Odcudzenie a podozrenia: Ako riešiť manželovu neveru?
Ahojte, syncek ma 3mesiace a zvykame si jeden na druheho. Je spokojne a dobre babatko, v noci pekne spinka 4-5h. Samozrejme je to zmena co sa tyka nasho manzelstva. Manzel sa mi uz pocas tehotenstva odcudzil, mala som nejake zdravotne problemy. Dlhsie byval v praci, po nej dal sprchu a otocil sa mi chrbtom, prehovorili sme par viet. Sme spolu 10rokov, babatko sme dlhsie planovali, nedarilo sa. Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo. Nie som zena co zanedbava svojho muza ale on ma odmietal coraz castejsie, najskor som si myslela, ze to bude zmenou tela, brusko, viac kg navyse. Alebo mi proste nechce ublizit, ked mam komplikacie. No ani po sestonedeli sa ma nedotkne, vahu mam takmer povodnu, staram sa o seba, popri malom aj cvicim. Prislo mi to celkovo divne, ked predtym sme si vedeli uzivat jeden druheho…velakrat som sa s nim o tom snazila rozpravat, co sa deje, vraj nic a je len unaveny z prace a zo syna. Ze nemam prehanat… ale proste zenska intuicia, poznas si muza za 10rokov a vidis, ze nieco nie je ok.
Vcera mi nedalo, ked zaspal pozrela som mu telefon. Mozno ponizujuce, ale nerada som, ked ma niekto klame. Vodi za nos, robi zo mna hlupanu…
Mal tam nejake oplzle spravy od nejakej Moniky, srdiecka, ako si chybaju, ako sa na seba tesia. Ze sa na nu nevie dockat..no humus… bolo tam toho vela, nedosla som vsak odkedy to trva ale je mi z toho na grc…
Kym som ja bola v porodnici, on bol s nou.. a bohvie odkedy to s nou taha.
Dnes po nejakom vychladnuti s nim chcem prehovorit, len neviem co robit. Najradsej by som ho vykopla z domu, rozviedla sa… co by ste podnikli v mojom pripade?
Ja ho na jednej strane lubim, na druhej nenavidim z celeho srdca, ako mohol…kym som ja bola v bolestiach on si uzival, kym som sa ja snazila byt dobrou mamou a manzelkou on to ani nedocenil, lebo uz mal inu. Nechapem, preco. Ked predtym, sme boli stastni, rozumeli sme, lubili sa. 🤷🏻♀️
Pfu žienka, si veľmi rozumna. Prečítala som si len tvoje prispevky a snáď ste mali so synom a maminou peknú dovolenku
Držím palce, nech to pre Teba dopadne najlepšie ako sa dá 🍀
@em4life dakujem, som rozhodnuta, ze mu neodpustim. on to vsak velmi nechape, nevzdava sa, teraz vyvija snahu, snazi sa ako ked sme spolu randili pred xyz rokmi.. kupuje kvety, vybral dovolenku(taku kde som chcela roky ist, ale bolo to pre neho nezaujimave a drahe) synovi vykupil polku obchodu. Kym on sa snazi ja zhanam pravnika🙄
Nechaj nech sa snazi. Uzivaj si to a zatial sa drz svojho planu. Nie som mrcha a ludi nevyuzivam ale v tomto pripade by som vyuzila vsetko ale sla si v pozadi svoje.
Dal Ti aspoň vysvetlenie k tomu? Či si myslí že si ťa takýmto spôsobom "kúpi"?
A uplne najviac by som si dala zalezat na tom ukazat zo seba to najlepsie aby pochopil aky strasny k.k.t to je. O co vsetko svojou debiltou prisiel. Ukazala by som mu vsetky svoje kvality a krasu a proste vsetko to preco ma kedy chcel. Ale nevratila by som sa k nemu nikdy.
Ak sa Ti dá, odpusti mu... ale len pre svoje dobro a zdravie. Neubližuj si ešte viac, ako Ti ublížil on. Prirodzene, že mu už nemôžeš veriť, zradil Ťa a iné riešenie, ako rozchod nevidím, teda aspoň ja by som to tak cítila... Prajem Ti veľa síl, pokoja a rozvahy (ktorú určite máš, keďže si dokázala takto reagovať) ❤
@pralinka25 On uz podla mna pochopil o co prisiel, citim z neho az take akoby zufalstvo a snahu “napravit” vsetko co pokaslal. Po praci vzdy pride po maleho, nech si oddychnem, nakupi mi, dnes mi dokonca navrhol, ze mam ist s kamoskami von a on maleho postrazi🤷🏻♀️ odrazu je neuveritelne stedry, pozorny, az priam dokonaly.
Len skoda, ze na mna kaslal, ked som ho potrebovala v najtazsich chvilach a neskor podupal moje sebavedomie, moju doveru v nase manzelstvo a vlastne vsetko v co som verila.
@julliska snazil sa mi to vysvetlit, lenze mne tie dovody pridu smiesne. On si sam sype popol na hlavu, ide ho rozdrapit z predstavy, ze si aj ja niekoho najdem, ze to s rozvodom myslim vazne. Ze syna bude vidiet mozno raz tyzdenne. Odrazu mu zalezi na rodine, na manzelstve, na synovi. Snazi sa to dat dokopy, ale na mna toto neplati.
@klaridka odpustim mu mozno casom, ale urcite s nim nezostanem. Najma kvoli sebe, uz len to, ze by som ho vkuse podozrievala by ma nicilo a trapilo. Pozriem sa na neho a necitim uz nic, len odpor. neviem si predstavit, ze by som si k nemu lahla do postele, ze by sa ma dotkol. Znicil vsetko, polamal doveru, laska vymizla alebo vyprchala, aj ked on si mozno mysli, ze to hovorim len v hneve.. ale s triezvou hlavou mu prizvukujem, ze uz tam nezostalo nic, len mozno nejaka vdaka za to, ze som sa mohla stat mamou. Ale on sa nevzdava, aj ked sa posklada do kocky, tak to nezmeni.
Žena ty si úžasná.
tak panko vidi dosledky svojho konania tak uz mu to neni jedno
si jedna skvela zena a nestratis sa v zivote
drz sa
Autorka velmi naozaj velmi ti zelam aby si nasla stastie s niekym kto za to stoji. Si naozaj skvela a rozumna zena. Verim ze uz ta v zivote takato zrada nestretne.
@pralinka25 a to by bolo zas naco dobre???Ty tej pomoci moc nedavas.Takto sa chova frustrovana zakomplexovana ženská.Naco by zrazu mala vytrcat kvality?Robiť to čo robí jej manžel?Jej stačí byť taká aká je.
@dariaaa mas kramy?
Ja jej nepisem ze ma robit zo seba nieco cim nie je len ze si ma udrzat to cim je a nenechat sa prevalcovat sklamanim co sa vacsinou stava pocas rozvodu pretoze rozvod byva narocny
Ale vsak kto chcel pochopil a kto nie reaguje aj ked nemusi.
@pralinka25 nebudem sa k tebe viac vyjadrovať,pretoze pri tvojom písaní a vyjadrovaní nemáš viac ako 16 a preto to nemá význam.
@dariaaa prepac, ale musim sa zastat @pralinka25 mala si uplne neprimeraju reakciu na uplne kultivovane napisany nazor, aj na tu druhu reakciu na teba.
@dariaaa Tiez sa musim zastat @pralinka25
tvoja reakcia....no len cumim....zly den?
@falbala132 @mircalla dakujem dievcata. ❤️ vazim si to.
@pralinka25 Tu je presný príklad toho, ako rôzne sa dá pochopiť písané slovo... v každom prípade, väčšina sme pochopili a súhlasíme s Tebou 😍
Tak ešte raz...autorka vyzerá byt scitana a múdra nato,aby vedela,či má niečo vyzdvihovat,ukazovať alebo nie.Svoje kvality netreba vyzdvihovat vtedy,keď chce od manžela odist.On o tých kvalitách vie.Myslim,ze ma teraz iné starosti na riešenie.
Mala tu dosť rád,ako ho pobaliť a zaniesť ku milenke,jej poblahozelat k meninám,poslať jej správu,ja neviem co všetko.To sú všetko rady tých,ktoré si asi ešte neprešli ničím,alebo tie,ktore maju tiež problémy doma.Zena,ktorá je dosť zrelá na rady a je spokojná v živote,nebude sa vyjadrovať vulgárne,aj keď s bodkami o niekom druhom.Skor mi to príde,že 90% všetkých sa teší z toho,že sa autorka rozhodla ako sa rozhodla.A len čakali na odpovede,ako sa on plazí jej a prosí.Ani to nie je na smiech.Kolko z tych všetkých by rozdrapilo,keby napisala,,,dala som mu ešte jednu šancu,,,
@dariaaa a akoze co si tymto siahlodlhym vylevom chcela povedat? Uplne neprimerane si reagovala na nazor @pralinka25 ktory bol uplny normalny, autorka je tiez normalna a inteligentna ako tu vsetky vidime. Urcite sa nikto netesi z nestastia druheho cloveka, ale zial, je vela zien ktore by stiahli usi a odpustili a dokonca zivota sa umarali v pochybnostiach a podupani vlastnej dostojnosti. My jej tu vsetky fandime a verim, ze ju caka stastie a laska pretoze si to po tomto vsetkom zasluzi.
Prečítala som si celu diskusiu a musím povedať, že ty si jedna skvelá uvedomelá žena, ktorá má svoju hrdosť a úroveň a uvedomuje si svoju hodnotu. Top 👏 po tých všetkých diskusiách čo som tu čítala, ako niektoré odpustia keď pán manžel donesie čokoládu a trápnu vyhovorku toto bolo niečo úžasne. Prajem všetko len to dobre v živote a 33 rokov je nič, určite veeeeľa času a príležitosti na nový šťastnejší lepší vzťah. A pán manžel si môže búchať hlavu
Mne sa strasne paci, ako si chlapi myslia, ze ked zacnu kupovat dary, kvety, drahe dovolenky a pod., ze sa zena "napravi" a ze im odpusti. Na grc mi je z toho, najma po tom, co spravil. Ze vobec nema sudnost a snazi sa to napravit takymito vecami. Keby nerozpraval sprostosti, ze sa zlakol zodpovednosti a na rovinu povedal, ze mu jeho prirodzenie zatemnilo mozog, asi by to clovek aspon lahsie odpustil. Ale takto je to trapne. Sexovat s milenkou, kym zena rodi, to moze asi len emocne a psychicky naruseny clovek, to sa inac neda povedat. Aj keby k zene nic necitil a nevazil si ju, ze ho nezaujima ani to byt so svojim dietatom, ked sa narodi (ak moze s nim byt, lebo su aj chlapi, co sa im neda), tak to je humus najvacsieho zrna.
@dariaaa celkom by ma zaujimalo preco si si zo vsetkych podla teba nedokonalych a prisernych prispevkov vybrala zrovna ten moj aby si utrela jedovatu slinu.
a ano vacsina sa tesi ze sa rozhodla racionalne a rozumne. ale rozhodne sme necakali na pripevky ci sa plazi alebo nie. ono je vlastne absolutne jedno co on robi.
mohla si reagovat len na autorku, napisat jej svoj nazor. mne si pisat vobec nemusela rovnako ako si nenapisala nikomu inemu.
@pralinka25 ..možno bola len hladná a zaujala ju Tvoja profilovka … 🤔😆

@luccija aj na mňa by to bolo veľa. Neodpustila by som.