Oddísť zo Slovenska s deťmi?
Kedže situácia sa zhoršuje na Slovensku najmä Zdravotníctvo a školstvo.Chcete odísť do zahraničia z deťmi?
@eliska13 ano, funguje to tam tak, ze na rodicaku mas urcenu sumu, ktorú si rozdelis na take obdobie, ake chces.. mozes az do 4 rokov. Verim, ze ludom, ktorí maju viac deti po sebe, sa to vyplati.. pretoze cim kratsie obdobie, tym vyssia davka. Inak ak si to ale rozdelis standardne na 3 roky ako je to na sk, vychadza to +- rovnaka suma ako na sk. Co sa tyka dochodkov, tak tam vedomosti nemam, ale tiez si nemyslim, ze si tam dochodcovia mozu nejako extra vyskakovat. Ceny potravin su rovnake ako na slovensku.
Milujem tieto témy! Vždy sa dozviem to iste - odchádzajú iba blbí a neschopní, v zahraničí utierajú rite, alebo hajzle, žijú na pastekach a desiati v starom byte. Slovenskému zdravotníctvu sa nič nevyrovná lebo tehotnym robia UTZ 100 krat počas tehotenstva, môžu po pôrode ležať v pôrodnici 5 dni a dieťa chodi k pediatrovi nie k rodinnému lekárovi, ktorí sú v zahraničí všetci mantaci a nevedia čo robia. Školstvo ma len malé chybičky krásy, zato v zahraničí je to úplne na h...o, preto sú tam všetci takí blbí (preto ma Slovensko a nie USA tie najprestížnejšie univerzity.)
Som rada, že vďaka svojej neschopnosti žijem život o akom sa mi na Slovensku ani len nesnívalo a deťom som otvorila cestu možnostiam, ktoré by na Slovensku urcite nemali, ale podľa všetkého asi si len vymýšľam, či namyšlam, však kto by sa už len mal v tom zahraničí lepšie ako na Slovensku
@sisaka ja neviem, tak asi si to tu cele este raz precitaj, ked si si toto z toho zobrala 🙂
@tyrkysova_kobyla presne tak, ja dokonca robim v statnej správe a od nástupu na ND mám prácu z domu na polovičný uvazok, keď je vola na oboch stranách, ide to vsade, aj na SVK
@maminuska A ako som si zbezne prečítala aj v CR musis splnat určité podmienky,nielen mat deti.
https://www.finance.cz/503335-deti-a-dane/
Žijem v severnom Taliansku a na zdravotníctvo a školstvo si nemôžem sťažovať. Príklad: zdrav.poistenie zadarmo. Každý má právo na ošetrenie lekárom. Ale na vyšetrenia čakačka pól roka aj rok. Komu sa nepáči, môže ísť k súkromníkovi. Školstvo od šiestich rokoch. Moj syn mal ešte päť rokov keď nastúpil do školy. 30 hodín týždenne. Do školy chodí aj v sobotu(v sobotu sa aj pracuje), ale má tri mesiace letných prázdnin. Ale musia sa učiť aj cez leto. Dostanú na vypracovanie jednu knihu. Teraz má sedem rokov a už vie násobenie, delenie do 100. V taliančine rozbor viet. Od prvej triedy angličtina. Komu škola moc nejde, chodí do súkromnej... Je toho kopec.... Vyšší plat, vyššie výdavky. Bývame v peknom meste, ale je tu drahota.
@maminuska Pozri ja to ovladam a chapem velmi dobre. Ako asi aj ty. Sem ale chodia čítať aj ľudia co tomu vôbec nerozumeju cize som si dovolila prave preto opraviť tvoju informaciu,ktora pre podobným ludi znamena uplne nieco ine. To je všetko k DB z mojej strany a k tebe. Pekny vecer.
@beky1813 asi egohonka 🤷♀️ nenapisala nic k veci, len hejty
@queen_mary to robi furt, nic nove
@pivonka6 a ked su sikovne, urcite by sa mali dobre aj v zahranici🙂... A vo tom to je 🙂
@lululilien mne kamarátka ktorá žije v horskej oblasti Talianska , asi sever. Keď som s ňou hovorila, tak povedala že v Taliansku nie sú žiadne poradne čo sa týka detí , nikto deti pravidelne neváži , nemeria a v podstate ani nesleduje. Po pol roku Talianky dávajú deťom čo im príde pod ruku , prvé jedlo je často slaný praclík. Ak máš problém v štátnom zdravotníctve je to hrozné čo sa týka čakačky, vraj aj pol roka. Ale zas že tam perfektne funguje pohotovost ale tá je spoplatnená .
Ja som zas o Talianskom urgente počula len to najlepšie , preto tam idem aj s dcérou k moru ktorá má epi záchvaty .
@dopolbokaodrata lenže ten, kto utiera v Rakúsku zadky dôchodcom stále zarobí viac ako inžinier na Slovensku. a to je asi hlavný dôvod prečo ísť preč. ale tak samozrejme nieje to pre každého a nebudem sa hádať. autorka sa pýtala čo si myslíme, je jasné že časť bude za a druhá časť proti. len som vyjadrila názor.
@nistika áno, to je uhol pohladu. Inžinier určite neštudoval 5 rokov aby potom utieral rite, len kvôli peniazom. A znovu, kto je šikovný tak si zarobiť vie všade.
@maminuska sikovny inzinier zarobi v rakusku 4krat tolko ako ten, co utiera zadky 🙂 to by sme mohli dokola, ale. Je to o mindsete cloveka.

Len chod chod najlepsie cim viac na zapad, tam je vynikajuco! Najma zdravotne poistenie na dobrovolnej baze na ktore nikto nema a skoly tiez vyborne, lgbt knizky “kde bolo tam bolo vladol kral a kral”, a kde tu nejaky mladik pistolou decka preriedi, kde sa na toto hrabeme! 👍🏻😁