Po pôrode sa cítim osamelo

5. okt 2022

Ahojte, som novopečená mamička ale po pôrode sa citim strašne osamelo..môj muž mi síce pomáha keď ho poprosím ale príde domov večer a je rad že je, keď som mu povedala nech mi ukáže trochu viacej lásky nech si ma všíma tak to vydrží 1 deň a potom zase každodenná rutina že ma ma na háku..nasa rodina býva veľmi ďaleko a nemám žiadne kamarátky v okolí, neviem čo mám robiť nemám sa s kým poradiť ani podebatiť po podnikoch sa mi ani veľmi nedá ísť s dieťatkom lebo nemá rád hluk a kde je viacero ľudí, nemám ho ani komu dať pestovať aspoň na hodinku 😞 veľmi ma mrzí že si ma muž nevšíma a zanedbáva ma aj napriek tomu že mu to stále pripomínam že som tu a potrebujem trochu nehy od neho..trvá to už nejakú chvíľu čo by ste mi odporučili aby som sa necítila tak osamelo? Už je to asi v takom štádiu že rozmýšľam či si nemám hľadať bokovku 😭 ale nestojí mi to za rozpadnutie rodiny..

petamich
5. okt 2022

a pred porodom to bolo ako?

autor
5. okt 2022

@petamich bolo to omnoho lepšie nie síce ako na začiatku vzťahu kde je všetko ružové ale keby to ostalo takto naďalej nestazovala by som sa..vtedy mi aspoň pusu sám od seba dal, povedal mi ze ma miluje a take malé gestá ale teraz vôbec 0 bodov

petamich
5. okt 2022

a ked si sa ho na to spytala resp. opakujes mu, ze sa citis zanedbavana co on na to? lebo prichod dietata je sok aj pre muza nielen pre zenu a mozno aj on cosi riesi sam v sebe 🙂

autor
5. okt 2022

@petamich je romanticky asi tak pár hodín a potom si ma zase nevšíma a keď mu to pripomeniem tak sa až niekedy urazí alebo radšej ide spať že mu mám dať pokoj.. ja viem že dieťa je obrovská skúška vzťahu no so všetkým sa vždy popasujem sama a nezanedbavam ho..ked príde domov väčšinou do 2 hodín už dieťa spí na nočný spánok takze neviem 😔 ten čas pre nás dvoch tam je

petamich
5. okt 2022

a co vlastne od neho ocakavas, lebo mne sa obocie zdvihlo, pri "je romanticky par hodin", pre mna napr. staci, ze manzel nakupi, uprace, travi cas s malym, da mi priestor pre seba, uvari nam veceru a vecer si pri mna lahne a pozrieme si film - tak toto je pre mna "romantika" ale mozno to je inak ako to vyznieva a ked vravis, ze pred tym to robil, ono si treba uvedomit, ze aj ty si po porode precitlivela, hormony, menej spanku....pravda bude mozno niekde uprostred, tak mu proste jasne povedz, co chces a ako si predstavujes vas vecer, obzvlast ak pred tym to robil a asi mu to je vlastne a nie hrane a pod natlakom, pripadne mu proste daj pusu castejsie ty a povedz mu, ze ho milujes, mozno aj on to potrebuje

luccija
9. okt 2022

Cim skor si najdi kamaratky pokecate si, vyvetrate sa, zistite, ze mate rovnake prpblemy a nebudes cakat na muza ako na spasenie.Ty si plna dojmov, nemas sa s kym porozpravat a on chce mat po praci klud.Mozno si viac kontaktny typ a potrebujes viac ako on..
O bokovke pri malom dietati to by bol pekny ulet😀ako Ta to napadlo?
Co to je nevsima si ma?Niektori chlapi ani domov nepridu idu do fitka, futbal😀v jeho ponimani je to chodim.do prace, staram sa a stale je nespokojna.
Ked babo podrastie budes mat partaka na vyrozpravanie sa.Skus si sama spravit pekne deti chodit von,...vela zien sa tak citi predtym praca, kolegovia a zrazu ziadne soc.kontakty.

mirkaaali
10. okt 2022

Podľa mňa, takto sa cíti každá druhá mamička a hlavne prvorodicka. A obzvlášť, keď si bola pred pôrodom spoločenský typ človeka. Odrazu človek ostane sám domq ,cele dni a zopár mesiacov počuje iba gii gi gi od dieťaťa, každodenný stereotyp, hormony, nedostatok spánku. Je toho proste veľa aj na koňa. Mne posuva vpred iba myšlienka, že nebude to trvať večne a o rok, možno dva už sa budem môcť opäť venovať svojim koníčkom, nehovoriť s ľuďmi iba o bábätku atď. Je to ťažké, aj kéd milujeme svoje deti, ale dan sa musí za to platiť, keď už sme sa rozhodli ich mat.

marca12
10. okt 2022

Co vlastne od neho ocakavas? Aby ste sa objimali a cukrovali cely vecer? Ved laska sa prejavuje mnohymi sposobmi. Pozornost je aj to,ak prinesie nakup,pomoze ti. My tiez nie sme cele dni nalepeny na sebe. Mame radi svoj priestor a dokonca travime cas aj osamote. Ja si citam v spalni alebo si nieco robim v kuchyni,venujem sa konickom a on oddychuje v obyvacke. Nevidim na tom nic zle. Travime cas spolu,ale aj kazdy osamotene.