icon

Osamelosť na materskej i napriek tomu, že nie ste sama

19. máj 2022

Ahoj aj vy máte na materskej pocit že ste strašne izolované tá materská je taká osamela - manžel to nechápe on býva dlho v práci vraví veď si doma s deťmi nie si sama ( A jasná vec stále je čo robiť skladať prádlo vešať prať variť umývať) ale cítim sa tak osamelo tým že on príde večer som celý deň len v detskej spoločnosti nemám sa s kým porozprávať. Inak deti máme dve po sebe sú zlate nič hrozne to nieje si myslím…ale Rozumiete tá frustrácia ? Máte to tiež tak? Take pocity

Strana
z3
len_leninek
20. máj 2022

No jasneee 🙂🙂 je to uz dlhsie, ale mala som to podobne. Mala dedina, ziadne kavicky alebo nakupy v centrach tu nehrozia. Casto iba na vlastnom dvore a v zahrade, to ked uz boli dve deti, kym bolo jedno este sme sa vybrali na ihrisko alebo hojdacky, ale vacsinou aj tak nikde ani zivej duse. Som tu dostahovana, kamosky som tu ziadne nemala ani predtym a ani som si ziadne nenasla, som skor introvert, kontakty nadvazujem tazko. A ani nebolo poriadne s kym 🙂

mandarinka555
20. máj 2022

Veľa žien ti tu radí nájsť si "mamičky" na kočíkovanie a na návštevy detského ihriska...Neodporúčam!!! Prepne ti z toho a môžeš mať trvalé následky😝 Budeš XY hodín dookola počúvať, čo má decko jesť...kedy má kadiť...koľko času má spať a akú konzistenciu má mať 💩 To by som už fakt radšej bola sama, lebo by som ich všetky ovalila lopatou...

oblecenie99
20. máj 2022

@mandarinka555 Absolútny súhlas.

oblecenie99
20. máj 2022

To je všetko pekne a krásne,že nájdi si partiu mamičiek, lenže nie každý je taký typ,že sa chce kamarátiť s novými ľuďmi a nadväzovať silou mocou nové vztahy 😕 A ruku na srdce,vo väčšine prípadov je to skôr chaos, ak chcete ísť niekam spolu, hoc len kocikovat, tak je ťažké to zladiť,deti majú iný rezim,rovnako ak mamičky.. a keď ste spolu,tak vždy je to o vreskote deti v pozadí,nedopovedanych vetách,lebo furt jedno pribehne a niečo strašne chce práve v strede rozhovoru,ktorý je aj tak stále o Tom istom kol do kola. Myslím si,že práve taký introvert sa trápi na materskej,lebo nerád spoznáva nových ľudí,je to pre neho na silu,ma už nejaký okruh svojich známych,či kolegov,z ktorými sa zrazu prerušia styky.. manžel akurát príde z práce, mamička uspava dieťa, odkvecne s ním a opäť uplynul deň osamote,keď sa človek neporozpraval ani s vlastným mužom. Mne osobne sa aj narušili tie predchádzajúce vzťahy,buď to boli večne nestihajuce kamosky s už staršími deťmi,alebo bezdetne,ktoré nezaujímali moje "zážitky mamičky" a mali pocit,že sa so mnou nemajú o čom baviť, lebo som vypadla z diania.. nehovorili to priamo,ale cítila som to. Ja som to riešila skorsim odchodom do práce,nie je to pre každého,ale pre mňa bolo ubijajuce byt doma a byť pani domácou a mamičkou na film tíme. A to som nebola žiadny výstredný človek, skôr taký domased a Max kavy a obedy s inými,ale materskou som prišla aj o tieto medziľudské vzťahy a zážitky. V mojom prípade dokonca prišla do toho celého Corona, malý sa narodil v čase,keď sa šuškalo už dačo o nejakých netopieroch a zatvorenom čínskom meste,čiže ešte väčšia izolácia, najmä v neistých začiatkoch a všetko pozatvarane.

queen_el
21. máj 2022

@marzuz89 Nemyslim si, ze to znamena, ze nemali/nemaju kamaratky pred dietatom, len tie kamaratky mozno nmaju este deti a pracuju, aj ja mam velmi dobre kamaratky ktore ale nemaju cas so mnou chodit kocikovat lebo pracuju 🤷‍♀️ Tak preto si tie mamicky hladaju kamosky na kocikovanie, ktore na to tiez maju cas, lebo su doma s babatkom…

lenkaminka
22. máj 2022

Tak osamelá si lebo si nepochopena. Buď nemáš kamošky s ktorými by si sa vyrozprávala a zabavila alebo máš manžela, ktorý cez víkend alebo počas voľna nedokáže vyplniť ten pocit stereotypu. Ja mám 3 deti. Dve mám po sebe a jedno staršie ale manžel keď príde domov alebo je víkend doslova sa teším že si oddýchnem keď pôjde do prace. A cez týždeň takmer niesom doma. Podstatne je, aby si niečo sama zmenila a nebola len manželka čakajúca na manžela a v depkach.

kikundela
22. máj 2022

Ja mam dvoch chlapcov... 10 a 6....a stále sa tak cítim. Sama... Kebyže nechodím do prace mi svihne asi. Na ihrisku som nejaké vzťahy ne nadviazala.... Už má nebavilo sa stále baviť o deťoch, škôlke a všetkom okolo toho. Takže od kedy mam deti nemám kamarátov. A je niekedy na psychiku 😔 som s nimi sama.... Priateľ s ktorým sme spolu rok a pol chodí pracovať do zahraničia.... Takže je veľa preč. O to je ten pocit samoty väčší. Aj keď som s deťmi, aj tak sa cítim sama.

julka828
9. jún 2022

Mam to presne tak isto do bodky 😒

Strana
z3