icon

Partner chce ďalšie dieťa. Ja nie

30. júl 2022

Ahojte. Mame 1 dieta a po tom ako som porodila som povedala ze nikdy viac. Cele tehu naprd, pri porode sme nemali velke sance na prežitie. Prezili sme. Sme tu zdravi. Partnerovi som povedala, ze by som sla na sterilizáciu, uz nechcem riskovat znova zivoty a zaroven cele materstvo… no nie je to uplne pre mna. Partner povedal, ze on chce aj druhe dieta a ze pokial ja nechcem, tak nemáme o com… Z pomyslenia na tehotenstvo, porod a vychovu dalsieho cloveka ma chyta panika, búši mi srdce, trasiem sa, je mi do placu.. Myslite, ze to este pochopi? Alebo on si bude mysliet a cakat, ze ma to prejde? Je to uz dost dlha doba od porodu a nazor nezmením, iba ja viem, čo sa dialo na porodnej sále a vdaka tomuto chodím psychológovi.

Strana
z2
neanonymna
Autor odpoveď zmazal
marca12
30. júl 2022

Tvoj bude riadne necitlivy clovek. Takemu mozes opisovat ako ta rezali neumrtvenu a povie ti vyspi sa na to. Kazdopadne druhy porod nemusi byt ako prvy. Kamoska zazila podobny traumatizujuci porod,kedy bojovali lekari o jej zivot aj dietata. Povedala nikdy viac,hroznu traumu z toho mala. No po 10tich rokoch sa odhodlala z casti aj na natlak muza a druhy porod bol za odmenu. Ziadne komplikacie,hladky priebeh. Ak este chodis ku psychologicke skus to s nou rozobrat a ak uznas,ze jednoducho nechces,tak nechod nasilu. Nie kvoli necitlivemu muzovi. Ten si moze vymysliet akukolvek zamienku na odchod od teba a co potom.

autor
31. júl 2022

@neanonymna ale on o tom vie, rozpravali sme sa o tom milion krát a stále dokola to isté mu vravím.. a on mne tiez, ze co sa lutujem, ze to mam uz za sebou

autor
31. júl 2022

@marca12 hej, je necitlivý, hlavne čo sa tyka mna. Neviem preco som este s ním 🤷🏼‍♀️ Nieco ma k nemu taha aj ked viem ze mi skodi..

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
31. júl 2022

@kayyaa
Aj ja by som rada videla zenu 5tich deti, ktora doma hnije 😁 A krasne, ze mate taku velku rodinu 🙂❤️.

svetlonos
31. júl 2022

@janetinka27 ahoj, je to realne. A ako bolo napisane, okrem ochoty treba hlavne peniaze a nie zrovna malo. Pozri na youtube dva tatove, tam je jedna z moznosti vysvetlena.
Tu u autorky je problem ale uplne inde. Manzel ktory ju nerespektuje a aj napriek problemom, s ktorymi bojuje doteraz, chce on este jedno dieta. Je to kus ignorantskeho vola.

svetlonos
31. júl 2022

Autorka, kazdy kto ma trochu sudnosti, zdravy rozum a vie co je to bolest, ta pochopi. Ci si muz mysli, ze chodis k psychologovi len tak z nudy. Ved on by rychlo pochopil keby jeho zaziva rezali. Uz po jeho hlaske a nepochopeni by som s nim nebola.

dominika7990
31. júl 2022

V prvom rade skus rozobrať tie veci s dr čo on hovorí na druhé tehu. Sterilizovať by som sa nedala. Ešte nevieš čo príde v živote či sa nerozvediete a nenájdeš si nového partnera a nezmeníš názor na druhé dieťa. Keď tak vnutromaternicove teliesko dať napríklad. Ja som mala prvé tiež tazsie. Ležali sme aj v nemocnici v 32tt a dcére cezomna podávali steroidy na pluca. Tehu bolo ťažké bolestivé. Druhé bezproblémové. Boli už na všetko pripravený tak len som si v klude išla skorej na sekciu a chodila častejšie na poradne. Druha sekcia malina ešte v ten večer som už normálne chodila. Skôr by som ten strach atd riešila s odborníkom. Nemyslím to v zlom ale psicholog by ti pomohol sa s tým vyrovnať a nemať taký panicky strach a traumu z toho.

janetinka27
31. júl 2022

@svetlonos ja viem o tom dost, neboj sa, ta tema sa ma tyka. dvatatove je v tom vsetkom len dojimava reklama, mam o tom napozerane a nacitane realne dokumenty, kde je vidiet skutocne pozadie tychto veci (moj nazor, nemusi nikto suhlasit, si pozrite niekedy indicke stareny,ako nosia svoje brucha pre pary z europy atd). ja som reagovala len na jednu diskutujucu, ktora zo seba robila macherku a narazalana obmedzene zmyslanie.
poznam ludi, ktori maju adoptovane dieta, sledujem rodiny, pribehy tychto deti. toto je realita na slovensku. to ze su nejaki dvatatove a nejake videjka na emocie na nete, to je pre tych, co im to staci na vytvorenie pohladu.

autor
1. aug 2022

@dominika7990 dakujem za rady. A k psychologovi chodim, aj som to pisala v prispevku.

@svetlonos uz som mala 29394739101x nutkanie odist ale vzdy to nakoniec skoncilo nejakym uzmierenim. A nakoniec si vzdy poviem ze nech si najdem hocikoho iného, vzdy s nim bude nejaka pánta.. to su chlapi. Na kazdom ma bude volaco nasierat😄

svetlonos
1. aug 2022

Ahoj, ano vzdy ta ten partner vie niecim vytocit. Ale je rozdiel, ci ta vytoci neumytiˇ riadu alebo kompletnou ignoraciou tvojej bolesti. Je to cisty kreten. Prajem ti vsetko dobre dobre v zivote

luccija
1. aug 2022

Kolko mas rokov?ved sa nemusis rozhodnut teraz, ale o par rokov.

Strana
z2