Neviem, ako ďalej vo vzťahu bez pomoci zo strany priateľa
Ahojte.
Sme s priateľom 7 rokov. Máme 2 ročného syna. Za posledné roky sa toho veľa zmenilo.
S malým mi skoro vôbec nepomáha. Uspávam, prebujem, obliekam len ja. Občas ho nakrmí a to len vtedy ak príde k nemu a pýta si od neho.
Nikdy ho sám dlho nestrážil. Nebol s ním sám na prechádzke. Nejde ani s nami.. vždy povie, že sa mu nechce alebo, že ho nebaví sa len tak prechádzať. On si zatiaľ pospí alebo napustí vaňu.
Veľa krát som sa ho pýtala či ho neokúpe alebo nepomôže. Nervózne povie, že sa ho to nemám sto krát pýtať. Keď bude chcieť tak to spraví.
Chodí do práce, ja sa starám o domácnosť. Predtým aspoň niečo spravil, umyl dlážku, riad..teraz nič.
Všetko musím ja.. keď ho poprosím, že chcem niečo spraviť či nepostráži tak mi povie veď zober si ho so sebou.
Obskakujem ho ako taká slúžka. Vyčíta mi, že je preto taký lebo máme málo sexu... no po pravde po celom dni som rada, že si konečne sadnem a odpočiniem.
Cítim sa ako slobodná matka.
Za veľa vecí ma kritizuje. Bojím sa aj navariť lebo viem, že zas to ofrfle.
Bývame v dome na hypotéku. Je písaná len na mňa. Financie sú spoločné. Nechcem už s ním žiť no z materskej neprežijem. Nemám sa na koho obrátiť.
Máme jedno auto na jeho meno. Žijeme v malej dedinke kde nejazdia ani autobusy. To je ďalší problém.
Dá sa to nejako riešiť?? Či len vydržat a potajomky našetriť?
Ani jedno ani druhé. Otvorené sa porozprávať že takto si vzťah nepredstavujes. Dať 2 ročného synka na víkend k babke a vy dvaja riadne riešiť problemy. Treba sa poriadne porozprávať kto čo vo vzťahu potrebuje a čo mu vadí
Inak, keď ti jedlo ofrfle, nech uvarí on, prestaň skákať ako slúžka, ak ti nechce pomáhať s domácnosti, musí očakávať nižší štandard.,
Zbal mu dieťa von, nech sa učí byt s ním, tráviť s ním čas, obom to prospeje
@pribinak pred cca rokom sme mali otvorenú diskusiu. Plakala som, povedala som mu, že už nechcem byť s ním. Radšej pôjdem pod most.
Bol prekvapený,že toto nečakal. Slúbil, že sa bude viac snažiť no nestalo sa. 2 dni bol normálny.
A potom sa to vrátilo do starých koľají.
Keby som mu dala malého asi ho nechá pri dverách pred domom a nepôjde...
Mňa už nebaví sa ho stále niečo pýtať, prosiť ho. Veď mám 2 deti...
Niekedy uvarí aj on...
Ja som to riešila tak že som odišla k rodičom. Cca podobná situácia plus veľa iných veci
@sunny8 to nemôžem.. žiaľ už nemam :(
Je mi to ľúto :( tiež neviem čo by som bez nich robila veľmi mi pomohli postaviť sa na nohy. Ešte som u nich ale už nie dlho a ide to aj bez exa ;)
Mam taky pocit, ze zijete v zacarovanom kruhu... Ty si unavena po celom dni starostlivosti o dieta a domacnost, vecer nemas chut uz na nic. On cely den caka na vecer, ale kedze sa nic nekona, je napajedeny, co sa prenasa do dalsieho dna, kedy ti nepomoze, lebo vecer nebol sex - takze si na vsetko sama a vecer budes znova unavena a sex zase nebude. A tak dalej, dokolecka dokola. aj keby sa na 2-3 dni nieco zmenilo, ste tak strasne zvyknuti na tuto dennu rutinu s robenim si napriek, ze sa to len tak lahko nezmeni...
Musite chciet obaja a zial, ako to uz byva, zacat musi zena. Ak chce, samozrejme.
Lubite sa? lebo ak ano, tak nic nie je stratene. Na vztahu treba pracovat a pestovat ho, nie je to automatika a nie je to ani lahke.
Vyssie zaznel dobry napad - porozpravat sa, ako dalej. Ci mu takyto vztah vyhovuje - pretoze asi nie a tebe asi tiez nie...
Co keby si sa na par tyzdnov trosku premohla a vecer ste sa viac tulili... myslis, ze by sa nezmenilo nieco? Proste spravit ten prvy krok z toho bludneho kruhu a potom ho poziadat o pomoc - nebude sa mat uz na co vyhovorit 🙂
Preco ho obskakujes? Nadstav mu zrkadlo. Neper mu, pivedz mu, ze to urobis, ked budes ty chciet. Nevar. Nech si navari sam, ked vsetko ofrfle. Ty navar pre seba a syna. Hladaj rychlo pracu, nemusis byt doma tri roky. A co najskor si zabezpec strazenie na jeden vecer a chodte spolu do kina, na veceru, rozpravajte sa. Povedz mu, ze si takto rozhodne zivot nepredstavujes, aj dieta, aj domacnost je vasa, nie tvoja. Zmenit sa musis v prvom rade ty, inak sa on nezmeni. Precitaj si nieco o asertivite
Musíte ešte trošku vydržať kým nepôjdete pracovať. Pomaličky sa pripravte na to. Kúpte si radšej malý byt v meste kde sú lepšie možnosti. Z jedného dňa na druhý to nejde. Chápem, že máš to ťažké.
Vieš, toto sa mi zdajú problemy ktoré sú riešiteľné. Nepíšeš že by tá bil, alebo dieťa, vulgárne ti nadával, podvádzal tá, gembloval, .... toto mi skôr príde že sa nakopili problemy s nedostatku komunikácie
Skús niečo zmeniť
Nehádž flintu do žita. Ak máš prácu, do ktorej sa môžeš vrátiť, oznam mu, že sa chceš už vrátiť, nech vybaví škôlku, opatrovateľku alebo nech ide teraz na materskú on. Oznám mu, že si sa tak rozhodla a že dieťa je aj jeho. Je najvyšší čas, aby ste si spravodlivo rozdelili starostlivosť o spoločné dieťa a o spoločnú domácnosť. Posluhovaniu stačilo. Vyjadri sa jasne, čo od neho ocakavas, uvidíš ako zareaguje, či bude aspoň uvažovať o zmene. Čo sa sexu týka, jasne by som mu vysvetlila, že ak ti bude opäť rovnocenným partnerom, určite sa zlepší kvalita sexu, že o sex s "dieťaťom", nestojí š..... Ak kritizuje tvoje varenie, treba mu prenechať miesto pri sporáku aspoň cez víkend, povedz mu, že sa od neho rada niečo priucis aj v kuchyni.... Vaše problémy vo vzťahu, podľa toho čo píšeš, nie sú až také vážne, prišlo dieťa, zmenilo sa tvoje postavenie v partnerskom vzťahu a jeho tiež.... Je to úplne bežné a dá sa to ešte zvrátiť, len musíte obaja chcieť.... Veď sa ho spýtaj, či by mal chuť súložiť s niekym, kto ho za všetko kritizuje, nevenuje mu svoju pozornosť.... Zabojuj ešte. Ak to nepôjde, začni šetriť na život bez partnera.
Z toho vychádza, že ste hlavne stratili kontakt vy ako partneri.ty si sa stala hlavne matka, on sa cíti na druhej koľají, a tak dookola si robíte napriek. On naštvaný, ty unavená. Ale nezda sa, že to je až taký konflikt, že by ste mali ísť od seba. Co sa týka varenia, a podobne, párkrát kľudne trebárs využi donášku, a už máš menej roboty, dĺžka tiež vydrží pár dní neumyta, stačí povysavat. Povedz mu, že aj tebe chyba milovanie,ale ze si hrozne unavená, nech ti pomôže v niečom.Ze keď ti všetko ofrfle, samozrejme, že nemáš náladu byť milá. V nedeľu mu daj drobca do kočíka, nech ide von, ty si zatiaľ daj kúpeľ, vyloz nohy a večer si urobte romantiku, keď zaspí dieťa. Nič extra, pohár vina, zapáliť sviečku, len tak si sedieť pri sebe, a aj chuť na sex ti "nabehne" 🙂.
Nevzdávaj to. Vydrž to, zachvíľku pôjdeš do práce, začni si šetriť a bude to lepšie. Vyskúšaj sa ešte s ním pozhovárať, skús aj ty niektoré veci nerobiť, alebo nerobiť ich každý deň aby si nebola tak unavená a aby ste večer mohli stráviť čas spolu.
Skúsim sa ešte s ním porozprávať no neverím, že sa niečo zmení. Znova bude len slubovať..
Ďakujem vám velmi pekne za komentáre 😊😊😊
Určite sa porozprávať ale vtedy keď budeš pokojná.
Ja normálne dám manželovi malú že idem robiť to a to. Alebo on vari a ja som s malou. Jedine čo neurobí pri malej je uspavanie, boji sa toho. Kúpe len manžel. Rovnako aj strúha nechty. Ak by mi ofrflal jedlo, tak by som mu povedala že nech sa páči, môžeš už variť len ty. A poriadok? Raz mal pripomienku a áno, vtedy sme Práve poriadok nemali ale nebolo kedy tak sme si vysvetlili že tu bývame spolu a ak je neporiadok, môže ho upratať rovnako ako ja 🤷♀️ už nerieši alebo uprace. Porazilo by ma mat dve deti doma (dieťa a muža). A ak by rozhovor nezabral, tak našetriť pomimo (pýtaj si viac ako ti treba), nájsť čím skôr prácu (už môžeš keď má malý 2 roky) a poslať ho kade ľahšie keď je hypo na teba. Na auto si potom požičaj od rodiny alebo predaj dom a bez na nejaké schopnejšie miesto.
Držím palce
@tulipanicek ďakujem. Keď chcem niečo v kľude spraviť tak ho poprosím budeš prosím a ním na chvíľku?
Povie dobre. No dopadne to tak,že leží na gauči pár sekund sa s ním pohrá a ako sa spamatam tak už mi vysí na nohách.
Alebo povie rob to pri ňom, ja to dokážem prečo ty nie..
Toto som mu už sto krát povedala, tiež chodí po tej dlážke prečo ju neumyje. Vždy bez reakcie.. je ticho. Alebo ma vysmeje...
Nechce strihať nechty, ani kúpať.. jeho odpoveď. Mňa nebaví sedieť pri vani..
Je mi to ľúto no takto žiť nechcem. Veď pri ňom len prežívam..
Nielen sa porozprávať a čakať že on niečo zmení, ale aj ty musíš zmeniť veľa, veď si najlepšie poznáš... Porozmýšľaj, čo je schopný spraviť a čo nie. V prvom rade by som trvala na spoločných prechádzkach a vonku strávenom čase s dieťaťom. Samozrejme že on ho nevezme sám von, lebo asi ani nevie, čo s ním vonku robíš, keďže s vami nechodí. Takže pekne aspoň tri krát v týždni nech ide s vami. Časom ho už pošleš aj samého. Ak varí lepšie ako ty, nech v tie popoludnia, čo nepôjde s vami von navarí... Vždy ho pochváľ, prejav radosť, že niečo spravil, daj mu pusu... A takto podobne pri všetkom postupuj. Ak nebude ani len trochu ochotný, daj mu to pocítiť, ale nie tak že len sex nebude, ale neoper, neuprac, nenavar... Musíš mu dať najavo, že stále po ňom túžiš, že chceš prekonať toto obdobie, ale nie za každú cenu.. Musíte si skrátka obaja zmeniť prístup k vzťahu, k dieťaťu, k domácnosti. Inak to nebude nikdy fungovať.
Ani som nedočítala, toto ma dostalo: on neumyje dlážku, či nepostráži dieťa, lebo má málo sexu???? A to ako s tým súvisí?
@h2 to je nejaký obchod asi.... Niečo za niečo 🥴🥴🥴🥴🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tak už som si prečítala viac, no, ak je jeho odpoveď, že ho to nebaví, tak mu odpovedz tak isto. Či on si myslí, že umývať dlážku, variť, upratovať... a to všetko ešte s dieťaťom za zadkom, je Tvoj koníček?
@hennyinnsbruck Keď obchod, tak obchod: "Miláčik, keď umyješ dlážku, budem mať na Teba večer viac času." 😁
@h2 ale takto sa zase nedá fungovať vo vzťahu.... Ked chlap niečo robí len ako výmenu za sex... To kde sme 🤨
@11mirka22 nechce. Skoro vždy sa ho spýtam ideš s nami?? Nech vidíš ako je spokojný vonku?začal chodiť keď mal rok a pol.. tak sme na to čakali. Že nie,oddýchne si pred prácou...
Raz keď bol bábätko išiel s nami. Otočil sa po 5tich minútach domov lebo je mu zima.
Keď vidím rodinu s deťmi alebo muža ako kočíkuje radšej odvrátim zrak nech to nevidím...
Pýtala som sa ho. Nezoberieme ho do toho hracieho sveta pre deti??
Nie.. je ešte malý na to 🤷♀️
Sme niekde. Behám za ním ja.. alebo svokra. On nikdy. Len keď mu poviem a po pár minútach povie postráž ho idem si zapáliť.
Aj ja som spravila chybu. Dieťa som chcela ja.. on na to,že keby nikdy nemal nevadí. Ja,že keď nechceš povedz.. nemá to potom zmysel. Ja chcem raz dieťa.. súhlasil.
A teraz mi tvrdī že čo sa sťažujem veď som vedela,že sa nevie o dieťa starať.
Tiež som nevedela.. no nemala som na výber.
Keď sa ho spýtam.. nebude þa to neskôr mrzieť, že si si ho skoro ani neužil keď bol malý.. povie, že nie..
No niektoré veci by sa mali robiť z lásky a nie z povinnosti.
@h2 áno. Povie, že je z toho zdeptaný lebo nebol sex.. a ja mu na to poviem, že nevládzem po celom dni.. :D
@hennyinnsbruck Možno by si týmto spôsobom uvedomil, že to, že ten sex nemá, je kvôli tomu, že manželka je večer unavená na smrť, lebo celý deň behá okolo dieťaťa, domácnosti a ešte aj okolo pána manžela, spokojne oddychujúceho na gauči, či vo vani.
Chudáčik, tak on je zdeptaný?! Skús mu povedať, z čoho si zdeptaná Ty.
@h2 vždy mu poviem.. unavená som. Nevládzem.
On nato zasa nič nebudee?? 😀😀😀
🤦🏻♀️ No to by ma prešla chuť už úplne!
@h2 možno....... 😂
@h2 je to strašný pocit. Ako stroj.. celý den niečo.. a ešte jemu spraviť radosť aby bol spokojný... ale na to čo spravil cez deň zabudne. Malého idem dať večer spať. Niekedy uspávam hodinu.
Myslíš, že niečo spraví??? Nie. Čakajú ma riady.. veci v kúpelni po kúpaní.
A on začne otravovať.. nespravíš mi večeru??
Idem rýchlo poliať sama trávnik. Alebo lepšie on sa postaví k hadici a ja idem zapnúť a vypnúť vodu.
Keď som sa ho spýtala prečo si to nejde zapnúť sám povedal,že radšej nebude polievať.

Presne len vydržať a časom sa postaviť na vlastné nohy čiže malý šup do škôlky a ty do práce pomaly niečo šetriť a keď máš prácu tak nikdy niesi stratená a s mužom sa skús ešte porozprávať v pokoji