Otcovi dieťaťa po narodení zmenilo správanie?
Stalo sa niekomu že otcovi dieťaťa po narodení “preplo”? Zmena správania alebo neviem ako to mám opísať som zúfalá prosím povedzte mi že niesom sama
@lizatko1009 kona nemozeš brat vazne, preboha 🙂
Nie. Jedine s cim sme mali obaja problem bol nedostatok spanku, to vie v cloveku prebudit rozne stranky 😄 inak sme sa stale vedeli a vieme pri detoch prestriedat, ak sa jeden prave nevie prinutit. Ono, dieta alebo deti nemusia vztahom vobec otriast za predpokladu, ze niesu tazko postihnute a nemali by partnersky zivot odsunut na bok. Cize dat postrazit babke/opatrovatelke a ist na rande. Konicky a stretavanie s kamaratmi sa daju vykonavat a takisto. To je asi moja jedina rada. Nechat vztah na prvom mieste a mat deti ako spolocnu prioritu.
Toto co pises sa stane len vtedy, ak jeden s partnerov deti mat nechcel. Ale vsetci vieme ako sa robia, cize v tomto stadiu je tento argument irelevantny.
ja si myslím že sa to moc rieši. Pripravenosť , nepripravenosť , zaťažujúce , vyčerpávjúce. Ja mám 5 detí ( 6 som porodila ) , rodila som od 20 rokov po 43 a stále som pracovala, materské som mala iba pri prvých dvoch . Ale nikdy sme s mužom neriešili aké je to ťažké , náročné , vyčerpávajúce , obmedzujúce. Boli a sú to jednoducho obdobia ktoré pominú . Doma mám už len tri 14, 10 a 6 rokov a začínam ísť do obdobia kedy sa mi otvára priestor pre vlastné záujmy a potreby .
@diewcatqoo presne tiež som mala predstavy a aj z počutia okolia ako novorodenec 20 hod prespí, spi, naje sa prebslis a zase spi. Sesternica mala také, kamarátka mala také a to moje spalo len keď nevládalo plakať, kolíky nonstop, reflux ze co zjedla hodila tycku cez celú posteľ keď to ak tak prešlo prišla ďalšia fáza kedy bola v noci hore každých 45 minút. Neľutujem ze som mala dieťa dokonca s odstupom času ani tie ťažké dní ale teda prvé mesiace boli doslova na slučku a keď som povedala nahlas ze nevládzem a lezie mi to na nervy skoro som bola odsúdená na pranier ze co som si to dovolila vôbec vysloviť a ako môžem niečo také povedať ako je dieta dar boží atď.
@martinmmartin no chlap má byt chlapom :D a keď
Ho položí psychicky jedno dieta tak ten chlap má určitý defekt 🙂
@martinmmartin a ty lutujes, ze mas deti? Chcel si ich? Alebo ta presvedcila manzelka/partnerka? Ci sa neplanovane zadarilo? Lebo nepripadas mi stastny, ze mas deti
@misulkasikulka co známe a ze mu..,, Preplo,,?
@martinmmartin ja a partner sme sa rozhodli nemať deti, ten spoločenský tlak, neustále otázky, presviedčanie je neskutočne otravné, ale zvykli sme si už. Máš pravdu, je to veľmi tabuizovaná téma, keď niekto verejne povie, že mať dieťa je ťažké, že to nie je také úžasné ako sa to prezentuje, alebo že niekto nechce deti z rôznych dôvodov, dostane strašný spoločenský lynč🙃
@nataly420 to nemyslis vazne s tym defektom???
@nevenka tak aj moje deti nespávali , ja netvrdím že je to prechádzka ružovou zahradou ale nikdy som neuvažovala aké to je vyčerpávajúce a obmedzujúce . My sme to vôbec nepitvali , deti sa narodili lebo sme ich chceli , neriešili sme to či to zvládneme alebo nie , jednoducho sme sa starali a staráme sa - teraz teda ja ešte nejakú dobu , kým sa ku mne muž pridá .
@mikasa_ackerman spoločenský tlak vzniká č deti máš alebo ich nemáš. Spoločenskému tlaku čelím aj ja, často dostávam stupidné a primitívne otázky typu načo a prečo mám toľko detí , či som niekedy vôbec pracovala , že musím mať vysoké dávky na deti . Máš deti alebo ich nemáš stále sa najde skupina ľudí čo má vždy s niečím problém .
@stanulienkat áno nazývam o chlap defekt 🤣 lebo mi to príde trapne ,že akí sú slabí. Ľudia zvykli mat 8 deti a dneska sa všetci idu posrat z jedného 😂
@marianarem velmi vystizne napisane.
@nataly420 ako potom nazves mamicky, co sem denne vypisuju-su slobodne, bez penazi, bez chlapa, bez byvania, bez roboty, s kazdym dalsim chlapom si robia deti, narokuju si na partnerov byt, bez vizie do buducna, vypytuju sa na rozne davky a prispevky, nechaju sa otlkat, vesaju si na krk dalsich a dalsich idiotov a nasledne nemaju kam ist....atd...atd...
Apropo.. áno, volakedy mali ľudia aj osem deti a tá vychova a starostlivost aj tak vyzerala...
@stanulienkat žena defekt 🤣 rovnako ja nechápem čo chceš odo mna pocut. Zena to má na Slovensku náročnejšie a aj to tak vždy bolo ale mám 70% kamarátov kde napríklad ten otec chýbal keď sme boli deti.
@ysseba on bol znasilneny 🤭

@lizatko1009 ale veď môže aj chlap zostať doma a žena môže ísť časom do práce. a čo by chcel od tej ženy, aby bola doma s dieťaťom a aj zarábala? To fakt sa z chlapov stávajú také bábovky čo už nič nezvládnu a len sa sťažujú?