Neviem zabudnúť, že manžel prvé tri mesiace ignoroval dieťa
Nas syncek ma po roka. Je to vytuzene dieta po rokoch. A ja neviem zabudbut, ze prve 3 mesiace ho manzel ignoroval. Ani na ruky ho nevzal, ze sa boji. Boli dni, ked na maleho ani nepozrel. Ja som aspon raz zan den prisla s malym k manzelovi kde sa hral na pc, aby na neho aspon pozrel. Ked som mu ho davala na ruky, tak mi povedal- teraz nie, to je take na silu. Vela krat som v tej dobe plakala, ze akeho otca som syncekovi dala, ze ma otca, ktory ho nema rad. Od 4 mesiacov sa asi 5 minut denne venuje malemu, tesim sa aspon tomu, maly ho ma rad, tesi sa ockovi. No, ked vidim ako ini otcovia svoje
Ja som na tom podobne …. Nie rovnako to by klamala … môj sa tešil strašne ked sa narodili deti aj keď bez sĺz .. nie kazdy chlap totiž dokáže alebo musí plakať od šťastia ,zato od narodenia ich zobral na ruky aj ked ja som sa bála a takto s malou čumel na tv ale na PC … že čo má s ňou robiť?no nič s takým malým minimom to je pravda ,tiež som si poplakala že mi ju vnoci nepodá alebo nevezme na ruky,ale ja som bola doma a cez deň som si mohla s malou aj pospať a bol v práci… takze určite neporovnávaj každý sme nejaký a každý ináč prejavuje city ,viem,že sú chlapi co by fakt aj nakojili keby mohli a robili všetky možné prace okolo mimina aj ja ruských poznám a to zasa vadí tým ženám ,lebo si pripadajú neschopne a ze všetko robia zle …ja som tiež závidela kamoske,ze jej muž kočíkovať každý deň a tiež chodil do prace ako môj,ze navaril malej aj vnoci k nej vstal a pod. A nakoniec musela ísť ona do prace ,lebo si pomýlil postavenie v rodine … vlastne robiť sa mu moc nechcelo len sa hrať s malou … takze potom plakala ona.ze musela ísť makať a nemôže si užívať materskú … nerieš človek v živote musí zabudnut na veľa veci ,zbytočne sa sama netráp ak vy dvaja ako pár nemáte problém … všetko vyrieši čas my ľudia sme na to mali
@luccija su chlapi,s ktorymi naozaj nepohnes. Pre nas co mame normalnych chlapov je to nepochopitelne. A taky by si nemali zakladat rodinu a nemali by ani dostat sancu mat zenu. Skoda,ze to tie zeny neprekuknu este kym nie je dieta,lebo tie znaky su tam davno predtym. Taky pc povalac urcite nebude mat chut venovat sa rodine.
Bude sa to zlepšovať ako bude rast. Niektorí chlapi nevedia co si počať s tak malym dieťaťom. Pre neho v tych prvých mesiacoch si dôležitá ty a on ti to môže uľahčiť, mozno len nevedel ako na to. Naši boli priemerní novorodenci aj výškou aj váhou, ale kym nevedeli držať hlavičku tak sa chlap strašne bál ich aj dotknúť. Aj ked bol pred tým odvážny, ze to je ľahké. Druha vec ke ze dieťa mu naruší jeho pokoj, život a pod a musí sa s tým zmieriť. V tomto su chlapi zvláštne bytosti, oni sa tešia z deti ale o pohodlie by prist nechceli. Tam je dôležite aj ako bol vychovany, co uz ale nezmeníš. Držím palce a myslim ze to pôjde k lepšiemu a bude s ním tráviť viac a viac času.
@mable123 to je rada a kde má odist prečo radite ženám že majú odist z vlastného bytu a s tým kopnutím do riti sú tiež prisilné slova
Myslim ze vela zien je sklamanych z toho ako sa muzi zachovaju po porode... su zeny ktore su stastne ze muz zarobi peniaze a citia ze ich rola je absolutne starostlivost o dieta. Ine zeny ocakavaju ze ich partner bude partnerom aj v rodicovstve a velmi velmi casto dostanu velku facku od zivota 😀 nie si v tom sama 😀 ved nejde o to ze by musel byt muz od zaciatku nalepeny na dietati, kojit prebalovat kupat a mojkat 12 hodin denne. Stacilo by pouzit minimalnu stipku empatie voci zene, zobrat pokocikovat, postrazit kym vari alebo sa sprchuje, opytat sa co sa dialo, ked ma tazke noci obcas vystriedat, ked je chora ona alebo dieta, viac sa zapojit... ak to vyslovene nie je cudzie dieta ktore si nezelal, alebo muz nie je tazko mentalne postihnuty, mal by to zvladnut ... a aj tak velmi casto nezvlada. Myslim ze toto je dokazOm ze muzi su z marsu alebo co 🤷♀️ inak velmi ma pobavilo ze do 3 mesiacov sa nevenoval, teraz sa uz venuje 5 minut denne, a ty si taka spokojbna 😂
A to nevieš o tom, že žena vychováva dieťa a dieťa potrebuje a chce byť pri matke? Do 3 rokov sa o dieťa primárne stará matka. Či chceš či nie. To je príroda. Dovtedy de facto otca nepotrebuje. Až potom ho začne vnímať. Veď čo si pamätáte prvé? Koľko ste mali rokov? Väčšina tak 3 roky prvá spomienka. A vtedy už potrebuje spoznávať svet a to môže robiť aj otec. Otec k dieťaťu nemá taký vzťah ako matka. Kedysi sa otcovia o deti ani nezaujímali a bola to čisto iba úloha matky. Až keď boli tak 4-6 roční začala úloha otca . V prvom rade by otec v dnešnej dobe, mal pomáhať matke pri starostlivosti o dieťa. Ale starostlivosť ako taká je na matke a vždy bude.
@bennn to si kde prosím ťa vyčítal taký nezmysel, že dieťa do troch rokov otca nepotrebuje? Dieťa ho vníma veľmi intenzívne už v prvom roku života. Tu nejde o to, či ho prebaľuje alebo nie, ale pestovaním, prihováraním, jašením si s ním vytvára vzťah. Nemala som teda pocit, že do troch rokov moje dieťa otca nevníma, to ani náhodou a nie každá žena je doma tri roky, veľa mužov je dnes na MD, tak už dávno neplatí, že sa do troch rokov stará primárne o dieťa matka. Takého muža a otca by som pre svoje deti nechcela a našťastie som takého ani nemala. Ani muža, ani otca. V našej rodine sa muži o dieťa starali od útleho veku, či môj ujo, brat nemali problém s čímkoľvek, vrátane kúpania pár dňového novorodenca. Pretože chceli a pretože nemali našťastie rovnaký názor, ako ty. Myslím, že na tých vzťahoch dnes, keď sme už všetci dospelí, je to aj poznať. Ako som písala vyššie, prežila by som, keby sa muž bál novorodenca pestovať, prezliekať, ale aby sa na neho ani nepozrel? Venoval mu 5 minút do dňa? No otec roka
@katulienkax no nehnevajte sa predpokladám, že to nie je jej byt. nikde to neuvádza. Ja jej neradím aby odišla, pre mňa za mňa môže čakať tie 3 roky, že možno sa zmení jeho správanie k malému. Však predsa keď si dvaja rozumejú a chcú dieťa, tak po narodení sa treba starať aj jeden aj druhý... chlap by nemal problém svojho chlapca pomojkať, prebaliť... to ma byť automatika... aj keby len na 10% dňa, ale predsa hodinu denne zvládne aj 5 ročné dieťa 🙂
@luccija Ja myslim, ze to nie je ani o prehliadani toho aky bol pred narodenim a ocakavanim, ze sa snad zmeni.... ved co ma clovek robit, kym nema deti , je asi pochopitelne, ze sa venuje sebe, muz trebars sportu, zena nakupom, kavickam (kazdy podla vlastneho gusta) ale podla mna je absolutne prirodzene, ze sa clovek po narodeni dietata zmeni, to asi nie je o ocakavaniach, a zena sa podla mna vo vacsine pripadov zmeni, prisposobi sa dietatu, kdezto u tych muzov sa nejako castejsie objavuje ten stav, ze sa nemenia, a nechapu, preco by mali...
Suhlasim s nazormi, ze mu treba vytvarat priestor na to aby s babatkom proste bol - tysi v sprche, odbehes za kurierom a pod.. Pripadne mu ho nachystat v kociari, dat do nosica - aby sa nebal ho drzat a plus kontakt je tam intenzivny.. A samozrejme pokojny rozhovor ze ta mrzi ze je to takto.

@marca12 boja neboja a žena sa nebojí?chlapi majú na všetko výhovorky.Raz má dieťa je dospelý nie malé dieta, ktoré povie bojím sa.autorka viem, že si vďačná aj za tých 5 min, ale mne by to nestačilo.Kedy si chce s ním spraviť vzťah, normálne by som mu ho dala vyzliecť, prebaliť veď je to aj JEHO dieťa kus z neho.Moj muž kúpal 2,4 kg dieťa.Uteka od zodpovednosti teraz je malé, potom bude uplakané, potom behá, potom vzdor...vždy bude nejaká výhovorka.Trapilo by ma to veľmi.2x píšeš, že sedel pri PC to nemá ine starosti?alebo je závislý a nepotrebuje žiť v realite takí ľudia sa utiekajú k hrám.