Oddísť zo Slovenska s deťmi?
Kedže situácia sa zhoršuje na Slovensku najmä Zdravotníctvo a školstvo.Chcete odísť do zahraničia z deťmi?
@nistika mna nic nerozculuje, ja som na rozdiel od Teba kludna😉Citaj s porozumenim, vsimaj si, kto Ti co pise, ja som o skolke nenapisala ani tuk, aj ked ano-mam aj kladne, aj menej prijemne skusenosti, rozhodne na rozdiel od Teba skusenosti realne mam. Ty vlastnu skusenost nemas, len okydavas, takze ak nie klebetna zena, tak potom zena okydavacka-to sa Ti paci viac?😉
dobre končím túto diskusiu. slovenské školstvo je skvelé slovenské škôlky sú perfektné zdravotníctvo je klasa a to jedlo v nemocniciach jak od šéfkuchára. ja som taka debilka že som odišla z tej krásnej krajiny s vynikajúcim politickým a sociálnym systémom. asi to tu šmarím o zem a idem domov. veď všade dobre na Slovensku najlepšie
@nistika mne ty prides vsetko len nie slusna, tak nechapem, preco sa vyjadrujes na margo inych, vzdelanych a realne slusnych ludi.
@nistika toto nie je tvoja diskusia, pokiaľ vidím tak si ju nezaložila, tak ju nemáš čo ukončovat. Nikto ti nevyvracia tvoj "názor" ktorý tu prezentuješ, len ti baby oponuju ak trepeš hlúposti od agentúry JPP a poukazujú na to že sa o Slovensku vyjadruje ako o žumpe. Ostaň kde si keď si taká šťastná a my neslušní, hoci ruky aj nohy máme, ostávame a budeme spokojní aj tu.
@dopolbokaodrata tak ono to mozno nebude v Rakúsku az take uzasne ked patrí do skupiny Jedlá do 5 EUR...
@dskjhfdlkdjhl a ešte niečo k tým skúsenostiam. nie nemám vlastnú skúsenosť čo sa týka školstva ale mám čo sa týka zdravotníctva. praxovala osm totiž v nemocniciach dosť dlho na to aby som niečo pochytila. keby si videla ako sa tam správajú k chorému, starému človeku mala by si strach zostarnúť. tie zanedbania ktoré končili smrťou. vieš čo to sú veci ktoré si neprečítaš to musíš zažiť. zdravotníctvo u nás toleruje svinstvo v podobe aké tu opisujem. je to fakt či veríš alebo nie. nikto to nerieši, ak je sťažnosť je zamietnutá pod stôl ak sa niečo vyšetruje jeden lekár dá pečiatku ďalší a všetko vybavené ak sa to náhodou dostane pre súd je z toho podmienka na tri mesiace bez odobratia licencie. nemusíš veriť nemusíš si to pripúšťať ale je to realita
@nistika keby si sa dobre ucila a bola inteligentna a vzdelana, nemusela si ist do rakuska utierat zadky 🙂 thats it. Nadavackami to nezachranis
@nistika prepac ale praxovat neznamená pracovať. A praktikantky okrem uhanania mladých doktorov a zadrbavania sa po jedálňach a po bufetoch bohuzial nic viac nevedia a ani sa nesnažia. Ked budes mat 20 rokov praxe na are potom mozes hodnotiť, ci niekto pochybil alebo nie.
@queen_mary a to si nabrala od kial že ja utieram zadky? ja mám vysokú školu s vyznamenaním takže to môj prípad asi nebude.
@nistika le pardon 😅 na svatej alzbete? Lebo podla tvojho vyjadrovania a gramatiky si vysla tak ucnovku
@vendulka80 visíš na vlastné oči ten prístup, to ako tam zjape na nemobilného starého človeka "k.u.r.v.a zase si sa posral????" alebo tie preležaniny ktoré sú také že vidno kosť pretože nikto nikdy tam človeka nepolohoval. alebo keď sme ako raktikantky pol dňa ohlasovali každú sestru ktorú sme videli že pacient má zlý tlak a tep (na monitore) nikto s tým nič nerobil až kým pacientka neumrela potom ju zakryli plachtou. to sú skúsenosti ktoré som videla a zažila nie nesedela som len v bufete.
@nistika nikto netvrdí, ze na sk je perfektne zdravotnictvo, skolstvo, super politika a socialny system.. ale z tvojich prispevkov vyplyva, ze do vsetkych skolok chodia deti s placom lebo su tam tyrane, ze lekari rad radom fackuju zeny pri porode a pod. Pritom reálnu skusenost s tym nemas, sudis len z toho, co ti niekto povedal.
Ano, v zahranici vela veci funguje lepsie ako na sk. Ale taketo generalizovanie podla mna nie je na mieste, lebo nie vzdy a vsade je to take zle ;)
@queen_mary nie na Alžbete. možno robím preklepy možno my to v rýchlosti nevíde napísať úplne na jednotku. ale vzdelanie mám dobré
@nistika to, ako pises, to nie su preklepy, to je ignoracia pravopisu.
@nistika my, nevíde, nie sú preklepy ale neznalosť. Ale to už odbočuje od témy. Len toľko, nepovyšuj sa, že si niekto viac, len preto ze si odišla. Lebo vôbec nie si.
@nistika ano, krasne si nam tu dokazala, ze si vzdelana inteligentna zena
@nistika a o slovenskom zdravotnictve viem celkom dost, nemusis mi to vysvetlovat z pohladu praktikantky😉
@dskjhfdlkdjhl prepáč ak som ťa pohoršila vynechaním diakritiky alebo niečim závažnejším. nevedela som že táto diskusia slúži k overeniu si vlastných pravopisných zručností.
@nistika ja mám 5 detí , ani jedno moje dieťa nechodilo do škôlky s plačom , dve absolvovali štátne škôlky a tri sú v súkromných . Všetky moje deti absolvovali a absolvujú slovenské školstvo s ktorým som spokojná . Mám vysokú školu a uživím sa viac než dobre aj tu na Slovensku , nemusím čakať na to čo mi hodí sociálny systém SR a ani mi prídavky nesplácajú hypotéku , splatila som si ju sama.
Takže to čo píšeš sú hlúposti .
@dopolbokaodrata povedala som tu niekedy že som niečo viac?nie a ani si to nemyslím povedala som že Slovenský občan si zaslúži viac a to v podobe lepšieho školského zdravotníckeho sociálneho systému.
@nistika tu absolutne nejde o diakritiku, ja ju v internetovej komunikacii ignorujem, Ty ani sama asi nevies, ake chyby robis. Inak, neustale tu kydas na slovenske skolstvo, ale hned potom napises, ze mas vzdelanie kvalitne. Ziskala si ho kde? Na Slovensku? Chapes ten paradox?
@nistika ale to je len tvoj pohľad. Nemali ste prístup do dokumentácie, plnili ste iba príkazy. Ja nevravím, ze sa to nestáva. Cierne ovce su vsade. Ale ine je to z pohladu študentky a ine z pohladu sestry, ktorá je na 25 ľudí sama najmä v noci. A ďalšia vec... postrehla si uz ked si teda taka znalá veci, aby prisiel príbuzný na navstevu a toho svojho chorého človeka napr umyl? Alebo oholil? Alebo mu okrem pomaranča, ktorý zvyčajne aspiroval dal nieco zjesť? Stoja nad posteľou ako teľce a pozerajú po stenách, fotia záchody, stolíky ale ked treba dat napiť tak zavolaju sestru lebo ONI nevedia ako mu maju dat pit...a ked ich sanitárka pekne poprosi ci by jej trosku nepomohli ich príbuzného podržať lebo je sama na oddelení a sestry kŕmia tak odpoved je ze ONI to nevedia a radsej počkajú na chodbe... takze ked chces nieco hovoriť, pozri na to aj z inej strany.
@dskjhfdlkdjhl ?????? myslela som že sa rozprávame o deťoch o základnom vzdelaní. nie nemyslím si že je kvalitné. vysokoškolské je niečo lepšie ak odhliadneme od toho že vela absolventov končí na úrade práce, pretože školy im nedávajú dostatočnú prax.
@nistika ty si dobre mimo 😂😂 vysoká skola ma dat studentom prax? 😂 Ty co si zac?
@vendulka80 ale veď o tom tu rozprávam. prečo je tá sestra sama na 25 ľudí? prečo nezamestnajú viac zdravotníckeho personálu, prečo je ten systém taký aký je? ja nevravím že každý zdravotník je hajzel ale tí čo sú, majú to tak povediac dovolené. a ty čo niesu majú všetkého plné zuby lebo sú prepracovaní vďaka systému aký v zdravotníctve máme. no myslím že príbuzný umývajú svojich blízkych lebo žiaľ funguje to tak, že buď ty alebo nikto. sú príbuzný ktorý sa starajú a taký čo nie ale ak raz paciet leží v nemocnici, tá nemocnica by sa mala o tieto veci postarať.
@nistika ak nie je kvalitne skolstvo na ZS a SS, tak potom by bolo uplne zbytocne kvalitne na VS, lebo by to bolo ako perly sviniam hadzat. Takze evidentne si mimo.
@queen_mary v zahraničí chodia tak povediac na stáže, alebo praxujú počas štúdia už v danej firme ktorá im za to aj platí. ano myslím že nejaká prax k vzdelaniu patrí
@nistika a co myslis, ze preco koncia absolventi VS na urade prace? To nie je o praxi, to je hlavne o tom, ze na Slovensku su niektore VS, ktore to daju kazdemu a o ich absolventov nikto nestoji. Ucim vyse 20 rokov na VS, nasi absolventi nie su nezamestnani ani jeden a nemusia ani chodit zadky utierat, lebo maju slusny odbor.

@nistika hah, tak ty mas skusenosti s JPP 🤣🤣🤣🤣 dobry nazor som mala na teba a len ho potvrdzujes