icon

Oddísť zo Slovenska s deťmi?

michaltat
4. jún 2019

Kedže situácia sa zhoršuje na Slovensku najmä Zdravotníctvo a školstvo.Chcete odísť do zahraničia z deťmi?

tyrkysova_kobyla
5. jún 2019

@queen_mary my sme mali na VS aj prax, nepovinnu, ale aj tak vacsina ludi uz brigadovala v odbore, tak si aspon dali uznat predmet, takze nemyslim si, ze je to uplnr mimo, aby skola poskytovala prax 🙂

nistika
5. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl to že sú na SK školy o ktorých absolventov nikto nestojí znovu poukazuje na SYSTÉM.

beky1813
5. jún 2019

@nistika vysokoskolak si ma najst prax pocas skoly sam, nie aby skola hladala

nistika
5. jún 2019

vysokoškolák si nájde áno dokopy nejaký mesiac a aj to len nosí kávu alebo upratuje sklad. nič moc mu robiť nedajú. to nieje adekvátna prax.

queen_mary
5. jún 2019

@nistika samozrejme, ale nie, ze ti to dohodi vysoka skola 😂

vendulka80
5. jún 2019

@nistika no prave preto to tak je, lebo zo zdravotných škôl urobili záchytnu stanicu blbých študentov. Česť výnimkám. A nikoho nebavi študovať 7 rokov aby mohol pichnúť injekciu. A jednoducho nema kto robit. A ďalšia vec, hodnota v spoločnosti je nulová. Aj vdaka takýmto rečiam. To, kolko zdravotníkov zachránilo životy nie je nikde napisane. Ale prídu take žiačky na prax, maju problem odobrať krv na 3x ale rozumejú všetkému naokolo. Lenze ta zmena systému sa neudeje tak, ze odídem a budem hromžit na slovensky systém.

beky1813
5. jún 2019

@nistika ak je sikovny, najde si aj adekvatnu prax

queen_mary
5. jún 2019

@nistika zlatko, ak si sikovna adekvatnu prax si najdes. Ja som mala. Na slovensku, aj v zahranici. Aj vdaka tomu teraz nehejtujem slovensko z rakuska, lebo mi je aj tu dobre.
@tyrkysova_kobyla samozrejme ze prax je nutna, ale nie ze skola ti musi niekde poskytnut prqx. Mala by si byt dost sikovna na to, aby si si ju nasla sama. Samozrejme je fajn, ak ma skola spriatelene firmy.

nistika
5. jún 2019

@queen_mary ale vysoká škola to vyžaduje v zahraničí tu na to kašlú

evittam
5. jún 2019

@beky1813 Presne si to vystihla-pozera "Hnojku, Trapkizu" a cita bulvar.
@nistika Moje deti sa tešili a aj sa tesia do skolky ci školy. V zivote nikto na nich nezjapal a uz vobec im nedaval do ruky niečo podobné. Ja pracu aku som chcela aj so super zárobkom, ktory si môžem regulovať ako aj pracovnú napln, homeoffice,atd....😉

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2019

@nistika ved nikto nepise, ze system je dobry, ano niektore VS by mali zaniknut, aby sme tu nemali otitulovanych aj takych, ktori su na urovni dvojrocnej ucnovky, ale to este neznamena, ze je komplet skolstvo zle a slabe, ako to tu Ty pises.

nistika
5. jún 2019

@vendulka80 to určite nie. lenže ja sa necítim na to aby som spasila zdravotnícky systém a tiež sa necítim za ňho zodpovedná, z toho dôvodu je pre mňa lepšie odísť

nistika
5. jún 2019

@evittam ja ti gratulujem. ja verím že sú na SVK úspešní a spokojní ľudia, žiaľ veľa ľudí šikovných múdrych a vzdelaných nemá také šťastie

maciatkolulu
5. jún 2019

@gopika Rakúsku je škôlka zadarmo a kde🤣🤣🤣🤣,lebo teda štátna škôlka zadarmo v nieder nie je a obedy sú cenovo nanurovni menucka v ba a ani crp nerobia. Proste je to od prípadu k prípadu. Možno sú úľavy na škôlku v prípade nízkeho príjmu,ale zadarmo zaručene nie.

nistika
5. jún 2019

@maciatkolulu do 13-tej hodiny je u nás škôlka zadarmo, potom niečo priplácaš v závislosti od počtu hodín v týždni. a obedy sú dosť drahé to ano

queen_mary
5. jún 2019

@nistika no a? Ak si dostatocne inteligentna tak ti uz pocas vysky blikne svetlo, ze azi by si mala mat aj prax, aby si po vyske bola uz hotovy clovek. Taky, co skoncia na urade, maju v hlave pocas vysky chlast a party.

nistika
5. jún 2019

@queen_mary veľa ľudí má počas výšky v hlave chľast a party asi to nejak patrí k mladosti ja neviem ja som to v hlave nemala, ale asi je normálne to tam mať. je veľmi ťažké zohnať si adekvátnu prax ak škola nemá spriatelené firmy

galioska
5. jún 2019

Baby to je zbytočne riešiť, kto chce odíde, kto nie , ostane doma,.... veď treba skúsiť, kto nemá skúsenosť s inou krajinou podľa mňa škoda riešiť...

maciatkolulu
5. jún 2019

@nistika 19.90dopoludnie.... bez obedov a to niečo je 150eur aj s obedmi do tretej😉

maminuska
5. jún 2019

@maciatkolulu 150 eur na deň alebo na celý mesiac po 13 hodine ?

vendulka80
5. jún 2019

@nistika no vidis a presne preto sme tam kde sme. Lebo nikto necíti zodpovednosť a preto s nami politické elity krútia ako sa im zachce. A pre mna osobne by bola podradna robota utierať zadky starým paprdom v zahraničí a doma by som mala dobru robotu za take iste peniaze a hlavne odbornú. Len je to o šikovnosti. A poviem ti tak, ze nie je vsetko zle len u nas. Uz som zažila pacienta z nóbl rakúskej kliniky, ktorému po operácii ranu zakryli obyčajnou vatou a poslali na prevoz... a z toho vzniknuté komplikácie nech si riešia tí “mäsiari” na Slovensku.

maciatkolulu
5. jún 2019

Jedno je ale iste,na Slovensku si naozaj nenájde každý človek adekvátnu prácu,nie všetci sú priebojni a odvážni. A tým pádom zarobí fakt malo. Na Slovensku je veľa výhod,ale úroveň vyučovania jazykov na štátnych školách je biedny. Deti sú v prvých ročníkoch zbytočne preťažovane. Píšem môj názor. Keď ste v blízkom zahraničí,máte naozaj viac možností výberu,ste aj "doma"ste aj v zahraničí. Dieťa sa učí prirodzene cudzy jazyk atď. Platy sú vyššie,ale aj náklady a riadne. To je už každého vec a názor. Čo a ako. Ale rozhodne som proti rečiam ako kto utiera niekomu zadok. Aj to je práca ako všetky ostatné,rovnako skladník,rovnako čašník,upratovac. Nikdy v živote som nikoho nesudila za prácu. A niektoré príspevky sú dosť pohrdave. Nie všetci sa dostanú na VŠ,nie všetci majú na to,sú aj jednoduchší ľudia dofrasa a keď sa aj inžinier rozhodne utierať zadky,je to ok,keď chce,ale niekedy fakt musí,ak chce uživiť rodinu. Neviem z tejto diskusie mi vychádza,že vacsina má dokonalé životy,sú so všetkým ok,super inteligentné deti,ktoré všetky budú študovať atď. Rovnako ako má zaraza,že iba vzdelaní zarobia.... Nuž takí drevari,automechanik,elektrikári,murári ti sa tiež nemajú zle a práve v zahraničí sú dosť členení a napr.taki derevari nedostatkov. Každá práca,vylúčenie ma zmysel. A ja vidím obrovský rozdiel v Tom ako na Slovensku matky nič iné nerobia,iba ako predĺžiť materskú,lebo sú slobodné🤣🤣🤣matky,ďalej materská na otca,babku,dedka a najlepšie aj strýka,samé reťazové pôrody a v živote ani riadne v práci nebola a potom sa plače ako nevie nájsť po 9rokoch doma pracu. Predĺžený rodičak na zdravé deti je už národný šport a veľa iného. To sa v zahraničí len tak nevidí🤣🤣🤣🤣a veľa iného. Ale aj tak,všade dobre,doma najlepšie.

maciatkolulu
5. jún 2019

@maminuska na celý mesiac

nistika
5. jún 2019

@vendulka80 utierať zadky starým páprdom v zahraničí je ušľachtilá práca. tí ľudia to ptrebujú a sú za to veľmi vďační. ale my sa nebavíme len o utieraní zadkov. ale o celkovej práci ako takej o jej lepšom ohodnotení o prístupe k práci. napríklad informatici je iné prečítať kód od slovenského informatika a od zahraničného. ono to tam sedí je to tam zbúcané na rýchlo nezodpovedne a funguje to ale ak príde problém je nutné to celé prerobiť. jednoducho v zahraničí pristupujú ku každej práci zodpovednejšie je to tam vymáhané, ale tiež ocenené

queen_mary
5. jún 2019

@nistika omg 😂 prosim ta uz sem nepis tvoje nazory.

nistika
5. jún 2019

@queen_mary ja si môžem písať čo chcem. ak ti vadia proste ich nečítaj

michaltat
autor
5. jún 2019

@nistika Mala som premenovat diskusiu SVK verzus AT

vendulka80
5. jún 2019

@nistika Slovenka utierajuca zadky v Rakúsku ma presne taku istú hodnotu ako u nas napr.Bulharky predávajúce voňavky na zastávke. Keby to bola ušľachtilá práca pre Rakusaka tak to robia sami a nepotrebujú Slovenky. Tak si nenamyslaj ako vela pre nich znamename. To len Slovák sa tvári, ze tam spravil dieru do sveta. A preco teda nepracuješ u nas v domove alebo v nemocnici? Ci to uz nie je ušľachtilá práca?

beky1813
5. jún 2019

@michaltat mala si sa rovno zapájat a nielen hodiť diskusiu

nistika
5. jún 2019

@vendulka80 jak som spomínala ja sa tejto práci nevenujem. nieje to môj odbor. je to niekomu nepríjemná práca babrať sa vo výkaloch. v tom je tá ušlachtilosť tohoto povolania, skrýva to istú obetavosť pre dobro starých ľudí. rovnako ako na Slovenku to nemá kto robiť, nechcú to robiť ani v zahraničí. ale chápem že ak sa tomu niekto venuje tak si zráta dva a dva a pôjde rovnakú prácu vykonávať do zahraničia kde je to lepšie ocenené.