icon

Od kedy mám deti, tak neznesiem počúvať žiadne tragické udalosti

20. jan 2023

Potom na to musím stale myslieť, radšej nič nechcem vedieť. Stačí mi keď si precitam nadpis a už mi je zle. Raz som bola vo vlaku, ktorý zrazil dieťa ktorého opita mať išla po trati a prišlo mi strašne zle až som musela ísť vracať. Mama mi rozprava kde komu sa co stalo hovorim jej že to nechcem počuť lebo mi to nerobí dobre a ona mi to musí povedat do konca. Aj keď idem hneď preč tak mi to ešte zakriči.

h2
20. jan 2023

Aj ja to mám, aj knihy s nejakou tragickou tematikou som prestala čítať. Aj keď pozerám film, kde je to len hrané, tak sa odvrátim, keď ukazujú nejaké "potoky krvi".

luccija
20. jan 2023

To je normálne si citlivá, empatická.A každý si to väčšinou premietne, že čo ak by sa to stalo mne.Aj dnes som čítala, že redaktorka v TN sa skoro rozplakala, keď rozprávala o tej tragédii v Michalovciach.ja sa už hádam s mužom, lebo neznášam, že pozerá TN samé vraždy, zle veci už to nechcem počúvať.

babulkomale
20. jan 2023

Myslim ze vacsina citlivych zien to tak ma. A ak navyse prekonali potraty alebo prisli o deti, tak uz vobec netuzia take informacie vyhladavat.
Ja odvtedy nepozeram ani horory ani necitam nic kde sa ublizuje niekomu.
Nemam problem podat prvu pomoc ani sa nevyhybam realite, ale take spravy a knihy nie su sucastou mojho travenia volneho casu.

dominikak4
20. jan 2023

Tiež mám tento problém, už pred deťmi som bola empatická, ale odkedy mám dieťa, tak tieto veci prežívam 100x viac, jednoducho si vždy predstavím, že by sa to stalo môjmu dieťaťu, rodičom, mužovi a príde mi nevoľno, do plaču a je mi ľúto tých ľudí. Tak tento druh správ nevyhľadávam a ani filmy kde sa ubližuje zvieratám, ľuďom nepozerám.

mimikarol
20. jan 2023

Aj ja to tak mám. Nemôžem pozerať film kde su malé deti a deje sa im niečo zle. Ani čítať o tragédii kde sú aj deti.

ivangeline
20. jan 2023

Ja som presedlala z dramy a tazkych tem na romantiku. :D

lavinis
20. jan 2023

To isté, prestala som čítať a pozerať veci z koncentrakov, ako fakt nie.

zuzka565
20. jan 2023

Ja som taká istá. Úplne som prestal pozerať modré z neba. Kým som nemal deti tak som rada pozerala filmy alebo seriály z nemocnicneho prostredia. Teraz to nemôžem kukať lebo hneď sa bojím . Ja som aj zdravotná sestra a nechcem sa ani vrátiť späť do toho povolania.

marca12
20. jan 2023

Kazdy empaticky clovek preziva tragicku udalost citlivejsie,ale to,co prezivas uz nie je celkom zdrave. Ak zvracias,ked pocujes o tragedii,to uz je zle. Tragedie sa deju a moze sa stat,ze neminu ani nas. Nie je dobre sa nadtym zamyslat tak,ze si predstavujes,ze sa to stane tebw. Ja osobne som nikdy nemohla pozerat modre z neba a podobne relacie,kde je realne utrpenie ludi. Smutne je,ze v okoli mame vela ludi,ktori to prezivaju a nepomahame im,ale vyplakavat nad osudmi ludi pred telkou vieme. Musime byt vnimavejsi k svojmu okoliu a mozno tym dopomozeme,ze bude menej tragickych udalosti. Castokrat staci rozhovor,mile slovo,povzbudenie. Mna teraz posledne dostala tragedia,kde zomreli deti,zena a muz. To nebol jednodnovy skrat. Muselo sa to nabalovat. Keby mala rodina oporu a pomoc v blizkych,verim tomu,ze to nemuselo zajst az tak daleko.

anonymous87
20. jan 2023

Pridavam sa. Odkedy mam deti ziadne filmy, knihy, tragicke udalosti, ktore sa dotykaju deti 🤷‍♀️ Proste nic… inac revem ako mala a je mi zle

autor
20. jan 2023

@marca12 To bolo vo vlaku ako nam sprievodca oznamil že práve sme zrazili dve deti so ženou., len si na to spomeniem mám zimomriavky...nakoniec to bolo jedno dieťa...ja hneď myslim na to aký strach to dieťa muselo mať...😭😭😭 a sedieť v tom vlaku 3 hodiny bolo pre mňa strašne. Inak nezvraciam... Som tiež zdravotna sestra ale v robote to je niečo uplne iné. Tam ľudí zachraňujem a pomáham im.

andreatytler
21. jan 2023

Boze, a ja ze to len ja som vadna odkedy sa mi narodilo dieta.
Mne sa v hlave same od seba vynaraju vselijake tragicke scenare co sa moze stat. Musim to vedome polacat, lebo ked to pride ani dychat sa mi neda.

Autorka, porozpravaj sa s mamou. Preco ti to rozprava, ked vie ze mas s tym problem.

zooeynka
21. jan 2023

Hlasim sa do klubu. Ani filmy s nasilim nechcem pozerat, nerobi mi to dobre a nechcem aby moje deti na to pozerali, nechapem naco nas tym media krmia(teda, chapem). Spravy nepozeram uz davno a tragickym titulkom v bulvare sa vyhybam. Cloveka to uplne dava dole.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
autor
11. feb 2023

@mirco50 Stačí to len nesledovat a nepočúvat, niekedy sa tomu nedá zabrániť ak si účastník nejakej nehody...

foxyfox
11. feb 2023

Ja tiež, pri všetkom potom revem, prežívam to miliónkrát horšie ako kým som nemala dieťa. Ale aj pri pekných veciach som oveľa citlivejšia ako niekedy.