icon

Postihnuté dieťa a zničené manželstvo

cornetka04
23. apr 2014

ahojte, obraciam sa na vas s prosbou o radu, resp, pochopenie a povzbudenie. Mam male dieta a od narodenia sa trapime s jeho zdravim, doteraz bol vztah ako tak v poriadku, ale poslednu dobu je to peklo, neustale hadky, prieky, ticha domacnost. Muz mi poslednu dobu vycita, ze to vsetko je moja vina. Jeho rodina by bola najradsej, keby som neexistovala, vnuca beru, ale mna nie. Tiez asi pre dovod, ze si myslia, ze za jeho zdravie som zodpovedna ja. Aby som sa z toho nezblaznila, snazim sa s nimi nestykat, co vo vztahu vedie k dalsim hadkam. No odkedy mi muz povedal, ze za choroby nasho dietata som zodpovedna ja, tak nas vztah ochladol. Vobec sa nerozpravame, nevsimame si jeden druheho, Neviem ako to vsetko dat do spravnych kolaji, rodinu, manzelstvo, vztahy v rodine, financie. Mam pocit,ze na vsetko som sama. Liecby su financne narocne a uz to z rodicaku nemam ako zvladat,rodina nic nepomoze. poradte co robit, ked som uz zo vsetkeho frustrovana, financne aj emocne zrujnovana. mna napadaju len radikalne riesenia, ale mam male dieta a nechcem sa vzdat bez boja, no uz nevladzem :(

Strana
z2
cornetka04
autor
24. apr 2014

Ďakujem :(

lenbea
24. apr 2014

@cornetka04 no je to strašne. asi nevie zvladnuť, že je chory. a ako by si asi tak mohla za jeho stav ty? no keby som mala kde odisť (k rodičom napr.) odišla by som. bud sa spamata, alebo budete mať aj tak pokoj. viem,že je to velmi ťakžke, ale ak sa da, treba s dieťaťom srandovať a ak sa da aj pri cvičeni. hovoriť mu, že i ked je to neprijemne, bude to lepšie. svokra a jeho rodina ho asi proti tebe štvu. svokry to tak často robia, aj ja sa toho bojim. aj moja to robi, ale muž si to ani len neuvedomuje. akurat on mne povie, že ja ju nemôžem vystať. a ona nič čo ja kupim nechyti ani do ruky. ale k malej sa sprava akokeby bola ona jej matka. to mu nevadi.a ešte ked bude väčšia a bude viac chapať tak sa bojim, že ju bude rozmaznavať a štvať proti mne.

janickacrazy
26. apr 2014

@cornetka04 Viem, že to máš tažké, ale radím ti odíd od neho, dieta ti nezoberie, to sú ozaj len také reči. Nemožeš sa vrátit k rodičom, tí by ti nepomohli s malým? DMO nie je zase taká strašná diagnoza, ved existujú aj špeciálne školky, do ktorej by ti malý mohol chodit a ty do práce. Viem o čom hovorím, ja mám dve postihnuté deti, a s prvým som bola sama slobodná mamička, partner ma vtedy opustil ešte ako tehotnú, zvládla som všetko s pomocou rodičov. Teraz som štastne vydatá a moj manžel si ma zobral aj s postihnutým dietatkom a aj ked vedel, že naše spoločné takisto može byt postihnuté, čo sa aj neskor stalo. Musíš sa dat psychicky do poriadku a to sa ti podarí asi len ked odídeš od neho, je toho na teba teraz vela, ale ver mi bude ti bez neho lepšie. Držím ti velmi palčeky.

angd2207
28. apr 2014

Nemam slov na tvojho manzela.Ja by som s nim uz davno skoncila.Pises,ze chces pre maleho usporiadanu rodinu.Ale ak s muzom ostanes,tak tvoj maly bude mat najhorsie detstvo na svete.Ked bude vnimat,ze sa stale hadate alebo vobec nebavite,myslis si,ze to bude pre neho lepsie.Isto NIE.Nechapem,na co este cakas.Lepsie uz nebude,tak to zober do vlastnych ruk a ovplyvni to.Rozved sa.Super napad je to s tym tajnym nahravanim.Len jemu to nepovedz,ani pri hadke.Vytiahni to az na sude......a tym ho dostanes a sud vyhras a aj maleho.Ak by si sa aj prekecla s tym nahravanim,vzdy si to zalohuj!lebo ak sa prerieknes,bude schopny aj nasilim ti zobrat mobil,diktafon...,,,a rozbit ho.Tak aby si o tie dokazy neprisla.konaj dievca,konaj.Nebude to lahke ale neplac nad rozliatym mliekom.a co sa tyka penazi,pises,ze nic ti neda a este aj ty ho podporujes.halooooooooooooo.po rozvode teda budex na tom lepsie.Materska,ktora bude len tvoja a vyzivne od neho na teba a dieta,takze neboj. A AK ODides z domu,tak ta predsa musi vyplatit........

katy084
5. sep 2022

Všetko je to o ľudoch...

Strana
z2