Od prvých narodenín dieťaťa to ide dolu vodou
Nie sme manzelia. Mame 1,5r dieta. Nerozumieme si ale ze vôbec. Od 1.narodenin dieťaťa to ide dole vodou... žijeme spolu v dome kt obaja vlastníme. Chcem navrhnúť rozchod. O dieťa sa bude určite bit. Ak sa vrátim do rodného mesta a on do svojho, striedavka asi nehrozi... ci? Ja chcem mat dieta pri sebe. Bože ako mi je do placu
@karinka223 je to naše dieťa po potrate, obaja ho milujeme nadovšetko. Nikam ho nechceme odkladať, práveže chceme byť s ním. Ja som si veľmi želala komplet rodinu, nakoľko ja som od rozvedených rodičov...
@karinka223 veľmi by som chcela aby sa na to kukla nezainteresovana osoba... ako to ze ja plačem v kuchyni a on si sedi na gauci? Niekedy mám pocit že som pri ňom úplne submisivna chudera... už mi to raz povedali, že im to smrti "týmto"... psychickým tyranim
@lamonita Zatial nerob nic, max chod na par dni k rodicom, nech si od seba oddychnete a mate cas premyslat o vsetkom. Myslim, ze si prechadzate beznou partnerskou krizou, ktoru zazila vacsina novopecenych rodicov (ak nie vsetci). Po narodeni dietata ste sa obaja naplno vlozili do role rodicov a zabudli ste byt partnermi, nastalo odcudzenie. Ty vidis veci zo svojho uhla pohladu, optikou mamicky, ktora je 24/7 s dietatom a riesi len veci spojene s vychovou a starostlivostou. On chodi do prace, po praci chce mat klud, zazemie a namiesto toho ho caka nervozna, vycerpana, hormonmi a materskou rozhodena zena. Ty ocakavas, ze budu platit tvoje pravidla, on si presadzuje svoje. Namiesto spojencov sa z vas stali superi. Ako z toho von? Obaja musite zvolnit, naucit sa robit kompromisy a najma spolu komunikovat. Najdite si popri starostlivosti o dieta cas len pre seba, vyuzite ho na travenie peknych chvil, ako aj na rozhovory o menej prijemnych temach. Spomente si, ako ste travili cas pred narodenim dietata a kusok z toho zakomponujte aj do sucasneho kolotoca. Neboj sa ho obcas nechat sameho s dietatom a ty si zatial ukradni cas pre seba - zajdi kadernicke, s kamoskou na kavu, na nakupy. Casom sa naucite nechat dieta so starymi rodicmi alebo opatrovatelkou, aby ste si mohli spolu zajst na veceru, do divadla a venovat sa pestovaniu vztahu.
@lamonita koľko máte rokov?s rodičmi nežije čo mu na nich vadí?Čo je v ňom zakorenené,že sa nechcel zenit?ja som sa nechcela vydávat a sme spolu 18 r bez sobasu.Neviem veď je to tvoje rozhodnutie, ak si myslíš, že sa Ti uľaví a bude vám lepšie je najlahšie sa zbaliť a odísť.Mas premyslené kam?Myslíš,ze to je ľahké byť na všetko sama nikdy ju nebude mať nikto viac rád ako vlastný otec.Nikdy sa nenájdu dvaja rodičia čo sú zajedno čo sa týka dieťaťa.Najhorsie hádky sú vždy čo sa týkajú deti výchovy, stravy, ucenia...ženy veľa x hrotia situacie nebola som iná.
Veď si ho posad a povedz nech Ti povie jeho pohľad na váš vzťah.
@lamonita "Dnes mi podkopal autoritu alebo dovolil jest kde ja som zakázala..."
Rozprávali ste sa o tom? Vie, že je to pre teba tak dôležité?
Ustupuješ ty taktiež vo veciach, ktoré sú dôležité pre neho? Nepodkopávaš inokedy ty jeho autoritu?
Tu by trebalo počuť aj jeho stranu.
Má problém aj on s tebou, či iba ty s ním? Mne to trochu znie ako keby si čakala, že ťa bude poslúchať ako dieťa.. A ono to je dospelý človek, muž, ktorý chce mať vyššiu autoritu než ty a tak je tam kus problém.
@luccija 33 ja, 36 on. S mojim otcom sa nebaví takmer od narodenia dieťaťa... mama mu začala vadiť nedávno. Ze diriguje a ohrna nad ním nosom... neviem, on je z kompletnej rodiny. Ja vieeeem, všetko čo píšete je úplne k veci , ďakujem moc, len mam niekedy pocit ze on rano vstane a nová kapitola, nový deň, ideme odznova. Ale AKO keď sú veci nevydiskutovane, neuzavrete
@lamonita tak sa začnite rozprávať je to ťažké obdobie,ale nie je toto dôvod na rozchod
@lamonita chlapi chcú málokedy rozoberať pocity.
Nie je vztahovacny?a diriguje mama?🙂ty to vidíš možno inak, lebo je to tvoja mama.A čo, keď je z kompletnej rodiny to je záruka, že musí byť dobrý chlap či mať pravdu?Čo mu spravil otec?z tých pár riadkov ťažko napísať kto má pravdu a či máš odísť.Ty vieš aký máš pocit zo vzťahu či bojujete deň čo deň, či sa snaží dominovať...niečo si písala, že známi tvrdia, že psychicky manipuluje...choď k psychologicke to budeš mať nestranný názor a trocha si poupratujes v duši a uvidis.Najdi si cez poisťovňu a bude to tvoj čas.
@lamonita na to, ze ty sama si z rozvedenej rodiny a zelala si si komplet rodinu - nejak absolutne nevnimam z tvojej strany, ze by si pre to nieco aj urobila.
mate dieta a nie ste manzelia. ja som mozno staromodna - ale za mna je toto no-go.
rozpravate sa spolu o vaznych veciach? vie on, ako vnimas aktualnu situaciu?
a nie, podla mna to nejde dolu vodou od 1 narodenin, bolo to tak vzdy, len si to nechcela vidiet a potom, tesne po narodeni dietata a ten prvy rok - si nemala popri narocnej starostlivosti o novorodenca - ani cas to vidiet.
teraz je dieta starsie, starostlivost sa utriasla a tak uz vnimas aj situaciu medzi vami.
uplne u vas podla vsetkeho chyba komunikacia, lenze to je zaklad vztahu
vy si to musite spolu vydiskutovat.
a to bud rada, ze mate zdrave dieta, vela rodin riesi ovela vaznejsie starosti v rodine a nerozchadzaju sa ani nerozvadzaju. Komunikuju
@zuzuliennka1 mnohé mu tolerujem, čo mi kamošky vraveli, že by netolerovali. O ruku ma nepožiadal. A mali sme jeden potrat a odvtedy sme veľmi túžili po dieťati. Ja som na to bola dosť zameraná, možno aj preto mi nenapadlo otvárať otázku svadby. Ale zase na 2.strane som to nechcela spominat, lebo by to vyzeralo, že si niečo vynucujem. Minule keď som mu povedala ze mame vážny problém vo vzťahu tak mi so serióznym výrazom v tvári povedal, že o com to hovorím, ze on problém nevidí. Ze problém mám ja
@luccija s tou komplet rodinou takto: ja neviem žiť s mužom podľa neho lebo som to nikdy doma nevidela. Ale on vie ako ma rodina fungovať, lebo však on to zažil...škoda ze to teda neaplikuje v praxi. A možno aj áno. Videl, ako sa otecko chová k mame a on sa tak teraz chová ku mne🤷♀️
Ja síce netuším, čo presne sa u vás deje, ale to, že ti kamarátky či iní naznačovali, že by mu tie veci netolerovali a či to nie je psychické týranie... možno prehnaný výraz, neviem, ale každopádne to stojí zamyslieť sa nad tým.
Lebo možno práve preto, že si z rozvedenej rodiny, možno je to tak, že chceš umelo držať vzťah, len aby si nedopadla ako rodičia.
Skús si spísať na papier body, čo presne ti vadí, čo chceš, aby sa zlepšilo, ako si to predstavuješ atd.. aby si vedela, čo presne chceš komunikovať.
Joj, ale to je troška také povýšenecké zhodnotenie, že on nie je z rozvedenej rodiny, tak on vie, čo a ako. Moji rodičia tiež nie sú rozvedení, ale otec dosť pijával kedysi, takže určite si takto vzťah nepredstavujem. A jedna kamarátka, čo je z rozvedenej rodiny, tak má dobré vzťahy v rodine, aj ona nie je nejak veľmi poznačená (na rozdiel, kde ja vnímam veci na sebe, čo ma ako poznačilo a aj to v sebe riešim)
@lamonita pre chlapa je to tiež nová situácia ....dieťa je na prvom mieste, on je bokom, ty si zameraná len na dieťa, jeho možno len dirigujes, riešiš len svoje pocity....do toho tvoja mama pridá ...a je to...nehovorím ze problém je na tvojej strane....len ti to ukazukem z jeho strany ... Ten chlap má nejaké pocity a možno ich ani nevie v sebe analyzovať ....ze ani nevie jasne povedať čo konkrétne ho dohnalo to kde je v pocitoch, lebo je toho toľko.... Máte standsrtny problém ako veľa domácnosti. Skús ukľudniť situáciu, dieťa máte malé. Mám o desať rokov staršie teda hupat s tebou to dieťatko bude stále, skúšat hranice.....teraz tá výchova az tak nehrá rolu.... Nehovorím ze nemá význam. Dajte si na chvíľku myslienkovu pauzu. To znamená neries problémy. Nechaj ich vychladnúť. Ries prevádzku domácnosti. Potom sa pokus o diskusiu. Ale v prvej osobe ....Ja som chcela, ...ja som myslela...vyjadrí mu city ....ak zacnes v druhej osobe....Ty si toto, ty si minule toto.... Nedojdes nikam

@lamonita každý vzťah po pôrode prejde malou či veľkou krízou.Je to take zle?na čom sa neviete zhodnúť?Dieťa je spoločné nemôžeš ho od neho zobrať xy km a je len tvoje.
Má také isté práva a povinnosti.Radsej by som išla do manželskej poradne, keď sú to komunikačné či iné problémy a nie nevera, alkohol...