 3-6 rokov je u detí dosť ťažké obdobie, sebecké a egocentrické, ak je dcéra v tomto veku je to pochopiteľné. Treba sa zaprieť prekonať sa, nehanbi sa za svoje pocity lebo sú úplne normálne ale dieťa nech to nikdy nepocíti. Ona z toho vyrastie a budeš mať super parťačku len jej daj šancu

sissik
12. sep 2022

najlepsie odsudit. Co ked nema babku, co ked je to s dietatom tak narocne, ze potrbeuje pomoc a realne apson 3-4 dni bez dietata, abysa dal psychicky dokopy? Tu na koniku su len same dokonale matky, ktore miluju bezhranicne svoje deti. Tu sa nepytaj. Chod radsej za fundovanou osobou - nejakym psychologom, ktory ta neodsudi za to, co si napisala a bude sa ti snazit pomoct.

alenamihal
12. sep 2022

Kde to rici je spravodlivost...zeny ako ty by nemali mat vobec deti !!! a tie ktore robia vsetko preto,aby mohli mat aspon jedno,tak im je nedopriane brrrrrrrrr ...take ako si ty,by sa mali dat sadrovat medzi nohami ...

beata_k
12. sep 2022

@alenamihal Ale ani zeny ako ty. Ak este nemas dieta/nemozes mat nevies ake to je s nimi obcas tazke. To nie je o tom, ze svoje dieta nelubi. Ona je len psychicky vycerpana. Take obdobie ma obcas kazdy. Ci uz z dietata, manzela, sefa, susedy.

luccija
12. sep 2022

@w123 tak to v puberte tresknes dverami odides🤣ak je narocna chod k psychologicke pre rady ako s nou pracovat, aby ste z toho vztahu nieco mali.Lebo cim bude starsia, tym to bude horsie.
Urcite je nieco co sa s nou da...tvorit, hrat sa, sportovat.Mozno si jej nedala hranice a teraz si s tebou robi co chce...a ty si z toho frustrovana.Su deti protivne, ktore vedia zneprijemnit zivot.Je to vztah na cely zivot a oplati sa na tom pracovat

terezka1947
12. sep 2022

@w123 hm,mala si tento stav stále?či sa niečo stalo alebo deje a vidíš problém v dieťati?
Skrátka,nejaké nenaplnené sny,zmena práce,stagnácia,atď....a dôvod vidíš v dietati?
Ono celkom môže byť,že to dieťa je také "ťažko zvládnuteľné" kvôli tebe.
Jednak je to aj tvojou výchovou a druhá vec,asi cíti tvoju nervozitu, nespokojnosť.
Je to malý človek,tvoja krv,no a je plne odkázaný na teba.
Nie úžasný partner,ale dieťa má prednosť.

annelise17
12. sep 2022

@alenamihal tak toto bol naozaj otrasný a totálne neempatický komentár. Svet rodičovstva nie sú jednorožce a obláčiky, aj v tvojich očiach najlepšia mama na svete má občas takéto pocity, aj tie, ktoré 10 rokov nemohli mať deti. To je únava, vyčerpanie, nekonečné vysvetľovanie a rev, ktorý prirodzene v rodičoch spúšťa stres. Táto žena je úplne normálna dobrá matka, na ktorú je toho priveľa a potrebovala by vypnúť. Ženy ktoré by mali "tam sadrovať medzi nohami " sú ženy ktoré svoje deti ponižujú, týrajú, odkopnú.

eva112014
12. sep 2022

@w123 To je genetika! Ak ti žijú rodičia, spýtaj sa ich, že ty si akým dieťaťom bola. Prípadne tvoj manžel. Áno, je rozdiel medzi deťmi. Moje dieťa bolo veľmi aktívne (po mužovi 😅) a neposedné 🙂. Dodnes neľúbi byť sama (po mojom bratovi), vždy musím riešiť, že kam ideme, kto príde k nám, alebo mám sa ísť iba “pozrieť”, že práve čo robí. 🤣 Brat bol detto to isté. Neľúbilo spať ako bábätko (po mne), ani teraz neľúbi spať. Môžeme 10 hodín cestovať s autom a nezaspí. 🙃
Jo! A ústa sa jej nikdy nezatvoria. Rada kecá aj keď netreba. (po mne) 😅
Ďakujem Bohu, že ju mám a nevymenila by som ju za nikoho a za nič. 🙏🥰

annelise17
12. sep 2022

@w123 autorka, zájdi si za psychológom, psychoterapeutom. Si vyčerpaná, frustrovaná. Ako sama píšeš, keď bola bábätko tak si sa z nej tešila a robila všetko pre ňu, si skrátka vyhorená. Zájdi za odborníkom, nie je to hanba a nechaj si pomôcť od rodiny, aby aj malá zmenila prostredie. Skús si kúpiť literatúru na túto tému, napríklad Rešpektovať a byť rešpektovaný a čítaj, možno ti pomôže uvedomiť si že veľa veci ktorými ťa dieťa rozčuľuje sú normálne u väčšiny detí a odľahčí ťa to. Nájdi si čas pre seba na nejakú aktivitu, pri ktorej vypneš. Držím ti palce.

minilla
12. sep 2022

Mohla by si aj konkretne popisat situacie tych hadok, dohovarania a revu?

zmrzlinka2021
12. sep 2022

@beata_k Vobec nemusi ist o vycerpanie. Su zeny, ktore z nejakeho dovodu nemaju materinsky cit a dieta maju len kvoli manzelovi, alebo ocakavaniam spolocnosti.

sapetka
12. sep 2022

Zivot je nespravodlivy! Take ako ty dieta mat mozu, a tie co ich chcu mat, milovali by ich a robili ich stastnymi, nie../ smutne😕nezabudaj ze nie dieta sa rozhodlo narodit ale ty si sa rozhodla pre dieta. Tak si daj zo tri facky a preber sa.

cyberk
12. sep 2022

@alenamihal a prave pre toto (dufam, ze) nemas deti, karma je zdarma.

viky173
12. sep 2022

@alenamihal tak vies, to je tak, ked zenam vsade hucia do hlavy ake su egoisticke, ked nechcu mat deti, ze su sebecke, ked nesplodia novy zivot (nehovorim o interupcii, ked uz zena je tehotna, hovorim cisto o splodeni dietata!), ze deti su zmysel zivota a bez deti sa ani neoplati zit a vlastne ani zena nie je zenou a nezasluzi si zit, ak dieta nesplodi a ma nazory decka, je nevyspela a podobne a potom spolodia deti aj osoby, ktore sa na to necitia a nemaju na to dost psychickeho odhodlania deti vychovavat, lebo veru nie je to prechadzka ruzovou zahradou a nie je to ani zalezitost na mesiac, ci dva... preto ked niektora povie, ze nevie ci chce mat deti/neciti sa na to, v zivote by mi nenapadlo jej zacat hustit do hlavy nezmysli, co som uz pisala vyssie, co tu vsak bezne citam v komentaroch na taketo diskusie a chytam sa za hlavu

em4life
12. sep 2022

@w123 Ide o vyhorenie. Chodí malá do škôlky? Ak nie, určite by som ju dala. Malá je nespokojná aj kvôli tomu, že z vás cíti nervozitu. Držím palce, nech to ťažké obdobie prejde.

sojorez
12. sep 2022

@w123 A co na to cele otec dietata? Tiez si s Tebou uziva a cas s dcerou povazuje sa otravny? Alebo aspon on je schopny sa jej venovat ako milujuci rodic? Dieta je ako zrkadlo, co mu das, ukazes, to dostanes naspat.

liusa82
12. sep 2022

ja som z tých bezdetných čo sa nemieni dať dotlačiť do materstva nikým.Mne je tak dobre.Ja si to vôbec neviem predstaviť mať deti.Tak ako mňa niektoré ženy nechápu,ja zas nechápem ženy s deťmi a hlavne s tými viac početnými.To by ma už definitívne vykotilo.Ale každý nech si žije ako uzná za vhodné

deti95060810
12. sep 2022

vôbec autorka neuviedla vek dieťaťa... či len nevidím hoc sme ju o tom požiadali aspoň 3 krát

alenamihal
12. sep 2022

@cyberk hallloo.ty sa ukludni..tiez som si presla svojim ,ale som sa vschopila a dala som sa dokopy..a ano mam dve deti a su moje vsetko...takze karmu si strc niekde...ja zijem pre svoje deti a nie som slaboch ako niekto...ocividne asi ty nemas ani paru co to znamena mat deti ....

alenamihal
12. sep 2022

@annelise17 jasne zacne to nenavistou a skonci to ublizovanim a nedaj boze este horsim...tak nech sa autorka nestazuje na MK ,ale riesi samu seba !!!!!! lebo ja ju lutovat nebudem ale skor jej dieta!!! Starat sa o dieta je velmi tazke,viem podla seba a tiez som si presla svoje,ale vsetko sa da a nie len vyplakavat ...

alenamihal
12. sep 2022

@beata_k tak to riesim inou cestou a nie tu vyplakavat ,ale treba riesit veci ...nie ked uz je neskoro.. a ano mam deti a viem,ze je to tazke,ale vsetko sa da riesit ...

beata_k
12. sep 2022

@alenamihal Aha, takze mame tu cest s pani dokonalkou.

zobaka
12. sep 2022

ja si myslim, ze navstiv nejake psychoterapeuta, mozno si len vycerpana, ked je dcera cele dni ako pises uplakana

Strana
z2