Nechcem počúvať nášho suseda

19. jún 2023

Caute, mam velmi dobru novu kamosku, kedze sme sa sem pristahovali pred rokom. Mame rovnako starch deticiek, chodime von, k sebe. Avsak ked ma doma manzela, mne to normalne odpaluje dekel, ked ho musim pocuvat, no nechem ich urazit, lebo ako ludia su velmi velmi zlati.
Ale pocuvat o tom, ako sa Slovensko KONECNE zobudza, kvoli FICOVI a strane republika a on ma ludi v EU parlamente. UHRIKA.
Caputova ma aku mentalnu chorobu. K... Zelenskyj, ze ZABIJA ludi. A ked to zaklincoval tym, ze ZEM JE PLOCHA. Koniec. A ze to vie na 100%.

Pracuje iba 4 hodiny. Furt sedi za PC, LEBO TO ROBI ZA DOBRO SLOVENSKEHO NARODA. Vytvara falosne ucty a kazdeho liberalneho politika buzeruje, lebo si to zasluzia. Hovorim jeho slovami. Jaj, a este pridam, ze ma slovensky erb vytetovany na CHRBAT.

A stale, stale tieto reci doodkola. Boli sme raz aj vonku spolu, nevedeli sme, ake reci mal, tak sa dostal do konforntacie s mojim muzom, opil sa pri tom, a isiel domov sam. Odvtedy sa nevideli radsej. 🤦🏻‍♀️

To, ze tam nemam chodit neviem spravit, kedze nase deticky su velmi dobri kamosi.... A kamoska je tiez super. Mam tu iba ju.

Ako jednym uchom dnu a druhym von? Nedavam to.

luccija
19. jún 2023

Tak volaj kamarátku k sebe, alebo choďte von nepôjdem na návštevu a počúvať hlúpe reči chlapa čo sa nudi a potrebuje posluchacov

sella38
19. jún 2023

uťať kontakt. Ja neviem, ale podľa mňa je život príliš krátky na to, aby som ja riešila takéhoto blbca. Nie sú jediní na svete, s ktorými môžeš byť v kontakte. Ale teda, je pravda, že ja som silný introvert a celkovo ľudí k svojmu životu nepotrebujem 😀 takže pre mňa by to bolo raz-dva vyriešené.

aeruginosa
19. jún 2023

Skus odporucit nejakeho dobreho psychiatria u vas v okoli.

ckocka
19. jún 2023

A jeho žena sa k tomu stavia ako, pritakáva, mlčí, obracia oči? Ak sa zdá rozumnejšia slušne by som jej vysvetlila že podobné reči počúvať nechcem, či sa možeme stretávať bez pána manžela.

simca06022011
19. jún 2023

jednym uchom dnu a druhym von, alebo zmenit temu. ako ok, dobre.. prepac, nezaujima ma to.. a lebo ju volaj ku vam 🙂 ja tiez nediskutujem o niektorych veciach, ako zaujimaju ma aj opacne nazory, mam tu par ludi okolo seba vyslovene na strane Rusov napriklad, pripadne takych, ktori este stale opakuju ze covid nebol, pripadne teraz mame novinku, ze vlastne mame v sebe virus nejaky a prebudila to vakcina ci so a zomierame postupne mladi.. :D Ako hm hm, aha.. ok.. a neriesim... ked je partia ludi, tak proste nahodime inu temu ked je toho vela a rozpravame sa neviem, o ovocnych stromoch, skole, detoch.. :D

januska12323
19. jún 2023

Nerozumiem prečo máš potrebu sa s ním stretávať keď ti to zjavne nevyhovuje. Stretávaj sa len s ňou a dieťaťom alebo hľadaj ďalej. Pamätám si, že moji rodičia mali viacero sezónnych kamarátov s deťmi a nijak mi ako dieťaťu neublížilo keď sme sa s nimi po čase nestretli. Tvoje dieťa si nájde kamaráta neskôr v škôlke, škole.

felycity
19. jún 2023

ja by som pri návšteve keby začal túto tému otočila a zmenila tému .. prípadne požiadala, že sa rada porozprávaš s ním ale nie o politike. A pokiaľ by to nepochopil, tak by som kamrátke povedala, že sa rada stretnem, ale ked nebude mať manžel doma. - jednoducho ťa téma politika a okolo toho nezaujíma a obťažuje...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
19. jún 2023

@elizabet173 pozri mna zaujima kazdy nazor, keby mi to opakovali stale na kazdom stretnuti, tak by mi to vadilo ale inak nie... aspon rec nestoji a potom sa mame na com doma rehotat :D mna to totiz vobec nevytaca, beriem to fakt ako "iny nazor". AKo ked niekto mi dava prednasku ze schudnem ak nebudem jest chlieb... :D a mysli aky je mudry :DD

sissy27
19. jún 2023

vidím dve možnosti - buď mu rovno povedať, že ťa tie jeho bláboly nezaujímajú, alebo sa mu proste vyhýbať a stretávať sa s kamoškou a deťmi vonku alebo u vás. A aj jej na rovinu povedať sorry, ale nevládzem počúvať tvojho muža, tak k vám radšej nejdem.

hellwant
19. jún 2023

Ty brdo, Plochtard, no co uz. Tiez by som radsej kamosku pozval ku sebe ako jeho pocuval, dobre sa zmagoril hlupostami na nete. Kazdopadne to bude mat tazke pri volbach(kiezby bol nesvojpravny, lebo to je uz veľa co trepe), lebo rozhodnut sa medzi Republikou, Smerom a Kotlebami...no ty aby sa jeden roztrhal. 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nique
19. jún 2023

Mám osobnú skúsenosť. Tiež sme sa so susedmi kamarátili, hoci máme uplne iné politické názory. Po 2. rokoch sa nerozprávame. A nepohádali sme sa kvôli politike, ale jednoducho sme neboli kompatibilní a my sme pre nich ti divní. Susedia sú veľmi riskantni na kamarátstvo. Udržuj si stále odstup, aby sa dalo vrátiť o krok spať.

tamitamitami
19. jún 2023

Presne tak volala by som kamošku k sebe alebo von. Keď by som ja raz za čas šla tam povedala by som mu slušne že mám na to iný názor a nech sa nehnevá ale nebudem o tom diskutovať.

To že každý má niaky názor je ok, ale aby si permanentne niekto išiel svoje a otravoval tým ostatných to nie. Treba ho stopnúť.

sissy27
19. jún 2023

@elizabet173 veď hej, preto ho umlčať rovno ako ústa otvorí. Ak nepochopí, tak proste plán B - stretávať sa s kamoškou a deťmi niekde inde. A kamoške tiež na rovinu povedať prečo.

vamajka
19. jún 2023

povedat, ze si sa prisla pohrat s detmi pokecat s jeho zenou, a ze nebudes pocuvat tie jeho bludy a hotovo

vroni
19. jún 2023

Povedať mu, ze Caputova je tvoja bývalá spolužiačka a Sorosa si už stretla aj osobne a bude sa ti vyhýbať on.

simca06022011
19. jún 2023

@hellwant ja by som ich pozvala k sebe a vsede globusy a mapy rozmiestnila provokacne... :DDD fotky z vesmiiru.. :DDD
Mozno nepojde volit, ak sa nebude vediet rozhodnut, a bude to tak najlepsie :DD navrhla by som mu to.

tanyan
19. jún 2023

Nikto nie je dokonalý, každý má nejakú odchýlku... Je to len názor, ktorý vyjadruje. Pre mňa je v takýchto prípadoch oveľa dôležitejšie, že deti si rozumejú a nie je tam žiadne zákerné či inak zlovoľné správanie.
Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí majú iné názory. Pokiaľ sa ma nesnažia násilím obrátiť na svoju "vieru," tak ich tolerujem. Aj naše dieťa vychovávam s tým, že nikdy nemôže vedieť čo človeka vedie k jeho presvedčeniu a "pravda" je len uhol pohľadu.

hellwant
19. jún 2023

@tanyan v nazore na politiku, jedlo, podobne veci ok, ale ako to chcete aplikovat nato, ze Zem je plocha? Je dokazatelny fakt, ze nie je plocha a nie uhol pohladu, ze môze mat pravdu len preto, ze z jeho uhla pohladu chodi stale rovno po povrchu a nevnima gulatost. 🙂 Jeho objektivnemu usudku ten internet urcite uskodil 🙂

babulkomale
19. jún 2023

Boze zas toto. Dufam ze nikto to nevezme vazne a nebude reagovat na tie stupidity.

jana_eyre_2
19. jún 2023

No.co, tak sa stretavajte mimo jej obydlie a ak k nej domov tak len keď tam nebude muž..

tanyan
19. jún 2023

@hellwant Ja verím tomu, že Zem je guľatá. Ale tieto alternatívne teórie sú pre mňa ako náboženstvá... Napríklad keď niekto napriek skamenelinám a Darwinovej teórii verí, že Boh stvoril a podobne.
Pre mňa je podstatné či názory iných ľudí majú priamy vplyv na môj osobný život. Nepohoršujem sa, neodsudzujem... Niekedy otvorím diskusiu alebo sa zúčastním, ale zotrvám v rozhovore len pokiaľ má zmysel. Pokiaľ narazím na stenu, tak v rámci zachovania svojho psychického zdravia preorientujem moju energiu inam.

hellwant
19. jún 2023

@tanyan No a viditelne ten pan to tak prezentuje, husti to na kazdeho- asi aj preto sa s jej manzelom pohadal, ked si isli sadnut. Nieze to povie sem tam a klud. Tym , ze vytvara aj falosne ucty a hejtuje druhych, to uz nie je sranda. Je trol len - bud to robi zadarmo a prepadol tomu, alebo ho este aj platia. Smutne a toxicke, od takych ludi prec. Ak sa preriekne nespravne, takyto ludia sa môzu mstit a napr. na sieti jej môze urobit peklo zo zivota a mozno ako sused aj hned v okoli. Mal by som sa fakt na pozore ako a co mu povedat, sk je s nim v spolocnosti. A aj jeho deti mozu nechtiac povedat, ak ju zapocuju o nom sa rozpravat s manzelom, kedze sa hravaju s ich detmi.

katkati
19. jún 2023

Pre mňa by niekto s takýmto nastavením, že iných diagnostikuje a rozširuje nenávistné názory, nikdy nebol veľmi, veľmi zlatý človek.

jaga18
19. jún 2023

Jaj, ako by si o mojom krčmosedovom otcovi písala. Ja to vôbec nedávam, úplne som odstrihla kontakt. Nikdy sa na vnukov nepýtal, len to svoje nabiflene politizovanie melie a volá nie kvôli tomu, ako sa máme, ale aby sme vedeli koho voliť, kto je aký hajzel atď... S takýmto človekom žiaľ nič neurobíš, jednoducho musíš zrušiť kontakty, kamarátku pozvi s detmi ku sebe, tráve čas vonku na ihrisku, chodte do parku, na vylety s deťmi , pripadne spolu aj bez detí zajdite na kávu, jogu, fitko ... máš XY možnosti. Keď je normálna, aj jej to musí byť nepríjemné počúvať dookola.

mikadooo
19. jún 2023

Normálne asertívne mu povedať - prepáč, nechcem počúvať tvoje názory na politiku. Nezaujímajú ma. Chcem sa rozprávať s tvojou ženou o Tom, či vaše deti papali, cikali, kakali, čo nakreslili, povedali, či ste boli na výlete, alebo pôjdete. Momentálne ma nezaujíma Fico, Uhrík ani Čaputová. A dokola. Hneď ho zrušiť na prvú, že sa o tom s ním nechceš rozprávať. Prečo? Nezaujíma ťa to. Vždy keď spustí - prepáč, ale mňa to nezaujíma a ani nebaví počúvať. Bez ďalšieho vysvetľovania, slušne a jasne. A nech sa zatvorí v izbe a tam vypráva trebárs monitoru.

marca12
19. jún 2023

Rovno by som mu povedala,ze o politike sa nebudete bavit a hotovo. Mne ked niekto zacne vykladat o politike a taketo zvasty hned ho stopnem. S mnohymi ludmi dokonca ani s vlastnymi rodicmi sa nemozem bavit i politike. No na druhej strane su to dobri ludia a siliu mocou nepresadzuju svije nazory,dokazem ich akceptovat. Len sa o tom nesmieme bavit.

mirage
19. jún 2023

vymysleny prispevok na rozputanie diskusie/vasni.

autor
19. jún 2023

Diky baby. Nieco vymyslim... Ale takto nadrzovku mu to nechcem povedat. On ma podla mna vlastnu realitu.