Po pôrode mám ťažkosti

19. apr 2023

Dievčatá som 9 týždňov po pôrode, rodila som o 2 mesiace skôr kvôli preeklampsii a s tým spojené ťažkosti. No mám problém že po pôrode som sa veľmi začala báť o svoje zdravie. Za všetkým vidím rakovinu, alebo inú vážnu až smrteľnú chorobu. Trošku ma niekde zabolí a už si to spájam s rakovinou. Ja neviem či to je po pôrode,, normálne" alebo už mne začalo úplne šibať ale som z toho na nervy, vždy myslím na zlé a vadí mi to no neviem s tým pracovať :( myslím že mám aj rakovinu prsníkov, prisnilo sa mi to ešte počas tehotenstva tak som sa objednala na ultrazvuk. A teraz si každý deň chytám prsia či nenatrafím na hrčku.. Nemala ste niektorá nejaké podobné stavy? Proste sa o seba veľmi bojím, že neuvidím malého vyrastať.

mamamasama
19. apr 2023

Po porode som to mala rovnako, ale neviem, ci je to normalne. Horsie, ze ja som vo vsetkom videla diagnozu. Nie len na sebe, dokonca aj na manzelovi a detoch.

autor
19. apr 2023

@mamamasama hej aj môjmu sa minule spustila krv z nosa tak som ho hneď k lekárovi posielala :/ a prestalo to u teba po nejakom čase?

diaszoky
19. apr 2023

Ja som tuto traumu zazila ked som mala horsie vysledky u gyn. Nakoniec ich opakovali a boli dobre no traumu som mala asi 5 rokov a z toho aj obs. Kompulzivnu poruchu bolo a je to peklo. Uz je to malina oproti tomu co bolo.. a co akto mi pomohol? Modlitby a rozhovor s fararom

kristinka92
19. apr 2023

môže to byt hormónmi a tým že sa vam narodilo dieta- prirodzene sa človek boji, že keď sa mu niečo stane, čo bude s tým bezbranným drobcom….
myslím že som mala niečo podobne keď sa nám narodila malá, nie úplne tak strašné, ale dovtedy som sa nezamýšľala nad tým ze čo ak ja umriem…akonáhle sa nám narodila dcérka tak ma z času na čas chytila panika ze co ak…kto sa postará? co s ňou bude? dokonca som si dala spraviť životnú poistku vtedy 😅

lucka_ke
19. apr 2023

to znie ako laktačná psychóza, skús ísť k dr.

mamamasama
19. apr 2023

@mamamasama prešlo to po cca 4-5 mesiacoch.