icon

Ako zvládnuť veľmi nepokojné bábätko?

Včera o 17:07

Zdravim, mate niekto podobne babo? alebo mali ste? lebo uz si pripadam naozaj ze sa zblaznim a ze som jedina na svete, mam velmi uplakaneho chlapceka, ma 2 mesiace, v podstate ked je hore a nekrmi sa tak len place a niekedy vrieska, cez den NESPI, jedine kde spi je kociar aj to nie vzdy, ja kedze som totalne unavena z celodenneho nosenia a uspavania nemam energiu chodit na neustale prechadzky len aby spal, pomoze mi len mama a sestra, som sama bez muza, mala som u seba aj lakt. poradkynu kvoli kojeniu a povedala ze to nieje mozne aby tak malo spal, no je, kojila som, uz nekojim lebo maly netaha dostatocne, tak je na UM, myslela som ze tym sa problem jeho nespavosti vyriesi, nevyriesil sa, neustale je nervozny, myka sa, mece a zeby sam zaspal to trda nehrozi, vecer ked ho ukozim okolo 20, zaspi o 21 alebo 21:30 s rym ze ho bud unosim, alebo skacem na fitlopte a potom zabalim do periny a vkuse musim mat na jeho tvari ruku, zobudi sa okolo polnoci, niekedy on01:00, nakrmim, zase zabalim, uspavam zas hodinu, pospi max 2, rano sa zobudi a zas nakrmi a odvtedy baci a nechce spat, naozaj len nosic, kde pospi tak pol hodinu, a ja netusim co s nim uz mam robit aby konecne spal aj cez den a doma mimo kociar, a hlavne dlhsie nez pol hodinu, vkuse je nepokojny, mna z toho uz ide porazit

anonym_3a49e1
Včera o 17:16

Navstivit pediatra a riesit to, mozno ho nieco boli chudatko.

ivik4
Včera o 17:17

ANO MY 🙋‍♀️
Velmi tazke casy to boli
A nebolo to par mesiacov, bolo to vyse roka. Potom neskor zas za vsetko reval a trieskal lebo sa mu nic nepacilo. Furt nieco. Myslela som si ze to bude taka protivna povaha a ostane mu to ale nastastie sa to zmenilo ale az po rokoch. Niekedy v 5-6tich uz bolo dobre. Je z neho empaticky mili stale usmiaty chalan.
Ale na to zufalstvo nezabudnem...
Nikdy viac

anonym_e3561c
Včera o 17:31

Nie je hladny? Nechce viac jest? Kakanie je ok?

beata_k
Včera o 17:31

@anonym_autor Je preunaveny. Preunavene dieta ti paradoxne nezaspi. Ak aj ano, hned je hore. Je to zacarovany kruh. Musi ti pomoc mama a sestra z toho von. Neexist aby 2 mesacny cez den nespal. Melie z posledneho. Ja chapem, ze si unavena, ale ver, ze on viac. Potrva to par dni, kym sa dostane do normalu. Necakaj, ze za jeden dlhy spanok sa na poriesi.

autor
Včera o 17:36
@anonym_e3561c

Nie je hladny? Nechce viac jest? Kakanie je ok?

@anonym_e3561c je na UM, na davku ma 120ml, po krmeni je max pol hodinku spokojny, potom neustale pucenie a kym ho neuhojdam, nezaspi… a ked ho uhojdam zaspi len na mne a rekord je 1-1,5 hodiny potom v koci 2 hodiny a dost

autor
Včera o 17:37
@beata_k

@anonym_autor Je preunaveny. Preunavene dieta ti paradoxne nezaspi. Ak aj ano, hned je hore. Je to zacarovany kruh. Musi ti pomoc mama a sestra z toho von. Neexist aby 2 mesacny cez den nespal. Melie z posledneho. Ja chapem, ze si unavena, ale ver, ze on viac. Potrva to par dni, kym sa dostane do normalu. Necakaj, ze za jeden dlhy spanok sa na poriesi.

@beata_k no u nqs to riesi jedine kocik a nosic, nosic ale len 30 min-1 hod a ja neurobim nic lebo ked pochodujem jeho to rusi, musim sa len hupat alebo lezat, inak nic

beata_k
Včera o 17:40
@anonym_autor

@beata_k no u nqs to riesi jedine kocik a nosic, nosic ale len 30 min-1 hod a ja neurobim nic lebo ked pochodujem jeho to rusi, musim sa len hupat alebo lezat, inak nic

@anonym_autor Ano lebo je preunaveny. Pisem, ze to potrva par dni kym sa da no normalu, ukludni a pospi. Musis si zavolat mamu. Ty sa venuj malemu a ona domacnost.
Do roka mi jedno dieta spalo v nosici. KM som mala v nohach.
Nervova sustava tvojho syna sa vyvija a momentalne nie velmi dobre. Jeho mozog si musi oddychnut.

ivicatolic
Včera o 17:40

@anonym_autor sestra mala takú dcérku....to dieťa nosila celá rodina na rukách, stále plakala.... vydržať 🙂💚🍀💚👍👍👍

anonym_c42b8d
Včera o 17:46
@beata_k

@anonym_autor Ano lebo je preunaveny. Pisem, ze to potrva par dni kym sa da no normalu, ukludni a pospi. Musis si zavolat mamu. Ty sa venuj malemu a ona domacnost.
Do roka mi jedno dieta spalo v nosici. KM som mala v nohach.
Nervova sustava tvojho syna sa vyvija a momentalne nie velmi dobre. Jeho mozog si musi oddychnut.

@beata_k uplne suhlasim, tiez by som to tipovala na preunavu. neexist, aby cez den nepotreboval spat. mala som tiez citlive dieta na spanie. cez den spala len na mne. potom bolo ale kludne a spoko dieta. tak som si dala sluchatka a pozerala film, kym na mne spala. sledovala som bdele okna, ked som to "presvihla" nemohla ani za svet zaspat a hned sa budila. ked sa dobre vyspala aj dalsie spanky boli kvalitnejsie.ale lepsilo sa to, od roka pekne spala. proste dozrela nervova sustava a bolo.

eca12
Autor odpoveď zmazal
anonym_eb99d1
Včera o 17:54

Baby, kto nezazil, neuveri. My sme to mali tak isto a presne, nebolo to ani par tyzdnov, ani par mesiacov. Rok a aj potom iba postupne zlepsovanie. V 6-tich rokoch sa uplne ukludnil a tiez je to super chalan. Bude to velmi narocne, treba maximum pomoci z okolia. Je to psycho. Mozte skusat, co chcete. A nie je to vasa chyba. Mate taketo narocne dieta.

autor
Včera o 17:58
@anonym_eb99d1

Baby, kto nezazil, neuveri. My sme to mali tak isto a presne, nebolo to ani par tyzdnov, ani par mesiacov. Rok a aj potom iba postupne zlepsovanie. V 6-tich rokoch sa uplne ukludnil a tiez je to super chalan. Bude to velmi narocne, treba maximum pomoci z okolia. Je to psycho. Mozte skusat, co chcete. A nie je to vasa chyba. Mate taketo narocne dieta.

@anonym_eb99d1 prosim vas, vase babo tiez nevedelo cez den zaspat aj ked bolo preunavene? tiez len max hodinu, aj to 2x do dna alebo len v kociari 1x 2 hodky? ja uz som taka vycerpana, nevladzem ani na tie prechadzky chodit ked som neustale len uspavam

anonym_c42b8d
Včera o 18:00
@anonym_autor

@anonym_eb99d1 prosim vas, vase babo tiez nevedelo cez den zaspat aj ked bolo preunavene? tiez len max hodinu, aj to 2x do dna alebo len v kociari 1x 2 hodky? ja uz som taka vycerpana, nevladzem ani na tie prechadzky chodit ked som neustale len uspavam

@anonym_autor to je strasne malo spania na take male babo. treba sa sustredit na to, aby viac spalo. ked nebude take unavene, bude aj lepsie zaspavat a dlhsie spat

anonym_fa9a69
Včera o 18:07

Ja mám z tvojho popisu pocit, že on by spal, len nie tak ako si predstavuješ. Tiež som mala predstavy, že položím do postieľky a potiahne 2 hodiny, naje sa, prebrali a bude späť ďalej. Kdeže. Nás ani v kočíku nechcel byť. Je super, že si objavila nosič, aj to, že mu vyhovuje tvoja blízkosť. Mne pomohlo to, že som sa s tým zmierila. A dieťaťu pomohol čas. Po troch mesiacoch sa to začalo zlepšovať. A cez deň v postieľke prespal sám prvú polhodinku po polroku. Musela som často douspavat, ležať pri ňom, ruku som mala pod jeho zadkom. Akonáhle som sa pohla, bol hore. V noci neustále kontakt, inak bol hneď hore. Teraz ma 5 rokov a nadránom stále musí mať kontakt, inak je hneď hore....zlepšuje sa to však. Keby sa s tým nezmierim, tak sa zbláznim. Popros mamu a sestru nech ti zabezpečia servis - nákup, upratať, jedlo. Ja som sa zvykla obložiť vankúšmi a tak spal na mne cez deň na kojacom vánkusi, alebo na mne. Ďalšie 2 spánky v šatke. Pomáhalo nám hmkanie melódie pesničky popri nosení. Potom zase na mne, buď zaspal pri kojeni, alebo som nosila a potom si s ním sadla a položila ho na ten kojaci vankúš opreteho o mňa. Len nech spi. Je to veľmi náročne.

anonym_eb99d1
Včera o 18:12
@anonym_autor

@anonym_autor ano, spal iba v kociku 3x denne po 20 min. Niekedy sa aj 45 min podarilo, doteraz si to pamatam, mam z toho traumu. V noci sa budil kazdych 40 min na dojcenie. To bolo obdobie, ked som skoro umrela od unavy. A ked nespal, tak plakal. Trochu sa to zlepsilo, ked zacal stvornoskovat.

anonym_ffa826
Včera o 18:12

Skús sa porozprávať s pediatrickou, možno načrtnúť podozrenie na nejakú intoleranciu alebo alergiu a nech vás navedie na vyšetrenie, prípadne zmenu mlieka. Keď sa toľko pučí, môžu to byť vetry, veľa vzduchu v brušku keď toľko place, ale možno aj abkm či reflux. Naša prvá bola podobná, manžel na rukách nosieval vo vyvysenej polohe kvôli refluxu. Okrem toho bolo podozrenie na abkm, takže zmena mlieka, postupne sa to zlepšovalo.

kiwi3
Včera o 18:42

Treba s pediatrom vylúčiť všetky medicinske dôvody. Naša vkuse revala, až kým sa nezačala plazit, odvtedy sa to trochu zlepšilo, má 7 mesiacov. Proste povaha, vraj 13% bábätiek je takých náročných. Dalo by sa zjednodusene povedať, že im nevyhovuje byt babatkami. To sú neskor ľudia, čo sú aktívni, inteligentni a nejdu s davom. Na rozdiel od bábätiek knedliciek.

anonym_ab9428
Včera o 18:51

@anonym_autor koliky pediater vylúčil? Prvé čo mi napadlo keď píšeš, že vyslovene vrieska a pučí sa. Prípadne nejaká alergia. Určite neexistuje aby 2 mesačné dieťa nepotrebovalo spať cez deň. Čím skôr by som to riešila s pediatrom, nie je to normálne ani pre teba ani pre dieťa. Nepočúvaj také, že to prejde, dovtedy ťa seriózne porazí.

helenbozka
Včera o 18:58

@anonym_autor viem, o čom píšeš... Mám dve deti... Na čo som prišla? Dieťa plače ak: je hladné, ak je unavené, ak sa cíti nekomfortne a ak ho niečo bolí.

Treba ísť na to vylučovacou metódou.

Teda ak je napapaný, prebalený, nie je mu horúco, tak to bude bolesť... Ako prvé mi napadlo - kolika. Veľa bubliniek v brušku. Problém s vyprázdňovaním.

Skúšala si Espumisan a BioGaia?
To nosenie na rukách a hopsanie uspokojuje práve pri kolike.

Game changer bola pre nás "ulitka". Kúpila som takú za 20€. A teda keď bola malá úplne malinká, po kŕmení pri zaspavaní som ju do toho zavinula (nie so perinky, teraz je dosť teplo a dusno na to) len pyžamo a ulitka... Fungovalo to.

Nevyriešilo sa to úplne, ale dosť to pomohlo.

Veľa trpezlivosti prajem 🙂

anonym_da3eac
Včera o 19:14

Mala som prveho. Neznasal kocik. Vies si to predstavit? Spal 40min denne. Od kedy sme z porodnice prisli. Nastastie v noci spal celkom ok. Teda ze vstal tak 2x ak si dobre pamatam. Raz som ho aj prebalit musela. Pomedzi to nakojit a spal dalej. Ale cez den to bolo teda. Trvalo to cca pol roka. Potom sa to zacalo pomalicky lepsit. Ale uplne ze zufalstvo.
A to som bola na neho sama. Muz v robote. Rodina 100km od nas.

anonym_1bb402
Včera o 19:15

@anonym_autor Toto som mala aj ja so starším synom do 3 mesiacov vrieskal,len na rukach bol dobrý tak sme ho museli nosiť.Do dvoch rokov zle spával som sa nič nevyspala.Dnes už má 31 rokov a je to najlepší chlapec 🙂Chcem tym povedať,že musís vydržať

anonym_6c4cf7
Včera o 19:30

Ako bolo povedane vyssie, radsej nech lekar vyluci všetky mozne medicinske dovody. Moja sestra bola rovnako uplakane dieta. Nemohla zaspat a ak zaspala, tak len na chvilku. Az sa nakoniec zistilo, ze ma v brusku akusi infekciu. Lekari to na prvykrat prehliadli, vraj kolika. Nakoniec musela na operaciu a dva tyzdne bola v nemocnici na infuzkach.

25jesss25
Včera o 19:32

Nečítam všetky kometáre, ale napíšem moju osobnú skúsenosť. Mala som takého syna, ak nie aj horšieho 🙈 má za chvílu 5 a veru, stále za niečo plače, mrnčí, tažko zaspáva a skoro ráno vstáva.
Po prvé skús mu dávať nejaké probiotiká na bruško+ espumisan pred každým krmením.
Skús uspávať v kočíku aj vo vnútri... a biely šum! Ten mi v tom čase zachránil život. Ak by nepomohol kočík vo vnutri tak hojdacie kreslo, ktoré sa samo hojdá v kombinácii s bielym šumom.
Môj muž ho uprostred noci vozil v aute, aby aspon kúsok spal 🙈 niekedy ked ho doniesol spiaceho domov, nechala som ho vo vajíčku aj v noci kým sa nezobudil aj dve hodiny.
Ešte kým máš len jeho, je to fajn ver mi 😂 ja som mala vtedy doma 3 staršie deti. A mama a sestra nie su LEN. Buď vďačná, niekto nemá naozaj od nikoho pomoc

autor
Včera o 19:58
@anonym_c42b8d

@anonym_autor to je strasne malo spania na take male babo. treba sa sustredit na to, aby viac spalo. ked nebude take unavene, bude aj lepsie zaspavat a dlhsie spat

@anonym_c42b8d on mal este pred 2-3 tyzdnami spanky tak 3x po 2 hodiny a este predtym mi spal aj 7 hodin v noci, ale akosi sa to seklo a zmenilo zhruba v 6. tyzdni

autor
Včera o 20:01
@anonym_da3eac

Mala som prveho. Neznasal kocik. Vies si to predstavit? Spal 40min denne. Od kedy sme z porodnice prisli. Nastastie v noci spal celkom ok. Teda ze vstal tak 2x ak si dobre pamatam. Raz som ho aj prebalit musela. Pomedzi to nakojit a spal dalej. Ale cez den to bolo teda. Trvalo to cca pol roka. Potom sa to zacalo pomalicky lepsit. Ale uplne ze zufalstvo.
A to som bola na neho sama. Muz v robote. Rodina 100km od nas.

@anonym_da3eac no tak to si meviem predstavit zeby este aj kocik odmietal, aj tam obcas vrieska ale nakoniex vacsinou zaspi…

kiwi3
Včera o 20:33
@helenbozka

@anonym_autor viem, o čom píšeš... Mám dve deti... Na čo som prišla? Dieťa plače ak: je hladné, ak je unavené, ak sa cíti nekomfortne a ak ho niečo bolí.

Treba ísť na to vylučovacou metódou.

Teda ak je napapaný, prebalený, nie je mu horúco, tak to bude bolesť... Ako prvé mi napadlo - kolika. Veľa bubliniek v brušku. Problém s vyprázdňovaním.

Skúšala si Espumisan a BioGaia?
To nosenie na rukách a hopsanie uspokojuje práve pri kolike.

Game changer bola pre nás "ulitka". Kúpila som takú za 20€. A teda keď bola malá úplne malinká, po kŕmení pri zaspavaní som ju do toho zavinula (nie so perinky, teraz je dosť teplo a dusno na to) len pyžamo a ulitka... Fungovalo to.

Nevyriešilo sa to úplne, ale dosť to pomohlo.

Veľa trpezlivosti prajem 🙂

@helenbozka na tom sa s mužom dobre bavíme, že dieta place, ak... tiez nam hovorili napr v porodnici. nie je to tak. Často je to proste charakter babatka, su aj narocne uplakane deti, asi si take, vdakabohu, nemala. Dieta proste nie je len fyzická schránka, je to malý človek.

anonym_c42b8d
Dnes o 07:47
@anonym_autor

@anonym_c42b8d on mal este pred 2-3 tyzdnami spanky tak 3x po 2 hodiny a este predtym mi spal aj 7 hodin v noci, ale akosi sa to seklo a zmenilo zhruba v 6. tyzdni

@anonym_autor mna spala ukazkovo do cca 3m. mohli aj tanky padat. potom akoby utalo. deti sa menia, hlavne take male. co platilo vcera dnes nemusi.

anonym_c42b8d
Dnes o 07:49
@kiwi3

@helenbozka na tom sa s mužom dobre bavíme, že dieta place, ak... tiez nam hovorili napr v porodnici. nie je to tak. Často je to proste charakter babatka, su aj narocne uplakane deti, asi si take, vdakabohu, nemala. Dieta proste nie je len fyzická schránka, je to malý človek.

@kiwi3 nie je to len schranka. ale zvacsa ma nejaky dovod na nespokojnnost akurat ze nie vzdy sa na ju pride

anonym_c0a9f6
Dnes o 17:04

@anonym_autor je to tvoje prvé dieťatko? Ako ho obliekaš ? Nemá na sebe moc tesné oblečenie, čo by mu nejak vadilo a tlačilo ho. To pučanie môže byť aj z toho, že ho niečo omína a tlačí. Ak to není oblečením, tak asi len tie zastavené vetry, čo bábätká majú často.Treba jemne masírovať bruško, v smere hodinových ručičiek, sú na to určené olejčeky, ale ozaj veľmi, veľmi jemne. Potom sú ešte prípravky v lekárni na zastavené vetry, ako ti už mamičky radili a tiež čajíky.