icon

Po narodení dieťaťa som prišla o všetky kamarátky

15. sep 2022

Ahojte, je tu niektorá čo ste zažili tiež to že sa vám po narodení dieťaťa všetky kamarátky otočili chrbtom? Ako ste sa s tým vysporiadali? Mňa to veľmi trápi, mám ročného syna a celý čas odkedy som na materskej a odkedy sa malý narodil trávim čas len s ním, s mužom a mojimi rodičmi. Muž ma aj doslova vyháňa z domu aby som niekam išla že on pri malom ostane lebo vidí že táto situácia mi vôbec neprospieva ja by som aj rada len nemám s kým :( mala som 4 kamarátky vždy som si myslela že je to kamarátstvo na život a na smrť ale asi som sa mýlila. sú to všetko bezdetné baby okrem jednej ale tá už má deti veľké čo chodia do školy. Všetky sme vo veku že nemáme ani 30, vyrastali sme spolu, prežili sme spolu celú základnú školu.. Ako sa malý narodil videla som sa s nimi asi 3 krát (za celý jeden rok!!). Malého prišli prvý krát navštíviť keď mal pol roka!! A to sa ešte pri oznámení že som tehotná tešili ako somnou budú chodiť kocikovat. Dopadlo to tak že malý už za chvíľu ani kočík potrebovať nebude a nič z toho.
Ešte jedna dôležitá vec, všetky 4 odomna bývajú na 15 minút!!!
Takže nieje to tak že by bola každá z iného mesta. Ja viem že každá z nich má okrem mňa ešte milión iných kamarátok lenže ja som vždy mala len ich a oni to veľmi dobre vedia.
Jediné moje ,,kamaratsva,, teraz sú len také že si občas s niekým napíšem ale to mi nestačí.
Muž mi hovorí že však nájdi si iné kamarátky, prihovor sa nejakej mamičke na ihrisku ale keď na toto ja fakt nie som.. mala by som iba pocit že otravujem
Neviem už čo zo sebou, som z toho strašne frustrovaná, nervózna že celý môj momentálny život je jeden veľký stereotyp

Strana
z3
janetinka27
15. sep 2022

vies co, tiez mam kamaratky s detmi aj bez deti, ja deti nemam. tiez sa vidime podstatne menej (bola korona). ale nestretavam sa s inymi kamaratkami, jednoducho nemam na stretavanie cas, nie je to nic osobne.

deedol
15. sep 2022

necitam reakcie, ale skusim poradit. ja som bola z mojej skupiny kamosiek (tiez nas je cca 5-6 a pozname sa od ZS/SS) prva, co mala dieta. ale chapala som, ze moje kamosky cez den pracuju a riesia svoj zivot ako doteraz, takze som ich kocikovat velmi nevolala (chodila som o 10 doobeda a okolo 15 poobede, to fakt nemali cas a ja som to chapala). ked som s nimi chcela ist von, tak sme si zorganizovali stretnutie vecer a bez mojho dietata. a fungovalo to 🙂

aceris
15. sep 2022

Najdes si kamosky nove. Chodievaj na ihriska a hned sa zoznamis s mamickami 😉 Ja som tiez prisla o vsetky povodne kamosky. Cesty sa nam rozisli... Dokonca som prisla aj o kamosky psickarky, ktore mali deti zhruba v rovnakom case! Proste prisli ine povinnosti, ine myslienky. Odrazu zistili, ze to nie je take jednoduche dieta, domacnost + pes a odstahovali sa z bytu na dom. A to nevravim o jednej, ale rovno o troch! Hold a ako sa odstahovali uz koniec kontaktu. Nastastie som si nasla par osob aspon na ihrisku.

aceris
15. sep 2022

@marca12 nieco je aj na tom co ty pises. Ano, mozu byt aj take osoby. Si si ale ista, ze ty vystupujes cisto a nezaujate? Napriklad ja mam v okoli par osob, ktore deti nemaju, nechcu. Ked sa vsak nieco pytaju ohladom mojich deti a odpoviem, tak je to same: "ja by som to takto nerobila...", "toto by som robila urcite inak...", "nemam sice dieta, ale ja by som to skusila takto..." a pod. Proste x situacii, kedy bezdetna osoba da najavo matke, ze je na hovno a robi nieco zle. Pretoze sice nema dieta, ale vie najlepsie ako vychovavat a ake je to predsa jednoduche. Ano, tiez som bola premudrela, kym neprislo vlastne dieta. A vsetko co predtym prezivali tie osoby s detmi a o com mi rozpravali som zrazu pochopila. A navyse robila presne to co ony a co som sa dusovala, ze tak to ja nikdy robit nebudem.

marca12
15. sep 2022

@aceris nikdy som nikomu nic na vychovu nehovorila ani vlastnym surodencom,nie som tento typ cloveka. Praveze ja deti zboznujem a nikdy nesudim ani dieta,ani rodica. A kedze som skoro kazdy den s neterami a synovcami,tak velmi dobre viem,ze je to aj narocne a nedovolila by som si starat sa do vychovy a komentovat a uz vobec nie pomysliet si,ze ja by som to tak nerobila.

derdia
15. sep 2022

Ahoj to sa stane vacsinou kazdej..ich proste nebavia deti, a ani tvoj syn ich nezaujima.
Ja napr. Mam dve ale tiez by som nesla s niekym kto ma male dieta
Nebavia ma tie deti.
Myslim tak do 3 rokov, na ktore treba davat stale pozor, a to viac babatka.
Ale ani ta asi nemali rady, ked na teba tak lahko. Zabudli. kasli na ne.
Ja som tiez na tom tak, ale ja som uz na kamaratky rezignovala. A cim skor si uvedomis, ze vsetky zeny naokolo su len na chvilu...tym skor sa odosobnis a je. Zeny Slovenky su cudacky.
Nadute, zavoslive, ohobaracske.
Atd.
Kamoska byva uz 8 rok v cechach. Presne taky typ ako ja. Povedala, ze nikdy by sa nevratila koli tym nadutym ksychtom, ktore vsade steetava. Vsade len cumia, ocumuju, porovnavaju, sleduju...ze cesi sa spravaju uplne inak. Vacsinou milo. Atak.
Skus sa zamerat na nejake aktivity pre seba. Chod cvicit jogu, a tak
Na kamaratky kasli.
Moja svokra hovori, ze Kamaratky sme mali, ked sme boli deti...

derdia
15. sep 2022

Skoncilo to... Kto chce hlada moznosti.kto nechxe hlada dovody.
Ja mam napr. Kamosku, ktorej volam len ja. Ona mne nikdy.
Ale ked jej zavolam, vzdy povie, jasme bezim, dozehlim este jedno tricko a idem. Takze asi ma mozno aj ma rada..
Ale mam dalsiu, ktora mi sice vypisuje akl sa mam..
Ale ked ju zavolam toez ma vselijake blbe vyhovorky.
Takze take nevolam. A vacsina ma zavola, kedi chcu ponuknut nejaky produkt aby zarobili🥴🥴🥴🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

macikovaiveta
15. sep 2022

Choď von s malým nájdi si kamarátky , nové . Venuj sa synovi a rodine tie Ti zostanú kamarátky odídu

moka586
31. jan 2024

@viestta tak toto je rada nad zlato... ! 😀 ktora je autorke tak k nicomu. Este ju podme kritizovat, ze sa stazuje. Zhodou okolnosti som v rovnakej situacii ako autorka. Ale nechcem byt doma, chcem sa stretavat vonku. Viem sa prisposobit aj casu. Na stretnutiach nie je mojou temou dieta. A zaujem nie je. Dovod bude iny ako ten ze tie nase "kamaratky" slabo nahaname a prisposobujeme sa im. Na materskej mam na ne dokonca ovela viac casu. Autorka to bude mat asi podobne. Dovod bude nieco take ako ze je tymto osobam uz asi neprijemne travit cas s detmi alebo niekym kto ma deti. Mozno maju nieco vnutorne nevysporiadane.. alebo uz proste a jednoducho chcu zit dalej bez obmedzovani. Ale to uz potom nie su tie prave priatelstva

autor
31. jan 2024

@moka586 👏👏👏❤️❤️

Strana
z3